Re: mahkemeden avukat talebi
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
acaba böyle bir şey ankara içinde mevcutmudur?
Mümkündür. Ancak Adli Müzaharet yukarıda linkteki kurallar dahilinde sağlanır. CMK'daki baroların avukat tayini ile karıştırılmamalıdır. Ceza davaları ve Hukuk davaları aynı prosedüre tabi değildir... Ceza davalarında sanığa isteği halinde avukat tayin edilirken, Hukuk davalarında sanığın avukatını kendisi tayin etmesi veya şartları varsa Adli Müzaharetten yararlanarak avukat istemesi sözkonusudur.
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Mümkündür. Ancak Adli Müzaharet yukarıda linkteki kurallar dahilinde sağlanır. CMK'daki baroların avukat tayini ile karıştırılmamalıdır. Ceza davaları ve Hukuk davaları aynı prosedüre tabi değildir... Ceza davalarında sanığa isteği halinde avukat tayin edilirken, Hukuk davalarında sanığın avukatını kendisi tayin etmesi veya şartları varsa Adli Müzaharetten yararlanarak avukat istemesi sözkonusudur.
benim asıl sormak istediğim
ben şuan öğrenciyim,herhangi bir işte çalışmıyorum
misal bir ceza davam var
avukat tutacak gücüm yok,
bu durumda istanbulda olan, maddi durumu yetersiz kişilere sağlanan avukatlar
ankara içinde geçerli olurmu?
yada ankara barosu un böyle bir hizmeti varmı?
teşekkürler...
Tüm illerdeki barolarda bulunan adli yardım kurulları gerek il merkezi gerek ilçelerde -koşulları karşılamanız durumunda- sorunsuz bir şekilde avukat tayin ederler.
Bulunduğunuz ilin baro web sayfasından adli yardım linkinden gerekli evrak ve koşullara ulaşabilirsiniz.
Ankarada yaşıyorsanız adresi
www.ankarabarosu.org.tr dir
Re: Mahkemeden avukat talebi
Bir sorum olacak izninizle. Barodan avukat talebinde bulunurken, dava için gerekli belgeler isteniyor. Bunlar ne olabilir? Örnek verebilir misiniz?
Davanız neye ilişkin ise, bunu ortaya koyacak, destekleyecek, kanıtlayacak her tür belge.
Örnek: İşçilik alacaklarınız için dava açacaksanız: iş sözleşmeniz, ssk kayıtlarınız, maaş bordrolarınız, vs. gibi belgeler
Ya bunların hiçbirisi yoksa elimde? Mesela benim eski çalıştığım yerden alacağım (maaşım) var. İşe girerken ssk yapılmadı, herhangi bir belge imzalamadım işe girerken. Elimdekiler, çalşırken imzalamış bulunduğum belgeler, işten çıktıktan sonra patronları bana yazdığı mesajlar -ki bunlarda bana maaş vermediklerine dair bilgiler var- bunlar sadece. Sizce hak talep edebilir miyim? Ya da belge sunarken baroya, ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz?
Okumanız var ise anlayabilirdiniz. Gerekli açıklama yapılmasına rağmen daha ne söylenebilir bilemiyorum...
Ayy çok yardımcı olmuşsunuz! Teşekkür ederim
Alıntı:
Huysuz rumuzlu üyeden alıntı
Ayy çok yardımcı olmuşsunuz! Teşekkür ederim
Ayyy şeref vermişsiniz efendim soru sormuş ve bizi onurlandırmışsınız. Bu lutfunuzun karşılığını biz aciz kullarınız nasıl ödese acaba ?
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Bu lutfunuzun karşılığını biz aciz kullarınız nasıl ödese acaba ?
Bu ne be? Kul mul? Ben kendimi -haşa- yaratıcı ilan etmedim. Doğru düzgün bir soru sordum; ama doğru düzgün bir cevap alamadım.
Av.Feyz Pazarbaşı demişki;
Alıntı:
Hukuk davalarında sanığın avukatını kendisi tayin etmesi
nasıl oluyor ki bu?
Reha Muhtar'ın "kanser olma şansı nedir?" sorusu gibi birşey mi?;)
-
Çok mesai yapacak eşek arıları... Çok...;)
Gayrettepe'de bana, "Barolar, devletten alacaklarını alamıyor. Dolayısıyla da avukat tahsis etmiyorlar" demişti polisler.