Re: özel hayatımız googlede
Probleminize,bir internet sitesi üzerinden,birden fazla kullanıcının görebileceği alanda çözüm aramayı tercih ederek bu problemi görülebilir kılan sizsiniz.
Bu nedenle sitenin herhangi bir sorumluluğu ya da sorumsuzluğundan sözedilemez.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Probleminize,bir internet sitesi üzerinden,birden fazla kullanıcının görebileceği alanda çözüm aramayı tercih ederek bu problemi görülebilir kılan sizsiniz.
Bu nedenle sitenin herhangi bir sorumluluğu ya da sorumsuzluğundan sözedilemez.
Açtığımız konuyu silememek de mi bizim sorumluluğumuz acaba?
Alıntı:
tamer canpolat rumuzlu üyeden alıntı
Açtığımız konuyu silememek de mi bizim sorumluluğumuz acaba?
Sitemize üye olurken "genellikle okunmadan kabul edilen" sözleşmemizde konuların silinmeyeceği, üye isimlerinin (özel alanlarımıza kabuller dışında) değiştirilemeyeceğine dair açıklamalar bulunmaktadır. Bu nedenle sözleşmeyi ve kurallarımızı okumadan üye oldu iseniz, elbette ki bu da sizin sorumluluğunuzdur. Okuyarak üye oldunuz ve buna rağmen silinmesini istiyorsanız yine sizin sorumluluğunuzdur.
Saygılarımızla.
www.hukuki.net yönetimi.
Re: Özel hayatımız googlede
İnsanların başlangıçta yardım almak amaçlı paylaşımlarını bir süre sonra tekrar görmek istememelri normaldir aslında. Kendilerini deşifre edilmiş hissetmeleri de. Site kuralları belirgin biliyorum. Fakat buna belki bir çözüm üretilebilir. O an sıkıntısıyla çok da fazla düşünmeden ya da deşifre olmayı önemsemeden yaptığı paylaşımdan pişmanlık duydu ise siz bunu kabul ederek yazdınız diyerek geçiştirilemeyeceğini düşünüyorum. Bizim için de aynı şey geçerlidir. Gelip kendilerini çok rahatsız eden bir konuyu paylaşıp da sonradan bundan rahatsızlık duyan danışanlar olabilir. Dişarıda bir yerde karşılaştığınızda görmezden gelirsiniz birbirinizi. Çünkü yardımcı olduğunuz kadar siz aynı zamanda bir uyaran yani hatırlatıcı da olabilirsiniz artık..
Yani insanların bu taleplerini normal karşılıyorum ben.. Çözüm olarak geçici bir nickname kullanılması -asıl isimle yapılan paylaşımdaki ismin değiştirilmesi belki söz konusu olabilir yazılanların silinmesi yerine. Çünkü konunun silinmesi de oraya katkıda bulunup bilgisini görüşünü paylaşanlara haksızlık olur. Ayrıca aynı sorunu yaşayanlara yolgösterici ve aydınlatıcı olması olanağını da engellemiş olur. Ara bir çözüm bulunabilir belki de..
Sitemizin kuralları son derece açık ve nettir. Konu hakkındaki uyarı 3 yolla üyelerimize yapılmaktadır...
1- Site sözleşmesi
2- Siteye kayıt olurken sorulan sorular (test)
3- Site hakkındaki uyarı forumları
Şimdi bu 3 uyarı ve hatırlatmayı okumadığını iddia etmek, uyarılmadığını ileri sürmek haksızlıktır. Bir lokantaya girerken fiyat tarifesine bakıp içeri girdiyseniz artık gelen ücrete itiraz hakkınız yoktur...
Diğer taraftan insanları bazı sitelerdeki kendi ad ve soyadları ile üye olmaya, onların kimlik bilgilerini doğrulamaya çalışmıyoruz. Rumuz sistemi geçerli, kimseyi üye olmaya zorlamadığımızı (bazı sitelerde vardır, örneğin: yazıyı okumanız için üye olmanız gereklidir ... gibi) hatırlatmak isterim.
Diğer taraftan bu site kimsenin karalama defteri değildir. Üstelik tek soru sormak için üye olmayın uyarıları da cabası.
Hukuki konuya cevap vermiş insanların hakları ne olacak peki?
Konuyu sil, cevap askıda kalsın.
Peki hukuki netin açık kaynak olması neyi ifade ediyor? İnsanların benzer hukuki sorunlarda referans kaynağı olmasını ifade ediyor. Hukuki net kapalı düzen, vatandaşa ücretsiz hukuk yardım kaynağı değildir. Ticari olmadığı gibi kamu kurumu da değildir.
Yukarıda açıkladığım nedenlerle iletisinin silinmesini isteyen kişilerin davranışlarını bencillik olarak nitelendirdiğimi de söylemekten çekinmiyorum.
Site politikası sayfasından...
KAYIT SÖZLEŞMESİ VE KURALLAR :
* Aşağıda belirtilen kural ve koşulları kabul ediyorsanız, "Kabul" tuşuna, aksi takdirde "İptal" tuşuna basınız.
* Hukuki NET'e üyelik zorunlu değildir. Üyelik ücretsiz olup, interaktif iletişim ve istatistiki bilgi amacı gütmektedir. Üye olmayanlar siteye bilgi ekleyemeyecekler ancak siteyi gezebileceklerdir. Diğer taraftan üye tarafından üyelik iptali mümkün değildir.
*Bu site ve forumları kullanabilmek için kullanıcılar birer kullanıcı adı, şifre ve e-posta adresi vermek zorundadır.
* Kullanıcı Adınızı "Gerçek Adınız" olarak da kullanabilir, profilinizde ve forumlarda resminizin görünmesini de sağlayabilirsiniz. Ör: Av.Fatih İşiten şeklinde Kullanıcı ismi alabilirsiniz. (Sitemizde Türkçe harfler kullanalıbilmektedir.)
* Kullanıcıların kişisel bilgileri ile ilgili seçimlerinden ne Sistem Yönetimi ne de Oturum Yetkilileri sorumlu değildir. Unutmayınız ki bu bölüme yazılan her türlü bilgi kamuya açık bilgi haline gelecektir. Başka bir kullanıcı tarafından iletilenlerin herhangi bir şekilde saldırgan ya da rahatsız edici olduğunu düşünmeniz durumunda bizimle bağlantıya geçmeniz tavsiye edilir.
* Bu sözleşme ile bizi (burada ya da başka bir yerde belirtilmiş olsun ya da olmasın) tarafınızdan gönderilen uygunsuz veya gayriyasal verilerin tarafımızdan silinmesi ya da değiştirilmesi konusunda, yetkili kılmaktasınız. Site içinde mevzuata aykırı iletilerden sorumlu olmadığımız halde, uygunsuz görülen ileti ve bilgileri sileceğimiz gibi, üyeliğin askıya alınması yoluna gideceğimizi kabul etmektesiniz.
* Sitenin ücretsiz hukuki danışma sağlama gayesi bulunmamaktadır. Sitenin amacı genel hukuk bilgisi vermek olup, şahsi hukuki sorunlarınız için avukatınıza danışmanızı öneririz. Forumlarda sorduğunuz sorular, yeterli hukuki veriye sahipse ve şahsi danışmanlık talebi olarak nitelendirilmediği sürece, diğer site üyeleri tarafından yanıtlanabilir. Site yönetiminin veya site üyelerinin sorulan sorulara yanıt verme zorunlulukları yoktur.
ne yapmam gerekio msjlarımı sildirmem için ya da adımın silinmesi ya da nikimin değiştirilmesi için... Bari bu konuda yardımcı olun....
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Sitemize üye olurken "genellikle okunmadan kabul edilen" sözleşmemizde konuların silinmeyeceği, üye isimlerinin (özel alanlarımıza kabuller dışında) değiştirilemeyeceğine dair açıklamalar bulunmaktadır. Bu nedenle sözleşmeyi ve kurallarımızı okumadan üye oldu iseniz, elbette ki bu da sizin sorumluluğunuzdur. Okuyarak üye oldunuz ve buna rağmen silinmesini istiyorsanız yine sizin sorumluluğunuzdur.
Saygılarımızla.
www.hukuki.net yönetimi.
Pekala böyle sözleşmenin olması ne kadar demokratik? Açtığımız bir konuda yıllar boyu hep aynı düşünceyi taşımamız mı gerekir? RT Erdoğan bile değişmiş, bizler zorla hep aynı mı kalacağız? Sonsuza kadar zorla forumunuzun üyesi olarak tutmak ne kadar mantıklı?
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Sitemizin kuralları son derece açık ve nettir. Konu hakkındaki uyarı 3 yolla üyelerimize yapılmaktadır...
1- Site sözleşmesi
2- Siteye kayıt olurken sorulan sorular (test)
3- Site hakkındaki uyarı forumları
Şimdi bu 3 uyarı ve hatırlatmayı okumadığını iddia etmek, uyarılmadığını ileri sürmek haksızlıktır. Bir lokantaya girerken fiyat tarifesine bakıp içeri girdiyseniz artık gelen ücrete itiraz hakkınız yoktur...
Diğer taraftan insanları bazı sitelerdeki kendi ad ve soyadları ile üye olmaya, onların kimlik bilgilerini doğrulamaya çalışmıyoruz. Rumuz sistemi geçerli, kimseyi üye olmaya zorlamadığımızı (bazı sitelerde vardır, örneğin: yazıyı okumanız için üye olmanız gereklidir ... gibi) hatırlatmak isterim.
Diğer taraftan bu site kimsenin karalama defteri değildir. Üstelik tek soru sormak için üye olmayın uyarıları da cabası.
Hukuki konuya cevap vermiş insanların hakları ne olacak peki?
Konuyu sil, cevap askıda kalsın.
Peki hukuki netin açık kaynak olması neyi ifade ediyor? İnsanların benzer hukuki sorunlarda referans kaynağı olmasını ifade ediyor. Hukuki net kapalı düzen, vatandaşa ücretsiz hukuk yardım kaynağı değildir. Ticari olmadığı gibi kamu kurumu da değildir.
Yukarıda açıkladığım nedenlerle iletisinin silinmesini isteyen kişilerin davranışlarını bencillik olarak nitelendirdiğimi de söylemekten çekinmiyorum.
Lokanta örneği geçerli olamaz zira orada kalınan süre bir kaç saattir. Foruma yıllarca üye olup değişen zamanla birlikte yargılar da değişebilir. Ama dayatmacı forum mantığınız buna esneklik göstermiyor. Bir forumda sonsuza kadar üye kalınmak ne kadar mantıklı? Açılan bir konuyu zamanla değiştirme özgürlüğümüz neden yok? Bir kişi bu konuda mahkemeye başvursa siz haksız çıkarsınız.
Beni bencillikle kimse suçlayamaz zira forumda tek bir sorum var ona da 5 yıldan beri kimse yanıtlamamış. O nedenle de kimsenin hakkı da yok. Soruyu okuyanlar da herhangi bir cevapla karşılaşmıyor. Bu durumda cevapsız kalmış, zaman aşımına uğramış bir konu neden forumda yıllarca sanal kirlilik yaratıyor?
Son olarak hukuk, kanunlar zamanla değişibiliyor da sitenizin sözleşmesi mi değişemiyor??? Eskiden bilişim hukuku yoktu, şimdi de olmasın....
O halde 21. yüzyılda hala Roma ya da Ortaçağ Hukukunu kullanın!!! Hatta küçükken giydiğiniz ayakkabı numaranızı bile değiştirmeyin!!!
O Seo Ile Ilgili Bişey Bunun çözümğ Yok Sende Başka Nickle üye Ol Olsun Bitsin;)
Sağol fatih... Ama nasıl değişecek nickim, yarımcı olabilr misin?
Alıntı:
serikan40 rumuzlu üyeden alıntı
Sağol fatih... Ama nasıl değişecek nickim, yarımcı olabilr misin?
adminlere pm at anında yaparlar tabi ilgilenirlerse
Sayın üyelerimiz Kurallarımız kesin ve nettir. Forumlara yazdıklarınızın artık kamuya açık bilgi haline geleceği konusunda uyarılarımız mevcut.
Tamer Canpolat; yukarıdaki bilgiyi sizin için de yineliyorum.
Sitemiz dilediğinizce yazıp, sonra şimdi de sıkıldım silin diyebileceğiniz bir yapboz tahtası değildir. Bu sayede de yıllardır kamunun hizmetindedir. Site, soru cevap formatı ile değil, kapalı üyelik ve gizli yazışma sistemi ile değil, herkese açık forum formatı ile tasarlanmıştır.
Yazılan yazılar "gönder" tuşuna basıldıktan sonra tüm internete ve kamuya malolur. Üstelik sitenin, site vasıtasıyla herhangi bir suç işlenmesi halinde bu kayıtları saklamak zorunda olduğunu da düşünürsek, sizlerin yazdıklarınızın sorumlusu neden site yönetimi olsun. Eğer yazacağınız bilgi sizce özelse lütfen yazmayınız. Adınız çok özelse lütfen kullanmayınız. Bu konuda bir zorlamanın da olmadığını biliyorsunuz.
Lütfen sitemizi karalama defterine dönmüş forum siteleri ile karıştırmayınız.
tüm forumların sözleşmeleri belli forum üreticilerinin avukatları tarafından belirleniyor diye duymuştum b bultein in tr temsilcileri kaynaklı bir şey bu yani onlarda yasalara aykırı bires yapacak sanmıyorum yani işi bilenler yapmıştır kitabınada uydurmuştur büyük ihtimalle
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üyelerimiz Kurallarımız kesin ve nettir. Forumlara yazdıklarınızın artık kamuya açık bilgi haline geleceği konusunda uyarılarımız mevcut.
Tamer Canpolat; yukarıdaki bilgiyi sizin için de yineliyorum.
Sitemiz dilediğinizce yazıp, sonra şimdi de sıkıldım silin diyebileceğiniz bir yapboz tahtası değildir. Bu sayede de yıllardır kamunun hizmetindedir. Site, soru cevap formatı ile değil, kapalı üyelik ve gizli yazışma sistemi ile değil, herkese açık forum formatı ile tasarlanmıştır.
Yazılan yazılar "gönder" tuşuna basıldıktan sonra tüm internete ve kamuya malolur. Üstelik sitenin, site vasıtasıyla herhangi bir suç işlenmesi halinde bu kayıtları saklamak zorunda olduğunu da düşünürsek, sizlerin yazdıklarınızın sorumlusu neden site yönetimi olsun. Eğer yazacağınız bilgi sizce özelse lütfen yazmayınız. Adınız çok özelse lütfen kullanmayınız. Bu konuda bir zorlamanın da olmadığını biliyorsunuz.
Lütfen sitemizi karalama defterine dönmüş forum siteleri ile karıştırmayınız.
Bu açıklamanız meslek hastalığı içeriyor. Bir yargıç gibi " bu budur, siz de imzaladınız, sonuç budur". Hayatın gerçeklerine uymuyor. Daha önce de önerildiği gibi silme hakkı değilse de nick değiştirme hakkı olması gerekir.
Alıntı:
serikan40 rumuzlu üyeden alıntı
Zaten sallayanda yok
Biz sizi sitenin dışına doğru sallıyoruz, güle güle...
Alıntı:
Necropolis rumuzlu üyeden alıntı
Bu açıklamanız meslek hastalığı içeriyor. Bir yargıç gibi " bu budur, siz de imzaladınız, sonuç budur". Hayatın gerçeklerine uymuyor. Daha önce de önerildiği gibi silme hakkı değilse de nick değiştirme hakkı olması gerekir.
Ancak asıl bu durum tipik bir hastalık. Hastalığın adı: Okumadan imzalama hastalığı!. Ve sonuçlarına malesef acı bir şekilde katlanılan hastalık...
Sitemizde elde ettiğiniz hakları biz sağlıyoruz, kurallar açık ve net. Kabul edenler siteye katılma hakkına, kabul etmeyenler ise dışarıdan izleme hakkına sahip!
Allah iki göz, bir tane de beyin vermiş insana; görsün, okusun diye. Üye olurken kabul ettiğiniz kuralları okuma tenezzülünde bulunmuyorsunuz ancak iş birşeyler talep etmeye geldiğinde istekleriniz olsun istiyorsunuz. Bir de kalkıp yok "meslek hastalığı", yok o, yok şu diyebiliyorsunuz. Okuma-yazmanız mı yok? Yoksa okuduğunuz şeyi anlayamıyor musunuz? Nickinizi seçerken size şu olacak, bu olacak diye direten, başınıza silah dayayan mı vardı?
"Ben kurallara uymam kardeşim, kurallar bana uysun... Ben kendimi yormam herkes benim için yorulsun... Üzmem tatlı canımı..." ve nihayetinde "Armut piş, ağzıma düş!" zihniyetinde olduğunuz çok açık.
Hayatın gerçeğinden bahseden arkadaş çok bilmiş ancak kendisinin bahsettiği "hayatın gerçekleri" ile bu evrendeki hayatın gerçekleri arasında dağlar kadar fark var. Kendisi hangi hayatta yaşıyor ya da paralel evrenlerden mi geliyor bilemiyorum.
Kutsal Kitap'ta bile vahiy yoluyla inerken ilk kelime 'Oku!'dur. Ki bununla okumanın önemi Yaratıcı tarafından bile vurgulanmış olsa gerek.
Okumaktan uzak insanlara bu konu altında bahsedilen (talep edilen) türde haklar verilmesine sitenin bir üyesi olarak karşıyım. Hukuki.Net'in demokratik bir ortam olduğunun farkındayım, o sebepledir ki böyle bir konu bile tartışılabiliyor ancak okumaktan yorulan, üşenen bazı insanların bu konuyu tartışabiliyor olma özgürlüğünü bile ne kadar kötü niyetli olarak kullandıkları ortadadır.