Toki idaresine açtığım davayı kazandım ama
Toki idaresine açmış olduğum davayı kazandım ancak idare temyize götürdü idarenin temyiz dilekçesindeki iddalarına cevap yazmam gerekiyor mu yoksa sadece kararı mı beklemek zorundayım. Cevap yazmam gereken hususlar var eğer cevap yazabileceksem cevap sürem ne kadar lütfen avukat arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkürler
Re: Toki idaresine açtığım davayı kazandım ama....
konuyla ilgili bilgisi olan yok mu ?? süreyi geçireceğim galiba :( kararı bekleyip düzeltme talebinde bulunmam daha mı iyi olur acaba ??
Toki'ye hangi konuda dava açıp kazandığınızı yazabilir misiniz?
6 aylık dönemlerde memur maaş artış oranında (%2,5) zam yapması gerekirken seyyanen yapılan 40 ytl lik iyileştirme zamma isabet eden oranla beraber % 4,88 lik zammı taksitlere yansıtması nedeniyle dava açmıştım ve kazandım.
Şimdi ise toki yargıtaya temyizde bulunmuş başka bir mahkemeyi emsal göstermiş ama bu mahkeme 40 ytl lik artışla beraber 4,88 değil de enflasyon farkı ile beraber 4,88 zam yapılması gerekir diye karar vermiş halbu ki enflasyon farkı sonraki 6 aylık dönemi ilgilendiriyor.ENFLASYON FARKININ BU DÖNEME AİT OLMADIĞINA DAİR YARGITAYA DELİL SUNABİLİR MİYİM ??? DİLEKÇEMDE BAHSETTİM ??
10 GÜNLÜK SÜREM VAR GALİBA 6 GÜN GİTTİ LÜTFEN CEVAP TEŞEKKÜRLER
merhaba,
bende TOKi'den ev aldım.Davanızın sonucunu öğrenebilirmiyim acaba?yargıtay kararı onadımı?
[QUOTE=gibci;180079]Toki idaresine açmış olduğum davayı kazandım ancak idare temyize götürdü idarenin temyiz dilekçesindeki iddalarına cevap yazmam gerekiyor mu yoksa sadece kararı mı beklemek zorundayım. Cevap yazmam gereken hususlar var eğer cevap yazabileceksem cevap sürem ne kadar lütfen avukat arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkürler[/QUO
Slm ben ANKARA ALTINDAĞ karacaören mevkiinde bulunan toki konutlarında oturan bir vatandaşım aynı zamanda burada kurmuş olduğumuz site yönetimdede yönetim kurulu üyesiyim bizlerde burada hakkımızı aramak için mahkemelere müracat etmeye çalışıyoruz bir sürü hakkımız gasp edildi evlerimiz yıkıldı enkaz paralarımızın %10 u verildi ve %90 ı ortada yok ucuz 30 -40 bin ytl diye verdikleri evlerin toplamı 100 bin ytl yi geçiyo evlerimize taşındık evler dökülüyo çok cüzi taksitlerle ev sahibi olacaksınız dediler ama şuan en kötü taksit miktarı 265 yld den başlıyor ve 6 ayda bir mumur zammıyla birlikte ödemelerimize zam geliyor benim sizden isteğim yaşadığımız deneyimleri birbirimizle paylaşalım hatta tüm türkiyedeki toki zedeler olarak bir araya gelip güçleneli,m yoksa bunlarla tek tek başedemiyeğiz sizden cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Evet temyiz dilekçesine sizde cevaplarınızı ve itirazlarınızı bildirebilirsiniz..
Toki idaresine 2 yıl önce "2006 yılında yapılan zam oranlarının sözleşmeye aykırı olduğu" gerekçesiyle açmış olduğum davayı Ankara 5.Tüketici Mahkemesi kararı ile kazandığımı söylemiştim. Davam 6 aydır Yargıtay'da temyizde beklemektedir.Bu durumda;
1- Toki İdaresinden Mahkeme kararına göre işlem yapılmasını talep edebilir miyim ? (Halen Temyizde olmasına rağmen)
2- 2006 yılından sonraki dönemlerde de zam oranlarında sözleşmeye aykırı artışlar yapılmaya devam edilmiştir.Sözleşmeye aykırı her artış için ayrı ayrı dava mı açmam gerekiyor yoksa açmış olduğum bu davanın sonucunu beklemem mi gerekiyor ??
Hukukçu arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorum.Hepinize Çok Teşekkür ederim.Burada çaresiz kişilere yol gösterdiğiniz için......
Açtığım davada yeni gelişme oldu.Yargıtay kararı onayladı.Bu durumda Toki idaresi 6 ayda bir zam yaparken istediği bir oranı koyamayacak.
Alıntı:
gibci rumuzlu üyeden alıntı
Açtığım davada yeni gelişme oldu.Yargıtay kararı onayladı.Bu durumda Toki idaresi 6 ayda bir zam yaparken istediği bir oranı koyamayacak.
değerli arkadaşım daha önce size yazdım ama cevap gelmedi toki ye ne şekilde dava açmıştınız burada neredeyse 12 bin kişi var toki mağduru sizinle nasıl görüşebiliriz sizden cevap bekliyorum mümkünse
Alıntı:
gibci rumuzlu üyeden alıntı
Davanız kararını burada yayınlar mısınız ya da size nasıl ulaşabilirm. Bu konuda dava açacağım da.
Cevap: Re: Toki idaresine açtığım davayı kazandım ama....