-
Askerlikte yanlış beyan ve kilo sorunu
1.91 boyundayim 62kilom askere gitmek icin erken sefk istedim(mayis) fakat boy kilo uyumsuzlugundan dolayi şubem uyardi bende kilomu 75 yazdirdim aradan hemen askerligi cikartip is hayatina yönelmek icin ,benim sorum 75 yazdirdim diye askeriyede bir sorun yasarmiyim? ayrica 62 kilo oldugum ortaya cikinca ne gibi sonuclar beni bekler hava degisimi, veya cürük gibi ne gibi sonuclarla karsilasirim selamlar
-
Re: Askerlikde yanlis beyan ve Kilo sorunu
Kimsenin bir fikri yokmu arkadaslar? konu hakkinda bilgisi olanlar aciklayici bir bilgi verirse sevinirim selamlar.
-
Şüphelenilip hastahaneye sevk edilmezsen bir sorun çıkmaz.
-
Sevgili kardeşim senin durumun boy kilo orantısızlığı ile ilgili, sanırım askerlik hizmetini yapmakta isteklisin ve kilonu yüksek söylemişsin umarım askere gidince budurumu bahane edip hastaneye sevk istemessin:) o zaman hava değişimi alman söz konusu olabilir fakat şuanda askerlik şubesinden hakkında işlem yapılsa bile askerlik hizmetinden muaf tutulman için en az 5 yıl geçmesi gerekir. Senin yerinde olsam bol bol yemek yer kilo alırım çünkü askerde ihtiyacın olacak hayırlı teskereler......
-
evet 5 yil gibi bir zaman alıyormuş lakin askerligi aradan cıkartmak ilk düşüncem
oldu cünki is hayatıma yansımakda bu problem,bu şekilde olmamı mazeret göstererek tecilde yapmadım hic simdi bile baslasam +5 olacak buda pek mntıklı degil dediginiz gibi yemek yemege ihtiyacım var fakat kendimi bildim bileli böyleyim denemedigim secenek kalmadi bebe mamasından,balık yagına ,Herbalife kadar denedim faydasını göremedim kısacası peki bu hava degişiminin sonu ne, kac kere hava degişimi verilirse muhaf ediliyor? selamlar
Alıntı:
özgür79 rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili kardeşim senin durumun boy kilo orantısızlığı ile ilgili, sanırım askerlik hizmetini yapmakta isteklisin ve kilonu yüksek söylemişsin umarım askere gidince budurumu bahane edip hastaneye sevk istemessin:) o zaman hava değişimi alman söz konusu olabilir fakat şuanda askerlik şubesinden hakkında işlem yapılsa bile askerlik hizmetinden muaf tutulman için en az 5 yıl geçmesi gerekir. Senin yerinde olsam bol bol yemek yer kilo alırım çünkü askerde ihtiyacın olacak hayırlı teskereler......
-
Merhaba.
Bence yanlış yapmışsınız siz, ben olsaydım boy-kilo uyumsuzluğundan dolayı tecil isterdim. Tecili almanız kesin. 5 sene üst üste tecil alınca da otomatikman çürüğe çıkarsınız. Bu yolu deneyin. Geç kalmış değilsiniz. Şubeye gidin. O gün kafam dalgındı yanlışlıkla başka bir şeyle karıştırdım 75 yazdım deyin. Kilonuza tekrar bakarlar sevkinizi 1 yıl ertelerler. Aynı kiloda kaldığınız sürece çürük alma imkanınız var. Bu da sizin hakkınız. İsteyen desin ki askerlikten soğutuyor milleti, hiç alakası yok. Çürük raporu sizin hakkınız kardeşim. Alın raporunuzu, gitmeyin. Bu kilo-boy oranıyla ne askerliğin size faydası olur ne de sizin askeriyeye faydanız olur.
-
Doğru söylüyorsun kardeşim fakat bu problemle 5 yil boyunca ugrasmak istemiyorum suan zaten piskolojim cok bozuk 26 yasindayim ve 5 yil bu problemle ugrasirsam dahada bende saplanti haline gelecek dahada sagligim bozulacak. Askerligim zamanında gecen süre boyunca zorlanmam ve sagligim acisindan problemle karsilasirsam hava degisimine yönelebilirim mayısda kesin gidecem ve forumda paylasacam yasadiklarimi.
Alıntı:
akdmehmet rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Bence yanlış yapmışsınız siz, ben olsaydım boy-kilo uyumsuzluğundan dolayı tecil isterdim. Tecili almanız kesin. 5 sene üst üste tecil alınca da otomatikman çürüğe çıkarsınız. Bu yolu deneyin. Geç kalmış değilsiniz. Şubeye gidin. O gün kafam dalgındı yanlışlıkla başka bir şeyle karıştırdım 75 yazdım deyin. Kilonuza tekrar bakarlar sevkinizi 1 yıl ertelerler. Aynı kiloda kaldığınız sürece çürük alma imkanınız var. Bu da sizin hakkınız. İsteyen desin ki askerlikten soğutuyor milleti, hiç alakası yok. Çürük raporu sizin hakkınız kardeşim. Alın raporunuzu, gitmeyin. Bu kilo-boy oranıyla ne askerliğin size faydası olur ne de sizin askeriyeye faydanız olur.
-
siz bilirsiniz ama bence gitmeyin askere. Çok zor bir şey değil ki, kilo almazsınız 5 yıl. Bunda saplantı yapacak bir şey de yok. 5 yıl boyunca her gün sizi muayeneye çağırmayacaklar ki, senede bir olacak bir şey bu. Hem en azından şu anda askere elverişli değilsiniz, 1 sene tecil almak varken neden askerliği seçiyorsunuz. Askerlikte 6 ay bile uzun zaman sayılır. Büyükanıt gittikten sonra her şey olabilir, bakarsınız bir bedelli askerlik çıkar, imkanınız varsa bedelli yaparsınız. Keşke benim de öyle bir şansım olsaydı sizin gibi boy-kilo uyumsuzluğundan dolayı tecil alabilseydim. Bence tecil imkanınız varken tecilinizi kullanın. Ben tecili varken tecilini bozup askere giden arkadaşlara çok üzülüyorum. Yazık bence. Kullanın tecilinizi.
-
Merhaba,
Boyum 1.90 Kilom 65, boy-kilo uyumsuzluğundan dolayı tecil alabilirmiyim. Fakat birde söyle bir durum var. Ben askerlik için muayene oldum kilomu 71 yazdılar, ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz.
-
Hep100 kardeşim. sen hiç merak etme. Sen durumundan şikayetçi olmadığın sürece bir sorun çıkmaz. paşa paşa yaparsın askerliğini. Askerdeyken kilo almanda olasıdır. Çünkü fiziksel eğitim ve düzenli beslenme vücudunu dengeye sokacaktır. Eğer ciddi bir rahatsızlığın yoksa emin ol bana askerden döndüğünde normal sınırlar içerisinde olacaksın. Askerlikten kaçmak yerine yapmayı düşündüğün için sana teşekkür ediyorum. Bu vatanın senin gibi evlatlara ihtiyacı var. Sözde ben TÜRK'üm diye geçinip, askerden kaçmanın yollarını arayan kancıklara göre çok çok şerefli bir insansın.
Şimdi yazacaklarıma da site yöneticileri isterlerse hakaret desinler, ama hakaret değil gerçekleri yazıyorum. Vatana hizmet bir şereftir. Bu hizmetten kaçmanın yollarını arayanlar şerefsizdir. akdmehmet ve snayper21 rumuzlu üyeler askerden kaçmanın yollarını arayadursunlar, bu millet vatanını seven şerefli insanların yüzüsuyu hürmetine ayakata duruyor. Türk ordusu hiçbir zaman askerinin sağlığını tehlikeye atmaz. Askerlik yapabilecek durumda ise alınır, değilse çürük verilir. 3-5 kilo normal sınırların altında olan insanı ilk günden kimse sırtında 20 kilo yükle dağlara çıkarmaz. Askerlik sadece bir hizmet değil, aynı zamanda eğitimdir. Bütün o fiziksel eğitim programları rasgele hazırlanmıyor. şişman gidip zayıflayan, zayıf gidip şişmanlayan hiç mi tanıdık askeriniz yok? Düzenli spor yaparak sağlığını tekrar bulacakken hizmetten kaçmanın yollarını aramak Türk çocuğuna yakışmayacağı gibi akdmehmet gibilerinin yazdıkları kendi zavallılıkları olması bir yana konusu itibariyle suç teşkil eden yazılardır. Kurtuluş savaşında Cepheye mermi taşıyan kadınlarımızı düşündüğümde bu şahsiyetlere etek giyip dolaşın bile diyemiyorum. Türk'ün kadını bile bu ve bunlar gibilerden daha asildir.
-
Hep100 kardeşim. sen hiç merak etme. Sen durumundan şikayetçi olmadığın sürece bir sorun çıkmaz. paşa paşa yaparsın askerliğini. Askerdeyken kilo almanda olasıdır. Çünkü fiziksel eğitim ve düzenli beslenme vücudunu dengeye sokacaktır. Eğer ciddi bir rahatsızlığın yoksa emin ol bana askerden döndüğünde normal sınırlar içerisinde olacaksın. Askerlikten kaçmak yerine yapmayı düşündüğün için sana teşekkür ediyorum. Bu vatanın senin gibi evlatlara ihtiyacı var. Sözde ben TÜRK'üm diye geçinip, askerden kaçmanın yollarını arayan kancıklara göre çok çok şerefli bir insansın.
Şimdi yazacaklarıma da site yöneticileri isterlerse hakaret desinler, ama hakaret değil gerçekleri yazıyorum. Vatana hizmet bir şereftir. Bu hizmetten kaçmanın yollarını arayanlar şerefsizdir. akdmehmet ve snayper21 rumuzlu üyeler askerden kaçmanın yollarını arayadursunlar, bu millet vatanını seven şerefli insanların yüzüsuyu hürmetine ayakata duruyor. Türk ordusu hiçbir zaman askerinin sağlığını tehlikeye atmaz. Askerlik yapabilecek durumda ise alınır, değilse çürük verilir. 3-5 kilo normal sınırların altında olan insanı ilk günden kimse sırtında 20 kilo yükle dağlara çıkarmaz. Askerlik sadece bir hizmet değil, aynı zamanda eğitimdir. Bütün o fiziksel eğitim programları rasgele hazırlanmıyor. şişman gidip zayıflayan, zayıf gidip şişmanlayan hiç mi tanıdık askeriniz yok? Düzenli spor yaparak sağlığını tekrar bulacakken hizmetten kaçmanın yollarını aramak Türk çocuğuna yakışmayacağı gibi akdmehmet gibilerinin yazdıkları kendi zavallılıkları olması bir yana konusu itibariyle suç teşkil eden yazılardır. Kurtuluş savaşında Cepheye mermi taşıyan kadınlarımızı düşündüğümde bu şahsiyetlere etek giyip dolaşın bile diyemiyorum. Türk'ün kadını bile bu ve bunlar gibilerden daha asildir.
-
Arkadaşım vatan millet sakarya muhabbeti yapma bize; Herkesin hayatı kendinden sorulur, kimin ne olduğunu sağlık durumunu bilemezsin. Ben vatani görevimi yapmak istemiyorum mu dediim askerden kaçmam lazım mı dediim. Tecil alan herkes askerden kaçıyor mu sayılıyor ben anlayamıyorum. Okuduğunukafanda nasıl tasarladın İlginç.
-
Alıntı:
elpida rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi yazacaklarıma da site yöneticileri isterlerse hakaret desinler, ama hakaret değil gerçekleri yazıyorum. Vatana hizmet bir şereftir. Bu hizmetten kaçmanın yollarını arayanlar şerefsizdir. akdmehmet ve snayper21 rumuzlu üyeler askerden kaçmanın yollarını arayadursunlar, bu millet vatanını seven şerefli insanların yüzüsuyu hürmetine ayakata duruyor.
Bu yazıyı öylesine okurken şu yukardaki yazının sahibi dikkatimi çekti. Güzel kardeşim vatana hizmet etmek şereftir ve ondan kaçmak isteyen şerefsizdir diyorsun. Öncelikle böylesine iddialı kelimeler yazmak için on defa daha düşünmeye çağırıyorum seni. Yaptığın resmen duygu sömürüsü. Ben Fizik öğretmeniyim ve askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. Ne olarak? Garson olarak. Garsonluğu küçümsemiyorum ama daha fazlasını da yapacak kapasitem vardı. Hiç olmazsa branşımla ilgili bir şeyler yapabilirdim. Ne oldu peki? Hem boşu boşuna devletin yemeğini yedim altı ay boyunca hem de mesleğimden uzak durup köreldim. 5 ay askerlik yaptım ondan sonra senenin ortasında askerliğim bitti. İş bulmak için bir 6 ay daha boş boş bekledim. Neden çünkü eğitim sektöründeyim ve bizim anlaşmalarımız seneden seneye yapılır. Şimdi ben bu yaptığım askerliğe(askerlik denirse tabi) lanet olsun dersem senin tabirinle şerefsiz mi oluyorum. Öyle duygu sömürüsüyle iş yapılmaz dostum. Silkelen ve kendine gel. Oturduğun yerden de atıp tutma. Şeref kavramı o kadar kolay sömürülecek bir kavram değildir. Herşyi biliyor havalarına bürünmeyin. Gerekirse bu konuda herkesle her şekilde "mantık ve saygı çerçevesinde ve hakaretten uzak bir şekilde duygu sömürüsü yapmadan" tartışabilirim. Saygılar.
-
Askerlik vatan hizmeti de doktorluk avukatlık vs yunana hizmet mi yani....Askerlik bir meslektir polislik gibi...bu millet ne zaman bunu anlayacaksa işte o zaman düşünmenin erdemine yaklaşacak vesselam...Bürokrasinin milleti uyutması için uydurulan asker millet vatan borcu lafları ancak şövenizmin bir zümrenin çıkarı için kullanılmasından ibarettir...isteyen inanmasın..
-
Arkadaşlar hepiniz dediklerinizde haklınız. Şu bir gerçek ki; Türkiye'de 20 yaşına gelen her Türk erkeği için askerlik bir sorundur, özellikle mesleki açıdan ve mesleği ne olursa olsun. Ama bu da bir gerçek ki; Türkiye'nin askere ihtiyacı var. Askerlik bir meslek değildir; subaylık Astsubaylık Uzmanerbaşlık birer meslektir. Askerlik dediğiniz zaman işin içine erinden mareşaline herkes ve gönül, vefakarlık, özveri vs... gibi duygular girer. Vesaire çünkü devamı çok fazla. Ama şu görüşe de sonuna kadar katılıyorum ki bu vesairenin tamamının bir insanın kişiliğinde olması çok zor, hele bir ülkenin 20 yaşına gelmiş her erkeğinde bulunabilmesinin zaten imkanı yok. Zorlasanız da olamaz. O yüzden bu fedakarlıklara herkes katlanmak zorunda bırakılmamalı ama böyle, bu bir gereksinim. Belki 20 yıl sonra sadece çocuklarımıza anlatacağımız, onların yaşamayacağı bir zorunluluk haline gelecek ama şuan bu bir vatan borcu. Keşke askerlik bir meslek olsa yani profesyonel askerlik olarak ama şuan değil. Kapsamı ile tüm memurluklarla bir tutulan bir iş ama öyle olmadığını herkes bilir. Yaptığım işe katlanacak ve yukarıdaki düsturların hepsini barındıracak arkadaşlara seve seve üniformamı veririm ama gözünüzü seveyim bir avukatlık ya da bir doktorluk gibi bir meslek değil bu. Zaten Askeri Doktorluk, Askeri Avukatlık gibi meslekler var demek ki "askeri" kelimesinin içinde ayrı bir kavram var...
Askerlik için kilo alıp kendine zarar vermek doğru değil. Ama bunu çok ayıp, namussuzluk, düzenbazlık olarak gören arkadaşlara diyorum ki: bu develtin milletin özgür iradesi ile TBMM nin kuruluşundan bu yana seçilmiş tüm vekillerinin en son çıkarttığı yasalar ile hazırlanmış en son basım yönetmeliklere göre 20 yaşına gelmiş bir Türk ERKEĞİNİN vatan borcunu ödemiş sayılması için gerekli opsiyonlar arsında 5 sene belli bir kiloda kalması hali varsa o insan bu borcu senin kadar ödemiş sayılır. Emin olun bu yönetmelikleri hazırlayanlar -salak- değildi; böyle bir kiloda 5 sene kalmakla bir insanın metabolizması; askerliğini 15 ayda bitirmiş bir gencinkinden çok daha fazla DİYET öder. Ve ister katılın ister katılmayın esas bedelli askerlik budur... Saygılar...
-
Re: Askerlikte yanlış beyan ve kilo sorunu
Arkadaşlar benim boyum 169cm kilom 106 dediler askerlik şubesinde ve 1 sene ertelediler. Bu arada 4 yıllık okul bitirdim kısa dönem yapacam ve ben bir an önce askere gitmek istiyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında bana yardım edebilir misiniz?
-
Arkadaşlar benim boyum 169cm kilom 106 dediler askerlik şubesinde ve 1 sene ertelediler. Bu arada 4 yıllık okul bitirdim kısa dönem yapacam ve ben bir an önce askere gitmek istiyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında bana yardım edebilir misiniz?
-
selam öncelikle iyi günler hepinize yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum sorumu:
ben 1982 doğumluyum 1.88 boy, 114 kilom var, birde 2004 senesinde kasık fıtığından ameliyat oldum. aöf. 3.sınıfa geçtim ama 2. sınfta 2 kere kaldığım için kaçak durumuna düşmüşüm
soru 1: erteleme alabilirmiyim kilo bakımından?
soru 2: fıtık ameliyatı askerde sorun teşkil edermi, spordan muaf olurmuyum artıları neler
bilen cevap yazsın lütfen acil bekliyorum
teşekkürler cevabınızı bekliyorum
-
Bu husus TSK sağlık yeteneği yönetmeliğine göre belirlenecektir. Askerde siz böyle bir iddia ile sevk almazsanız bir sorun çıkmaz. Sevk alırsanız askerliğe elverişsizlik kararı hemen verilmeyecektir. Öncelikle 6 ay hava değişimi verilir, kilo probleminiz düzelmemiş ise bir hava değişimi verilir ki bu 1 veya 2 aylıktır, bunun sonucunda hala boy-kilo probleminiz varsa askerliğe elverişsizlik kararı verilir. Hava değişiminde geçen bu süreler askerlikten sayılır. Yani o sürede askerliğinizi yapmış kabul edilirsiniz.
-
Bu arada askerden kaçmak için değil askere gitmek için vermiş olduğunuz yanlış beyan sizin sorumluluğunuzu doğurmayacaktır, ancak Allah korusun size bir şey olursa sorumluları sorumluluktan kurtarabilir.
-
Alıntı:
ONEY rumuzlu üyeden alıntı
8 kilo veriniz askerlik şubesine gidiniz durumunuzu belirtiniz. Askere gitmek istiyorum derseniz yardımcı olmaya çalışacaklardır... Saygılar
-
Alıntı:
king3801 rumuzlu üyeden alıntı
selam öncelikle iyi günler hepinize yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum sorumu:
ben 1982 doğumluyum 1.88 boy, 114 kilom var, birde 2004 senesinde kasık fıtığından ameliyat oldum. aöf. 3.sınıfa geçtim ama 2. sınfta 2 kere kaldığım için kaçak durumuna düşmüşüm
soru 1: erteleme alabilirmiyim kilo bakımından?
soru 2: fıtık ameliyatı askerde sorun teşkil edermi, spordan muaf olurmuyum artıları neler
bilen cevap yazsın lütfen acil bekliyorum
teşekkürler cevabınızı bekliyorum
1) Hayır şu halinizle yönetmelikçe askerliğe elverişlisiniz.
2) Geçirilmiş kasık fıtığı ameliyatının kimseye bir faydası olmaz çok invaziv ellerden çıkmamışsa artısı da olmaz eksisi de olmaz. Ama akerliğe kahren değil de ilkokulda geçirilmesi zorunlu olan 8 seneymiş gibi daha ılımlı gözlerle bakarsanız bunu size çok büyük artısı olur. Saygılar...
-
Merhaba arkadaşlar.
22 Ağustosta muayenemi oldum. Boy: 187 Kilo: 61
Aslında 64 kiloyum ama nasıl olduysa 3-4 gün içerisinde 3 kg vermişim.
Doktor rapora kilomu yazdı sizce bir sorun olurmu? Kilo ve boy orantım o kadar da kötü değil ama bilmiyorum inş. bir sorun çıkmaz. Saygılarımla.
-
Alıntı:
yurekli_adam rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
22 Ağustosta muayenemi oldum. Boy: 187 Kilo: 61
Aslında 64 kiloyum ama nasıl olduysa 3-4 gün içerisinde 3 kg vermişim.
Doktor rapora kilomu yazdı sizce bir sorun olurmu? Kilo ve boy orantım o kadar da kötü değil ama bilmiyorum inş. bir sorun çıkmaz. Saygılarımla.
58 kiloya düşmediğiniz sürece sorun çıkmaz. Saygılar...
-