-
Evlenmek istiyoruz ama nasıl
mrblar öncelikle böyle bi forum uygulamasını faaliyete geçirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorumm..size bir sorum olacak..ben 06.06.1987 doğumluyum nişanlım 12.08.1993 doğumlu kasım ayında evlenmeyi düşünüyoruz,,forumda bazı konuları inceledim bizim evlenmemiz şuan için imkansız,,ama yapabileceğimiz birşey varmı ailelerin rızası var her iki tarafında,,nişanlımda cok üzülüyor evlenemeyeciğimiz için bu durum sağlık sorunlarına kadar varabilecek düzeyde aynı şey benim içinde geçerli..nişanlım hastahanede doğmuş büyük ihtimal yaş büyültme durumuda olamayacak..allah rızası için bir yol gösterin eger bu sene kasımda evlenemezsek 3 sene sonra evlenmemiz gerekicek ki bu bizim için hiç hoş bi durum değill ben askere gidicem nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil onu ailesinin yanında bırakmak istemiyorum askerde psikolojimin bozulmasından ve arada bi soğukluk olmasında korkuyorumm...
allah aşkına bi yol gösterin cevremizde bizim durumumuzda olanlar var kız 15 yasında erkek 22 yasında suan evliler hatta bir cocukları var ama nikahları yokk..bu bi suç biliyorum ama aynı durumada düşmek istemiyorumm bazen böyle bi ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum hangi akla hizmet kardeşim iki tarafın ve kızın rızası varr ne diye evlenemiyoruz bizz....
türkiyedeki yasalar insanları suç işlemeye zorluyor..
-
Re: Evlenmek istiyoruz ama nasıl..
Türk Medeni Kanunu Madde 124 uyarınca;
Madde 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Bu durumda her halukarda onaltı yaşın doldurulması aranır.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Saygılarımla.
peki bu madde bizi kapsamıyormu..(Türk Medeni Kanunu'nun 12. maddesi "Onbeş yaşını dolduran küçük, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınabilir." )
ergin olan bi kız evlenemezmi???
-
Alıntı:
bursatipo rumuzlu üyeden alıntı
peki bu madde bizi kapsamıyormu..(Türk Medeni Kanunu'nun 12. maddesi "Onbeş yaşını dolduran küçük, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınabilir." )
ergin olan bi kız evlenemezmi???
Hayır.
16 yaşını dolduran kız (27 nisan 1992 ve sonrası) hakim kararıyla,
17 yaşını dolduran kız (27 nisan 1991 ve sonrası) velisinin izniyle,
18 yaşını dolduran kız (27 nisan 1990 ve sonrası) kendi başına evlenebilir.
-
1 sene daha bekleyip, hakim kararı ile evlenmenizi tavsiye ederim, kesinlikle resmi nikah olmaksızın evlenme yolunu tercih etmeyin. Şimdiden mutluluklar...
-
Vallahi güzel arkadasım, bazen ben de 22 yasında koca bir delikanlının 15 yaşında bir kız çocuguyla alalacele evlenmek istediği bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum.
-
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Vallahi güzel arkadasım, bazen ben de 22 yasında koca bir delikanlının 15 yaşında bir kız çocuguyla alalacele evlenmek istediği bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum.
bende türkiye gibi bir yerde ve türk örf ve adetleriye yaşamış kızlardan nefret ediyorum agaç yaş iken eğilir size garip gelen yaş olabilr ama akıl yaşta değil baştadır demiş atalarımızz,,22 yasındayım ve bugüne kadar her türlü kızla alakam olmuştur kendim elektronik mühendisliği son sınıf ögrencisiyim anlayacağınız basit bir insan değilimm türkiyenin önde gelen kuruluşlarından bir otomobil fabrikasında calışıyorumm..evliliğe dair herşey hazır ama kişilk ve aile bakımından namuslu şerefli bir evlilik adayı bulmak cok zor bu ülkede suan liselerde ki hatta bu ortaokula kadar düşmüş seviyesizlik almış başını gidiyor..liseli kızlarımızı utanç verici hallerde görmekten ve sizin gibi düşünen insanlarla aynı ülkede yaşamaktan ben DAHA COK UTANÇ DUYUYORUMM..:deli:
-
ülkemizde insanlar istedikleri yaşta evlenme ve boşanma kararı veremezler... halbuki bunlar şahsi kararlardır...kamu düzeni ancak bu kararları tescil etmelidir...sonrası gayrimeşru ,gayriresmi,gayrihukuki işlemler...kabaran doyalar...kilitlenmiş adalet mekanizması...cahil biri değil üniversiteliside şikayetçi...yaşaya yaşaya elektronikçi hukukçu olursun...kolay gelsin...
-
22 yasındayım ve bugüne kadar her türlü kızla alakam olmuştur kendim elektronik mühendisliği son sınıf ögrencisiyim anlayacağınız basit bir insan değilimm aile bakımından namuslu şerefli bir evlilik adayı bulmak cok zor bu ülkede suan
hassasiyet duyduğun konuyla her türlü kızla alakan olması çelişmiyormu .... senin kızkardeşin ve çocuğunda bu konuda kullanılsa sana nasıl gelir .... örf ve adetlerimize uyarmı acaba.... kurmak istediğin şerefli evlilik için senin önce temiz olman gerekmez mi...üniversiteli olman seni bilgili yapmaz... basit insan dediğin senden daha bilgili, okumamış ama namuslu hiç değilse
-
Alıntı:
22 yasındayım ve kendim elektronik mühendisliği son sınıf ögrencisiyim anlayacağınız basit bir insan değilimm ...
Eğer böyleyse daha kötü ya...
Demek ki gerçekten de okumak cehaleti alıyormuş ve gerisi baki kalıyormuş.
Mutluluklar...
-
Alıntı:
valide seher sultan rumuzlu üyeden alıntı
22 yasındayım ve bugüne kadar her türlü kızla alakam olmuştur kendim elektronik mühendisliği son sınıf ögrencisiyim anlayacağınız basit bir insan değilimm aile bakımından namuslu şerefli bir evlilik adayı bulmak cok zor bu ülkede suan
hassasiyet duyduğun konuyla her türlü kızla alakan olması çelişmiyormu .... senin kızkardeşin ve çocuğunda bu konuda kullanılsa sana nasıl gelir .... örf ve adetlerimize uyarmı acaba.... kurmak istediğin şerefli evlilik için senin önce temiz olman gerekmez mi...üniversiteli olman seni bilgili yapmaz... basit insan dediğin senden daha bilgili, okumamış ama namuslu hiç değilse
allah binşükürler olsun alnım acık başkalarının ne düşündüğü umrumda bile değil en azından vicdanımm rahat.. her türlü kızla alakam olmuştur fakat tanıştıgınız kişinin ne oldugunu ilk anda anlayabiliyomusunuz..zaman geçtikçe derinlere indikçe anlıyosunuz..yaşamayan bilemez..her türlü insanla karşılaştım burası türkiye BAN..:kötü: burda anlatmak istediğim buydu..
konu benim kız kardeşim veya cocugum olsa bile karşısındaki benim gibi iyi niyetli şerefli namuslu temiz biriyse gözümü kırpmadan okeylerdim..ama öyle güzel bi ülkede yaşıyoruz ki karşılıklı anlaşsanız bile gerçeklerştiremiyosunuz..neyse böyle yerli yersiz polemiklerle vakit kaybetmek istemiyorum ugrasıcak daha önemli işlerim var,,
i
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Saygılarımla.
PEKİ BU MADDEDE NEYİN NESİ..
Madde 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.
-
evlilik yasası madde 128.
Madde 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.
bunu biraaz daha acarmısınızz..
-
Alıntı:
Önceki maddelerle birlikte değerlendirmeli.
15 yaşındaki bir kızın evlenmesini haklı kılacak sebep yoktur.
-
Re: evlilik yasası madde 128.
Başladığınız yerden devam edin. Aynı konuya yeni başlık açmayın.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?p=179517
-
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Önceki maddelerle birlikte değerlendirmeli.
15 yaşındaki bir kızın evlenmesini haklı kılacak sebep yoktur.
peki biz evlendik diyelim bunun yaptırımları ne olur
?herhangi bir şikayet oldugunda cezalar para cezasına cevrilebilirmi bu soruları burda soruyorum ama uygundur herhalde,,ilgi ve alaknız için teşekkürler
-
Re: Evlenmek istiyoruz ama nasıl
Evlenmek için belediyeye başvurduğunuzda görevli memur nüfus cüzdanlarınıza bakacak ve 2011 yılına gün verecektir.
Dolayısıyla resmi nikah kıyılmasına imkan yoktur.
-
Eğer imam nikahıyla evlenirseniz bu ayrı bir suçtur. Ama bundanda önemlisi, 18 yaşından küçük bir kızla rızasıyla cinsel ilişki kurduğun için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırırsın. Hapishanede tecavüzcü muamelesiylede karşılaşman olası. Tabii bu şikayete bağlı bir durum. yani şikayet olması lazım. Ailesine ne kadar güveniyorsun? yani bırakıp tamamen hayatından çıkacaklar mı o da var. bence sen sabret. aldığın o noter belgesi yinede bulunsun sende. Ama aile gerçekten ciddi ise mahkemeye başvurup kızı reşit kılsınlar. kız anneannenle yaşamaya devam etsin, 16 yaşına geldi mi, olağanüstü hal diye hakime başvurun, ailesinin istemediğini, kızın reşit olduğunu bildirin. Altı üstü bir sene sabredeceksin o zamanda.
-
Alıntı:
Sayın sdt23'ünde doğru ve yerinde açıkladığı gibi;
Madde 128 önceki maddelerle birlikte değerlendirmelidir.
15 yaşındaki bir kızın evlenmesini haklı kılacak sebep yoktur.Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir.
-
Ferda Hanım, siz bir avukatsınız benim bu konuda aklıma takılan bir şeyi size sormak istiyorum; "olağanüstü durumlarda" deniyor. Örneğin hamilelik gibi. Hakim evlenmesine izin veriyor ama bu durumda onu hamile bırakan kişi 18 yaşından küçük 15 yaşından büyük birisiyle ilişkiye girdiği için hapis cezasına çarptırılmıyor mu? yani önce hapis yatıp sonra mı evlenecek erkek? Birde 15 yaşını doldurup kendi isteği ve ailesinin muvafakatiyle reşit olan kişi (erkek veya kız) her türlü yasal anlaşmayı yapmaya ve kendini temsil hakkına haiz iken, evlenmeye karar verememesi çelişki değil mi?
-
Alıntı:
elpida rumuzlu üyeden alıntı
Ama aile gerçekten ciddi ise mahkemeye başvurup kızı reşit kılsınlar. .
PARDON, BURASI HUKUKU KILIFINA UYDURMA FORUMU MU??
Herkes böyle düzmece davalarla mahkemeleri oyalarsa ve kafasına göre yaşını değiştirirse o zaman bu ülkede hukuka saygı maygı kalmaz.
-
Alıntı:
PARDON, BURASI HUKUKU KILIFINA UYDURMA FORUMU MU??
Herkes böyle düzmece davalarla mahkemeleri oyalarsa ve kafasına göre yaşını değiştirirse o zaman bu ülkede hukuka saygı maygı kalmaz.
Bir daha okumanızı tavsiye ederim. Yaş büyütme, evlenme değil, reşit kılınmadan bahsediliyor. Reşit kılınan birisi kendi adına işlem yapabilir, artık birinin velayeti altında değildir. Ama evlenmek için kanuni yaşı beklemek zorundadır.
-
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, velayeti kullanan davacı baba ve evlenmesine izin verilmesi istenilen küçüğün dinlenilmeden evrak üzerinden karar verilmesini usul ve yasaya aykırı buldu.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı. Yerel mahkemenin evlenmeye izin konusuna ilişkin kararını Adalet Bakanlığı'nın yazısı üzerine inceleyen daire, hükmün sonuca etkili olmamak üzere kanun yararına bozulmasına karar verdi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararında, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 124/2. maddesi ile ''hakimin ancak olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek ve kadının evlenmesine izin verebileceği, olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasinin dinleneceği'' hükmü getirildiğini hatırlatarak, evlenmeye izin verilebilmesi için ana, baba veya vasinin karar verilmeden önce dinlenmelerinin öngörüldüğüne işaret etti.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin kararında şunlar kaydedildi: ''Anılan madde gereğince, mümeyyiz küçük ya da onun yasal temsilcileri davayı açabileceklerdir. Yasal temsilci tarafından açılan davada, mümeyyiz küçük de dinlenecek, evlenme için gerekli kişiliğe, bedeni ve fikri olgunluğa erişip erişmediği hakim tarafından gözlenecektir. Mahkemeci, velayeti kullanan davacı baba ve evlenmesine izin verilmesi istenilen küçüğün dinlenilmemesi, duruşma açılmayarak evrak üzerinden karar verilmesi, usul ve yasaya aykırı bulunmuştur.'' Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir başka kararında da 16 yaşını doldurmayanların evlenmesine izin verilmesini usul ve yasaya aykırı buldu.
-
Artık kadın ve erkek aynı yaşta evlenecekler
YTMK'nın 124. maddesi, kadın ve erkek için evlenme yaşında eşitlik getirmiştir.
Kadın (genç kız) ve erkekler 17 yaşını doldurmadıkça evlenemezler. Eski Medeni Kanunu'nda (EMK) evlenebilmek için erkeklerin 17, kızların da 15 yaşını doldurmuş olması gerekiyordu. Kız çocuklarının evlenme yaşının 17'ye yükseltilmesi, gerek kız çocuklar ve gerekse toplum için olumlu bir gelişmedir. Çünkü 15 yaşında evlenen kız çocuk daha biyolojik gelişmesini tamamlamadan en önemli sorumluluklardan biri olan, evlilik sorumluluğu altına giriyordu. Bu arada okula gitmiyor ya da okuldan alıkonuluyordu. Küçük yaşta kadın, eş ve anne olması ona altından kalkamayacağı kadar ağır sorumluluklar getiriyordu. Ayrıca, küçük yaşta anne olmak, hem annenin hem de doğan bebeğin sağlığına zarar verir. Genç anne ve küçük bebeklerde ölüm oranının yüksek olmasının nedeni budur.
Evliliğin diğer tarafı olan küçük erkeğin de evlilik sorunlarının altından kalkamadığı gerçektir. Maddi imkansızlıklar, psikolojik uyum eksikliği, eğitimsizlik, mesleksizlik vs. gibi sebeplerle gençler arasında şiddetli geçimsizlik başlıyor. Sonuçta, evlenen bu küçük kadınlar, bir şekilde boşanıyorlar veya müşterek evden kovuluyorlar. İşte gencecik ve küçücük yaşta reşit olan (yani hukuki hakları tam kullanma ehliyetine sahip olan, yetişkin olan) bu kadınlar, "kadın ticareti" yapan genel veya özel evlerde çalışmak durumunda kalıyorlar.
İnsan hayatında, hele buluğ döneminde iki yaş çok önemlidir. 15 değil de 17 yaşında evlenecek kız çocuk daha kuvvetli, daha mücadeleci olacağından ya evliliğini devam ettirmede daha yetenekli davranacak ya da kapıya konulduğunda kendine daha güçlü bir hayat kuracaktır. Uluslar arası sözleşmelerde kız veya erkek çocuğun evlenme yaşı 18'dir. Gelecekte Türkiye'de de evlenme yaşının 18'e yükseltilmesi gerekmektedir.
* Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) Kadıköy Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat Seyhan Ekşioğlu'nun hazırladığı ve KA.DER'in yayımladığı "Türk Medeni Kanunu - Ailede Yeni Düzen" başlıklı kitaptan alıntılandı.
-
Alıntı:
Eğer imam nikahıyla evlenirseniz bu ayrı bir suçtur. Ama bundanda önemlisi, 18 yaşından küçük bir kızla rızasıyla cinsel ilişki kurduğun için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırırsın. Hapishanede tecavüzcü muamelesiylede karşılaşman olası. Tabii bu şikayete bağlı bir durum. yani şikayet olması lazım. Ailesine ne kadar güveniyorsun? yani bırakıp tamamen hayatından çıkacaklar mı o da var. bence sen sabret. aldığın o noter belgesi yinede bulunsun sende. Ama aile gerçekten ciddi ise mahkemeye başvurup kızı reşit kılsınlar. kız anneannenle yaşamaya devam etsin, 16 yaşına geldi mi, olağanüstü hal diye hakime başvurun, ailesinin istemediğini, kızın reşit olduğunu bildirin. Altı üstü bir sene sabredeceksin o zamanda.
Ailesine ne kadar güveniyorsun? yani bırakıp tamamen hayatından çıkacaklar mı o da var. bence sen sabret. aldığın o noter belgesi yinede bulunsun sende. Ama aile gerçekten ciddi ise mahkemeye başvurup kızı reşit kılsınlar. kız anneannenle yaşamaya devam etsin, 16 yaşına geldi mi, olağanüstü hal diye hakime başvurun, ailesinin istemediğini, kızın reşit olduğunu bildirin. Altı üstü bir sene sabredeceksin o zamanda.
(((((((( bunu ben yazmadım forumda başka bir konu başlıgı ile açılmış..siz karıştırmıssınız))
-
Alıntı:
bunu ben yazmadım forumda başka bir konu başlıgı ile açılmış..siz karıştırmıssınız))
Özür dilerim. haklısın :)
-
Alıntı:
Özür dilerim. haklısın :)
;) ........................;)
-
12.08.1993 doğum tarihli olan biri
12.08.1993 doğum tarihli olan biri 12.08.2009 yılında ailesinin izni ile evlenebilirmi mahkeme kararı gerekirmi..16 dolup 17den gün alıcak..tşekkrler
-
Re: 12.08.1993 doğum tarihli olan biri
Alıntı:
12.08.1993 doğum tarihli olan biri 12.08.2009 yılında ailesinin izni ile evlenebilirmi mahkeme kararı gerekirmi..16 dolup 17den gün alıcak..tşekkrler
Ne bu telaş Allah aşkına? :)
-
Muhterem, ayni konuyu actiniz daha once.
-
Alıntı:
16yaşını dolduran biri kendi başına ehliyet alamaz,bankadan para çekemez,bankada hesap açamaz,.... evlenemez.
Nasıl evlenir sorusunun cevabı ise sorunuzun hemen ardından verilen ilk cevapta açıklanmış.
-
Alıntı:
Muhterem, ayni konuyu actiniz daha once.
cok pardon yaa uzun zamandan beri ugramıyordum buralara cok pardon:mahcup: