-
Site Ücretini Alamadım
İyi günler efendim.
Bir sanatçımızın web sitesini ve fan clübünde üyelerle yazıştığı forumunu kurdum.Tabii ki yapılmadan önce bu adını vermek istemediğim sanatçımızla iletişime geçmiştim ve bir fiyat belirlememiştim.Kendisine ''fiyatı siz belirleyin''demiştim.
Bu zamana kadar ben ve bir webmaster arkadaş bu siteyle ilgili emekler verdik.Doman+host+forum ücret, vb gibi.Sonra sanatçıya bu faturalardan bazılarını MSN de göstermiştim.Bu sanatçımız ben intenet cafelerde yaptığımdan sürekli ben sana laptop alayım fiyatta ödeşelim dedi durdu.4 kez ev adresimi aldı..
Bu süreç içerisinde kendisile sürekli görüştük ve ben hiç bir kez ne parayı ne laptop sormamamıştım.O ise kendisi sürekli fiyatı ödeyeceğini veya laptopu göndereceğini beyan edip durıyordu..
5 aylık süreç içerisinde bu sanatçımız resmi web sitesine hergün girdi ve forumda sevenleriyle yazıştı.
1 hafta kadar önce borçlarımın olduğunu ve artık 5 aydır göndereceğim dediği bedeli göndermesi gerektiğini söyledim.O da beni hakjlı buldu ve arıycam arıycam deyip durdu.Nitekim 3 gün sonra aradı konuştuk ve ben sana ancak taksitle gönderirrim parayı dedi...Ona da tamam dedim ve dedim ki bu hafta parayı mutlaka yollayın sitenin giderleri var,ödemelerim war.Ben seni arıycam dedi hala birşey yok..
En sonunda sitenin forumunu kapattım ve bir açıklama yazdım kendi sebeblerim yüzünden forumu kapatıyorum diye.Bu sanatçımızı aradım hani abşla geçen hafta paranın bir kısmını yolluyordun ve benle inanılmaz bir tartışmaya girdi.Yok ben hata yapmışım yok wsws..Tamam dedim artık bu siteyi kullanamyın o zaman ama bana parayı ödeyin.
Ödiycem dedi yine bir şey yok.Dün gece tekrar konuştuyk ve yine hesapnumaramı aldı yine birşey göndermemiş...
Not:Msn yazışmalarımız bende saklıdır ve bu konuşmalarda da var parayı bana ödeyeği beyanı.
Şimdi saygıdeğer avukatlarımızdan yardım bekliyorum..Ben bu şekilde dava açabilir miyim?Açarsam tazminat davası da açabilir miyim?Bana ne kadara mal olur?
Yardımcı olacağınızı ümit ediyorum,saygılarımla...
-
Re: Site Ücretini Alamadım
msn kayıtları delil olarak geçerli olmayabilir
davalı nın avukatı itiraz edebilir ki haklı sayılırda,
bildiğiniz gibi msn kayıtları kolayca değiştirebilir,
bu yüzden benim görüşüm msn kayıtları delil başlangıcı olabilir.
forumu içerik olarak kopyalayamaz
ama anasayfanız portal yada veritabanlı bağımsız sa onu aynen kopyalayabilir.
bu yüzden yaptığınız siteyi kapatmanız zaten hakkınız, ama ben dava açıp tazminat alabileceğinizi sanmıyorum
olay gayrı resmi , ortada bir satış sözleşmeside mevcut değil...
gene ödemiyorsa dava açmadan önce o sitede borcununuzu ödeyiniz gibi bir yazı yazabilirsin
onun dışında daha somut delile mutlaka ihtiyacınız var(telefon ses kaydı gibi bir kayıt alın, misal telefon açıp borcunu söyledin yaptığınız işi onun tarafından teyit ettirin v.s., yoksa alıcağınız parayı uzunca sürecek mahkemede avukat a harcayabilirsiniz ve msn konuşmalarıyla ben paranızı alabileceğinizi sanmıyorum
-
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
msn kayıtları delil olarak geçerli olmayabilir
davalı nın avukatı itiraz edebilir ki haklı sayılırda,
bildiğiniz gibi msn kayıtları kolayca değiştirebilir,
bu yüzden benim görüşüm msn kayıtları delil başlangıcı olabilir.
forumu içerik olarak kopyalayamaz
ama anasayfanız portal yada veritabanlı bağımsız sa onu aynen kopyalayabilir.
bu yüzden yaptığınız siteyi kapatmanız zaten hakkınız, ama ben dava açıp tazminat alabileceğinizi sanmıyorum
olay gayrı resmi , ortada bir satış sözleşmeside mevcut değil...
gene ödemiyorsa dava açmadan önce o sitede borcununuzu ödeyiniz gibi bir yazı yazabilirsin
onun dışında daha somut delile mutlaka ihtiyacınız var(telefon ses kaydı gibi bir kayıt alın, misal telefon açıp borcunu söyledin yaptığınız işi onun tarafından teyit ettirin v.s., yoksa alıcağınız parayı uzunca sürecek mahkemede avukat a harcayabilirsiniz ve msn konuşmalarıyla ben paranızı alabileceğinizi sanmıyorum
Telefonda bana ''yarın bir kısmını yatıracağım paranın hesap numaranı wer gibi'' konuşmalarımız 2 gün öncesinde mevcuttu..Ama ben telefon görüşmesini kayda almadım.Üstelik bu telefon görüşmesinde sanatçı beni ''yarın evinin oraya gazaeteci arkadaşları yığar,seni rezil ettiririm'' gibi komik bir tehdidi de mevcut.
Bir de olay gayri resmi değil.Siteyi onun izniyle yaptığım,kendi forumuna girip yazdığı ve onun anaysafadaki yazısı mevcut.Bir de sitenin yaznında ''xxx xxx resmi web sitesi ve fanclub forumu'' açıklaması var??
Ne önerirsiniz?
-
Sayın nikon ben gerçekten bu kadının resmi web sitesine öyle bir yazı yazarsam,suçlu duruma düşmöem değil mi?Malum belki insafa gelir rencide olmayayım diye ama ...Bir de o bana dava açmasın?
-
Bir yardım rica etsem,kabalık etmiş olmam değil mi..İnternet kafelerden bağlanıyorum da sık aralıklarla gelip bakıyorum cevaplayan olmuş mu diye :(
-
Alan adını devrederken bir sözleşme imzalamadıysanız sonuç elde etmeniz çok zor. Karşı taraf sizi parayı elden verdim daha ne istiyorsun gibi savunmalarda bulunabilir. Hostin ve domain ticaretlerinde basitte olsa devralıp ve satıldığına dahil imzalı bir kağıt kullanın.
-
Alıntı:
hacker-06 rumuzlu üyeden alıntı
Alan adını devrederken bir sözleşme imzalamadıysanız sonuç elde etmeniz çok zor. Karşı taraf sizi parayı elden verdim daha ne istiyorsun gibi savunmalarda bulunabilir. Hostin ve domain ticaretlerinde basitte olsa devralıp ve satıldığına dahil imzalı bir kağıt kullanın.
Alan adını ben aldım.Forumu ben aldım.Bunların bir faturası zaten benim elimdedir,kaldı ki sanatçı benle domaini bana sat derse ben site ücretini de alabilirim.
Benim anlatmak istediğim mevzu ben bu parayı nasıl alabilirim tazminat dışında?Hususi cep telefonunu kapattırdı parayı istemeyeyim diye ulaşamıyorum da..Ayıp be üstelik fiyatı da kendisi belirlemişti, okey dedik,sonra taksitle öderim dedi ona da okey dedik,vereceği fiyatı buraya yazsam gülersiniz..Koskocaman sanatçısın be bunlar parayı bu kadar mı çok seviyor..:kızgın: Sinirden 1 haftadır uyuyamıyorum.Siteye yazmam halinde ''borcunu ödemediğinden sitemiz kapalıdır'' diye; acaba haklıyken haksız duruma düşer miyim?
-
Alıntı:
de_niro rumuzlu üyeden alıntı
Alan adını ben aldım.Forumu ben aldım.Bunların bir faturası zaten benim elimdedir,kaldı ki sanatçı benle domaini bana sat derse ben site ücretini de alabilirim.
Benim anlatmak istediğim mevzu ben bu parayı nasıl alabilirim tazminat dışında?Hususi cep telefonunu kapattırdı parayı istemeyeyim diye ulaşamıyorum da..Ayıp be üstelik fiyatı da kendisi belirlemişti, okey dedik,sonra taksitle öderim dedi ona da okey dedik,vereceği fiyatı buraya yazsam gülersiniz..Koskocaman sanatçısın be bunlar parayı bu kadar mı çok seviyor..:kızgın: Sinirden 1 haftadır uyuyamıyorum.Siteye yazmam halinde ''borcunu ödemediğinden sitemiz kapalıdır'' diye; acaba haklıyken haksız duruma düşer miyim?
İmzalı bir anlaşma olmadığı için hiç bir hak talep edemezsiniz. Siteyi kapattığınız zamanda karşıda ki kişi ben ücreti vermiştim sen benden tekrar niye para istiyorsun ve sitemi ne hakla kapatıyorsun dediği zaman savunacak bir kanıtın olması lazım..
-
Alıntı:
hacker-06 rumuzlu üyeden alıntı
İmzalı bir anlaşma olmadığı için hiç bir hak talep edemezsiniz. Siteyi kapattığınız zamanda karşıda ki kişi ben ücreti vermiştim sen benden tekrar niye para istiyorsun ve sitemi ne hakla kapatıyorsun dediği zaman savunacak bir kanıtın olması lazım..
karşı tarafın ben parayı vermiştim demesi için delillerle ispatlaması lazım
en basitinden karşı tarafın hesabına para aktarması lazım bunun dekontunu sunması lazım
öyle varsayım ile vermiştim,yapmıştım, şöyleydi ,böyledi bunlar olmaz
ayrıca en başta dava açıcak kişinin karşı tarafın yaptığını iddia ettiği şeyi ispatlaması lazım
o yüzden asla sizden siteyi nasıl kapatıyorsun diye hesap soramaz
sözleşme yada yazılı bir belge olmadan gerçekleşen alım- satım gayri resmi olur
sonuçta söz uçar - yazı kalır
dava açsanızda bir şey alabilmeniz ne yazıkkı zor ve avukat v.s. uzun zaman sürebilecek bir dava için ve sonucu belli olmayacak bir şey için o kadar masraf yapmaya gerek varmı bilmiyorum,ha bunu rezil etmek artık amacım,maddi düşünmüyorum derseniz anlarım
şunu unutmayın
site şu an sizin,ne isterseniz onu yazarsınız, ne isterseniz onu yaparsınız
-
bence de hiçbirşey yapamazsın ama sen sanatçının adını verirsen belki utanır.
-
Alıntı:
ahtun rumuzlu üyeden alıntı
hiç bir şey cümlesine katılmıyorum
mutlaka bir şey yapılır
ama önemli olan bu işler sonuncunda kar ve zarar hesabı yapılmasıdır.
-
Alıntı:
karşı tarafın ben parayı vermiştim demesi için delillerle ispatlaması lazım
en basitinden karşı tarafın hesabına para aktarması lazım bunun dekontunu sunması lazım
öyle varsayım ile vermiştim,yapmıştım, şöyleydi ,böyledi bunlar olmaz
ayrıca en başta dava açıcak kişinin karşı tarafın yaptığını iddaa ettiği şeyi ispatlaması lazım
o yüzden asla sizden siteyi nasıl kapatıyorsun diye hesap soramaz
sözleşme yada yazılı bir belge olmadan gerçekleşen alım- satım gayri resmi olur
sonuçta söz uçar - yazı kalır
dava açsanızda bir şey alabilmeniz ne yazıkkı zor ve avukat v.s. uzun zaman sürebilecek bir dava için ve sonucu belli olmayacak bir şey için o kadar masraf yapmaya gerek varmı bilmiyorum,ha bunu rezil etmek artık amacım,maddi düşünmüyorum derseniz anlarım
şunu unutmayın
site şu an sizin,ne isterseniz onu yazarsınız, ne isterseniz onu yaparsınız
Hah hocam anladın sen beni.
Yani bu kadının sitesi olmadığı(yani maddi olarak)herşey ortada.Domain benim üzerime+gost masrafları benden+forumun faturası bende.Yani site benim üzerime şu anda.Hatta anasayfanın tasarımnını başka bişr adam da yardım etti daha onun parasını bile veremedik.
Şu anda site madden benim elimde olduğu için,ben siteye ''sanatçı ödemesini yapmadığından site kapalıdır'' desem haksız durumda olmam değilmi???Çünkü bu sanatçının adı veya soyadından başka sitenin ona ait olabileceğine hiçbir ihtimal yok.
-
Alıntı:
Hah hocam anladın sen beni.
Yani bu kadının sitesi olmadığı(yani maddi olarak)herşey ortada.Domain benim üzerime+gost masrafları benden+forumun faturası bende.Yani site benim üzerime şu anda.Hatta anasayfanın tasarımnını başka bişr adam da yardım etti daha onun parasını bile veremedik.
Şu anda site madden benim elimde olduğu için,ben siteye ''sanatçı ödemesini yapmadığından site kapalıdır'' desem haksız durumda olmam değilmi???Çünkü bu sanatçının adı veya soyadından başka sitenin ona ait olabileceğine hiçbir ihtimal yok.
bu site adı
.com.tr midir?
yoksa sadece " adısoyadı.com" şeklindemir?
buda çok büyük önem arz etmektedir.
-
Alıntı:
bu site adı
.com.tr midir?
yoksa sadece " adısoyadı.com" şeklindemir?
buda çok büyük önem arz etmektedir.
adısoyadı.net şeklindedir üstadım.
Sanatçının birkaç program ve radyoda ''resmi sitem'' telaffuzu geçmektedir bu siteyle ilgili.
Şaka gibi ya...10 gündür uyuyamıyorum.Kendim de çok seviyordum sanatçıyı,zira fiyatı bile o belirlemişti okey dedim,sonra 4 gün önce taksit yaparım dedi hepsini bir ödemem dedi,ona da tamam çektim.Şimdi elde var 0.Tabiri caizse küstüm ayağına paranın üzerine yatıyor ve .com u faliiyete geçireceğim yakında diyor....Telefonunu da kapattı ulaşamıyorum:(
-
Bu arada hatırlaymak isterim bu sanatçının kendi ağzından ifadeleri sitede yayınlanmakta olduğu gibi,forumda kendisi fanlarıyla yazışmaktadır.
-
Alıntı:
Bu arada hatırlaymak isterim bu sanatçının kendi ağzından ifadeleri sitede yayınlanmakta olduğu gibi,forumda kendisi fanlarıyla yazışmaktadır.
eğer .com u almadıysa hemen o uzantıyı al
elinde dursun,sitenizin sahtesini ordan yayına verebilir
.com.tr olmaması daha kötü olmuş, çünkü diğer türlü size kimlin fotokopisi v.s. gibi resmi evrak larıda göndermesi gerekiyordu
onun şuan yaptığı sanıyorum ki siteni kopyalabildiği kadarını kopyalayıp, geresini yaptırcak daha ucuz maliyete
ama bu kadar oyunlara sanatçıların girmesini kınıyorum
bu arada forum size ait olduğuna göre elinizde IP adresleri olması lazım
dava açıcaksanız bunlarıda kullanabilirsiniz
-
Alıntı:
eğer .com u almadıysa hemen o uzantıyı al
elinde dursun,sitenizin sahtesini ordan yayına verebilir
.com.tr olmaması daha kötü olmuş, çünkü diğer türlü size kimlin fotokopisi v.s. gibi resmi evrak larıda göndermesi gerekiyordu
onun şuan yaptığı sanıyorum ki siteni kopyalabildiği kadarını kopyalayıp, geresini yaptırcak daha ucuz maliyete
ama bu kadar oyunlara sanatçıların girmesini kınıyorum
bu arada forum size ait olduğuna göre elinizde IP adresleri olması lazım
dava açıcaksanız bunlarıda kullanabilirsiniz
.com onun üzerinde.
.net benim üzerime.
En son telefonla konuştuğumuzda biraz tartıştık ben 5 aydır ödemeyi yapmıyorsunuz dediğimde ve yine hesap numaramı almıştı ama hiçbirşey yatırmıyor..
Üstelik bu konuşmamızda ''gazeteci arkadaşlarıma haber werip senin evinin önüne yığar seni rezil ederim'' gibi komik bir tehdidi de wardı.Şimdi o numarayı da değiştirmiş ulaşamayayım diye.
Evet forum benim üzerime ve i.p kayıtları hepsi var.
Ayıptır be göndereceği miktarı da kendisi belirlemişti kaç oldu sözünde durmadığı....
Açıkçası avukata vereceğim masrafların ne kadar tutacağını bilsem,hemen dava açacağım ama bir de bunlar sanatçı eşi dostu çok olur malum biliyorsunuz güçlü güçsüzü ezer ve bana patlar diye çekiniyorum:(
-
Alıntı:
ahtun rumuzlu üyeden alıntı
İsmini vermemiş ama herşeyi söylemiş zaten. googlea sordum ......... dedi.
Ben bunu yazarken ikinci sayfadaki mesajları daha okumamıştım.
Forumun versiyonu eski kalmış. VBnin 3.7.0ı var bildiğim akdarıyla. Gerçi bu sitenin forumunda da güncelleme yapılmamış.
-
Alıntı:
ToKoBa rumuzlu üyeden alıntı
İsmini vermemiş ama herşeyi söylemiş zaten. googlea sordum ........ dedi.
Ben bunu yazarken ikinci sayfadaki mesajları daha okumamıştım.
Forumun versiyonu eski kalmış. VBnin 3.7.0ı var bildiğim akdarıyla. Gerçi bu sitenin forumunda da güncelleme yapılmamış.
Biz forumu aldığımızda son versiyon 3.6.8 di 5 ay önce.Ve güncellemeye gerek yok bazı eklentileri forumda hata yharatabiliyor diye yüklemedim.
Google da nasıl buldunuz onu merak ettim.....Öyle bir şey yazmadık ki sayfaya...Ayrıca site adresini de silerseniz sevinirim.Gerekli bulsaydım ben yazardım sitenin adresini.
-
Alıntı:
Bir de olay gayri resmi değil.Siteyi onun izniyle yaptığım,kendi forumuna girip yazdığı ve onun anaysafadaki yazısı mevcut.Bir de sitenin yaznında ''xxx xxx resmi web sitesi ve fanclub forumu'' açıklaması var??
Ne önerirsiniz?
"web sitesi ve fanclub forumu'' yazınca başka sonuç çıkmıyor ki :o
-
Alıntı:
"web sitesi ve fanclub forumu'' yazınca başka sonuç çıkmıyor ki :o
Hocam sitenin adresini tamamen siler misin rica etsem?
-
Onun sana yaptıklara rağmen bu kadar duyarlı olman ilginç. Tmam dediğin gibi olsun. Sildim fakat kişinin sanatçı ya da ünlü biri olması bu tür davranışalrı sergileem hakkı vermez ona. O da sen de aynı haklara sahipsin.
-
Alıntı:
Onun sana yaptıklara rağmen bu kadar duyarlı olman ilginç. Tmam dediğin gibi olsun. Sildim fakat kişinin sanatçı ya da ünlü biri olması bu tür davranışalrı sergileem hakkı vermez ona. O da sen de aynı haklara sahipsin.
Teşekkür ederim.Sözlerinde haklısın bende bu şekilde düşünüyorum,hatta işin ilginci hayranlarından bazıları bile bu durumu öğrendikten sonra şiddetle kınadıklarını,ve siteye yazmamı bile söylediler..
Aramızda para mevzusu hep msn de,telefon görüşmelerimizde geçti.Ve ben anaysayfa tasarımını bile başkasına yaptırdım zorluklar çektim..Forumu aldım (lisanslı),hosting ayarladım.
Bazı programlarda ve radyo kayıtlarında sanatçı siteden ''resmi web sitem'' şeklinde bahsetti.Bunların kaydı da var.
Beniç çekincem şu;haklıyken haksız duruma düşmeyeyim?Bu kadınla 4 gün önceki hareretli konuşammızdan ve bir maiktarını yarın yatıracağpını söyledikten sonra hattını bile kapttırdı ulaşamayayım diye..Ve tabii ki yine yatırmadı bu 6. oluyor hesap numaramı alışı
Bir avukata danışsam ilk etapta ne kadar ücret öderim?Nelerden ötürü tazminat açabilirim ws bunları hiç bilimiyorum...Hiç avukatlık işim olmadı ki:(
-
Alıntı:
Teşekkür ederim.Sözlerinde haklısın bende bu şekilde düşünüyorum,hatta işin ilginci hayranlarından bazıları bile bu durumu öğrendikten sonra şiddetle kınadıklarını,ve siteye yazmamı bile söylediler..
Aramızda para mevzusu hep msn de,telefon görüşmelerimizde geçti.Ve ben anaysayfa tasarımını bile başkasına yaptırdım zorluklar çektim..Forumu aldım (lisanslı),hosting ayarladım.
Bazı programlarda ve radyo kayıtlarında sanatçı siteden ''resmi web sitem'' şeklinde bahsetti.Bunların kaydı da var.
Beniç çekincem şu;haklıyken haksız duruma düşmeyeyim?Bu kadınla 4 gün önceki hareretli konuşammızdan ve bir maiktarını yarın yatıracağpını söyledikten sonra hattını bile kapttırdı ulaşamayayım diye..Ve tabii ki yine yatırmadı bu 6. oluyor hesap numaramı alışı
Bir avukata danışsam ilk etapta ne kadar ücret öderim?Nelerden ötürü tazminat açabilirim ws bunları hiç bilimiyorum...Hiç avukatlık işim olmadı ki:(
Avukatlık yapmaktan olan üyeler sanırım yardımcı olacaklardır
-
VB sistemlerinin lisanslı ve ücretli olduğunu biliyorum o yüzden MyBB kullanmayı tercih ederim.
Telefon görüşmelerinin ses kayıtları yok. Resmi bir sözleşmen yok. Medyada burası benim resmi websitem demiş. "Tamam burası benim resmi websitem de_niro ile anlaştık. Siteyi yaptırdım. Parayı da elden verdim. Baktı site tutuyor benden para koparmak için böyle bir iftira atıyor." da diyebilir.
Sonra sana verdiği hizmetin bedelini aldı ama faturalandırmadı diye vergi kaçakçısı muamelesi de yapabilir. Bu ülkede adalaetin malesef güçlülerden yana olduğuna inanlardanım. Herkesin yaptığı basit bir suçtan ceza alırsın. Emniyet kemeri takmamak gibi. Ama hakkını alamazsın gibi geliyor bana. Avukat değilim ama hem senin hem de ülkem adına umutsuzum.
-
Alıntı:
VB sistemlerinin lisanslı ve ücretli olduğunu biliyorum o yüzden MyBB kullanmayı tercih ederim.
Telefon görüşmelerinin ses kayıtları yok. Resmi bir sözleşmen yok. Medyada burası benim resmi websitem demiş. "Tamam burası benim resmi websitem de_niro ile anlaştık. Siteyi yaptırdım. Parayı da elden verdim. Baktı site tutuyor benden para koparmak için böyle bir iftira atıyor." da diyebilir.
Sonra sana verdiği hizmetin bedelini aldı ama faturalandırmadı diye vergi kaçakçısı muamelesi de yapabilir. Bu ülkede adalaetin malesef güçlülerden yana olduğuna inanlardanım. Herkesin yaptığı basit bir suçtan ceza alırsın. Emniyet kemeri takmamak gibi. Ama hakkını alamazsın gibi geliyor bana. Avukat değilim ama hem senin hem de ülkem adına umutsuzum.
Vbulletin en iyisi diye,o markayı kullandım.Sanatçı adına yakışır olun istedim.
Resmi bir sözleşmem yok ama Msn kayıtlarında bana partayı ödeyeceğine dair beyanatı var.Ses kaydı yok ama delil için telefon görüşmelerimize bakılıır diyue tahmin ediyorum.Htta son görüşmemeizde bana tehdidi bile var
Herşey faturaya bakıyorsa,parayı da elnden verdiğine dair bana fatura göstersin.Benim domain faturam da war,forum lisansı faturam da.
Ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...
-
Ben senin haklı olduğunu düşünüyorum fakat başına gelebilecek karşı hamleleri de düşün. Telefon kayıtlarına baksalar bile örneğin kalkıp da ben 1 Maysıta kendisiyle şurada buluştum ve yüzyüze görüştük. Aramızdaki sorunu hallettik ve ödemesini elden yaptım. Asistanım, arkadaşım da şahittir. diyebilir. Ödemeyi ispat edin derler. Sana fatura kesmediğin için ceza verirler ona d alamadığı için senin cezanın %20si kadar ceza verirler. Bu işin maille ilgili kısmı.
Bn de hosting alan adı ve forum lisansı vb alıp fatura alabilim ama fatura benim adıma kesilmiştir. Bir şey ifade etmez. Onun adına kesilmişse de ödemeyi o yapmış görünecektir. Şöyle düşün bakkal toptancıdan mal aldı toptancı faturasını kesti. Bakkal da kalkıp sana diyor ki sana bir çuval şeker sattım ama parasını vermedin. Sende kardeşim ben senden şekeri aldım paranı da verdim diyorsun. Önemli olan bakkalın sana senin de abla dediğin kişiye kestiğin faturadır. Senin topladığın faturanın bir hükmü yok.
İşin zor ama inşallah bir çözüm yolu bulursun. Bu hayatta adaletten hakkımızı almak için tüm telefonalrımızı kayıt altına almamız gerekecek galiba.
-
Evet şimdi her zamankinden çok yardıma ihtiyacım war..
BANA MAİL ATMIŞ BU SANATÇIMIZ ''ŞAHSINA EN UFAK BİR BORÇ BEYANIM BULUNMAMAKTADIR''
''OLAY YARGIYA İNTİKAL ETMİŞTİR''
diye..
Şimdi telefonda bana parayı yatıracağına dair ifadeleri ve msn görüşmelerimiz delil olarak sayılabilir mi?
Çünkü hiç bir senet yok aramızda....
Ne yapabilirim:(
-
Şimdi olayı tekrar daha net şekilde yazıp,hem de güncellemiş olayım.
-5.5 ay kadar önce bir sanatçımızın resmi web sitesini yaptım.(kendisinden haberli)
-Bu sanatçımız web sitesini kullandığı gibi,fan clubünde (forumda) sevenleriyle iletişime geçti..
-Yaparken masrafları ,forum lisansı host ve domain gibi ben karşıladım ve dedim ki ''ben size fiyat belirleyemem siz bana bir fiyat belirleyin''.Kendisi bir fiyat belirledi ve bu parayı ödeyeceğini Msn konuşmalarımızda ve telefonda ifade etti.
-Derken bu 5 aylık süreçte bu sanatçımız sürekli ödemeden kaçındı,7 kez hesap numaramı 2 kez ew adrsmi aldı ama hep yarın hep yarın derken bir türlü paranın üzerine yattı..
-Son telefon konuşmamaızda tartıştık para yüzünden ve bana parayı taksit taksit ödeyeceğini beyan etti.
-Buna da tamam dedim ve hesap numaramı aldı ama yine yatırmadı.
Şimdi de aramayayım diye cep hattını kapattırmış,mail atıyorum ödeyin şu parayı diye ama nafile..Cevap yazmış sana borcum yoktur , olay da yargıya intikal etmiştir diye..
Ayıp ya kendi belirlediği fiyatı kendisi ödemiyor üstelik fiyatı da görseniz...
Ne yapabilirim bu parayı alabilir miyim?Domain bilgileri de bana ait forum makbuzu ws hepsi bende..
-
Yardım bekleniyor hala...:(
-
Sayın de_niro kusurumu mazur gör ama veresiye Web Masterlik yapan birini ilk kez görüyorum.Her neyse benim bu konudaki fikrim sitenin içeriği ne olursa olsun, sanatçının telif hakkı iddia edebileceği şeyler hariç, sanatçının bu aşamada hosting üzerinde ve içeriğinde hiçbir hak iddiası olamaz.Domain içinse sanatçının adını soyadını içermiyorsa yine hak iddiası olamaz, içeriyorsa sanatçının ayrıca dava açıp kazanması gerekir, bu durumda da hosting ve içeriği üzerinde hak iddia edemez.Domain sanatçının ismini soyismini içeriyorsa ve domain için bir dava açıldığı takdirdede domain şirketinden fatura bilgisi alarak elini güçlendirebilirsin.Bu aşamada senin yapacağın şey siteyi tamamen kendi üzerine devraldığını, eğer bu sanatçı siteyi geri almak istiyorsa senin belirlediğin ücreti ödemesi gerektiğini ve ödemesi halindede bu durumu bir sözleşme ile hüküm altına aldırmak istediğini sanatçıya beyan etmektir.Ayrıca reeldede mutlaka bir avukatla yüz yüze görüş.
-
Alıntı:
padelt rumuzlu üyeden alıntı
Sayın de_niro kusurumu mazur gör ama veresiye Web Masterlik yapan birini ilk kez görüyorum.Her neyse benim bu konudaki fikrim sitenin içeriği ne olursa olsun, sanatçının telif hakkı iddia edebileceği şeyler hariç, sanatçının bu aşamada hosting üzerinde ve içeriğinde hiçbir hak iddiası olamaz.Domain içinse sanatçının adını soyadını içermiyorsa yine hak iddiası olamaz, içeriyorsa sanatçının ayrıca dava açıp kazanması gerekir, bu durumda da hosting ve içeriği üzerinde hak iddia edemez.Domain sanatçının ismini soyismini içeriyorsa ve domain için bir dava açıldığı takdirdede domain şirketinden fatura bilgisi alarak elini güçlendirebilirsin.Bu aşamada senin yapacağın şey siteyi tamamen kendi üzerine devraldığını, eğer bu sanatçı siteyi geri almak istiyorsa senin belirlediğin ücreti ödemesi gerektiğini ve ödemesi halindede bu durumu bir sözleşme ile hüküm altına aldırmak istediğini sanatçıya beyan etmektir.Ayrıca reeldede mutlaka bir avukatla yüz yüze görüş.
Ya sen masrafları öde ve bana bir fiyat çıkar demişti.Ben de ödedim ve bir masraf çıkardım.
Hostingimiz benim bulunduğum ilde olmayan bir tanıdığımın hostunu kullandık.Domain benim üzerime.Kadın zaten resmi web sitesi olduğunu radyolarda ve televizyonda birkaç kez ifade etmişti.
Kadın şimdi başka bir web sitesi açtıracam deyip paranın üzerine yatıyor...Yani, umrunda değil burayı kendi üstüne devralmak
-
Alıntı:
Hostingimiz benim bulunduğum ilde olmayan bir tanıdığımın hostunu kullandık.Domain benim üzerime.Kadın zaten resmi web sitesi olduğunu radyolarda ve televizyonda birkaç kez ifade etmişti.
Ne yani bu arkadaş resmi devlet dairesimidir, resmi web sitesi olduğunu duyurduğu şeyleri resmileştirsin.Bana kalırsa sen al siteyi üye sayını vs arttır at bir iki tanede google adsense, en azından hiç yoktan para kazanırsın.
-
Alıntı:
Ne yani bu arkadaş resmi devlet dairesimidir, resmi web sitesi olduğunu duyurduğu şeyleri resmileştirsin.Bana kalırsa sen al siteyi üye sayını vs arttır at bir iki tanede google adsense, en azından hiç yoktan para kazanırsın.
Hocam sen anlamadın galiba...
Site zaten şu anda benim üzerime domainde olsun forumda olsun faturaları war.
Benim niyetim para kazanmak değil,benim niyetim hakkımı yedirmemek.Bana beyan edilen miktarı alabilmek ..Site umrumda değil ödemesini yapsın isterse ona wereyim.
-
Alıntı:
Hocam sen anlamadın galiba...
Site zaten şu anda benim üzerime domainde olsun forumda olsun faturaları war.
Benim niyetim para kazanmak değil,benim niyetim hakkımı yedirmemek.Bana beyan edilen miktarı alabilmek ..Site umrumda değil ödemesini yapsın isterse ona wereyim.
Valla deniro kardeş elinde kesin delil teşkil edebilecek bulgular varsa hakkını söke söke alırsın ama iş msn veya tanık gibi takdiri delillere kaldıysa mahkemenin insafına kaldınki tabi hakkını yiyen şahıs insafa gelirde mahkeme aşamasına kadar paranı ödemezse.Öderse sorun yoktur zaten ama ticari hayatta hukuka baş belaya girince değil, girmeden önce başvurmak gerekiyordu yani en azından bir sözleşme olsaydı elinde hiç mahkeme aşamasına dahi gerek olmazdı belki.Her ne kadar bu uyuşmazlıkta sen haklı gibi görünsende sen yinede işi alttan al yapıcı olmaya çalış, anlaşma yolunu dene, sonuçta hepimiz insanız hepimiz hata yapabiliriz.
-
Alıntı:
Valla deniro kardeş elinde kesin delil teşkil edebilecek bulgular varsa hakkını söke söke alırsın ama iş msn veya tanık gibi takdiri delillere kaldıysa mahkemenin insafına kaldınki tabi hakkını yiyen şahıs insafa gelirde mahkeme aşamasına kadar paranı ödemezse.Öderse sorun yoktur zaten ama ticari hayatta hukuka baş belaya girince değil, girmeden önce başvurmak gerekiyordu yani en azından bir sözleşme olsaydı elinde hiç mahkeme aşamasına dahi gerek olmazdı belki.Her ne kadar bu uyuşmazlıkta sen haklı gibi görünsende sen yinede işi alttan al yapıcı olmaya çalış, anlaşma yolunu dene, sonuçta hepimiz insanız hepimiz hata yapabiliriz.
Kardeşim orası öyle de nerden bilebilirim ben koskoca sanatçının bu ufacık miktarı ödemeyeip üzerinbe yatacağını?Üstelik fiyatı da kendisi belirledi okey dedim.Sonra taksitle öderim dedi ona da tamam dedim.7 kez hesap numaramı aldı hep salladı...Sözleşmeye gerek duymadık açıkçası.
Elimde sadece msn görüşmelerimiz ve bana telefonda verdiği sözler var.Telefon kayıtlarımız incelenebilir.
Alttan aldık 5.5 ay oldu bu sefer de hattını kapattırdı sırf arayıp istemeyeyim diye ulaşma yolum da yok...10 gündür huzursuzum
-
başka yorumu olan yok mu acaba:(
-
Senetsiz Verilen Söz ve Beyan
Umarım ilgili bölüme yazıyorumdur şu an.
Bir kimsenin adına web sitesi yaptım.Domain+host+forum lisansı gibi masrafları başta kendim ödedim.Bu şahıs bana sürekli Msn görüşmelerimizde ve telefonda fiyatı ödeyeceğini söyledi.Ama 6 aydır alamadım..Şu ana kadar sürekli hesap numaramı aldı ve hiç birinde yatırmadı,tabir-i caizse hep paranın üzerine yattı.
En sonunda geçen gün telefonda tartıştık.Tamam yarın bir kısmınını yatıracağım dedi hesap numnaramı aldı ve yine yatırmadı.
Şu an itibariyle ona ulaşamıyorum.sadece mail adresi var,telefonunu kapattırmış.Mail attım dedim ki bak borcunu öde diye, bana ne desin.
Aramızda senet yok,sana öyle bir beyanım da yok diyor.
Bu süreç zarfında parayı ödeyeceğine dair msn logları ve telefonda görüşmelerimiz var.
Şimdi senet olmamasından dolayı ben bu alacağımı dava yolu ile nasıl tahsil edebilirim mümkün mü?
Yorumlarınızı dikkate alacağım,saygılarımı sunuyorum..
-
Re: Senetsiz Verilen Söz ve Beyan
Alıntı:
Umarım ilgili bölüme yazıyorumdur şu an.
Bir kimsenin adına web sitesi yaptım.Domain+host+forum lisansı gibi masrafları başta kendim ödedim.Bu şahıs bana sürekli Msn görüşmelerimizde ve telefonda fiyatı ödeyeceğini söyledi.Ama 6 aydır alamadım..Şu ana kadar sürekli hesap numaramı aldı ve hiç birinde yatırmadı,tabir-i caizse hep paranın üzerine yattı.
En sonunda geçen gün telefonda tartıştık.Tamam yarın bir kısmınını yatıracağım dedi hesap numnaramı aldı ve yine yatırmadı.
Şu an itibariyle ona ulaşamıyorum.sadece mail adresi var,telefonunu kapattırmış.Mail attım dedim ki bak borcunu öde diye, bana ne desin.
Aramızda senet yok,sana öyle bir beyanım da yok diyor.
Bu süreç zarfında parayı ödeyeceğine dair msn logları ve telefonda görüşmelerimiz var.
Şimdi senet olmamasından dolayı ben bu alacağımı dava yolu ile nasıl tahsil edebilirim mümkün mü?
Yorumlarınızı dikkate alacağım,saygılarımı sunuyorum..
HUMK'A göre;
Madde 288 – (Değişik:16/7/1981 - 2494/20 md.)
Bir hakkın doğumu, düşürülmesi, devri, değiştirilmesi, yenilenmesi, ertelenmesi, ikrarı ve itfası amacıyla yapılan hukuki işlemlerin, yapıldıkları zamanki miktar veya değerleri dörtyüzmilyon lirayı geçtiği takdirde senetle ispat olunması gerekir.
Bu hukuki işlemlerin miktar veya değeri ödeme veya borçtan kurtarma (ibra) gibi herhangi bir sebeple dörtyüzmilyon liradan aşağı düşse bile senetsiz ispat olunamaz. (1)
Madde 289 – (Değişik: 30/4/1973 - 1711/1 md.)
288 inci madde uyarınca senetle ıspatı gereken hususlarda yukardaki hükümler hatırlatılarak karşı tarafın açık muvafakatı halinde tanık dinlenebilir.
Buna göre eğer alacağınız 400 ytl'den yüksekse senetle ispat zorunluluğunuz vardır. Ancak karşı tarafın muvafakati ile tanık dinletebilirsiniz. Msn'de yapılan yazışmalar sadece takdiri delil hükmündedir. Hakim takdiri delile dayanarak hüküm kuramaz.
-
Re: Senetsiz Verilen Söz ve Beyan
Alıntı:
Hasan_Buyukavci rumuzlu üyeden alıntı
HUMK'A göre;
Madde 288 – (Değişik:16/7/1981 - 2494/20 md.)
Bir hakkın doğumu, düşürülmesi, devri, değiştirilmesi, yenilenmesi, ertelenmesi, ikrarı ve itfası amacıyla yapılan hukuki işlemlerin, yapıldıkları zamanki miktar veya değerleri dörtyüzmilyon lirayı geçtiği takdirde senetle ispat olunması gerekir.
Bu hukuki işlemlerin miktar veya değeri ödeme veya borçtan kurtarma (ibra) gibi herhangi bir sebeple dörtyüzmilyon liradan aşağı düşse bile senetsiz ispat olunamaz. (1)
Madde 289 – (Değişik: 30/4/1973 - 1711/1 md.)
288 inci madde uyarınca senetle ıspatı gereken hususlarda yukardaki hükümler hatırlatılarak karşı tarafın açık muvafakatı halinde tanık dinlenebilir.
Buna göre eğer alacağınız 400 ytl'den yüksekse senetle ispat zorunluluğunuz vardır. Ancak karşı tarafın muvafakati ile tanık dinletebilirsiniz. Msn'de yapılan yazışmalar sadece takdiri delil hükmündedir. Hakim takdiri delile dayanarak hüküm kuramaz.
Yorumunuza teşekkür ediyorum.400 ytl den fazlaydı.
Güvenip senet yapmadığım için hatalı olduğumu biliyorum
Cehaletimi mazur görün;karşı tarafın muvafakati ile tanık dinletemk derken ne arz etmek istediğinizi anlayamadım.
Telefon görüşmelerimizde yarın hesabına atacağım şu kadar miktarı deyip hesap numaramı aldı birkaç kez.Ama yatırmadı.Şahsın benzer şekilde msn logları da mevcuttur.
Sizin bir öneriniz yok mudur?Şu durumda yani kanunen sonuç alınması çok mu zor görünüyor?
Birde şahsın bana yönelik bir tehdidi oldu telefonda.''seni rezil ettiririm'' gibisinden...