Vadesiz Hesaptan kesilen Hesap İşletim Ücreti itirazı

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var 
bundan yaklaşık 2 ay önce Esenler Kaymakamlıgı Tüketici Hakem Heyetine Vadesiz Hesabımdan alınan Hesap İşletim ücreti ile ilgili şikayette bulunmuştum ve 29.04.2008 tarihinde Finansbank tarafından bana bir dava dilekçesi geldi Hakem heyeti beni haklı buldu ama Finansbank dava açtı ve mahkeme masraflarınıda bana ödetecegini yazmış bu Finansbankın dilekçesine karşın nasıl bir dilekçe yazabilirim ve davayı kazanabilirmiyim 
http://www.resimuploading.com/pictur...bc4a268e94.JPG 
http://www.resimuploading.com/pictur...2b047ab497.JPG 
http://www.resimuploading.com/pictur...7c30398526.JPG 
http://www.resimuploading.com/pictur...f88131ec7e.JPG 
http://www.resimuploading.com/pictur...6a6ef2d58c.JPG

Re: Vadesiz Hesaptan kesilen Hesap İşletim Ücreti itirazı

aynı olayı bana başka banka yaptı ben de yasal hakkımı aradım  parayı kuzu kuzu iade ettiler  ancak  hesabımı kapamamı soylediler  bende kapamıcağımı  soyledim ve kapamadım   ve hala hesabımı kullanıyorum

Alıntı:

erolkocak rumuzlu üyeden alıntı

aynı olayı bana başka banka yaptı ben de yasal hakkımı aradım  parayı kuzu kuzu iade ettiler  ancak  hesabımı kapamamı soylediler  bende kapamıcağımı  soyledim ve kapamadım   ve hala hesabımı kullanıyorum

benim bu noktada ne yapmam gerektigini ögrenebilirmiyim
erolkocak birde senin şikayetin Hesap işletim ücretimiydi
Şikayetçi oldugun banka hangisiydi

ykb idi tuketici dernegindeki ornek kararları bankaya götürdüm  benden kesilen  vadesiz hesap işletim ücretlerinin dekontlarını ve bankayla yaptığım  vadesiz hesap  acma anlaşmasının 1 nüshasını istedim imzaladığım  sozleşmede  oyle bir madde yok çünki mahkemeye vereceğimi faizleriyle kesilen parayı geri alacağımı kibar bir şekilde soyledim   ilk soru siz avukatmısınız dediler  güldüm  1 gun sonra kestikleri parayı iade ettiler  hesabımı kapamamı soylediler  bende kapatmıyorum   otomatik odeme talimatlarım var dedim  6 aydır bir sorun yok    bankada yapılan her işmeme para kesiliyor   bu işletim ücreti bana sacma geliyor    devlet bu işleri bir düzene sokması lazım  bence her banka ayrı  telden calıyor

Bu konuda yardım edebilecek kimse yokmu acaba

Benim şimdi bu noktada ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim

Sn kemal çakır davanızın sonucu / durumu ile ilgili bilgi vermeniz mümkünmü?

Alıntı:

systemexp rumuzlu üyeden alıntı

Sn kemal çakır davanızın sonucu / durumu ile ilgili bilgi vermeniz mümkünmü?

Merhaba davanın sonucu daha gelmedi ama ben kazanıcam herhalde yaklaşık bir ay önce bir duruşmaya gittim finansbank ile ilgili mahkemem için ama hakem heyetinin benim tarafımda yazdıgı kararı istedi ve mahkeme 10 uncu aya ertelendi
10 aydan sonra sorarsanız yine haber veririm:rolleyes:

Umarım lehinize karar çıkar,buna inanıyorum zaten...
bende yapı kredi bankasında oldu kesinti,dilekçemi yarın verecem bakalım ne cevap alacam, benim sözleşmede imzam var,ama sözleşme eski 1998 yıllarında açtım sonra bir hesap kapatılıp yeni hesap açıldı ama tarih bilgileri aklımda değil...burdanda sonucu iletirim.
Saygılar....

Cevap: Re: Vadesiz Hesaptan kesilen Hesap İşletim Ücreti itirazı

Merhaba 
 İş nedeniyle 2005 yılında Garanti Bankasından bir vadesiz hesap açmıştım. Ancak işten ayrıldıktan sonra hesabı pek kullanmadım. Bu yıl hesaba para yatırmam gerekti. Ve extremde 17.05.2009 tarihinde 2008 yılı 2.yarıyıl hesap işletim ücreti, 04.07.2009 tarihinde de 2009 yılı 1.yarı yıl hesap işletim ücreti adı altında 58 liralık bi kesinti olduğunu gördüm. Daha önce hesapta uzun süreli para bulundurmadığım için bu başıma gelmemişti. Ancak 2 ay arayla 58 liralık kesinti yapılması doğrumudur? Ayrıca yukarıda ki yazıları incelediğimde dekontarla birikte kesilen bu ücretin iade edilebileceği yazıyor. Fakat ben sözleşmemde böyle bir madde olup olmadığını bilmiyorum. Çünkü banka da sadece doldurulması gerekli alanları doldurtmuşlardı. Tabi ki bunu okuyun veya okumayında demediler. Ben dilekçe örneği vermeyi düşünüyorum ancak Hakem heyeti haklı bulup banka haksız bulduğunda sanırım banka dava açıyor. Birde bankalar birliğinin kredi kartlarıyla ilgili 22 temmuz duyurusu var buda durumu etkiler mi? Yani dilekçe vermeli miyim? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim. Konu hakkında bilgilendirme yaparsanız minnettar olurum. Saygılar.

Cevap: Vadesiz Hesaptan kesilen Hesap İşletim Ücreti itirazı

Sayın Hukuki.net sakinleri hukuki bilginize ve tecrübenize ihtiyacım var.
2002 yılında Pamukbank'taki hesabım önce TMSF'nin bankaya el koyması ve daha sonra hesapları Halkbank'a devretmesi ile Halkbank'a geçti.
Ne zamandan başladığını bilemiyorum ama ihtimal 2002 yılından bu yana o hesapta unuttuğum paradan hesap işletim ücreti durmadan kesilmiş. Yeni maaş anlaşmasından dolayı yeni bir hesap açtığımda o hesabı gördüm ve son bir yıla bakabildiğimden bu süre içerisinde 98 liradan 67 liraya indiğini gördüm.
Ayrıca benim Halkbank ile bugüne kadar hiçbir anlaşmam olmadı. Hiç bir yere imza atmadım, hesap açılışı vs ile ilgili hiçbir başvuru yapmadım. Buna rağmen kesinti yapılmış.
Hakkımı aramak adına nasıl bir yol izlemem gerekir.
Teşekkürler...

merhaba cevaplarsanız sevineceğim maaş hesabım ile ilgili bi sorum olacak
yaklaşık 6 aydır maaşımı şirketimizin anlaştığı bankadan almaktayım 
internetten hesabımı incelediğimde
yönetim ücreti ve bsmv ödemesi adı altında para kesintisi olduğunu fark ettim 
banka şubesi yetkilisi ve şirketin muhasebecisiyle bu durumu konuştum fakat 
her ikisinden de bir yanıt alamadım banka yetkilisi genel müdürlük kesiyor bir şey yapamayız dedi.
bundan önceki iş yerimde yaklaşık 2 yıl maaşımı bankadan çektim ve herhangi bir kesintiyle karşılaşmadım
bu konuda bilgilendiren olursa çok sevinirim
ilgi ve alakınıza teşekkürler

kemalçakır ne oldu mahkeme sonucun acaba merak ettim