-
Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava
Öncelikle herkese iyi çalışmalar... ben 2001 neşetli bir Uzman Erbaş'ım.. şu anda sağlık nedeniyle sözleşmem feshedildi (fesh tarihi 26.11.2007) sağlık raporum aynen şu ''Halen Hakkında Karar Verilemez,Hakkında Karar Üç Aylık Takipler Sonrası Altı Ay Sonunda Verilecektir''. Bu rapor bana sözleşmemin bitiş tarihi olan 26.11.2007 tarihinden önce 01.11.2007 tarihinde Tatvan Asker Hastanesi tarafından verildi... 02.11.2007 tarihinde itiraz ettim, beni 12.11.2007 tarihinde Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesine sevkettiler, orasıda Ankara GATA'ya sevketti, GATA bana 17.12.2007 tarihinde yani sözleşmem bittikten sonra ''İKİ AY HAVA DEĞİŞİMİ'' verdi ve ben birliğime raporu tebliğ ettim ancak bana ''SANA İTİRAZINA CEVAP YANLIŞ YERDEN ALINDI'' diyerek yeniden Diyarbakır Asker Hastanesine itirazıma cevap olarak sevkettiler... Halen Diyarbakırda kontrol devam ediyor ve hakkımda kesin karar vermeleri gerekirken(Olur veya olamaz) yada Gataya sevketmeleri gerekirken sadece kontrol ediyorlar... Birde sözleşmemin feshinin bana tebliğ konusu varki komik bi durum, ilişiğim gıyabımda kesiliyor ve 28.12.2007 tarihli bölük komutanı odası diye tebliğ belgesi hazırlıyorlar, bu evrak ben birliğime gittiğimde 15.02.2008 tarihinde imzalattırıldı ve ben o tarihte imzamın yanına 15.02.2008 tarihini yazdım, şimdi iddiaları şu, ''biz sana evrakları daha önceden yani 28.12.2007 tarihinde imzalattırdık'',ben imzamı atarken neden 15.02.2008 tarihini atayımki?(bunu şu açıdan yazdım: ayim'de dava açma süresi 60 gün diye biliyorum) 14.04.2008 tarihi itibariyle AYİM'de mahkeme sürecini başlattım, 05.05.2008 tarihindede Diyarbakırda tekrar muayenem var ve hakkımda halen karar veremiyorlar... hakkımda dava bitene kadar sağlam veya çürük diye karar veremezlerse sonuç ne olur? Yada sağlam veya çürük raporu alırsam mahkeme süreci nasıl etkilenir? SİZLERDEN İSTEĞİM, KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BANA YARDIMCI OLMASI AMACIYLA BURAYA YAZMANIZ... Şimdiden sağolun...:( :( :( :(
-
Re: Ayim'de 14.04.2008de açmış olduğum dava
Komik,ama;feci...
Komiklik ne:Madem ki,askerlikten çıkarıldın,5.5.2008 de Askeri hastahanede ne sıfatla seni muhatap alacaklar?Asker olarak muhatap aldıkları belli..Öyleyse ilişiğinizi neye dayanarak kestiler de sizi asker saymadılar?..Sivil idari mahkemelerde davalarla ilgili süre uzun oluyor..Askeri idare mahkemelerinde ne kadar sürer bilemiyorum.
İdari Mahkemelerde hakkını arayıp da bulamamış ve maalesef hakkını AİHMde aramak zorunda kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim:Sizin gittiğiniz mahkeme daha adil bir mahkeme bence.
Niye mi böyle dedim?..Bu sitede asker birinin sorusuna cevap ararken Askeri idare mahkemesi kararlarını karıştırdım.Orada,sivil idare mahkemelerinin veremeyeceği sanık lehine bir karar görmüştüm.Olay kabaca şöyleydi:
Asker kişi "Kızlık bozma" suçundan ihraç edilir.Kişi konuyu mahkemeye taşır.Mahkemenin hükmü şudur:"Yüz kızartıcı suçlar yazılırken ..gibi..ifadesinin neleri ifade ettiğinin belli olmadığı ve yoruma açık olduğundan,hukuk devletinde suçun yoruma bağlı olarak nitelendirilemeyeceğinden ve de kızlık bozma yüz kızartıcı suç olarak ifade edilmediğinden,yapılan işlemin hukuka aykırılığı sebebiyle iptaline...."Gözünü seveyim ben böyle mahkemenin..
Demek istediğim; hukukun sadece "H"sinden anlayan biri olarak ben; "Komik" diyorsam,şahsi kanaatim,müsterih olmanız...Bu elbette "Canın sıkılması"nı engelleyemese de...
İyi geceler.Tabii, mümkünse eğer...
-
Çok karışık anlatmışsınız ama anlayabildiğim kadarıyla davanız AYİM ce kabul edilerek haklı olmanız yönünde karar çıkması kuvvetle muhtemeldir. Ancak yeterk sizin başka nedenle sözleşmeniz fesh edilmiş olmasın.
26/11/2007 deki fesh kararının tarafınızdan bilinmediğini ;28/12/2007 tarihinde ilgili bölük komutanlığı odasında fesh evrağının tebliğ düzenlemesinden haberiniz olmadığı ve en önemlisi bu tebliğin size SİZ BİRLİĞİNİZE GİTTİĞİNİZ tarih olan 15/02/2008 tarihinde imzaladığınız kabul edildiğinde çok daha önemlisi tüm askeri hastahanelerin bağlı bulunduğu GATA nın raporu doğrultusunda bunları söylediğimi belirtmek isterim.
Eğer siz birliğinize gerçekten 15/02/2008 tarihinde gittiyseniz ve tebliğ o tarihte olduysa ki siz o tarihi yazarak imzaladığınıza göre hukuki geçerlilik odur. GATA da sağlık 2 ay hava değişimi verdiyse burada esas GATA nın kararıdır AYİM bun uyar. Diğer hastahane kararları işleme girmez.
-
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Komik,ama;feci...
Komiklik ne:Madem ki,askerlikten çıkarıldın,5.5.2008 de Askeri hastahanede ne sıfatla seni muhatap alacaklar?Asker olarak muhatap aldıkları belli..Öyleyse ilişiğinizi neye dayanarak kestiler de sizi asker saymadılar?..Sivil idari mahkemelerde davalarla ilgili süre uzun oluyor..Askeri idare mahkemelerinde ne kadar sürer bilemiyorum.
İdari Mahkemelerde hakkını arayıp da bulamamış ve maalesef hakkını AİHMde aramak zorunda kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim:Sizin gittiğiniz mahkeme daha adil bir mahkeme bence.
Niye mi böyle dedim?..Bu sitede asker birinin sorusuna cevap ararken Askeri idare mahkemesi kararlarını karıştırdım.Orada,sivil idare mahkemelerinin veremeyeceği sanık lehine bir karar görmüştüm.Olay kabaca şöyleydi:
Asker kişi "Kızlık bozma" suçundan ihraç edilir.Kişi konuyu mahkemeye taşır.Mahkemenin hükmü şudur:"Yüz kızartıcı suçlar yazılırken ..gibi..ifadesinin neleri ifade ettiğinin belli olmadığı ve yoruma açık olduğundan,hukuk devletinde suçun yoruma bağlı olarak nitelendirilemeyeceğinden ve de kızlık bozma yüz kızartıcı suç olarak ifade edilmediğinden,yapılan işlemin hukuka aykırılığı sebebiyle iptaline...."Gözünü seveyim ben böyle mahkemenin..
Demek istediğim; hukukun sadece "H"sinden anlayan biri olarak ben; "Komik" diyorsam,şahsi kanaatim,müsterih olmanız...Bu elbette "Canın sıkılması"nı engelleyemese de...
İyi geceler.Tabii, mümkünse eğer...
konu ile ilgili vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim... Benim durumumun adı gerçekten rezillik ve maduriyet... Düştüğüm durumun en açık ifadesi kıçı kırık bir bakkalın bile kapıma dayanarak alacağını zorla istemesi, tabiki haklı isteyecek. sağlık ile ilgili işlemlerimi bitiripte bir türlü yeni bir işe başlayamadım, iki haftada bir hastaneye giden bir çalışanı hangi işveren kabul eder bilmemem... Benim esas kafa yorduğum mesele, bir ordu personelinin bir anda düştüğü durumdur, kendim açısından söylemiyorum, 3269 sayılı uzman erbaş kanununun daha birçok arkadaşımı bu hale düşürdüğünü söylüyorum... Keza protez bacakla halen görev yapan bir subay varken sadece karaciğer enzimlerinden bir tanesi yükselmiş bir personel bu kanun sayesinde açıkta kalıyor... Kabul subay-astsubay kanunu ile bizim kanunumuz aynı değil ama bu kanunu yazan kişi acaba geleceği hiç düşünmemişmi? veya bizlerin insan olduğumuzu ve hasta olabileceğimizi hiç düşünmemişmidir? Yazık yönetici kılığında koltukalrına yaslanıp iş yapmadan ve devleti günbe gün kemiren vicdansızlara...
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Çok karışık anlatmışsınız ama anlayabildiğim kadarıyla davanız AYİM ce kabul edilerek haklı olmanız yönünde karar çıkması kuvvetle muhtemeldir. Ancak yeterk sizin başka nedenle sözleşmeniz fesh edilmiş olmasın.
26/11/2007 deki fesh kararının tarafınızdan bilinmediğini ;28/12/2007 tarihinde ilgili bölük komutanlığı odasında fesh evrağının tebliğ düzenlemesinden haberiniz olmadığı ve en önemlisi bu tebliğin size SİZ BİRLİĞİNİZE GİTTİĞİNİZ tarih olan 15/02/2008 tarihinde imzaladığınız kabul edildiğinde çok daha önemlisi tüm askeri hastahanelerin bağlı bulunduğu GATA nın raporu doğrultusunda bunları söylediğimi belirtmek isterim.
Eğer siz birliğinize gerçekten 15/02/2008 tarihinde gittiyseniz ve tebliğ o tarihte olduysa ki siz o tarihi yazarak imzaladığınıza göre hukuki geçerlilik odur. GATA da sağlık 2 ay hava değişimi verdiyse burada esas GATA nın kararıdır AYİM bun uyar. Diğer hastahane kararları işleme girmez.
Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim... Doğrudur karışık yazdım çünkü durumum gerçekten karışık ve açıkcası ben durumumun adını rezillik ve adaletsizlik koydum... şöylede bir durum var, ben sağlık işlemlerimi devam ettirirken ve beni 27.12.2007 tarihinde hastaneye sevketmişlerken neden hala 28.12.2007 tarihini bekleyipte konu bahsi ilişik kesme belgesini imzalayayım? Ayrıca bana Terhis belgesi vermeleri gerekirken hiçbir belge verilmedi.. hiçbir şekilde söylenen tarihte orda bulunmadım ve hiçbir şekilde bunu ıspatlayamazlar... GATA'nın kararını neden iptal ettikleri konusuna gelince, sözleşme tarihinde olumsuz bir rapor aldığımız taktirde bizim bu rapora itiraz etme hakkımız var ve bende 01.11.2007 tarihinde Tatvan As.Has. raporuna 02.11.2007 tarihinde itiraz ettim, normalde beni hemen bir hakem hastanesine sevketmeleri gerekir ancak birilerini araya sokarak Sağlık komutanlığından cevabın 12.11.2007 tarihinde gelmesini sağladım, 17.12.2007 tarihindede raporumu aldım ve kendilerine raporu gidip tebliğ ettim,raporun artık işe yaramayacağını ancak mahkemeye verebileceğimi söylediler ve ben zaten bayrama denk geldiği için memleketime gittim,beni bayramdan bir gün sonra bölük komutanı direkt cep telefonumdan aradı ve bana sana itirazına cevap yanlış yerden geldi onun için seni yeni gelen emre göre D.bakır asker hastanesine sevedeceğiz dedi, 27.12.2007 tarihinde kargoyla bana sevk belgesini gönderdiler, sevki aldım 02.01.2008 tarihinde D.bakıra gittim, D.bakırın verdiği raporları kendilerine göstermeye gittiğimde bana evrakları imzalattırdılar... durum bundan ibaret... karışık ama benden kaynaklanan bir durum yok... yeni vaplarınızı beklerim iyi günler
-
3269 sayılı uzman erbaş kanunuda TEDAVİ kısmında bir meslek hastalığına yakalananlar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar deniyor ama bende bulunmuş herhangi bir rahatsızlıkta yok yani hakkımda karar veremiyorlar.... Kanunu bi bakan olursa söylediklerimin doğruluğunu göreceksiniz, avukatım ise bana sen bu durumdan faydalanamıyorsun dedi ama bakalım mahkeme sonucu ne olacak ki mahkemede en az 10 ay en fazla 12 sürüyor....
-
Lütfen hukukçularımız bi bakın bu dava konusuna...
-
Hukukçularımız, gerçekten madurum ve dava süreci ne olur şüpheliyim... cevaplarınızı bekliyorum...
-
Alıntı:
bahiddin_yilmaz rumuzlu üyeden alıntı
3269 sayılı uzman erbaş kanunuda TEDAVİ kısmında bir meslek hastalığına yakalananlar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar deniyor ama bende bulunmuş herhangi bir rahatsızlıkta yok yani hakkımda karar veremiyorlar.... Kanunu bi bakan olursa söylediklerimin doğruluğunu göreceksiniz, avukatım ise bana sen bu durumdan faydalanamıyorsun dedi ama bakalım mahkeme sonucu ne olacak ki mahkemede en az 10 ay en fazla 12 sürüyor....
Avukatınızın neden böyle dediği çok öenmli. Neticede siz aynı kanuna tabisiniz normal şartlarda.
Ben size yazdığım ilk iletinin arkasındayım. İlave olarak yazdıklarınız sadece benim doğru anladığımı perçinlemektedir.
GATA askeri hastahaneler silsilesinin en üstüdür. Onun verdiği karar tartışılmaz. İdarenin yaptığı hata sizi ilgilendirmez kaldıki sevk silsilenizde doğru. Zaten hatalı olsa GATA sizi muayene etmezdi. İdarenin şuan yaptığı işlem anlatımınıza göre hatalı. Yanlış hesap bağdattan döner. ( bugünde deyim ve atasözü hastası oldum.)
Ancak avukatınıza neden sizi bu kararın bağlamadığını sorunuz. Ya sizin atladığınız bir husus var yada yanlış aksettiriyorsunuz.
-
Doğrudur GATA silsilenin en üstü ama bana iddiaları şu; yanlış Hastane üzerinden gittin yani ERZURUM değilde DİYARBAKIR üzerinden gitmen gerekliydi denmesi... Daha önce kendi arkadaşım aynı bölükte çalıştığım ve aynı yerden yine aynı yere tayinimizin aynı çıktığı bi arkadaş, benden farkı onda hepatit-b ve yağlı karaciğer durumu sözkonusuydu, ama GATA arkadaşa sağlam dedi, tabi TSK sağlık yeteneği yönetmeliğinde herşey yazıyor,haliyle sağlam demek zorundalar... aksine bende bulunmuş karaciğerle ilgili bir hastalık yok (karaciğer enzimleri normalde hepatit çeşitleri, siroz, yağlanma, guatr, şeker hastalığı vs.. hastalıklarda yükselir) İlgili maddeden sözetmişken, beni neden bağlamadığına gelince; bende bulunmuş bir meslek hastalığı yok,yani hastalık adı yok, heralde bundan dolayı öyle dedi avukatım... İlk sağlık raporunu aldığımda bi duyum almıştım, ELAZIĞ'daki bir birlik benim gibi rapor alanlara 1senelik sözleşme yapmakta ve rahatsızlık düzelmezse 1sene sonunda yeni sözleşme yapmadıkları yönündeydi ve hatta bana DİYARBAKIR'daki Uzman Tabip Asteğmen'de bunun aynısını söyledi ve ben bütün bu duyduklarımı aynen gittim söyledim ama nafile,Ya açıkcası ben bölük komutanına, kurmay başkanına ve birkaç kişiye daha adeta yalvardım, ''bakın ben mahkeme kararıyla büyük ihtimalle dönerim, alacağım paranın faizi olacak, bu faiz yetimin öksüzün kursağından çıkacak, yazık dedim,gelin sözleşmemi yapın dedim ama idarede görevli başçavuş rütbesinde merkez şubede görevli bir şahsın bastırmasından dolayı söylediğim şeyleri araştırmaya bile gerek görmeden sözleşemem gıyabımda feshedildi..bu başçavuş öyle hevesliki benim sözleşmemi feshetmeye, benim normalde sözleşmem 26.11.2007 tarihi pazartesi günü bitmekteydi ama bu şahıs 25.11.2007 PAZAR günü nasıl beceriyorsa emri çıkartıyor ve ayın 26sı yerine 25inde sözleşmemi feshettiriyor... Adamda nasıl bir heves varmış valla helal olsun... Arıcada bu şahıs bütün Uzman Erbaşlar tarafından sevilmeyen ve uzman arbaşlara karşı artniyetli birisi, kaldıki bu şahıs hakkındada mahkemede bi bölüm yazılı.. aslında sözü fazla uzatmamak gerekir ama yazmak istediğimde okadar çok şey varki, açıkcası doluyum ve laf açılıncada susmuyorum, normalde suskun biriyimdir, bu durumdan dolayı gerçekten maddi yönünü bir kenara bıraktım manevi yönden gerçekten çöküş içersindeyim, sürekli hastaneye git gel den dolayı kimse iş vermiyor, tabiri caizse artık bakkal bile hem veresiye vermiyor hemde kapıma dayanıyor, hakıl tabi alacaklı çünkü... N diyeyim Allah büyük elbet bizimde hesap soracak bir günümüz olacak diyorum... şimdiden sağolun..
-
Siteye Allah aşkına hiç hukukçular girmiyormu? Yada böyle bir davaya yorum yapacak birisi?
-
Alıntı:
Siteye Allah aşkına hiç hukukçular girmiyormu? Yada böyle bir davaya yorum yapacak birisi?
Niye internetten Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin sahifesine girip kararları incelemiyorsunuz?
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Niye internetten Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin sahifesine girip kararları incelemiyorsunuz?
Doğrudur AYİM'in sayfasında birçok dava var ama bana fikir veren hiçbir dava yok malesef..... Uzman erbaşlarla ilgili sağlık nedeniyle sözleşme feshi davalarında davacı ya UZMAN ERBAŞ OLAMAZ raporu almış yada UZMAN ERBAŞ OLUR raporu almış, bun davalardan hiçbiri bana yardımcı olmaz çünkü benim hakkımda Askeri Hastanelerce düzenlenmiş UZMAN ERBAŞ OLUR/OLAMAZ raporu mevcut değil... Anlayacağınız üzere hakkımda bulunmuş bir hastalık veya arıza ismi yok, haliyle hakkımda karar verilemiyor... Yani vede sadece bir tek karaciğer enzimimin yüksek olmasından dolayı bu durumdayım... Lütfen yanlış anlaşılmasın iletiye cevap verirken içeriğini bi okursanız bana hak verirsiniz....
-
Alıntı:
Doğrudur AYİM'in sayfasında birçok dava var ama bana fikir veren hiçbir dava yok malesef..... Uzman erbaşlarla ilgili sağlık nedeniyle sözleşme feshi davalarında davacı ya UZMAN ERBAŞ OLAMAZ raporu almış yada UZMAN ERBAŞ OLUR raporu almış, bun davalardan hiçbiri bana yardımcı olmaz çünkü benim hakkımda Askeri Hastanelerce düzenlenmiş UZMAN ERBAŞ OLUR/OLAMAZ raporu mevcut değil... Anlayacağınız üzere hakkımda bulunmuş bir hastalık veya arıza ismi yok, haliyle hakkımda karar verilemiyor... Yani vede sadece bir tek karaciğer enzimimin yüksek olmasından dolayı bu durumdayım... Lütfen yanlış anlaşılmasın iletiye cevap verirken içeriğini bi okursanız bana hak verirsiniz....
Hakkınızda kesin bir rapor olmadan karar verilemeyeceğini düşünüyorum.Mahkeme bunun sonucunu bekleyecektir.Sözleşmenin sona erdirilmesinde haklı nedenler varsa ona birşey diyemem.
-
Zaten size verilebilecek yanıt en geniş şekliyle tarafımdan verildi. daha nasıl bir yanıt bekliyorsunuz ki ? Mahkeme kararını buradan veremeyiz.
-
Alıntı:
Zaten size verilebilecek yanıt en geniş şekliyle tarafımdan verildi. daha nasıl bir yanıt bekliyorsunuz ki ? Mahkeme kararını buradan veremeyiz.
Teşekkür ederim cevap için, ben hukukla ilginizi sadece bir hukuksever olaraka bildiğim için ve herhangi bir avukattan cevap alabilmek amacıyla tekrar tekrar yazdım... kusura bakmayın... Dava süreci başladı ve benim dava dilekçemle ilgili birliğimde hareketlilikte başladı, mesela benim sözleşme feshinde kusurlu bulunan bi askeri personel 13.05.2008 tarihinde sorguya alınmış, bir diğer personelde sonraki gün alındı, yani açıkcası MSB şuan kendini haklı çıkarmak amacıyla dilekçeye cevap verme telaşıyla birilerinin canını yakıyor... Yani haklılığımı zannedersem onlarda farketti ve kendilerini aklamaya çalışıyorlar... Artık MSB'nin cevap dilekçesi ne olur bilmiyorum ama şimdiden aklımda bi takım şeyler oluştu bile... Mesela benim normalde üç ay öncesinden dilekçe vererek sağlık raporuna başlamam gerekir ama ben 18 gün geç başladım, sebebi ise orda görevli bi ordu personeli, ben defalarca dilekçemi yazmaları konusunda kendilerini uyarmama rağmen tam bir ay sonra yazdılar dilekçemi, ayrıca bu bir aylık süre içersinde 2-3 defa operasyona ve bir defada kursa gönderildim, benim sözleşme tarihimin yaklaştığını bile bile... Yani burdanda zannımca ben haklı görülürüm... Bu hafta diyarbakıra yine hastaneye gidiyorum, zannedersem yine git daha sonra yine gel diyecekler bana, artık bu durumun sonucu nolacak bilmiyorum, yani asıl merak ettiğim konu hakkımda SAĞLAM veya ELVERİŞSİZ raporu alana kadar mahkeme bekleyecekmi? Yada bana iyileşene kadar sözleşme yapılması gerektiğinimi söyeleyecek mahkeme? Aslında merak ettiğim bu... iyi günler
-
Alıntı:
Hakkınızda kesin bir rapor olmadan karar verilemeyeceğini düşünüyorum.Mahkeme bunun sonucunu bekleyecektir.Sözleşmenin sona erdirilmesinde haklı nedenler varsa ona birşey diyemem.
sağolun cevap için... Doğru elimde kesin bir sağlık raporu yok ama hakkımda bulunmuş bir hastalık kararıda yok.. Yani ellerinde sadece şu var: karaciğer enzimlerimden bir tanesi yüksek diye uğraştırıp duruyorlar... Karaciğer enzimlerim ilk gittiğimde iki tanesi birden baya yüksekti, üzerine 7 ay geçti ve bu süre zarfında düştü ve sadece bir tanesi yüksek şimdi, oda düşme eğiliminde, yani sivil bir vatandaş bile bu enzimlerdeki düşüşü görerek derki adam iyileşti ve enzimleri düşüyor der, bu yorumu herkes yapabilir... ama doktor halen vede ısrarla beni oyalayıp duruyor.. Nedeni ise hepatit ve aids mikroplarının 6 aylık bir kuluçka dönemi olmasıymış, ama üzerine 7 ay geçti hatta 8nci ayın içindeyim ve hala bir hastalık bulunamadı... Ben artık şundan şüphe ediyorum, özellikle uzman çavuşlarla uğraşılıyor diye... Ha unutmadan söyleyeyim, sözleşme feshedilme sebebim sadece sağlık sorunu, başkaca bir sebep yok... hem olsa bile mahkeme sadece sağlık nedeniyle sözleşme feshi üzerine yoğunlaşır çünkü idarenin zaten iddia ettiği yada edebileceği başka bir sebep yok zaten... sicil ceza vs yönünden problemim zaten yok... iyi günler
-
Davayı 4 ncü ayda açmışsın.Böyle bir dava bir sene kadar sürebilir.Sabırlı olman gerekiyor.Çünkü kanun gereği mahkemenin işleyişi böyle.Haklı çıkarsan bütün zararlarını tazmin etmek zorundalar.Mahkeme masrafları dahil.
-
Alıntı:
Davayı 4 ncü ayda açmışsın.Böyle bir dava bir sene kadar sürebilir.Sabırlı olman gerekiyor.Çünkü kanun gereği mahkemenin işleyişi böyle.Haklı çıkarsan bütün zararlarını tazmin etmek zorundalar.Mahkeme masrafları dahil.
teşekkür ederim --yld19sm--... Sağlam raporunu Allah nasip ederse bu hafta alıyorum.... Sonuç olarak haklı görülürüm diyorum.... Yeni öğrendiğime göre MSB benim yazmış olduğum dava dilekçesine cevap yazmak amacıyla görev yaptığım tugaydaki bazı kişileri sorguya almış... aslında benim sağlam raporumu ibraz ettiğim taktirde bu konuların pek bir önemi kalmıyor.. zaten AYİM sağlam raporu olan bi davacıyı kesin haklı görüyor ve bunuda yaparken hiçbir şart gözetmiyor... mesela sözleşme bitim tarihinden üç ay öncesinden dilekçe verme şartını egale ediyor, ve eğer sağlam raporu olduğunda aynen şöyle deniyor ''EN AZINDAN SAĞLAM OLDUĞUNA EMİN OLABİLECEK YETENEĞE SAHİP'' diyor... bunlar birer örnek... aslında benim esasen kafama takılan şey dava açma süresi, asıl çelişki yaşadığım konu bu... bana sözleşmemin feshedildiğini tebliğ edilen belgede 28.12.2007 (bölük komutanı odası) tarihi yazıyordu ve bana bu evraklar geç ulaştırıldı bende imzamın yanına imzaladığım gerçek tarih olan 15.02.2008 tarihini yazdım, muhtemelen onların iddiası biz daha önceden imzalattırdık olacak, bir gerçek varki ben dava açma süresinin 60 gün olduğunu imzamı atarken bile bilmiyordum ve bana 27.02.2008 tarihinde bir arkadaşım söyledi ve onun sayesinde öğrendim, yoksa hiçbir şekilde artniyetle atılmış bir tarih yok.... tabiki ben bu tarihte iddia edeceğim çünkü benim mesleğim elimden alınmış, açıkcası herkesin bir maddi olgu olarak gördüğü UZMAN ERBAŞ statüsünü ben MESLEK olarak görüyorum, ve mesleğimden uzak kaldığım içinde gerçekten içim parçalanıyor... herkese çok çok teşekkür ederim... Paylaşılan bilgilerden dolayı...
-
Alıntı:
teşekkür ederim --yld19sm--... Sağlam raporunu Allah nasip ederse bu hafta alıyorum.... Sonuç olarak haklı görülürüm diyorum.... Yeni öğrendiğime göre MSB benim yazmış olduğum dava dilekçesine cevap yazmak amacıyla görev yaptığım tugaydaki bazı kişileri sorguya almış... aslında benim sağlam raporumu ibraz ettiğim taktirde bu konuların pek bir önemi kalmıyor.. zaten AYİM sağlam raporu olan bi davacıyı kesin haklı görüyor ve bunuda yaparken hiçbir şart gözetmiyor... mesela sözleşme bitim tarihinden üç ay öncesinden dilekçe verme şartını egale ediyor, ve eğer sağlam raporu olduğunda aynen şöyle deniyor ''EN AZINDAN SAĞLAM OLDUĞUNA EMİN OLABİLECEK YETENEĞE SAHİP'' diyor... bunlar birer örnek... aslında benim esasen kafama takılan şey dava açma süresi, asıl çelişki yaşadığım konu bu... bana sözleşmemin feshedildiğini tebliğ edilen belgede 28.12.2007 (bölük komutanı odası) tarihi yazıyordu ve bana bu evraklar geç ulaştırıldı bende imzamın yanına imzaladığım gerçek tarih olan 15.02.2008 tarihini yazdım, muhtemelen onların iddiası biz daha önceden imzalattırdık olacak, bir gerçek varki ben dava açma süresinin 60 gün olduğunu imzamı atarken bile bilmiyordum ve bana 27.02.2008 tarihinde bir arkadaşım söyledi ve onun sayesinde öğrendim, yoksa hiçbir şekilde artniyetle atılmış bir tarih yok.... tabiki ben bu tarihte iddia edeceğim çünkü benim mesleğim elimden alınmış, açıkcası herkesin bir maddi olgu olarak gördüğü UZMAN ERBAŞ statüsünü ben MESLEK olarak görüyorum, ve mesleğimden uzak kaldığım içinde gerçekten içim parçalanıyor... herkese çok çok teşekkür ederim... Paylaşılan bilgilerden dolayı...
İmzalarken 15.02 Yazman iyi olmuş.Mahkeme bu tarihi dikkate alacaktır.Aksi takdirde süreden davan reddedilirdi.
-
Bahiddin kardeş. Allah sabır versin. Ayim'de açtığın davanın neticlenme süresinin ne kadar olduğunu tahmin ediyorsan, bizim yazdıklarımız yazıları okumanı tavsiye ederiz. 2006 Haziranında açılan dava halen neticlenmedi. Yani 10 gün sonra 3 ncü yılına giriyor. Ki görevinden atılan arkadaş, sadece dedikodu, duyum ve varsayımlar neticesinde MSB.Yüksek Disiplin Kurulunca görevinden atıldı. Askeri mahkemede bi-hakkın beraat etti. 2 tane af yasası çıktı ve direkt ikisindende yararlanıyor arkadaş. Velevki gel gör AYİM karar vermiyor.. Buyur....Oku yazılarımızı....İste sana tüm belgeleri gönderelim....Yani yukarıdaki arkadaşın bir yıl sürer davanız cevabına atfen yazılmış bir yazıdır. bu....ALLAH KURTARSIN....
-
Demek istememiz odur ki; daha burada senin yazılarını senelerce okuyacğımız........Anladınızmı?
-
Sayın bahiddin_yilmaz ;
İlk baştada belittiğimiz gibi. AYİM si Gülhane raporuna göre hareket eder. İdarenin ypmış olduğu sevk işlemi hatasının neticeye tesir etme olasılığı yoktur. Müracaatınızda gördüğünüz gibi kabul edilmiş. Geçmiş olsun sonucu bildirirseniz seviniriz.
Sayın lalezar3434 ;
Lütfen aynı iletiyi ekleyip durmayınız.
-
Alıntı:
lalezar3434 rumuzlu üyeden alıntı
Bahiddin kardeş. Allah sabır versin. Ayim'de açtığın davanın neticlenme süresinin ne kadar olduğunu tahmin ediyorsan, bizim yazdıklarımız yazıları okumanı tavsiye ederiz. 2006 Haziranında açılan dava halen neticlenmedi. Yani 10 gün sonra 3 ncü yılına giriyor. Ki görevinden atılan arkadaş, sadece dedikodu, duyum ve varsayımlar neticesinde MSB.Yüksek Disiplin Kurulunca görevinden atıldı. Askeri mahkemede bi-hakkın beraat etti. 2 tane af yasası çıktı ve direkt ikisindende yararlanıyor arkadaş. Velevki gel gör AYİM karar vermiyor.. Buyur....Oku yazılarımızı....İste sana tüm belgeleri gönderelim....Yani yukarıdaki arkadaşın bir yıl sürer davanız cevabına atfen yazılmış bir yazıdır. bu....ALLAH KURTARSIN....
Zaten sürenin farkındayım... Ama benim durumum öyle bir durumki sanki çok bilinmeyenli denklem, sağolun iyi dilekleriniz için... Doğrudur mahkeme süreci uzun,tabiri caizse dikenli bir yol... Örnek davalar genelde 1(bir) yıl içersinde bitmiş, yani karışık bir durum yok aslında benim davamda, sadece ben çok karışık anlattım, özeti şu olmalıydı; ben sözleşme tarihine kadar sağlam raporunu alamadım ama hakkımda verilmiş bir çürük kararıda yoktu, ve halen hastaneye hakkımda karar vermesi için gidip geliyorum, açık özeti bu, tabi alt maddeleride var yani idarenin yapmış olduğu hatalar gibi... son bir konu daha belirtmemde fayda var, benim ilk itirazıma cevap gelen makamla sonraki sevk gerekçelerinin makamı aynı, yani TSK SAĞLIK KOMUTANLIĞI, aynı yerin farklı cevap ve sevki sözkonusu, bunu dün farkettim, ben dediğim gibi bu hafta sağlam raporunu büyük ihtimalle alıyorum, artık AYİM dava sürecinde tutupta beni başka hastaneye sevkettirirmi orası meçhul.... Açıkcası kusura bakmasın kimse, laf lafı açıyor ama durumum belirsiz değil aslında, sağlam alırsam zannımca AYİM beni haklı görecektir umarım... sağolun cevabınız için...
-
Alıntı:
lalezar3434 rumuzlu üyeden alıntı
Sağol kardeşim.... süreden haberim var... sorun çok malesef... çok bilinmeyenli denklem ancak mahkeme umarım denklemi doğru çözecektir ve x=y sonucuna varacaktır.... bu hafta sağlam raporunu alıyorum inşallah yırtacağım... sağol cevap için
-
Alıntı:
Sayın bahiddin_yilmaz ;
İlk baştada belittiğimiz gibi. AYİM si Gülhane raporuna göre hareket eder. İdarenin ypmış olduğu sevk işlemi hatasının neticeye tesir etme olasılığı yoktur. Müracaatınızda gördüğünüz gibi kabul edilmiş. Geçmiş olsun sonucu bildirirseniz seviniriz.
Sayın lalezar3434 ;
Lütfen aynı iletiyi ekleyip durmayınız.
sağolun... mutlaka yazacağım sonucu... gülhanenin kararı değilde D.bakırın sağlam raporunu doğru sevk yolu diyerek kabul etme olasılığı yüksektir bence... inşallahta öyle olur, kaldıki beni ilk yanlış sevk ederken alınan cevap makamıyla sonraki sevkin cevap makamı aynı, yani TSK SAĞLIK KOMUTANLIĞI... sağolun iyi günler
-
[QUOTE=commodore1tr;185219]Sayın bahiddin_yilmaz ;
İlk baştada belittiğimiz gibi. AYİM si Gülhane raporuna göre hareket eder. İdarenin ypmış olduğu sevk işlemi hatasının neticeye tesir etme olasılığı yoktur. Müracaatınızda gördüğünüz gibi kabul edilmiş. Geçmiş olsun sonucu bildirirseniz seviniriz. :) :) :) Sevgili kardeşim commodore, yaşınızı bilmesemde kardeşim demeyi tercih ettim, GATA'den sağlam raporunu aldım, sonuca etkisini yüzde ile söleyecek olursak %80 gibi, %20yi neden oraya verdin dersen, o %20de benim umutsuzluğum... Bildiğim kadarıyla AYİM'de görülen davalarda kişi eğer sağlık nedeniyle ayırılmışsa ve sonradan sağlam olduğu anlaşılmışsa davayı büyük ihtimalle kazanmakta, ayrıca bazı kişilerin söylediği gibide yıllar sürmemekte, en fazla mahkemenin 12nci ayında duruşmaya çıkıyorsun, geri dönüş felan 13-14 ay sürüyor... Herkese teşekkürler..
-
Öncelikle geçmiş olsun en önemlisi sağlık. Sonra da ekleyeyim; yoluna devam et davanda haklısın. Eminim lehine olacak. Bence en önemli nokta şu sen hava değişimi aldıktan sonra sana hiçbirşey tebliğ edilemez ya da edilse bile hava değişimdeki bir kimsenin imza yetkisi yoktur tebellüğ yapamaz onlar istedikleri kadar diretsinler senin o tarihte orada olmaman lazım zaten hava değişimleri aldığın gün başlar. Perifer hastaneler arasında da bir fark yoktur yani raporu almışsan almışsındır, periferde SMK da bile artık gidilecek hastane belirtilmiyor. Erzurum Diyarbakır ya da İzmir farketmez artık hepsi tek komutanlığa bağlı. Zaten bir hastaneye gider bir rapor alırsın itiraz edersin, itiraz dilekçen msb rapor şubeye ulaşır sana birinci kontrol muayenesine gideceğin hastane belirtilir durum 1-1 olursa ikinci kontrol muayenesine gerek duyulur gideceğin yeri yine msb rapor şube belirler yani bu ikinci kontrol muayenesinin yerini (hakem hastane diye bildiğimiz yerdir kararı kesindir itiraz edilemez karara sadece karşı dava açabilirsiniz...(MY-33-2(B)) bu belirttiğim yönergede anlattığım herşey mevcuttur.) MSB rapor şube hata yapmaz çünkü sorumlu Albayımız "GENELKURMAY BAŞKANI EMRİYLE" diye her belgenin sonuna not düşer bu hem ona bir yük yükler hem de geri kalana bir gözdağı olur :) . Kıssadan hisse hakem hastane ne dedi ise o olur. Bu durumlar birliğindeki bölük komutanını da tugay komutanını da kuvvet komutanını da aşar çünkü artık sağlık haklarınız "Sağlık Hizmetleri Komutanlığı" diye ayrı bir çatı altında korunmaktadır. Saygılar...
-
Alıntı:
mirabilis19 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun en önemlisi sağlık. Sonra da ekleyeyim; yoluna devam et davanda haklısın. Eminim lehine olacak. Bence en önemli nokta şu sen hava değişimi aldıktan sonra sana hiçbirşey tebliğ edilemez ya da edilse bile hava değişimdeki bir kimsenin imza yetkisi yoktur tebellüğ yapamaz onlar istedikleri kadar diretsinler senin o tarihte orada olmaman lazım zaten hava değişimleri aldığın gün başlar. Perifer hastaneler arasında da bir fark yoktur yani raporu almışsan almışsındır, periferde SMK da bile artık gidilecek hastane belirtilmiyor. Erzurum Diyarbakır ya da İzmir farketmez artık hepsi tek komutanlığa bağlı. Zaten bir hastaneye gider bir rapor alırsın itiraz edersin, itiraz dilekçen msb rapor şubeye ulaşır sana birinci kontrol muayenesine gideceğin hastane belirtilir durum 1-1 olursa ikinci kontrol muayenesine gerek duyulur gideceğin yeri yine msb rapor şube belirler yani bu ikinci kontrol muayenesinin yerini (hakem hastane diye bildiğimiz yerdir kararı kesindir itiraz edilemez karara sadece karşı dava açabilirsiniz...(MY-33-2(B)) bu belirttiğim yönergede anlattığım herşey mevcuttur.) MSB rapor şube hata yapmaz çünkü sorumlu Albayımız "GENELKURMAY BAŞKANI EMRİYLE" diye her belgenin sonuna not düşer bu hem ona bir yük yükler hem de geri kalana bir gözdağı olur :) . Kıssadan hisse hakem hastane ne dedi ise o olur. Bu durumlar birliğindeki bölük komutanını da tugay komutanını da kuvvet komutanını da aşar çünkü artık sağlık haklarınız "Sağlık Hizmetleri Komutanlığı" diye ayrı bir çatı altında korunmaktadır. Saygılar...
mirabilis19... iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, konudan anladığınız ortada,sizinde aynen söylediğiniz gibi MSB rapor şube gereken cevabı vermelidir, ancak önce beni erzurum asker hastanesine sevketmeleri külliyen bir yanlıştır, şimdi bu yaptıkları yanlışıda benim aleyhime kullanmaya çalışıyorlar,verdikleri ifadede aynen şöle diyor, ''bölük komutanının ve tugay komutanının bilgisi olmadan ben tsk sağlık komutanlığına başvurmuşum ve başvurduğum yer yanlışmış'' şimdi yanlışlığa gelince (1)evet yanlış ama bölük astsubayları ve tugay idari işler astsubayları ne işe yarar? yanlışsa beni erzuruma sevketmeselerdi,, (2)deniyorki ifadede ''tugay komutanı bölük komutanı kurmay başkanı vs kişilerin imzası ve izni olmadan giden bi itiraz dilekçesiymiş, aynen belirteyim, tugay haber merkezine girmek için ve fax göndermek için kurmay başkanının imzalı izni gerekir, yani haber merkezine öle her işim var diyen giremez, nasıl haberleri olmaz? üstelik kurmay başkanı dahil bölük komutanı vs herkesin imzası olan evraklarla itiraz dilekçesi gönderdim (3)2007 yılında benim durumumdaki bi arkadaş mahkemeyi kazandı, rapora aynı benim gibi itiraz ediyor ve tugay idari işlerdeki aynı şahıs erzuruma gönderiyor, keza bana yanlış dedikleri yerden aynı cevap gelmiş!! Tsk.Sağ. isimli bi evrak. Bana gerçekten birisi çıksın desinki kardeş sen boşuna mahkemeye verdin, bu iş olmaz git başka işine gücüne bak desin ama öle biri yokki gelsin desin. Tam olarak 11 aydan beri açıktayım ve inanın sigara iyi bir alışkanlık değil ama içenler bilir içilmeden yapamazsınız, sigara alacak param bile yok, yani o derece zor durumda kaldım, Böyle bi duruma düşen herkes iyi bilirki ruhsal bi çöküme giriyorsunuz ve psikolojiniz allak bullak oluyor, üstüne birde artık ne bir devlet kuruluşuna girebiliyorsunuz nede işinize4 geri dönüyorsunuz, açıkcası devletimizin gözünde çürüğe ayrılmış uzman çavuş oluyosunuz... Haziran ayında sağlam olduğumu Gata belgeledi, daha ne diyebilirimki devletime?
-
İnşallah dava lehinize sonuçlanır. Sağlık konuları TSK da her zaman en son planda yer alıyor maalesef bu yüzden kurmaylar yönetmelik ezberlerken sağlıkla ilgili olanların yüzünü hiç açmıyor eminim tugayda bir tane bile tsk personel sağlık yönergesi yoktur...
-
mirabilis19... teşekkür
doğru sölüyosunuz irlik içinde sağlık yönergesi malsef eski bi TSKSYY var ve hiç güncellenmemiş durumda... Napalım, hayırlısı diyelim artık,,,, iyi günler
-
Alıntı:
mirabilis19 rumuzlu üyeden alıntı
İnşallah dava lehinize sonuçlanır. Sağlık konuları TSK da her zaman en son planda yer alıyor maalesef bu yüzden kurmaylar yönetmelik ezberlerken sağlıkla ilgili olanların yüzünü hiç açmıyor eminim tugayda bir tane bile tsk personel sağlık yönergesi yoktur...
Aslında söylediğiniz herşey uygulandı ve en son GATA'da raporumu aldım, idarenin beni daha önce yanlış sevketmesi sözkonusu, yazdıklarınız herşeyi açıklıyor, Bizim birlikte aynı yerde görev yaptığımız başka bi arkadaş benim aynı durumuma düştü, oda aynı itiraz etti yalnız 2006 yılında itirazına cevap TSK şağlık komutanlığından geldi, banada aynı yerden gelmişti ve bu cevaba istinaden Erzurum asker hastanesine gitmiştim, sonrasında yanlış sevkettik seni diyerek yeniden D.bakıra sevkettiler, bu defa cevap MSB sağlıktan gelmişti, açıukcası öylesine bi durumki benim elimde avucumda ne kadar birikimim varsa sürekli hastaneye gitmekten bişey kalmadı, neyseki adalet arayışı gibi bi hakkımız varki hak yenilemiyor, bundan sonrası AYİM'e kaldı ve sonucu gerçekten sizin söylemlerinize rağmen kestiremiyorum, yanlış anlamayın ama mahkeme denince her insan gibi benimde aklıma çelişkiler gelmekte... cevabınız için sağolun... Çok sevdiğim mesleğimden hiçde sevmediğim bi şekilde uzaklaştırıldım....