Çalıntı araçla ilgili takipsizlik kararı neden çıkar?
Konuya uYgun yer Görmediğim için buraya açtım.
3haFta Önce Arabamız çaLndı daha Dorusu elimizle verdk arabayı aDAM senet yaptı Bize Satış AmaçLı.Adam esnafım Dedi Dükkanına Gittik Gördük.Fakat Dükkanı adam 2 gün önce kiraLamış Ve Bizimde rabayı Alarak Dükkanın İÇiçindeki mallarla beraber bizim Arabayıda götürmüş.dükkan sahibibnin bizi bulup görüşmeye glmesiyle dolandırıldığımızı anladık.SavcıLığa bAşvurduk Ama Takipsizlik Karar Çıkmış Ordanda.Ne Yapmamız Gerekir Şmdi bİ fikir verebilirmisiniz?
Re: çaLıntı ARaçLa iLGiLi taKipsizLik Kararı Nedn ÇıkaR?
Yardımı oLabilecek kimse Yokmu Yaa :( :(
Yönetimin Notu: İmla hatalarınızı düzelterek yardımcı oluyoruz. Ortalayarak yazmayın.
Aracınızın üzerine tedbir koydurup senetlerin vadelerinin gelmesini bekleyin.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Aracınızın üzerine tedbir koydurup senetlerin vadelerinin gelmesini bekleyin.
Tedbir Koydurun derken Napıcaz AnLamadm?
Senet Günü GeLdi Ama Adam yok OrtaLıkta.Senetteda zaten isimle imza Var.Adamın kimliğini falan görmedik isimenden şüpheliyiz yinede yapabilirmyz bu işlemi? tşk edrm cevabınız için
Alıntı:
niKsiS rumuzlu üyeden alıntı
Tedbir Koydurun derken Napıcaz AnLamadm?
Senet Günü GeLdii Ama Adm yok OrtaLıkta.senetted Zaten isimle imza Var.admn kmliğini falan görmedk isimene şüpheliyiz yinede yapabilirmyz bu işlemi?tşk edrm cvbnz için
İsminden bile şüpheli olduğunuz birine nasıl güvenipte arabanızı verdiniz? Araba hala sizin adınızaysa ve çalındıysa sigorta şirketinizle görüşün bu durumu.
Alıntı:
Av.Ceyda Çelik rumuzlu üyeden alıntı
İsminden bile şüpheli olduğunuz birine nasıl güvenipte arabanızı verdiniz? Araba hala sizin adınızaysa ve çalındıysa sigorta şirketinizle görüşün bu durumu.
oLayı şöyLe anLatiyim.Babam Vermiş .AdamLa görüşüo Dükkanına Gidio Orda ADam Senet Yazıo imza FaLan atıoLar.bida sözLeşme yapıoLar kaGıda Kim vazGeçerse 1 miLyr vericek Karşı Tarafa Diye.babamda Adamın Esnaf oLması doLayısıyLa Güvenio Adama.çÜNKÜ Dükkanına gidip Görüşm, Falan.kmLk Fotokopisini çektirmek için yanındaki birini yoLLuo o anda çay içiolar babam zaten sonra ne olup bitiiğini hatırlamıo.neyse sonraki akşam bi adam gelio dükkan sahibimiymiş meğer.Adamaa Sent Yapmış o Adamdada KmLk Fotokopisi faLan yok.aynı bizm gibi bir senet ve sözlşme var ellerinde.dolandırıldığımızı o zmn anladık zaten.savcılığa başvurduk hemen.savcıyla görüştük başlka birşey yapmanıza gerek yok biz gerekli yerlere haber vricez dndi bize.ama dün gittiğimizde takipsizlikten davanın düştüğü söylendi.bi dava neden takipsizlikten dolayı düşrki anlayamadım ben açıkcası.şmdi bizim yapabileceğimz bişi yokmu yanii?
Savcı söz konusu fiilin suç oluşturduğuna dair kanaat sahibi olmazsa takipsizlik kararı verebilir.
Sizin olayınız da hırsızlıktan çok haricen satış sözleşmesine benziyor.
Alıntı:
Savcı söz konusu fiilin suç oluşturduğuna dair kanaat sahibi olmazsa takipsizlik kararı verebilir.
peki bu durumda ne yapılabilir elimiz kolumz bağlı kaldık.sigorta şirketiyle görüşücez ama bunun dışında napabiliriz
Alıntı:
niKsiS rumuzlu üyeden alıntı
oLayı şöyLe anLatiyim.Babam Vermiş .AdamLa görüşüo Dükkanına Gidio Orda ADam Senet Yazıo imza FaLan atıoLar.bida sözLeşme yapıoLar kaGıda Kim vazGeçerse 1 miLyr vericek Karşı Tarafa Diye.babamda Adamın Esnaf oLması doLayısıyLa Güvenio Adama.çÜNKÜ Dükkanına gidip Görüşm, Falan.kmLk Fotokopisini çektirmek için yanındaki birini yoLLuo o anda çay içiolar babam zaten sonra ne olup bitiiğini hatırlamıo.neyse sonraki akşam bi adam gelio dükkan sahibimiymiş meğer.Adamaa Sent Yapmış o Adamdada KmLk Fotokopisi faLan yok.aynı bizm gibi bir senet ve sözlşme var ellerinde.dolandırıldığımızı o zmn anladık zaten.savcılığa başvurduk hemen.savcıyla görüştük başlka birşey yapmanıza gerek yok biz gerekli yerlere haber vricez dndi bize.ama dün gittiğimizde takipsizlikten davanın düştüğü söylendi.bi dava neden takipsizlikten dolayı düşrki anlayamadım ben açıkcası.şmdi bizim yapabileceğimz bişi yokmu yanii?
Türkçe yazmak çok mu zor?
Sms yazmıyorsunuz,bir sorununuza çare arıyorsunuz,çözüm üretilebilmesi için yazdıklarınızın anlaşılır olması sizin yararınıza.Yuttuğunuz harflere bonus verilmiyor!
Alıntı:
peki haricen satış sözLemesi oldu diyelim ozaman ne yapabiliriz savcılığa verebilirmiyiz yoksa elimiz kolumuz bağla bekleyeckmiyiz.plakadan falan bulunma imkanı olmazmı arabanın.hurdaya çıkarma imkanı varmı arabayı bunun için belge falan gerekiyor sanırıım?
Re: Çalıntı araçla ilgili takipsizlik kararı neden çıkar?
Değerli Üye ;
Siz araba satışı filan yapmamışsınız . Alenen dolandırılmışsınız hemde oldukça profesyonel birisi tarafından. Çözümü buradan arayacağınıza tez kanatlanıp bir avukatla konuşun yoksa sizin araba uçacak haberin yok...
Alıntı:
Nasıl benzettiniz gerçekten merak ettim,
Harici satım sözleşmesi için her iki tarafında iyi niyetli olması gerekmektedir. Somut olayda ise dolandırıcılık söz konusudur.
Bu konuda Savcının neye göre takipsizlik kararı verdiğini ne yazıkki anlayamadım, takipsizlik kararı size tebliğ edildiyse orda gerekçe olarak ne yazdığını görmek isterdim.
Bence siz bu konuda profesyonel yardım alın, hemen bir avukat ile görüşürüp yapılması gerekenleri avukat aracılığıyla yaptırın. Geçmiş olsun.
tsk ederim yorumlarınız icin :)
Avukatla görüştük ama takipsizlik kararı çıktı dedi bunun nedenide yeterli delil olmamasıymış.biz neyapabilirizki sonuçta adam dolandırıcı delil olsa vericez tabiki ama yok yani yok.telefon numarası var sadece onu bile araştırmamışlar ya.
Av.Bülent Akçadağ Cok teşekkür ederim yorumunuz için.
fakat bu dolandırıcı arabamızı başkasına satmış araba bizim üzerimize ama hala.sattığı kişide bizi buldu arabayı bağlattığını söyledi gittik baktık arabayı bulduk.biz kendimiz direk alabilirmiyiz arabayı çünkü ruhsat ve araba bizim üzerimize hala..?
sayın niksis
aracınızın çalınmadığını kendiniz de söylüyorsunuz. Takipsizlik kararına niçin şaşırdınız anlamadım.
Siz yasaya aykırı işlem yapıyorsunuz, sonra da yasal koruma talep ediyorsunuz. Aracı niçin noterde satmadınız?