-
Boşanma davasında iftira
henüz 2 haftalık bi evlilik sonunda eşim boşanma davası açtı ve dava dilekçesinde beraber oldğumuzu söylemiş fakat bu yalan, avukatıyla görüştüm yalan yada doğru nikah olduğu için bunun ispatı size düşer dedi ve 1aydır dava kağıdı bana ulaşmadı, bu durumda doğru ney yanlış ney bilemiyorum
-
Re: Boşanma davasında iftira
Sorunuz tam olarak nedir? Olaydan bile bir şey anlaşılmıyor..
-
evet biraz karışık olmuşş.
dava konusunda eşlerden biri ilişkiye girildiğini diğeri ise girilmediğini idda ederse, bunun için tabip raporu tespiti istenirmi yoksa resmi nikah olduğu için tespite gerek duyulmazmı?
-
Ya arakdaşım git bir kadındoğum uzmanına, muayene ol al sonra doktordan aldığın raporunu, sen kendinden eminsen raporu alırsın devlet hastenesinden ama , sonra bunu avukatına verirsin oda mahkemeye sunar ortadaki iftiradan elindeki devlet hastanesinden aldığın resmi belgen ile kanıtlarsın, birde manevi tazminat açarsın o eşine :) o zaman görsün o iftira atmayı
-
Alıntı:
garip8688 rumuzlu üyeden alıntı
Ya arakdaşım git bir kadındoğum uzmanına, muayene ol al sonra doktordan aldığın raporunu, sen kendinden eminsen raporu alırsın devlet hastenesinden ama , sonra bunu avukatına verirsin oda mahkemeye sunar ortadaki iftiradan elindeki devlet hastanesinden aldığın resmi belgen ile kanıtlarsın, birde manevi tazminat açarsın o eşine :) o zaman görsün o iftira atmayı
kadın doğum uzmanı benimi muayene edicek? :deli:
iftira atan ben değilim karım :) yanlış anlaşıldı galiba?
-
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuz tam olarak nedir? Olaydan bile bir şey anlaşılmıyor..
bu arada bi sorum var
dava açtım dedi ama 3haftadır tebligat elime ulaşmadı,bu normalmi?
eşimin verdiği adrese gelse bana iletilmeden geri dönmesi mümkünmü tebligatın?
ve son olarak eğer dava açıldıysa duruşmadan evvel başvuru geri çekme yada ifade değiştirmek mümkünmü?
-
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
Ayyyyyyyy Valla gülmekten öldüm :deli: şimdi çok özürdilerim ben yanlış anladım sizi bayan sandım tabi bu benim hatam özürdilerim.Ama valla okuyunca güldüm şimdi sabah sabah hayallah:o
-
boşanma davanızın sebebi ne? Eşinizle ilişkiye girememek mi? Geçimsizlik mi? Bir kere arada resmi nikah var. Biz ayrılmak istiyoruz, geçinemiyoruz, zaten ilişkiye de girmedik demek geçerli bir sebep değil. Halen ne sormak istediğinizi sorabildiğinizi sanmıyorum.
Tebligat için biraz daha bekleyin. Gelmezse, bir de ikamet ettiğiniz mahalle muhtarına uğrayın. Belki evde bulunmadığınız bir anda ona bırakılmıştır.
-
Alıntı:
evet biraz karışık olmuşş.
dava konusunda eşlerden biri ilişkiye girildiğini diğeri ise girilmediğini idda ederse, bunun için tabip raporu tespiti istenirmi yoksa resmi nikah olduğu için tespite gerek duyulmazmı?
Alıntı:
Erkek bir kadınla ilişkiya girdiğinde bunun erkek muayene edilerek tıbben ıspatı mümkün değildir. Diğer taraftan yok sorun başka kadınla değilde bir erkekle birlikte olmaksa; bakın bunu muayenede anlamak mümkün. Gay veya biseksüel değilseniz mayeneden korkmayın. :mahcup:
-
eşim nikah günü dahil evime gelmedi akrabalarında kaldı.
2hafta sonrada dava açtı,kısacası nikah için beni kullandı.
geçimsizlik üzerine dava açmış ve orda burda kaldık ilişkiye girdik diye yalan ifadeler vermiş.
bu yalan ifadelerden dolayı karşı dava açma hakkım olurmu ve dava açarsam boşanma ertelenirmi?
-
Siz boşanmak istemiyor musunuz?
-
tabiki istiyorum ama bu iftiralarada boyun eğmek istemiyorum.
boşanma davası sonrası bu yaşananlardan dolayı tazminat davası açma hakkım saklı kalırmı?
-
Eğer ki, karşı tarafın iddia ve beyanları sonrasında maddi ya da manevi zararınız söz konusu ise, tabiki tazminat davası açabilirsiniz. Ancak, sizin bu beyanların aksini kanıtlamanız gerekecektir.
-
Alıntı:
Eğer ki, karşı tarafın iddia ve beyanları sonrasında maddi ya da manevi zararınız söz konusu ise, tabiki tazminat davası açabilirsiniz. Ancak, sizin bu beyanların aksini kanıtlamanız gerekecektir.
cep telefonu mesajları ve outlook e-mailleri geçerli kanıt sayılır değilmi?
yada şöyle sorayım,yazılı ispat olan mesajlara ve e-maillere karşı şahit ile aksi yönde beyanlar olursa şahitmi esas alınır mesajlar ve maiilermi?
-
Alıntı:
eşim nikah günü dahil evime gelmedi akrabalarında kaldı.
2hafta sonrada dava açtı,kısacası nikah için beni kullandı.
geçimsizlik üzerine dava açmış ve orda burda kaldık ilişkiye girdik diye yalan ifadeler vermiş.
bu yalan ifadelerden dolayı karşı dava açma hakkım olurmu ve dava açarsam boşanma ertelenirmi?
Ya arkadaşım eşinle evlendiğin gün nasıl eşin başka evde kalır senin elin armutmu topladı hangi ülkede yaşıyoruz sen kocası olarak düğünden sonra nereye götürdün karını bu nasıl iş:deli: 2hafta nasıl olduda boşanma oldu yani amaç ne sen nasıl bir evlilik yaptın suçun yokmu ne yaptında karın gitti ilk günden bunda bir bityeniği var açıklarmısınız
-
Alıntı:
garip8688 rumuzlu üyeden alıntı
Ya arkadaşım eşinle evlendiğin gün nasıl eşin başka evde kalır senin elin armutmu topladı hangi ülkede yaşıyoruz sen kocası olarak düğünden sonra nereye götürdün karını bu nasıl iş:deli: 2hafta nasıl olduda boşanma oldu yani amaç ne sen nasıl bir evlilik yaptın suçun yokmu ne yaptında karın gitti ilk günden bunda bir bityeniği var açıklarmısınız
bityeniğnin ağlası var hemde
diyorumya nikah için beni kullanmış,artık geri dönüşü yok bunun.
-
Yazılı delil her zaman için üstündür ancak tanıkların da dava üzerinde belirleyicilikleri göz ardı edilemez.
Eşiniz nasıl bir menfaat için nikah yapmış ve sizi kullanmış. Nikah sonrasında sağladığı bu menfaati ve hiç bir zaman için birlikte yaşamadığınızı kanıtlarsanız tazminat alma ihtimaliniz daha da yüksek olacaktır.
-
ailesinin başkasıyla evlenmeye zorlaması sebebiyle evden kaçmıştı,hakkındaki kayıp ilanının kalkması için nikah yaptı şimdide nikahı bozmak istiyor,tek bir gün bile aynı evde yaşamadık,amiyane tabirle beni kullandı.
-
Madem boşanmak istiyorsunuz, ozaman siz de eşinizin açacağı boşanma dvasına karşılık dava aolarak boşanma ve tazminat talepli bir dava açın. Burada beyanlarınızı tanık ya da başka bir delil ile ispatlamanız durumunda, lehinize hem boşanma hem de tazminat kararı çıkabilir. Bundan sonrasında, yine bu forumda gidişat hakkında fikir alışverişi yaparız.
Saygılarımla,
-
Alıntı:
Madem boşanmak istiyorsunuz, ozaman siz de eşinizin açacağı boşanma dvasına karşılık dava aolarak boşanma ve tazminat talepli bir dava açın. Burada beyanlarınızı tanık ya da başka bir delil ile ispatlamanız durumunda, lehinize hem boşanma hem de tazminat kararı çıkabilir. Bundan sonrasında, yine bu forumda gidişat hakkında fikir alışverişi yaparız.
Saygılarımla,
tam olarak anlamadım.
eşimin açtığı davadaki iftira-i suçlamaları kabul etmeyerek o davayı erteleteceğim ve buna istinaden ben karşı bir dava açacağım?
doğrumu?
-
Alıntı:
tam olarak anlamadım.
eşimin açtığı davadaki iftira-i suçlamaları kabul etmeyerek o davayı erteleteceğim ve buna istinaden ben karşı bir dava açacağım?
doğrumu?
Erteleme değil. Siz de karşı dava açacaksınız, ikisi birlikte görülecek.
Siz karşı tarafın iddialarını çürütüp kendi iddialarınızı ispat ederseniz karşı tarafın davası reddedilecek, sizinki kabul edilip boşanmaya karar verilecek.
-
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Erteleme değil. Siz de karşı dava açacaksınız, ikisi birlikte görülecek.
Siz karşı tarafın iddialarını çürütüp kendi iddialarınızı ispat ederseniz karşı tarafın davası reddedilecek, sizinki kabul edilip boşanmaya karar verilecek.
bu durumda eşimin açtığı davada boşanmayı redetmem ve karşı dava olarak boşanmak için kendim dava açmalıyım?
-
Hayır. Eşinizin açtığı davada da, iddia ve beyanları çürütmeye çalışacaksınız. Kusursuz olan eşin aslında siz olduğunuzu ispatlayacaksınız. Sonuç da siz de boşanmak istiyorsunuz.
Kendi açtığınız karşılık olan boşanma ve tazminat davasında da, ilk davadaki iddia ve beyanlarınızı yeniden ileri süreceksiniz ve tazminat talep edeceksiniz.
-
tebligat elime ulaşmadı ama ben adliyeye gdip dilekçeyi aldım,
boşanma için öne sürülen sebebler bence çok yetersiz.hakim direk olarak davanın iptaline karar verebilir
ev tutmadı ve ailesiyle tanıştırmadı..
1-ev tutma istemiyorum diye sms kaydı var
2-ailemle tanışıktı.
nafaka tazminat hakkını saklı tutarak dava ve avukat giderlerini benim ödememi talep etmiş.
bu durumda karşı dava açsam kazanma şansım olurmu?
birde bu süre zarfında davacı taraf davasını geri çekme yada ifade değiştrme hakkına sahipmi?
-
Alıntı:
Hayır. Eşinizin açtığı davada da, iddia ve beyanları çürütmeye çalışacaksınız. Kusursuz olan eşin aslında siz olduğunuzu ispatlayacaksınız. Sonuç da siz de boşanmak istiyorsunuz.
Kendi açtığınız karşılık olan boşanma ve tazminat davasında da, ilk davadaki iddia ve beyanlarınızı yeniden ileri süreceksiniz ve tazminat talep edeceksiniz.
karşı tarafın çalışmıyo olması ve kadın olması tazminat açmama engel teşkil edermi?
-
Alıntı:
karşı tarafın çalışmıyo olması ve kadın olması tazminat açmama engel teşkil edermi?
Hayır engel teşkil etmez. Zaten hakim, bunları da göz önüne alarak, hakkaniyete göre bir karar verecektir.
-
bu süre zarfında davacı taraf davasını geri çekme yada ifade değiştrme hakkına sahipmi?
yani duruşma gününe kadar vazgeçme yada ifade değiştrime imkanı varmı yoksa tebligat postaya verildği için geri çekemezmi?
-
-
tebligat elime ulaşsaada ulaşmasada davayı geri çekme duruşmayı iptal ettirme imkanı varmı yani?
-
Her şekilde davadan vazgeçme hakkı var.
-
dilekçe şu şekilde
-ev tutmadı ailesine anlatmadı aile birliğini sarsan bir durum söz konusu olduğu için boşanmayı, tazminat-nafaka hakkımızı saklı tutarak mahkeme ve vekil avukat masraflarının davalı tarafından karşılanmasını talep ediyorum..
bu sebeblerle hakim boşanmaya karar vermeyecek büyük ihtimalle,bu durumda karşı dava açmammı gerekir yoksa bu davada bende farklı sebeblermi öne sürmeliyim?
ve sanırım enaz 1sene bu evlilik bitmeyecek..
-
sayın avukatlar
tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum
yukarıda belirttiğim sebeblerden dolayı tek celsede boşanma mümkün olurmu yada bukadar kısa süreli bir evliliği bitirmek için dişe dokunur nasıl sebebler olmalıki en kısa sürede boşanılabilsin?
-
Alıntı:
sayın avukatlar
tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum
yukarıda belirttiğim sebeblerden dolayı tek celsede boşanma mümkün olurmu yada bukadar kısa süreli bir evliliği bitirmek için dişe dokunur nasıl sebebler olmalıki en kısa sürede boşanılabilsin?
Tek celsede boşanmak çekişmeli boşanmada mümkün değildir.
Çünkü hakim tanıkları dinleyecek, iddiaların doğruluğunu araştıracaktır.
Nelerin boşanmaya neden olacak kusur sayılacağını forumda biraz araştırma yaparsanız görürsünüz. Bunlar sadece verilecek bir kaç örnekle sınırlı değildir.
Ayrıca her olay kendi içinde değerlendirilir.
-
1sene dolmadığı için anlaşmalı boşanmda pek mümkün gözükmüyor sanırım
-
Medeni Kanunu'nun 166/3 maddesi 1 yıl şartı koymuştur. 1yıl dolmadıkça anlaşmalı boşanmak mümkün değildir.
-
dava açmak için avukat tutulduğunda ücret ödemeden davayı başlatmak ve dava + avukat ücretini davalıya ödetmek mümkünmü gerçekten?
-
Balık tutmak için bile bir takım şeylerin ücretini ödemek zorunda olduğunuz bir dünyada yaşadığımızın farkındasınız değil mi?Tuttuğunuz değil,anlaştığınız avukatınıza,anlaşmış olduğunuz ücreti ödeyecek tek kişi siz olacaksınız.
Eeğer davayı kaybederseniz,karşı taraf kendini avukat ile temsil ettirmiş ise mahkemece karşı tarafın avukatına ödenmek üzere bir temsil ücreti ödenmesine karar verilir.Ayrıca mahkeme masrafları da davayı kaybeden tarafa yüklenir.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Balık tutmak için bile bir takım şeylerin ücretini ödemek zorunda olduğunuz bir dünyada yaşadığımızın farkındasınız değil mi?Tuttuğunuz değil,anlaştığınız avukatınıza,anlaşmış olduğunuz ücreti ödeyecek tek kişi siz olacaksınız.
Eeğer davayı kaybederseniz,karşı taraf kendini avukat ile temsil ettirmiş ise mahkemece karşı tarafın avukatına ödenmek üzere bir temsil ücreti ödenmesine karar verilir.Ayrıca mahkeme masrafları da davayı kaybeden tarafa yüklenir.
:) güzel benzetme.
şundan dolayı sordum,karşı taraf yani eşim maddi imkansızlıklar içerisinde olmasına rağmen nasıl olduda avukat tutabildi buna anlam veremedim,esas takıldığım nokta ise dava dilekçesindeki "mahkeme giderleri ve vekalet ücretini davalının ödemesi" talebi
-
ben kendimi avukatsız temsil edersem boşanmak istiyorum ama bu iddalar asılsızdır ve bahsedilen ücretleri ödemeyi istemiyorum desem ne olur?
yani ya boşanamıcam yada boşanıcam ama milyarlarca para ödeyeceğim bumudur?:kızgın:
-
Alıntı:
dava açmak için avukat tutulduğunda ücret ödemeden davayı başlatmak ve dava + avukat ücretini davalıya ödetmek mümkünmü gerçekten?
Dava açıldığında mahkemenin belirleyeceği harçlar davacı tarafından ödenmelidir, bunların daha sonra davalıdan tahsili talep edilebilir.
Davacı avukatla temsil ediliyorsa baronun belirlediği asgari ücret tarifesinden az olmayan bir ücretle anlaşır. Asgari miktar şehirlere göre değişmekle beraber boşanma davaları için 2000-2500 YTL civarındadır. Kişi belli şartları taşıyorsa adli yardıma başvurup baronun tayin edeceği ücretsiz avukatla da dava açabilir. Bu durum söz konusu değilse avukatına yukarıdaki asgari ücreti ödemelidir. Davacı avukatıyla 20,000 YTL'ye de anlaşabilir ama mesela 1900 YTL'ye anlaşamaz. Bu ücrette taksit veya vade olabilir, avukatla arasındaki anlaşmaya göre değişir.
Dava sonuçlandığında davalı kusurlu bulunursa bu kez davalının davacının avukatına mahkemenin belirleyeceği karşı avukatlık ücretini ödemesi kararlaştırılır. Bu da boşanma davaları için 2007 yılında 450 YTL gibi bir rakamdı. Bu sene de 500 YTL civarı olmalı.
Yani bir avukat davayı kazanırsa her iki taraftan ayrı ayrı para alır, kaybederse bir taraftan alır. Davalıdan kusurlu olması halinde alınacak bu karşı avukatlık ücreti davacıya değil avukatına ödenir.