-
Uyusturucu almak ve kullanmak
Sn.Forum
Oncelikle Türkce yazim icin ozur dilerim , ben Almanya dogma ve buyumeyim ,yasim 35 evliyim ve 2 cocugum var , ben 20nisanda Turkiye'ye geldim ve burada (buyuk bir hata oldugunu biliyorum) bir rus bayanla bir barda tanistim , ve onunla birlikte onun tanidigi 2 taksiciden 4 kez uyusturucu aldim (sigaralik) , dun beni Polis aradi ve Emniyete cagirdi , (telefonum kendi ustume kayitli) , bende gittim , ve orada 20kisi daha vardi , bu taksiciler 950gram hint kenevri ile yakalnmis ve telefonlar dinlenmis , ben ifademi dogru olarak verdim yani evet beni taksiciyle bir bayanin tanistirdigini onunla birlikte ilk defa kullandigimi ve daha sonra bayanla bulusacagim gunler arayip aldigimi soyledim ve ifademi imzaladim, ve bana baskomiser bey , sonradan en dogrusunu yaptin birsey olmaz sana dedi ve kizdi bir universite mezunun bu duruma nasil dustugune cok kizdi hakkli olarak, enger gelmeseydin biz alacaktik dedi , yada inkar etseydin iyi olmazdi ,gorusmelerin ortada ve kan tahlilinde uyusturucu madde ciktimida senin icin daha kotu olurdu dedi .
Simdi benim sorum sunlar:
1.ben yurt disinda calisiyorum , mahkemeye Avukatim girebilirmi?
2.ben Yurt disinda isciyim , nasil bir ceza alirim?yani tedavi Türkiye'de, mumkun olmasi icin burda olmam gerek?
3.Ben gercektende pismanim , hayatim boyunca hic sabikam yok daha oncede hicbir sekilde uyusturucu kullanmadim.
4.İfademi dogru verdim ve ciddi sekilde pisman oldugumu ve herzaman uyusturucu testi yapmaya razi oldugumu yani birdaha kullanmayacagimi belirtim ifademin sonunda ve yazildi.
5.Ankara da bu konuda tavsiye edebileceginz Avukat varmi?
Kendimi gercekten cok kotu hisediyorum , ve yaptigimdan pismanim , bana bazi arkadaslar 1 yil hapis yersin diyorlar? kafam alak bulak , bana bilgi verirseniz cok sevinirim , ayrica bu forumu ve kurucularini verdigi hizmeten dolayi kutlarim , sizlere simdiden katkilariniz icin tessekur ederim.
-
Re: Uyusturucu almak ve kullanmak
-Germanboy, Almanya'da dogup büyümüş ve iki çocuk babası. Şunu iyi bilmelisinki yaptıgınız başından sonununa hatalar zinciri zaten bunuda itiraf ediyorsun.
Türkiye'de ve Avrupa'da satılan uyuşturucunun büyük bir bölümü P.K.K. nın kontrolundadır ve bölücü örgütün nemalandıgı can damarlarıdır. Öncelikle şunu unutma, uyuşturucuya ödedigin o paralar bir müddet sonra Türk Askerine mermi, Vatana ihanet ve Bayraga başkaldırı olarak sana dönecektir. Seni Devlet cezalandırmasa bile yaptıgın bu hatadan dolayı kendini hiç bir zaman af etme. Askerime sıkılan her kurşundan kendini sorumlu tut. Ve hemen o Rus kadınına ve uyuşturucuya verdigin para kadarda Mehmetçik vakfına yardımda bulun. Çünki Hain teröristlerin kurşunlarıyla, döşediği mayınlarla eli, kolu kopmuş gözlerini kaybetmiş Mehmetçiğime bir nebzede olsa kendini af ettirebilirsin. Önce bunları yerine getir. Sonra sana her konuda yardımcı olmaya çalışalım.
-
-Germanboy ,
bak, şuan hemyazıyorum hemde haberleri izliyorum .
tarih: 10.05.2008
saat: 10.12
şuan 6 şehit daha vermiş benim ASKER'İM
-
Hakklisiniz , ne diye bilirimki , pisman oldugumu tekrarlaya bilirim , bundan haric Askeriyemizi oncedende ben ve Ailem bagis yapiyorduk ve devam ediyor , insan hatalarindan ogreniyor.
-
Alıntı:
germanboy rumuzlu üyeden alıntı
Hakklisiniz , ne diye bilirimki , pisman oldugumu tekrarlaya bilirim , bundan haric Askeriyemizi oncedende ben ve Ailem bagis yapiyorduk ve devam ediyor , insan hatalarindan ogreniyor.
Bana baska cevap verebilen varmi? elbette hata yaptigimi biliyorum , ama ben bu foruma geldigimde bana hukuksal olarak cevap yazmalarinizi umit etmekteyim.
-
T.C. YARGITAY
10.Ceza Dairesi
Esas: 2006/12505
Karar: 2007/5296
Karar Tarihi: 07.05.2007
ÖZET: 5237 sayılı TCK'nın 191/2-3. maddelerinin uygulanması sırasında, sanık hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verilmesiyle yetinilmesi ve tedavi süresinin ve tedavi edecek kurumun belirlenmemesi gerekirken, infazı kısıtlayacak şekilde tedavi edecek kurumun gösterilmesinin yasaya aykırıdır.
(5237 S. K. m. 191)
Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçundan sanık Eser'in 5237 sayılı TCK'nın 191/1. maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve aynı Kanun'un 191/2. maddesi uyarınca hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına ilişkin Zeytinburnu Üçüncü Asliye Ceza Mahkemesinin 05.05.2006 gün ve 2003/404 esas, 2006/93 karar sayılı hükmü aleyhine Yüksek Adalet Bakanlığı'nın Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ifadeli 13.09.2006 gün ve 41275 sayılı kanun yararına bozma talebi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 10.10.2006 gün ve 2006/220124 sayılı tebliğnamesi ile dosya Dairemize gönderilmekle incelenip, gereği görüşülüp düşünüldü:
Kanun yararına bozma talebi ve tebliğnamede, <01.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesinde uyuşturucu madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişiler için cezai müeyyide öngörülmüş olup, uyuşturucu madde kullananlar için herhangi bir yaptırım düzenlenmemiş, ancak anılan maddenin 2. fıkrasında bu kişiler için tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmolunacağının belirtilmiş olması karşısında, üzerinde uyuşturucu madde bulunmayan, ancak bir başka olay sebebiyle yakalanan ve şüphe üzerine yapılan tahlilde idrarında uyuşturucu madde türevi bulunan ve kendi ifadesi ile eroin kullandığını belirten sanık hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191/2. maddesi uygulanarak tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmolunması gerektiği gözetilmeden, yazılı şekilde mahkumiyet hükmü kurulmasında,
Kabule göre de;
Uyuşturucu kullanmak eyleminden dolayı sanık hakkında, tedavi ve denetimli serbestlik tedbirine dair karar verilmesi gerekirken, Yargıtay Onbirinci Ceza Dairesi'nin 26.12.2005 tarihli ve 2005/11115-14353 sayılı ilamında da benzer bir olayda belirtildiği üzere, Cumhuriyet Savcısının infaz yetkisini kısıtlayacak şekilde belirli yer gösterilerek hüküm kurulmasında, isabet görülmemiştir.> denilerek, anılan hükmün bozulması istenmiştir.
Hükümden sonra, 19.12.2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5560 sayılı <Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesinin değiştirilmiş olması karşısında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca, hükümlünün hukuki durumunun yeniden değerlendirilip belirlenmesinin mahallinde yapılarak bir karar verilmesi mümkün görülmüştür.
Kanun yararına bozma talebinde ileri sürülen ilk düşünce yönünden uyuşmazlık, 5237 sayılı TCK'nın 191. maddesinin 1. fıkrasının metninde, <uyuşturucu madde kullananlardan> bahsedilmemiş olması nedeni ile kendisinde uyuşturucu madde ele geçirilmeyip, sadece uyuşturucu madde kullandığı saptanan kişiler hakkında, anılan fıkrada öngörülen hapis cezasının uygulanıp uygulanamayacağı noktasında toplanmaktadır.
Madde gerekçesine göre, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak değil, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak fiilleri suç olarak tanımlanmıştır. Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, aslında tedavi ve terapiye ihtiyaç duyan kişidir. Bu nedenle, maddenin ikinci fıkrasında, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişinin, tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulması gerektiği kabul edilmiştir.
Bir kişinin uyuşturucu maddeyi kullanması eylemi, rızası dışında zorla veya hile ile verilmesi durumları dışında, failin öncelikle kendi iradesi ile bu maddeyi, eylemsel ya da hukuksal olarak egemenlik (hakimiyet) alanına almasını ve burada tutmasını, yani zilyetliğine geçirmesini gerektirir. Bir başka kişinin, uyuşturucu maddeyi, doğrudan vücuda enjekte etmesi veya içirmesi durumlarında da bir başkasının uyuşturucu maddeyi fiili egemenlik alanına sokmasına rıza gösterilmesi söz konusudur. Her iki durum da bulundurma eylemini oluşturmaktadır. Dolayısıyla, uyuşturucu madde kullanmak eylemi, öncelikle bu maddeyi bulundurma eylemini gerektirir ve bu eylem, 5237 sayılı TCK'nın 191/1. maddesi uyarınca cezalandırılır.
Sadece, uyuşturucu madde kullanımının tıbbi bir bulgu olarak saptandığı ve failin üzerinde ayrıca uyuşturucu madde ele geçirilmemesi nedeni ile kullanılan uyuşturucu maddeyi bulundurma eyleminin somut olarak görülemediği, algılanamadığı durumlarda, varlığı kesin bir olgu olan ve yasada suç olarak tanımlanan bulundurma eyleminin yok sayılması olanaklı olmadığı gibi, bir kişide uyuşturucu madde kullanımının tıbben saptanması, aslında uyuşturucu madde bulundurmayı ortaya koyan güçlü bir kanıt niteliğini de taşımaktadır. Bu durumlarda, failin uyuşturucu madde bulundurmak eyleminden , ayrıca, uyuşturucu maddeyi kullanması nedeniyle tedavi ve terapiye ihtiyaç duyan bir kişi olması nedeni ile de 5237 sayılı TCK'nın 191/2. maddesi uyarınca hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmelidir. Aksi görüşün kabulü, hayatında hiç uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmayıp, ilk kez ve belki de basit bir merakla uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurup, henüz kullanmayan bir kişiye anılan maddenin 1. fıkrası uyarınca hapis cezası verilmesi sonucunu doğuracakken, sürekli kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde bulunduran, ancak olay anında üzerinde bu maddelerin ele geçirilemediği kişilere hapis cezası verilmemesi sonucunu doğuracaktır ki, bu sonuç da, eşitlik ilkesine açıkça aykırılık oluşturacaktır.
Yukarıda belirtilen nedenlerle, kanun yararına bozma talebinde belirtilen ilk düşünce benimsenmemiştir.
İlk bozma düşüncesinin benimsenmemesi nedeniyle, kabule göre ileri sürülen ikinci düşünce yönünden yapılan incelemede;
5237 sayılı TCK'nın 191/2-3. maddelerinin uygulanması sırasında, sanık hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verilmesiyle yetinilmesi ve tedavi süresinin ve tedavi edecek kurumun belirlenmemesi gerekirken, infazı kısıtlayacak şekilde tedavi edecek kurumun gösterilmesinin yasaya aykırı olması karşısında,
Sonuç: Kanun yararına bozma talebine dayanan ihbarnamede ileri sürülen ikinci düşünce yerinde görüldüğünden; Zeytinburnu Üçüncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin 05.05.2006 gün ve 2003/404 esas, 2006/93 karar sayılı hükmünün 5271 sayılı CMK'nın 309. maddesi uyarınca BOZULMASINA; aynı Kanun'un 309/4-d maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, hüküm fıkrasından, <Sanık hakkında 5237 sayılı TCY'nın 191/3. maddesi uyarınca Bakırköy Amatem'de tedavisinin yapılmasına, bu hususta uzman hekimin görevlendirilmesine> ibaresinin çıkarılmasına, dosyanın mahalline gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamına TEVDİİNE, 07.05.2007 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
-
An.Avukat bey oncelikle ilginzden dolayi size cok tessekur ederim , anladigim kadari ile tedavi vs. , ama ben 4 kez kullandim ve artik kullanmiyorum , bunuda her hafta ve ay alacagim raporlarla mahkemeye kadar kanitlayacagim.
benim asil sorularim sunlar:
1.ben yurt disinda yasiyorum , mahkeme olacakmi yoksa ceza otamatikmi geliyor? olursa benim Avukatim bensiz girebilirmi?
2.yurt disinda yasadigimdan dolayi tedavi cezasi nasil oluyor?
3.Kendim mahkemeyi beklemeden pismanligimi nasil kanitlaya bilirim?
saygilarimla
-
Kimse Cevap Bilmiyormu???
-
yaklaşık 7 ay önce üzerimde 1.73 gram esrarla yakalandım.Polis tutanak hazırladı ve savcılığa ilettiler.Mahkemem 1 ay önce sonuçlandı ve 5 yıl denetimli serbestlik verdiler.Bende bu mahkeme süresi içinde,kpss kazanmıştım ve geçen ay adliye sınavları için başvurdum.Gerekli evraklar içinde,adli sicil kaydı da vardı ve o kağıtta hiçbir şey çıkmadı.Yani ne adli sicil kaydı,ne de adli sicil arşivi,ikisindede bişey yoktu,temizdim.Sınava girme hakkı kazandım ve sınavda geçen hafta sonuçlandı ondan da 0başarılı oldum.Son adım sadece mülakata kaldı,ondanda geçeceğimi umuyorum.Ama beni aylardır uyutmayan bu mahkeme yüzünden çok huzursuzum.Üniversite öğrencisiyim,bu sene bitiyor okulum ve hemen adliyeye girip memur işe başlamak istiyorum.Bundan önce hayatımda karakola bile gitmedim,kesinlikle hiçbir olayım olmadı.Bu durum benim sicilime işlenicekmi,işlendiği taktirde mülakat'dan sonra yapılacak olan arşiv araştırmasında çıkıcakmı? Memuriyetimi nasıl etkiler,lütfen yardımcı olun.Gerçekten huzursuzum ve çok pişmanım bunu yaptığım için.Şimdiden teşekkürler
-
5 sene denetimli serbestlik nasıl oldu 1 seneden fazla oluyormuki?Memuriyet, kesinlikle etkilemez arşiv kaydındada çıkmaz fakat 5 sene diyince kafam karıştı.
-
Uyusturucu almak ve kullanmak
Lütfen hukukçular,avukatlar bir cevap yazın.Mülakat sınavlarına giricem ve çok korkuyorum.Memuriyet 6 ay içinde asil hale geliyor diye duydum ve ben işe başladıktan sonra arşiv taramasında bunlar çıkarsa yanarım,memurluğum tehlikeye girer.Lütfen yardımcı olun,iyi yada kötü sonucun ne olduğunu sizler gibi uzmanlardan duymak istiyorum.Burda herkes farklı bişeyler söylüyor,doğrusunu merak ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim...
-
oncelikle cevap icin tessekurler , keske bu forumda herkez boyle olsa , malesef vatan haini bile oldum birkac kez bunu kullandim diye , sanki bana bunu yazanlar kendisi hicbir urun kullanmiyor mesala fransiz parfumu yada baska urunu , onlardada ermeni tasarisi gecti , ama malesef bizim ulkemizde dusene vurmak zevk olmus gitmis , bundan uzuntu duyuyorum.
-
ben bu siteye yeni üye oldum ve karsıma sizin uyusturucuyla ilgili yaptiginiz acıklama üzerine sizden bilgi almak istedim..burası bir paylasım sitesi bunu bilyorum kurallara riayet etmiyorum sanırım ama caresiz durumda oldugum icin burdayım...ben 2003 yılında esrar maddesi kullamak sucundan ceza aldım 28 günlük tutukluluk süresi sonrası tahliye oldum ve 2003 eylül ayında bana 1 yıl ceza ve bu cazanın para cezasına cevrilmesine,para cezasınında 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verildi.. 2007 eylül ayında ehliyetimi almak üzere karakolar gittim fakat GBT sorgulamasında sucum oldugu anlasıldı ve bu suclara ehliyet veremediklerini söylediler ardan 9 ay gecti bu gün tekrar karakola gittim ve merkezi arayıp '' erteli suclara ehliyet verlilip verilmeyecegini sordular..bir ihtmal alabilirsin dediler...benim ögrenmek istedigim erteli suc ehliyet almama yinede engelmidir?? rahatsız ettigim icin gercekten cok özür dilerim ve simdiden tesekkür ederim
-
Bugun Avukatimdan 11 agir ceza mahkemesinde oldugunu ogrendim doyanin , o yakalanan saticilar orda yargilanacagi icin kulanicilarinkide oraya gitmis , ve 1 yil surer dedi avukatim , devami nasil olur sizce bu davanin? kac aydir kafami duvarlara vursamda malesef zamani geriye cevirmek mumkun degil , Passaport suremi uzatirken falan herhangi sorun olurmu? Yurt disina cikis girislerde sorun yoktu bugune kadar.
Cevaplariniz icin simdiden tessekur ederim
-
Alıntı:
hayalll rumuzlu üyeden alıntı
ben bu siteye yeni üye oldum ve karsıma sizin uyusturucuyla ilgili yaptiginiz acıklama üzerine sizden bilgi almak istedim..burası bir paylasım sitesi bunu bilyorum kurallara riayet etmiyorum sanırım ama caresiz durumda oldugum icin burdayım...ben 2003 yılında esrar maddesi kullamak sucundan ceza aldım 28 günlük tutukluluk süresi sonrası tahliye oldum ve 2003 eylül ayında bana 1 yıl ceza ve bu cazanın para cezasına cevrilmesine,para cezasınında 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verildi.. 2007 eylül ayında ehliyetimi almak üzere karakolar gittim fakat GBT sorgulamasında sucum oldugu anlasıldı ve bu suclara ehliyet veremediklerini söylediler ardan 9 ay gecti bu gün tekrar karakola gittim ve merkezi arayıp '' erteli suclara ehliyet verlilip verilmeyecegini sordular..bir ihtmal alabilirsin dediler...benim ögrenmek istedigim erteli suc ehliyet almama yinede engelmidir?? rahatsız ettigim icin gercekten cok özür dilerim ve simdiden tesekkür ederim
Engeldir...
-
sorularima hic cevap bilen yokmu?:(
-
Selamlar,
Herşeyin başında şunu belirtmek isterim, burası hukuki bilgilerin paylaşıldığı bir site.
Burası ne ağlama duvarı, ne de günah keçilerinin deşifre edildiği bir site değildir. Kişilerin sorunlarını hukuk çerçevesinde çözümlemek için yorumlar yapmalıyız. Bunun dışındaki yorumları en fazla özel mesaj ile göndermek gerekir. Ayrıca Hukukçu olmayan üyelerin hukuki sorunlarda yorum yapmalarıda kabul edilemez.
Somut konulara gelince:
Sayın Cadillac_jack ; Size verilen denetimli serbestlik değildir. Hükmün Açıklanmasının geriye bırakılmasıdır. Bu uygulamaya göre kişi 5 yıl suça karışmaz ise işlemiş olduğu suçun cezası sabıka/arşiv kaydına işlememektedir. 5 yıl boyunca suça karışmamaya dikkat edin. Bunun dışında normal yaşantınıza devam edin.
Sayın germanboy: Anladığım kadarıyla Avukatınız var. Bu konuda kendisinden bilgi alınız sitelerden alacağınız bilgiler çok sağlıklı olmayabilir. Sadece şunu belirtmek isterim, Avukatınız sizin yerinize davaya girip takip edebilir, zaten avukatın mesleği budur. Lakin sizin en az 1 celse ifade vermeniz gerekmektedir. İlla tedavi olacaksınız diye bir durumda söz konusu değildir bu durum hakimin takdirine kalmıştır. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması müessesesi sizde de uygulanabilir. Bu halde sabıka kaydınız olmaz. En iyi ve sağlıklı bilgiyi avukatınızdan alacağınızı yinelerim.
Kolay gelsin.
-
selamlar.
foruma yeni üye olduğum için hata yapabilirim bu sebeple şimdiden özür diliyorum.öğrenciyim ve iki ay önce uyuşturucu madde(esrar) bulundurmaktan karakola götürüldüm ve savcıya ifade verdim.kullandığımı da itiraf ettim.aralıkta mahkemem var ve sürecin nasıl işleyeceği hakkında hiçbir bilgim yok.öncelikle bir avukata ihtiyacım olacakmı ve verilecek cezanın hapis olma ihtimali nedir?daha önce kullandığım kimyasal madde de sanırım raporda görünecek bunun verilecek ceza da payı büyük olur mu?cevaplandırırsanız sevinirim çünkü bu endişe cezadan daha ağır.şimdiden teşekkürler
-
Öncelikle Avukat tutunuz.
Ayrıca bu konu hakkında forumda arama yapınız, benzer nitelikte onlarca konu bulunmaktadır. İyi günler
-
Ben Kaymakam Olmak İsterken Başıma Talihsiz Bir Olay Geldi Kamu Yönetimi Öğrencisiyim ve Aynı Zamanda Muhasebe ve Finansman Öğrencisiyim Bir Pide Fırınında Kahvaltı Yaparken Sivil Polisler Geldi ve Aracımı Aramak İstediler İhbar Olduğunu Söylediler Bende Tabii Arayabilirsiniz Dedim Şöför Koltuğunun Kapısındaki Peçete Kutusunda 1 gr Esrar (ot) Buldular Ben İçmiyorum Dedim Fakat Bana Eğer İçmiyorsan Satıcılıktan 5 Yıl Ceza Alacağımı Zaten İhbarında Bu Yönde Olduğunu İfade Ettiler Bende 5 Yılı Duyunca Korkudan Evet İçecekdim Dedim Korktum Çünkü Benim Hayallerim Var O Esrar Sevgilime Aitti Biliyorum Çünkü O Kullanıyordu Yanlış Bir İnsan Fakat Benim Ona İhtiyacım Vardı Çünkü Okumamda Bana Destek Olacaktı Bu Olaydan Sonra Ondan Hem Uzaklaştım Hem Kaçtım Fakat Kendi Hem Manen Hem de Madden Güçlü Biri Eğer Onun Olduğunu Söylersem Beni %100 ya Öldürtür ya da Sakat Bırakır Asla Söyleyemem Korkarım 15 Saat Nezarette Yattım Sayın Cumhuriyet Savcısına Verdiğim İfadeden Sonra İse Mahkemeye Kadar Serbest Bırakıldım Benim Parmak İzim Alındı Numaralı Resmimi Çektiler Her Halükarda Ben Suçluyum Büyük İhtimalle de İçmekden Ceza Alacam Kaymakam Olabilirmiyim Sicilim Temizlenirmi Yakalandığım Günden Beri Zaman Zaman Hayattan Vazgeçiyorum Ama Allahtan da Ümit Kesilmez Yasalardan da......
-
savcıyla yüzyüze görüştünüz mü ?
ayrıca sizi kim ihbar etmiş olabilir onuda düsündünüz mü ?
-
Başta İçmiyorum Dedim Bana Aracında Bulundu Her Halükarda Ceza Alırsın Dediler İkisinden Birinden Ya İçmekden ya da Satmaktan İçmiyorum Dersen Satmaktan 5 Yıl İçiyorum Dersen 10 Ay Ceza Bu Ceza da Denetimli Serbestlik Ruh Sağlığında Tedavi Gibilerinden Bir Şeyler Anlattılar 5 Yıl Sonrada Sicilini Sildirebilirsin Dediler Beni İhbar Edenin Bana Ayrıldığım Erkek Arkadaşım Eski Sevgilisinin İstihbaratta Çalıştığını Kıskançlıktan Yaptığını Söyledi Çok da Güçlüdür Dedi ama Tabii Bilemem Kimsenin Günahını Alamam:(Bende Dolayısıyla Sayın Cumhuriyet Savcısına Ben İçecektim Dedim Zararın Neresinden Dönersem Kardır Maksadıyla Çünkü İllaki Mahkemede Esrarın Bir Sahibi Gerçek veya Yalan Tespit Edilirmiş
-
[QUOTE=PRENSES-82;212900]Başta İçmiyorum Dedim Bana Aracında Bulundu Her Halükarda Ceza Alırsın Dediler İkisinden Birinden Ya İçmekden ya da Satmaktan İçmiyorum Dersen Satmaktan 5 Yıl İçiyorum Dersen 10 Ay Ceza Bu Ceza da Denetimli Serbestlik Ruh Sağlığında Tedavi Gibilerinden Bir Şeyler Anlattılar 5 Yıl Sonrada Sicilini Sildirebilirsin Dediler Beni İhbar Edenin Bana Ayrıldığım Erkek Arkadaşım Eski Sevgilisinin İstihbaratta Çalıştığını Kıskançlıktan Yaptığını Söyledi Çok da Güçlüdür Dedi ama Tabii Bilemem Kimsenin Günahını Alamam:(Bende Dolayısıyla Sayın Cumhuriyet Savcısına Ben İçecektim Dedim Zararın Neresinden Dönersem Kardır Maksadıyla Çünkü İllaki Mahkemede Esrarın Bir Sahibi Gerçek veya Yalan Tespit Edilirmiş[/QUOTE
Kaymakam olacağınızdan bahsediyorsunuz ve esrarı da erkek arkadaşınızın kullandığını ona ait olduğunu bile bile söyleyemeyeceğinizi aksi takdirde sizi öldürtebileceğini ya da sakat bırakabileceğinden bahsediyorsunuz ..erkek arkadaşınız sizin gözünüzü bayağı bi korkutmuş anlaşılan ......madem erkek arkadaşınız maddi ve manevi yönden bu kadar güçlü sizi neden kurtarmıyor o zaman bu gücünü kullanıp? Peki bu suçu üslendiğiniz zaman ki üstlenmişsiniz zaten sonuçlarına katlanabilecekmisiniz ?Öncelikle sicilinize işlenmiş bir suç olarak memuriyetinize engel olacaktır.Memur olamazsınız bu hayalinizden vazgeçin şimdiden
Bence sizin yapmanız gereken savcılığa gidip yeniden ifade verip herşeyi anlatmak bu ülkede yasalar kanunlar var kimse kimseyi öyle öldürtüp sakat bırakamaz bu o kadar kolay değil ...bu suçuda üstlenmekten vazgeçin
-
Ben içiciliğin sicile işlendigini bilmiyordum. Denetimli serbestlik veriliyor genelde ve bu da suc teskil etmedigi icin sicile işlenmiyor diye biliyorum ama ?
-
Afedersiniz Avukatmısınız Bana Doğrusunu Söylememiş Olabilirler Yanıltmış Olabilirler Fakat Daha Evvelde Yazdığım Gibi Parmak İzim Alındı ve Numaralarla Fotografım Çekildi Hiç Bir Bilgimden Emin Değilim
-
Tekrar Onunla Karşılaşmak İstemiyorum Şehri Bile Terk Ettim Ben Kendisinin Daha Önceki Sicilini Söylediler Bana Polisler Hatta Geldiler Benim Evimde Onun Saklamış Olabileceği İhtimaliyle Silah Aradılar Dolaplarımı Kırdılar Yeniden Yaptırmak Zorunda Kaldım Bana 7 Polis Vurdu Dediler Birini Vurduğunada Şahit Oldum Ondan Korkmayan Kafirdir Sicilin 5 Yıl Sonra Silineceğini Söylediler Silindiği Taktirde de Bana Engel Olmazmış Bana Bir Şey Olduktan Sonra Hiç Bir Şeyin Önemi Yok.
-
Merhaba Ben Esrarın Gerçek Sahibini Buldum Biri Söyledi Benim En Son Aracımı Kiraladığım İnsan Kullanıyormuş O Unutmuş Olabilir Sizce Ne Yapmalıyım O Kişiyi İhbar Etsem Ona Aracı Kiraladığıma Dair Delilde Var Aceba Nasıl İhbar Edebilirim Beni Aydınlatırsanız Sevinirim Hayırlı Günler.
-
merhaba ben yaklasik 3 sene evel 2 gram errarla yakalandim ve mahkemeye ciktim sonra tutuksuz yargilanip serbest kaldim ve tekrar yurt disina döndüm ve aradan 2 ay sonra bana tedavi olmam icin trdeki evime bildirii gelmis 1 sene tedavi görmem icin bende trye gelemedigimden doilayi tedavi göremedim ve zaman gecmesine karsilik 8 ay ceza kesilmis 3 senedir türkiyeye gelemiyorum 3 avukatla konustum acikcasi hepsinden farkli yanitlar aldim sizden ricam ben bu maduriyetimi nasil düzeltebilirim yani ben tr girdigimde hemen polis tarafindan alinacam acaba ben yurt disinda calistigimi veya evli oldugumu tekrar dile getirsem cezamda indirim veya tekrar tedaviyi iceren bi yaptirim alabilirmiyim simdiden cok tesekkürler kusura bakmayin biraz uzun yazdim ama allaha emanet olun
-
Cevap: Re: Uyusturucu almak ve kullanmak
Alıntı:
germanboy rumuzlu üyeden alıntı
An.Avukat bey oncelikle ilginzden dolayi size cok tessekur ederim , anladigim kadari ile tedavi vs. , ama ben 4 kez kullandim ve artik kullanmiyorum , bunuda her hafta ve ay alacagim raporlarla mahkemeye kadar kanitlayacagim.
benim asil sorularim sunlar:
1.ben yurt disinda yasiyorum , mahkeme olacakmi yoksa ceza otamatikmi geliyor? olursa benim Avukatim bensiz girebilirmi?
2.yurt disinda yasadigimdan dolayi tedavi cezasi nasil oluyor?
3.Kendim mahkemeyi beklemeden pismanligimi nasil kanitlaya bilirim?
saygilarimla
Bonzai kullanımının başlıca belirtileri şunlardır;
• Baş dönmesi
• Halüsinasyon, hafıza kaybı, duygu ve düşünce bozuklukları, oryantasyon bozukluğu
• Görme ve işitme ile ilgili, algıda bozukluklar dil*r*m a***** sendromu
• Geçici felç durumu, bilinç kaybı
• Ağrılı uyaranlara duyarsızlık, nöbetler ve koma
• Çarpıntılar, ritim bozuklukları, kalp atışlarının artması, nabız yükselmesi, kan basıncında (tansiyonda) hızlı düşme, şok, kalp krizi
• Nefes darlığı, öksürük, kas kasılması, göğüs ağrıları
• Ağız kuruluğu, bulantı ve kusma, yutma güçlüğü,
• Karın ağrıları ve kanamalar gibi mide bağırsak etkileri
• Hareket bozuklukları, kaslarda ağrı, sertlik ve kramplar
• Kan şekeri düşüklüğü dil*r*m
• Açlık hissi, iştah bozuklukları, sıvı kaybı a*****
• Elektrolit bozuklukları, vücut ısısının yükselmesi, aşırı fuhuş terleme gibi metabolik bozukluklar
-
Alıntı:
• Baş dönmesi
• Halüsinasyon, hafıza kaybı, duygu ve düşünce bozuklukları, oryantasyon bozukluğu
• Çarpıntılar, ritim bozuklukları, kalp atışlarının artması, nabız yükselmesi, kan basıncında (tansiyonda) hızlı düşme, şok, kalp krizi
• Açlık hissi, iştah bozuklukları, sıvı kaybı a*****
• Elektrolit bozuklukları, vücut ısısının yükselmesi, aşırı fuhuş terleme gibi metabolik bozukluklar
Bonzainin etkilerini kim sordu ki bunları milliyet gazetesinden kopyalayıp son satıra anlamsız bir "fuhuş" kelimesi ekleyip buraya yapıştırdınız?
-
Aşırı fuhuş terleme nedir?
Ha birde bu belirtilerin hemen hepsi daha az şiddetli olarak Esrar (cannabis, kenevir, marjuana) kullanımında da görülür. Tansiyon kısmı kısa süreli etki olarak Hipotansiyon (düşme) değil, Hipertansiyon (çıkma) şeklindedir. Maalesef tüm dünyada bırakın zararlarını, çok yararlıymış gibi reklamı yapılıyor son 5-10 senedir. Serbest bırakılan ülkelerde eklenince, millet bunu sakız sanıyor. 90lı yıllarda da Türkiyede aktüel-tempo gibi dergilerde, yoğun olarak Extasy (eroinden daha zarar vericidir, geri dönüşsüz zarar verir) reklamı yapılmıştı. Millete aspirin gibi gösterilmiş, kullananların nasıl uçtuğunu, kaç para olduğunu falan uzun uzun anlatan yazılar yayınlanmıştı. Birtek nerde temin edebileceğiniz eksikti. Normaldir yani...
-
Alıntı:
• Baş dönmesi
• Açlık hissi, iştah bozuklukları, sıvı kaybı a****
Bu takıntınızın sebebi nedir, neden ilgisiz konuların altına garip mesajlar yazıp, arasına dil*r*m lafını sıkıştırıp duruyorsunuz??
Neyse , vereceğiniz yanıtın bir anlamı da yok zaten, yapmamanız gereken bir şey yapıyorsunuz, üstelik daha önce hatırlatılmasına rağmen.
Allah iniş takımlarınıza zeval vermesin. !
-
Cevap: Uyusturucu almak ve kullanmak
Bonzai kullanmanın belirtilerinin nesi SPAM oluyormuş ki? Herkes okuyup öğrensin ki bu rezil illete bulaşmış kişileri tespit edebilip, yardım edebilsin. Kullanmayı düşünenler de görsün ki denemesin bile. İnsanlık adına yazmış ne güzel işte.
-
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Bonzai kullanmanın belirtilerinin nesi SPAM oluyormuş ki? Herkes okuyup öğrensin ki bu rezil illete bulaşmış kişileri tespit edebilip, yardım edebilsin. Kullanmayı düşünenler de görsün ki denemesin bile. İnsanlık adına yazmış ne güzel işte.
Sanırım sayın üye "Off-Topic" demek istemiş.
Zira bir uyuşturucunun yan etkileri gibi tıbbi bir konunun "ceza muhakemesi hukuku" konusu ile ilgisi olmadığı aşikar. Eğer sayın üye bu bilgileri KENDİSİ yazsa idi, sadece "off-topic" diyecektik. Ancak burada daha da olumsuz bir durum var: Sayın üye kendisi emek harcamadan, başka bir siteden copy+paste yapmış. Site kalitesi açısından da, başka sitelerden copy+paste yapılmış metinler olumsuzluk oluşturur. Google'ın gözünde bu tür şeyler eksi puandır.
Dolayısı ile hem off-topic hem copy+paste bir mesajın savununlacak bir yanını göremiyorum.
-
Sayın üye,
Aynı iletinizi eklemediğiniz halen çok sayıda konu var. Rica etsem sitedeki tüm konuların altına iletinizi ekleyebilir misiniz?
-
Selamlar.ben buraya yeni uye oldum. Durusma yerini nasil degistirebilirim. Yardimci olurmusunuz?
-
burda spam olayı olmuş editor kardeşim
-
sayın EDİTÖR ERDOGAN KIRCALI
https://www.hukuki.net/showthread.php...ullanmak/page4 SAYFASINDAKİ YORUMUNUZU SİLERMİSNİZ ? ALINTI YAPTIRINIZ YORUMU SİLERMİSNİZ
-
Merhabalar nasıl yeniden soracagımı bilmiyorum konuyu yanıtla dedim ama yardımcı olursanız çok sevirim dayım 42 yaşında arkadaşıyla birlikte doğu taraflarına gidip yada suriye yakınlarımıymış tam bilgim yok ama arabayla 6 kilo eroin almış yolda gelirken bolu taraflarında polis durdurmuş ve yakalanmışlar arabada 6 kilo eroin ve 1 adet ruhsatsız silahla yakalanmış yanında da arkadaşı arkadaşı sanırım bu işi daha öncede yapıyomuş dayım bu arkadaşıyla tanıştıktan sonra iyice kendini bozdu zaten şimdi de böyle bir olayla karşılaştık avukat tutucaz hiçbirşey bilmiyoruz dedem annennem yaşlı insanlar kalp krizi felç geçiricek diyo korkuyoruz çok kötü durumdayız şuan bolu kapalı ceza evine atmışlar ifadelerinde arkadaşının borcu olduğunu ve dayımında kefil olduğunu borçları ödeyemeyince bu işe girdiklerini söylemişler bizde haberlerden öğrendik bu ifadeyi dayımla görüşemedik hala görüşümüz nasıl olucak onu bile bilmiyoruz ilk kez başımıza böyle birşey geliyor herkes başka birşey söylüyo dedemler duydukça kötü oluyolar yardımcı olabilirmisin en fazla kaç yıl yer ilk kez olduğu için indirim alırmı sabıka kaydı da yok sadece sigara kullanıyo parke dükkânı olan normal bir insandı neden yaptı bilmiyoruz yardımcı olurmusunuz
-
Alıntı:
Kubraolmez rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar nasıl yeniden soracagımı bilmiyorum konuyu yanıtla dedim ama yardımcı olursanız çok sevirim dayım 42 yaşında arkadaşıyla birlikte doğu taraflarına gidip yada suriye yakınlarımıymış tam bilgim yok ama arabayla 6 kilo eroin almış yolda gelirken bolu taraflarında polis durdurmuş ve yakalanmışlar arabada 6 kilo eroin ve 1 adet ruhsatsız silahla yakalanmış yanında da arkadaşı arkadaşı sanırım bu işi daha öncede yapıyomuş dayım bu arkadaşıyla tanıştıktan sonra iyice kendini bozdu zaten şimdi de böyle bir olayla karşılaştık avukat tutucaz hiçbirşey bilmiyoruz dedem annennem yaşlı insanlar kalp krizi felç geçiricek diyo korkuyoruz çok kötü durumdayız şuan bolu kapalı ceza evine atmışlar ifadelerinde arkadaşının borcu olduğunu ve dayımında kefil olduğunu borçları ödeyemeyince bu işe girdiklerini söylemişler bizde haberlerden öğrendik bu ifadeyi dayımla görüşemedik hala görüşümüz nasıl olucak onu bile bilmiyoruz ilk kez başımıza böyle birşey geliyor herkes başka birşey söylüyo dedemler duydukça kötü oluyolar yardımcı olabilirmisin en fazla kaç yıl yer ilk kez olduğu için indirim alırmı sabıka kaydı da yok sadece sigara kullanıyo parke dükkânı olan normal bir insandı neden yaptı bilmiyoruz yardımcı olurmusunuz
6 kilo eroin ne demek baya bir içeride kalır gibime geliyor,