Kısa dönem askerlik kaldırılacak mı ?
Eğer kaldırılırsa nasıl bir sistem gelecek.
Bu konularda bilgisi ve duyumu olan arkadaşların buraya yazmasını rica ediyorum.
Printable View
Kısa dönem askerlik kaldırılacak mı ?
Eğer kaldırılırsa nasıl bir sistem gelecek.
Bu konularda bilgisi ve duyumu olan arkadaşların buraya yazmasını rica ediyorum.
Değişen bir şey yok. Bu tip haberler sürekli gündeme getirilir. Bu konuda hiç bir çalışma yok.
Kısa dönem askerlik aynen kalacak ama 2-3 yıla kadar yedek subaylık kalkacak. Zaten şu anda bile doktor veya bilgisayar mühendisi falan değilseniz yedek subay yapmıyorlar sizi. 2009 dan itibaren de terörle mücadeleyi profesyonel askerler yapacak. 15 aylık er statüsündekiler çatışmaya sokulmayacak.
yedek subaylık ile ilgili durum da herhangi bir değişiklik yok da kısa dönem askerlik uygulamasında değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Bu durum ile ilgili çalışmalar yapıldığı vs konuşuluyor.
Bence kaldırılsın ark.Lar genel olarak konusmuyorum kimse üstüne alınmasın kışladan adımını dahi atamayacak insanlara 6 aylık subay rütbesi veriliyor bu işe yıllarını vermiş çoluğu çocuğu olan yaşını almış nice astsubay ve uzman çavuşlarımıza bence haksızlık yapılıyor bu tiplerden duymadıkları hakaret ve uğramadıkları haksızlık kalmıyor bence kaldırılsın 6 ay er yada çavuş olsunlar.Herkes fikrini açıklamada özgür...Saygılar
arkadaşlar kısa dönem kaldırılmayacak söylenenler hep balon haberiniz olsun...
Ben askerde iken kesin gibi ortaya atmışlardı 319 ksd idim.hatta öle ciddi ortaya atıldı ki sanki hemen olcakta bizi etkilicekmiş gibi millette şok oldu ama bitirdik geldik.Bırakın bizi 321 lerde bitirp gelcekler 2 ay sonra.
Sonradan bir sürü haber daha çıktı ve sanırım yanlış anlama olduğu anlaşıldı kalkıcak olan kısa dönem değil 12 aylık yedek subaylık.Kısa dönem kalkmaz yane bunun mantığı olmaz.Şuan Allaha şükür askeri olarak iyi durumdayız hane ihtiyaç söz konusu olsa neyse.Düşünün artık terörle mücadele için profesyonelleşiyoruz bile.ee ozaman okadar üniversite mezununu niye uzun dönem yapsınlar yerleri temizlesinler diyemi?zaten kısa dönem döngüsü çavuş ihtiyacını sürekli olarak boşaltmadan karşılıyor.Bence şuan ki durum gayet iyi.Sadece üniversiteden mezun olmuş bianda komando asteğmen rütbesine gelen kişiler için zor olur askerlik çünkü bianda okadar sorumluluk hele tehlikeli bölgede iseniz.Yoksa kısa dönem çavuşlukta bir ihtiyaçtır ve o döngüyü sağlıcaktır.Kalkmıcağına emin olabilirsiniz.Tersini mantıklıca savuncak bir iddaa duymadım şuana kadar.