İnternet üzerinden alış-veriş yapıyor musunuz?
Printable View
İnternet üzerinden alış-veriş yapıyor musunuz?
:) Şu ana kadar internetten pek çok alışveriş yaptım:) ancak bazı ürünlerdeki kargo ücretlerinden şikayetçiyim.Geçenlerde 2 liraya ses kartı aldım.5,3 lira kargo parası ödedim.[xx(]
sn alisinkay
internet üzerinden yapılan alışverilerin güvenilirliği tartışılır.eğer havaleyi banka hesabınızdan yapıyorsanız problem yok.çünkü bankalar kendi güvenliklerine çok dikkat ediyorlar.fakaaat alışveriş yaptığınız siteye kredi kartı numarası güvenlik numarası vede şifre girişi yaptı iseniz o zaman uykularınızın kaçması gerekiyor eğer kaçmıyorsa rahat uyuyabiliyorsanız da ne diyim bilemiyorum....
tabi kargo ücretleri de malumunuz olduğu üzre fahiş boyutlarda..artık sizin mali gücünüze ve fayda -gider ilişkisindeki mantığınıza bakmak gerekir ..sevgiler..
Aslında 4 yıldır internet üzerinden alışveriş yapıyorum.Şu ana kadar herhangi bişi olmadı.Çok rahat uyuyorum.Zaten tırtıklama olsa da extre de görülür ve bir şekilde dünyanın neresinde olursa olsun o kişiye ulaşılır.Ayrıca yeni bir yasl düzenleme gündemde internet üzerinden kredi kartı farklı biri tarafından kullanıldığında artık sorumluluk bankalarda olacak.
SN ALİSİNKAY
tırtıklamak biraz basit kalıyor...eğer kredi kartını kaptırdığınız anda (tabi bilgileri)tümüyle götürüyorlar ve siz ardından bakakalıyorsunuz..ölen öldükten giden gittikten sonra işin peşine düşmek ömür törpüsü ..umarım bu tür şeylerle karşılaşmaz ve üzülmezsiniz..olmaz olmaz demeyin olduğunda insan üzülüyor.üzülmek duyguları ifade etmekte yetersiz kalıyor inanın..sevgiler.
güvenli sitelerden yaptığım alış-veriş bana her zaman keyif vermiştir. yerimden kalkmadan, zahmetsizce ve piyasayı çok iyi inceleyerek yaptığım alış-veriş... internete henüz alışamadık değil mi? e-ticaret yapan çoğu sitede veri koruması mevcut, zaten bunun için standartları var.
ben alisveris yapmadim yapmayi da düsünmüyorum.
banka tüm bilgileri verdikten sonra sorumluluğu haliyle kartı kullanana yüklemekte. benim elimde böyle bir dava var mail order talimatı verilmeden paris la fayette diye bir otel tüm bilgileri vererek bir bankadan konaklama bedelini talep etmişti ancak banka ödemeyi yapip yansitti bunun üzerine kişi itiraz etti bizde bunun sorumlusunun ve muhatabinin biz olmadiğımızı belirttik bilirkisi lehimize karar verdi sonucu beklemekteyiz. önemle duyrulur
Bankaların, internet üzerinden yapılan alışverişi daha güvenli hale getirmek için çıkardıkları sanal kartlar var. Bu sanal kartın limitini, alış veriş yapmadan önce arttırıp, daha sonra 1 liraya düşürebiliyorsunuz. Güvenlik konusu bir yerde hallediliyor. Güvenlik harici başka yorumunuz var mı?
Zkeskin1 arkadaşımız bana göre çok pirpirikli. Gecerli bir aciklama yapmadan "olmaz, yapmam, yapılmaz" vs. şeyler söylüyor. Tabii ki internetten alışverişin tehlikeleri var tıpkı pazarda vs. yerlerde olduğu gibi. Ama işi kuralına göre oynadığın zaman riskler minimuma iner.
Mesela bir sanal kart uygulaması. Alışveriş tutarin kadar limit belirlersin hepsi o kadar. Senin bilgilerini alsalar bile avuçlarını yalamaktan başka yapacakları birşey yok. uzatmanın manası yok...
"Bilinçli" toplum "Bilinçli" tüketici
Sayin cahia, Katiliminiz için çok tesekkürler. Tespitleriniz çok dogru olup; görüslerinize aynen katilmaktayim. Herkes gibi ben de, internet üzerinden alisveris yapmanin tehlikelerini bildigimden dolayi, önlemimi aliyorum ve sizin de belirtmis oldugunuz gibi sanal kartla alisveris yapiyorum. Kredi kartlarimdan birine, bana lazim olan limit nispetinde sanal kart olusturuyorum ve alis veristen hemen sonra, sanal olmasina ragmen, sifir bakiyeli bu karti hemen iptal ediyorum. internet üzerinden alisveris yapmanin rahatligi ve keyfi varken, neden teknolojinin sundugu bu kolayliklardan yararlanmayayim ki! Önlemini bu sekilde aldiktan sonra, bence hiç bir tehlikesi yoktur. Gönül rahatligi ile alis verisimi yapiyorum ve herkese de tavsiye ediyorum.
Yaklaşık 4 yıldır Internet üzerinden alışveriş yapıyorum. Hem yurt içi hem de yurt dışından defalarca çok avantajlı fiyatlarla alışveriş yaptım. İlk defa alışveriş yaptığım yerlerde özellikle yurtdışında olanlarda tedirginlik duydum ancak o firmaları da oralardaki tanıdıklarınız sayesinde bir sorup soruşturunca bir nebze güven kazanılabiliyor.
Başıma yanlış ürünlerin gönderilmesi dışında ve 1 kez kredi kartıma iptal ettiğim sipariş tutarının iade edilmediğini zannedip başlarının etini yemem dışında bir olay gelmedi henüz.. Sanal kart kullanmaya bile üşeniyorum bazen.. (Yurtdışı siteler hariç)
Herkese tavsiye ederim.. Ben özellikle 50 ürün sipariş edip 49'unu sebepsizce iade etmekten ve buna rağmen bana teşekkür etmelerinden çok memnunum... Sanki yine sipariş edin, yine iade edin der gibi :)))
sayın perkakrep size kısa mesaj da attım. bu konuda bende sizingibi yani internetten alışverişin güvenli olduğu şeklinde düşünüyorum.Bir kaç kez internet üzerinden alışveriş yaptım ve memnunum,bir çok seçeneğiniz ve fiatta avantaj sağlama olanağınız var. ama yabancı siteler konusunda tereddütlerim var.sanal kart uygulamasının yeterli tedbir olacağına inanıyorum,selamlar.
ben de bir kaç kez internet üzerinden alışveriş yaptım.şimdiye kadar bir sorun çıkmadı umarım da çıkmaz.açıkçası internet üzerinden alışverişe pek de güvenemiyorum.ama bazı durumlarda mecbur kalıyorum.bulunduğum yerde bulamadığım bir takım şeyleri temin etmede faydalı oluyor ama yine de satın aldıklarımın karşılığını ödemek için internet sayfalarına kredi kartı numaramı yazmak hiç işime gelmiyor.ödemenin başka bir yolu varsa onu tercih ediyorum ancak genellikle kredi kartı numarası vermeye mecbur kalıyorum
İnternet üzerinden alışveriş yapılan web sitem var.Ürünlerimizi satın alan müşterilerimizle teyid görüşmesi yapıyoruz.Kredi Kartından ücreti tahsil ediyoruz Siparişi 15 iş gününde teslim ediyoruz.Müşterilerimiz ürünü aldıktan sonra bizleri arıyorlar memnuniyetlerini bildiriyorlar ve arkadaşlarını gönderiyorlar
Sitemiz üzerinden reklam yapmak yasaktır.
Alparslan kardeş ; 15 iş günü biraz fazla değilmi yahu [:p] Biz daha internetten verdiğimiz sipariş 3 işgününü geçince küplere binerken 15 iş günü kelimesi bana çok Komik geldi.Alıntı:
İnternet üzerinden alışveriş yapılan web sitem var.Ürünlerimizi satın alan müşterilerimizle teyid görüşmesi yapıyoruz.Kredi Kartından ücreti tahsil ediyoruz Siparişi 15 iş gününde teslim ediyoruz.Müşterilerimiz ürünü aldıktan sonra bizleri arıyorlar memnuniyetlerini bildiriyorlar ve arkadaşlarını gönderiyorlar
Sitemiz üzerinden reklam yapmak yasaktır.
Ekleyen: alparslanh*-*04/09/2006*:* 19:26:42
ben bir kaç kez internetten alışveriş yaptım. bu alışverişlerimde de ülkemizde en çok bilinen ve güvenilen sanal mağazaları kullandım...şimdiye kadar hiç bir sorun çıkmadı. kargo parasınıda ben vermedim , şirket karşıladı. alışverişlerimde ödemeyi hep banka kredi kartı ile yaptım.
bir keresinde gecenin ilerlemiş bir saatinde cep telefonu sipariş etmiştim. ertesi sabah ; bankadan telefonla beni arayarak gece internetten herhangi bir alışveriş yapıpı yapmadığımı , ne kadar ödeme yaptığımı sorarak teyid ettiler..
hülasa ; eğer güvenilir bir bankanın kredi kartını kullanıyorsanız ve de bilinen , güvenilir bir internet mağazasını tercih ediyorsanız ; hiç bir sorun çıkmıyor.
peki sipariş ettiğim mallardan memnun kaldım mı ?
pek sayılmaz.. aslında ucuz gibi görünen ürünlerin ya modası geçmiş oluyor , ya da kalitesiz çıkıyor.
bu nedenle son 2 senedir internetten alışveriş yapmayı bıraktım.
bence ; en iyisi beğendiğiniz ürünü bizzat görerek almak.
İzmirin:D Karaburun ilçesinde 1 yıl yaşadım bilenler varsa bölgeyi beni anlarlar. ben 1yılda çoğu alışverişimi internet üzerinden yaptım . elektronik eşya bile aldım kıyafet aldım ve memnun kadım. bence mahrumuyet bölgesinde yaşayanlar için çok süper bir sistem.
interneti kullanacak olanlara tavsiyeler vermek istiyorum,
bankalar sanal kart diye bir hizmet veriyorlar,ondan cikartin.Alisveris yapmadan once bir sifreyle giriyorsunuz kartiniza alisveris yapacaginiz tutari ekliyorsunuz.Sonra kart numarasiyla o siteden alisveris yapiyorsunuz.Sizin daha once ayarladiginiz limitin 1 kurus ustunde para cekemiyorlar.
Ben kullaniyorum,hicbir vaka ile karsilasmadim bugune kadar.Tavsiye de ediyorum. Fakat internet bankaciligi kullanirken,sifrematik - sifre uretici vs... urun kullanmanizi tavsiye ediyorum.Cep telefonunuza bir program yukluyorlar.O programa bazi bilgileri ilk seferde veriyorsunuz.Tek kullanimlik sifre yaratiyor.Mesel 322234 gibi bir sifre yaratti,ben o sifreyi bir kere kullanabiliyorum,bir daha kullanamiyorum. Cep telefonuna program yuklemek istemeyenlerde 20-30 ytl civarinda bir anahtar satiyor subeler,ustundeki dugmeye basiyorsunuz size ozel sifre yaratiyor.
Hesabinizdaki 500 milyonu kaptirmaktansa, bastan 20-30 milyon verip korunmak bence daha avantajlı.
Bankanızdan bilgi alabilirsiniz.İnternette kredi kartı numaranızı verip te gece rüyanızda soyulduğunuzu görmek istemiyorsanız sanal kart şart.
İnternet bankacılığı kullanıyorsanız,şifrematik-şifre anahtarlık-şifre üreteci gibi fiziksel aygıtlar kullanırsanız da hiç korkmazsınız.
Ben eskiden kredi kartı kullandım,internet şubesi kullandım.Hem de kelle koltukta o zaman böyle şifre yaratıcı aygıtlar yoktu.Bilgisayarımda koruma programları( zone alarm firewall,norton antivirüs ) olsa bile korkuyordum doğrusu.
evet yapıyorum arkadaşlar . Çılgın Alisveris.com diye bir site var oldukça hesaplı tavsiye ederim ..
Mrb,ben burdan size bi soru sormak istiyorum cevap verirseniiz sevinirim.Benim üniversitede okuyan bir kardeşim ve ona kendi adıma kredi kartı çıkartmıştım,geçen ekstre bana ulaştı ve üzerinde E ALCAMSATCAM com üzerinden çok sayıda harcaama var,kardeşime biraz baskı yaptım ve Ukash kontör kartı almış,sanırım ukasmatik.com bu siteden ve online sitelerde bahise yatırmış.Ben bu harcamalar için suç duyurusunda bulunabilirmiyim,Elimde adresime ulaşan hiçbir sipariş bedeli fişi,ve kontör kartı bulunmamakta,bankaya itiraz ettim ve bu alışverişler güvenli ortamda yapıldığı için itirazım reddeidildi ve bana C.savcılığına suç duyurusunda bulunun diye cevap verdiler.Hem benim kartımın limiti 2400 iken banka limit aşımına izin vermiş ve 2800 tl çekim yapılmıs,ben bu site hakkında dolandırıcılıktanmı yoksa sanal bahis oynatmak için kontor satmalarından mı yoksa alınan kontor kartları zaten benim elime ulaşmadı ne posta ne kargo,ayrıca garantibankasına limit aşımı için tazminat davası açabilirmiyim.bunların hangisi için suç duyurusunda bulunayım
cilginalisveris.com dan 2 kez bilgisayar donanım parçası ve bir adet dijital fotoğraf makinası aldım , ürünlerde ve kargo da hiç bir sorun çıkmadı , alanında ciddi bir e-ticaret firması ilgili olan arkadaşlara tavsiye ederim.