-
ADSL için zorunlu sabit telekom hattına darbe
İnternet kullanıcıları için tarihi karar
6 Nisan 2008, Pazar
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, internet kullanıcıları lehine önemli bir karara imza attı. Heyet, Türk Telekom'un internet hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüketicilere sabit telefonu şart koşmasını yasaya aykırı buldu.
Heyet, bilirkişi raporlarına göre, her iki hizmetin de birlikte ya da ayrı ayrı verilebileceğine hükmederek, ayrıca sabit telefonunu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğinin de tek taraflı sona erdirilemeyeceğine karar verildi. Vatandaşların bu kararı emsal gösterilerek Telekom'a müracatta bulunabilecekleri bildirildi.
Isparta'da yaşayan Selahattin Ertürk, sabit telefon abonesiyken Telekom'un kampanyadan yararlanarak internet hizmeti satın aldı. Bir süre sonra sabit telefonunu iptal ettirmek için Telekom'a başvuran Ertürk'e iki hizmeti de birlikte almak zorunda olduğu söylendi. Ertürk'ün sabit telefonu ile birlikte internet hattı da iptal edilirken, internet ücreti ve modem ücreti olan 135 YTL geri tahsil edildi. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, müşterinin başvurusu üzerine olayı inceleyerek Telekom'un internet hizmetini sabit telefonla birlikte satmayı zorunlu tutmasını yasaya aykırı buldu.
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, Telekom'un iki satışı bir arada yapmasının 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 5. maddesine aykırı olduğunu söyledi. Tanrıverdi, yaptırılan bilirkişi incelemesine göre her iki hizmetinde ayrı ayrı verilmesinin teknik olarak mümkün olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Cep telefonlarının yaygınlaşması nedeniyle ev telefonlarına olan ihtiyaç oldukça azaldı, hatta neredeyse kimi yerde bu telefonlara artık ihtiyaç kalmadığı ortaya çıktı.
Ancak buna karşın, sabit telefonlarla aynı alt yapı ile verilebilen internet hizmetlerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Türk Telekom cazip olmayanı cazip olanın yanında satmaya çalışıyor. İnternet hizmeti için sabit telefonu şart koşuyor, sabit telefonu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğini de tek taraflı olarak sona erdirmektedir. Yapılan işlem yanlış ve yasaya aykırıdır" dedi.
Tüketici heyetinin aldığı kararın mahkeme kararı niteliğinde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Telekom'un bir üst mahkeme olan Tüketici Mahkemesi'ne konuyu götürebileceğini, tüketiciler lehine bir karar çıkması halinde uygulamanın diğer abonelere de örnek olabileceğini aktardı. Tanrıverdi, bu durumda tüketicilerin başvuruda bulunarak sabit telefonlarının iptalini isteyebileceklerini, bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebileceklerini hatırlattı.
(CİHAN)
-
Re: ADSL için Zorunlu sabit telekom hattına darbe
Adsl aboneliğim yüzünden sabit hat mecburiyetine artık dayanamıyorum .Sabit hattan sorunum yok ama durduk yere her ay 15 lira sabit ücret ödemek zoruma gidiyor bu yüzden önümde 1 ay gibi boş zamanım var ve bu işle ilgilenmek istiyorum vereceğiniz cevaplar doğrultusunda..
Bu konuyla ilgili olarak ilk önce Belediyelerin içerisindeki tüketici masasına mı başvurmamız gerekiyor?
sonrasındaki prosedür nedir? Mahkemelere katılma zorunluluğum var mıdır? Avukata verecek paramında olmaması nedeniyle avukatsız ne kadar ilerleyebilirim..
Teşekkürler..
-
Bu olayda son durum nedir. Kesaplı Hat abonesiyim. Aylık 9.25 YTL sabit ücret ödüyorum. Eskiden bu 9.25 YTL karşılığı 100 kontör verirlerdi. Telekomu satın alan şirket 100 kontör de vermiyor. Onun için telefonumu kapatıp sadece ADSL aboneliğimin sürdürmek istiyorum.
-
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin TARİHİ KARAR vermesi ilginçtir! Bu şekilde bir habere CİHAN haber ajansının yer vermesi daha da ilginçtir.
-
ben standart hat kullanıyorum aylık 15 lira fiks ödediğimiz ücret var..
bu konuyla ilgili daha önce alınan bir karar var sanırım bir hizmeti vermek için başka bir hizmetin zorunlu tutulamayacağına dair diye hatırlıyorum..
ilk başvuruyu kime yapmak lazım? önce telekom a başvurayım ondna sonra belediyedeki tüketici heyetine gideceğim
-
Kocaeli’de bir tüketici sadece ADSL’yi bağlamak için verdiği hukuk mücadelesini ikinci kez kazandı.
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve mahkemenin kararına rağmen sadece ADSL’yi bağlamayan Türk Telekom’a 25 bin YTL’lik tazminat davası açtı.
Kocaeli’de ikamet eden Yunus Abdullahoğlu isimli vatandaş, 2005 yılında ADSL’ye başvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da bağlandı.
Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen Abdullahoğlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Şubesi’ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi.
Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurdu.
Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde şu kararı verdi: "Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom’un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5’inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu’un hattı iptal etmesine karar vermiştir."
Bu kararı alan Abdullahoğlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom’a tekrar bir dilekçe ile başvurdu. Dilekçe üzerine Tük Telekom, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin kararını iptal etmek dava açtı. Bu davayı da kaybedince Abdullahoğlu, tekrar bir dilekçe ile Türk Telekom’a başvurarak evine sadece ADSL bağlanmasını istedi. Şirketin iki mahkeme kararına rağmen gereğini yapmaması üzerine Abdullahoğlu bu sefer Türk Telekom aleyhine tazminat davası açtı. 3 yıldır hukuk mücadelesi veren Abdullahoğlu, şirketin mahkemeleri dikkate almadığını ve şimdiye kadar kazanılmış hakları vermediği gerekçesi ile 25 bin YTL tazminat davası açtığını söyledi. Abdullahoğlu, "Mahkemeleri kazandıktan sonra şirkete başvurdum bana sadece ADSL bağlayın diye. Ama görevliler çok sert cevap verdi.
Ne yaparsanız yapın biz size böyle bir hizmet vermeyeceğiz diyorlar. Şirket resmen tekel konumunda ve kanunları da dinlemiyor. Ama ben bu davayı sonuna kadar takip edeceğim." dedi.
Abdullahoğlu’nun kazandığı hukuk mücadelesinin uygulamaya geçmesi durumunda 10 milyona yakın ADSL kullanıcısı, her ay 12 YTL civarındaki sabit ücreti ödemeden hizmet alabilecek.
Kaynak: CİHAN
-----------------------------------------------------------------------
bu da tüketici dernekleri federasyonunun haberi :
http://www.tudef.org.tr/index.php?aid=145
-
3 gsm operatörüne mesaj attım bakalım ne cevap verecekler
Merhaba,
Evimde kullanmakta olduğum internet için Türk Telekom'un dayatmış olduğu sabit hat zorunluluğu ve her ay sabit ücret adı altında almış olduğu ücretin haksızlık olduğunu düşünmem ve bir hizmet için bir başka hizmetin zorla verilmesini kabullenememem nedeniyle evimde kullanmakta olduğum internet için alternatif arama başladım.Bu araştırma doğrultusunda operatörünüzün evinde veya işyerinde bireysel internet kullanıcıları için hali hazırda bulunan bir çözümü var mıdır?
İlginiz için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim..
-
Adsl için eğer hizmet bölgenizde varsa iyi bir çözüm Turksat kablo diye düşünüyorum.
Onun dışında Tellcom u önerebilirim. Eger 3 G ihalesi yapılırsa GSM ile internet e bağlanmak çok daha hızlı ve ekonomik olacak. Nedense bu ihale önce iptal edildi ve halen beklemekte. Bu beklemenin Türk Telekom a yaradığı malumunuzdur.
ADSL için başvur yeri İlçe Tüketici sorunları hakem heyetidir. KOcaeli, ısparta ve Niğde de verilmiş ayrıca mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşmiş emsal kararlar ve bu mahkemelerin aldığı kapsamlı bilirkişi raporları var.
Benimde açtığım bir dava Halen izmir 2. Tüketici mahkemesinde sürmektedir. 19 eylül tarihinde gelecek bilirkişi raporu ile sanırım karara bağlanacaktır.
Bu dava sayısı ne kadar çok olursa caydırırcılık o kadar çok olacaktır.
Bu heyetlere başvurma masrafı ve vekalet ücreti yok. heyetin adığı karar tarafları bağlayıcıdır.
-
bende kapatmak ıstıyorum sabıt hattımı hıc konusmuyorum ama odeme yapıyorum
-
Alıntı:
Mehmet Doğan rumuzlu üyeden alıntı
3 gsm operatörüne mesaj attım bakalım ne cevap verecekler
Merhaba,
Evimde kullanmakta olduğum internet için Türk Telekom'un dayatmış olduğu sabit hat zorunluluğu ve her ay sabit ücret adı altında almış olduğu ücretin haksızlık olduğunu düşünmem ve bir hizmet için bir başka hizmetin zorla verilmesini kabullenememem nedeniyle evimde kullanmakta olduğum internet için alternatif arama başladım.Bu araştırma doğrultusunda operatörünüzün evinde veya işyerinde bireysel internet kullanıcıları için hali hazırda bulunan bir çözümü var mıdır?
İlginiz için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim..
Değerli Müşterimiz; Zaman ayırarak bize yazdığınız için teşekkür ederiz. Müşteri odaklılık ilkesince hareket eden Avea için, değerli müşterilerimizden gelen her türlü öneri ve eleştiri büyük önem taşımaktadır. Avea, çok cazip kampanyaları ile belirli dönemlerde tüketicilerin karşısına çıkmaktadır. Abonelerimizden gelen önerilerle geliştirilen yeni kampanyalarımız web sitemizden de duyurulacaktır. Daha detaylı bilgi ve tüm sorularınız için, bildiriminiz ile ilgili anında görüşmek üzere 7 gün 24 saat Avea Müşteri Hizmetleri'ni (Avea hattınızdan 500, sabit hatlardan 4441500) arayabilirsiniz. Saygılarımızla AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.Müşteri Hizmetleri
************************************************** **
Sayın Doğan,
Ev ya da işyerlerinde kullanımınıza özel bir internet uygulamamız bulunmuyor.
Ancak, telefonunuzun modem olarak kullanılarak, dizüstü bilgisayarından internet bağlantısı sağlayabileceğiniz, bilgisayardan internet servisimiz ve aylık 1 GB ya da 3GB lık seçenekler sunan internet paketlerimiz bulunuyor.
İnternet paketlerimiz ile ilgili detaylı bilgiye, http://www.turkcell.com/bireysel/ser...yardaninternet linkinden ulaşabilirsiniz.
Saygilarimizla,
TURKCELL Iletisim Hizmetleri A.S.
Elif Topçu
Müsteri Çözüm Merkezi
buna göre baktığımda
aylık 1 gb için 39 lira + %25 öiv
3gb 59 lira + %25 öiv
Vodafone dan daha ses yok sanki bi ara gazetede vodafone un internet için modem telefon çıkardığını okumuştum onu araştırıyorum şu an..
-
Sayın Doğan
Hiçbir GSM şirketinden bugün için ekonomik adsl hizmeti alabilmeniz mümkün değil.
3G başlamadan bu mümkün değil. Şu en cazip adsl Turksat kablo net te ondan sonra bazı bölgelerde kendi şebekesini kuran TELLCOM geliyor. Tellcom un yeni başlattığı 9.90 YTL lik sınırlı adsl kampanyası var. Halen bu fiyattan cazip olanı yok. http://www.tellcom.com.tr/
-
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Doğan
Hiçbir GSM şirketinden bugün için ekonomik adsl hizmeti alabilmeniz mümkün değil.
3G başlamadan bu mümkün değil. Şu en cazip adsl Turksat kablo net te ondan sonra bazı bölgelerde kendi şebekesini kuran TELLCOM geliyor. Tellcom un yeni başlattığı 9.90 YTL lik sınırlı adsl kampanyası var. Halen bu fiyattan cazip olanı yok.
http://www.tellcom.com.tr/
gsm operatörleri konusunda haklı olabilirsiniz ama amacım birazda operatörleri dürtmekti tabiri caizse akıllarına karpuz kapuğu düşürmekti..
tellcom a baktım ama onlarda da sabit hat zorunluluğu var benim derdim ucuz internet değil sabit hattı kullanmıyorum ama her ay internetim olduğu için mecburen 15 lira sabit hat sabit ücret ödüyorum bu ücreti ödemek istemiyorum..
-
Sayın Mehmet Doğan ; Tarafımıza iletmiş olduğunuz talebinize istinaden, öncelikle Vodafonefaturalı ve kontörlü hatlarımızda GPRS servisinin kullanıldığını iletmekisteriz. Faturalı hatlarımızda uygulamada olan GPRS tarifelerinin bilgisi ektedir ; Vodafone Hesaplı GPRS tarifesi ile GPRS servisi' ni yoğun kullananabonelerimiz için KDV dahil ÖİV hariç 35 YTL ve 50 YTL aylık sabit ücret 1GB ya da 3 GB limitli Vodafone GPRS kullanımını içeren paketlerhazırlanmıştır. Bununla birlikte Kademeli GPRS ve Kendini Aşan Tarifeseçeneklerini aynı koşullar ile kullanabileceğinizi paylaşmak isteriz. 35 YTL'lik GPRS paketi 1 GB ile , 50 YTL'lik GPRS paketi ise 3 GB ilesınırlandırılmıştır. Buna bağlı olarak 1GB paket ve 3GB paketabonelerimizin ilgili dönem içindeki kullanım kotasını aşması halindefatura dönemi sonuna kadar gerçekleştirilecek kullanımlar için GPRSKademeli GPRS tarife ücretleri geçerli olmaktadır. Kademeli GPRS ücretlendirmesi ile abonelerimiz, Vodafone GPRS servisi içinhiç bir aylık sabit ücret ödemeksizin, kullandıkları Kbyte başına0,000900 YTL yerine, fatura dönemi içerisinde kullandıkları toplam datamiktarına karşılık gelen fiyatlar ile ücretlendirileceklerdir. Ayrıca Kendini Aşan Tarife Kapsamında abonelerimize her fatura dönemindebaşlangıç olarak 4 YTL karşılığı 5 MB kullanım kapasitesi verilecek olup, 5MB kapasiteyi aşmanız durumunda ek kapasiteniz otomatik olarak hattınızayüklenecektir. Hattınıza yüklenen her bir ek kapasite 4 YTL ( KDV dahil,ÖİV hariç ) ile ücretlendirilecektir. Ek kapasiteleriniz sırasıyla +15MB,sonrasında toplam 20MB kapasiteyi aştıktan sonra +30MB, sonrasında toplam50MB kapasiteyi aştığınızda +50MB ve sonrasında 900MB'a kadar +100MBolarak hattınıza yüklenecektir. Toplam 900MB sonrası en son ek kapasite +124MB olacaktır. Toplam 1GBkullanım hakkı elde edildikten sonra ise, ilgili fatura döneminde 1GBsonrası kullanımlarda hacimbazlı GPRS tarifesi uygulanacaktır. İlgili fatura döneminde kazanılan ve kullanılmayan kapasitenin bir sonrakidöneme devretmediğini ve her fatura döneminde başlangıç olarak 5MBverildiği bilgisini ayrıca paylaşmak isteriz. Kontörlü hatlarımızda uygulamada olan GPRS tarifelerinin bilgisi ektedir ; Vodafone GPRS servisi' ni yoğun kullanan abonelerimiz için aylık 300kontör/48 YTL ve 450 kontör/ 72 YTL ücret karşılığı 1 GB ya da 3 GBlimitli Vodafone GPRS kullanımını içeren paketler hazırlanmıştır. Bununlabirlikte Hacim Bazlı GPRS ve Kendini Aşan Tarife seçeneklerini aynıkoşullar ile kullanabileceğinizi paylaşmak isteriz. 300 kontör/ 48 YTL'lik GPRS paketi 1 GB ile , 450 kontör/ 72 YTL 'likGPRS paketi ise 3 GB ile sınırlandırılmıştır. Buna bağlı olarak 1GB paketve 3GB paket abonelerimizin ilgili dönem içindeki kullanım kotasını aşmasıhalinde fatura dönemi sonuna kadar gerçekleştirilecek kullanımlar için GPRSHacim Bazlı tarife ücretleri geçerli olmaktadır. Hacim Bazlı tarife kapsamında ; - Ön Ödemeli Hat sahibi Abonelerimiz 100 KB için 1 Kontör,- Hesabını Bilen Tarife Abonelerimiz 100 KB için 0,10 YTL (KDV&ÖİV dahil)üzerinden ücretlendirileceklerdir. Ayrıca Kendini Aşan Tarife Kapsamında abonelerimize gerekli kontör/YTLdüşümü ile başlayan ilgili kullanım dönemlerinde ( 30 gün ) başlangıçolarak 50 kontör / 5 YTL karşılığı 5 MB kullanım kapasitesi verilecekolup, 5 MB kapasiteyi aşmanız durumunda ek kapasiteniz otomatik olarakhattınıza yüklenecektir. Hattınıza yüklenen her bir ek kapasite 50 kontör /5 YTL ( KDV dahil, ÖİV hariç ) ile ücretlendirilecektir. Ekkapasiteleriniz sırasıyla +15MB, sonrasında toplam 20MB kapasiteyi aştıktansonra +30MB, sonrasında toplam 50MB kapasiteyi aştığınızda +50MB vesonrasında 900MB'a kadar +100MB olarak hattınıza yüklenecektir. Toplam 900MB sonrası en son ek kapasite +124MB olacaktır. Toplam 1GBkullanım hakkı elde edildikten sonra ise, ilgili kullanım döneminde 1GBsonrası kullanımlarda hacimbazlı GPRS tarifesi uygulanacaktır. İlgili kullanım döneminde kazanılan ve kullanılmayan kapasitenin birsonraki döneme devretmediğini ve her kullanım döneminde başlangıç olarak5MB verildiğini ayrıca belirtmek isteriz. Yukarıda yer alan bilgiler kapsamında kullanımıza hitap eden tarifeyitercih ederek GPRS servisinden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca Vodafone Mobile Connect USB Stick kampanyası hakkında detaylarektedir. Vodafone Mobile Connect USB Stick kampanyası kapsamında, 12 ay boyuncaHesaplı Internet Paketleri - 1GB'lık Paketi kullanmayı taahhüt edenabonelerimiz hem ücretsiz olarak Vodafone markalı USB stick modem cihazınasahip olacaklar hem de abone oldukları 12 ay süresince 35 YTL (KDV dahil,ÖİV hariç) olan Hesaplı Internet Paketleri - 1GB'lık Paket aylık sabitücreti için sadece 25 YTL ödeyeceklerdir. Böylece kampanya kapsamında yeralan aboneler 12 ay boyunca aylık 10 YTL’lik (KDV dahil, ÖİV hariç) indirimkazanacaklardır. Hesaplı Internet paketleri – 1 GB’lık paket için geçerli olan tüm esaslarVodafone Mobile Connect USB Stick cihaz kampanyası için de geçerli olup,cihaz kampanyası esasları ayrıca aşağıda belirtilmiştir: -İlgili kampanya hem bireysel hem kurumsal faturalı aboneliklere açıktır .-Bir GSM numarası sadece bir kere kampanyadan yararlanabileceklerdir.-Hesaplı Internet paketleri – 1 GB’lık paket kapsamında aylık verilen 1GB’lık data kullanımını aşan kullanımlar hacim bazlı tarife üzerindenücretlendirilecek olup, igili tutarlar abonelerin faturalarına ayrıcayansıtılacaktır.-İlgili paketin bedeline satın alınan içerik ücretleri dahil değildir.İçerik hizmetleri ayrıca ücretlendirilir.-İlgili fatura dönemi içerisinde Hesaplı Internet Paketleri - 1 GB'lıkpaket dahilinde kullanılmayan kapasite bir sonraki aya devretmez.-Hattı olmayan kişilere de kampanyasız olarak Vodafone Mobile Connect USBStick satılacaktır (Ör: diğer operatör abonelerine) kampanyasız satışfiyatı 129 YTL'dir. Vodafone Mobile Connect USB Stick ile internette gezinebilir,e-postalarınızı alabilir ve SMS gönderebilirsiniz. Kampanya hakkında detaylı bilgiye ekteki linkten ulaşabilirsiniz.http://www.vodafone.com.tr/Kampanyal...tick_detay.php Vodafone GPRS Servisi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için, 444 0 542Müşteri Hizmetleri numarasından Teknik Destek Hattı'na başvurarak detaylıbilgi alabilirsiniz. Vodafone İnternet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkürederiz. SaygılarımızlaVodafone Müşteri Hizmetleri
-
Alıntı:
ADSL için başvur yeri İlçe Tüketici sorunları hakem heyetidir. KOcaeli, ısparta ve Niğde de verilmiş ayrıca mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşmiş emsal kararlar ve bu mahkemelerin aldığı kapsamlı bilirkişi raporları var.
Benimde açtığım bir dava Halen izmir 2. Tüketici mahkemesinde sürmektedir. 19 eylül tarihinde gelecek bilirkişi raporu ile sanırım karara bağlanacaktır.
Bu dava sayısı ne kadar çok olursa caydırırcılık o kadar çok olacaktır.
Bu heyetlere başvurma masrafı ve vekalet ücreti yok. heyetin adığı karar tarafları bağlayıcıdır.
Nasıl bir dilekçe vermem gerekir?
ekinde geçmiş emsal kararları olmalı mı? olması gerekiyorsa nereden bulabilirim..
-
Başvuu dilekçesi örnekleri ve emsal kararlar Tüdef sitesinde veya başka tüketici derneklerinin sitesinde var. Konunuzu ve talebinizi anlatmanız yeterli. Bende telefonu kapalı tutarak sadece sabit ücreti ödeyerek internet alıyordum. Ancak son kampanya cazip geldi şimdi gece konuşturan tarifeye 19 YTL ödeyerek hizmet alıyorum. Örneğin sizde gece konuşturan tarife + Tellcomdan adsl alabilirsiniz. Bu şekilde saat 18 ile 08 arasındaki 3000 dakika ücretsiz oluyor. En azından sabit ücreti boşuna ödemekten hesaplıdır.
GSM operatörleri 3G ihalesi yapılmadan bu hizmeti teknik olarak daha ucuza veremiyorlar. Malum 3 G ihalesi nedense iptal edildi ve asla yenilenmiyor. Şİmdi numara taşınabilirliği sonrası yapılacak deniliyor ama başlaması en az 1-2 yıl arasında.
-
Alıntı:
Başvuu dilekçesi örnekleri ve emsal kararlar Tüdef sitesinde veya başka tüketici derneklerinin sitesinde var. Konunuzu ve talebinizi anlatmanız yeterli. Bende telefonu kapalı tutarak sadece sabit ücreti ödeyerek internet alıyordum. Ancak son kampanya cazip geldi şimdi gece konuşturan tarifeye 19 YTL ödeyerek hizmet alıyorum. Örneğin sizde gece konuşturan tarife + Tellcomdan adsl alabilirsiniz. Bu şekilde saat 18 ile 08 arasındaki 3000 dakika ücretsiz oluyor. En azından sabit ücreti boşuna ödemekten hesaplıdır.
GSM operatörleri 3G ihalesi yapılmadan bu hizmeti teknik olarak daha ucuza veremiyorlar. Malum 3 G ihalesi nedense iptal edildi ve asla yenilenmiyor. Şİmdi numara taşınabilirliği sonrası yapılacak deniliyor ama başlaması en az 1-2 yıl arasında.
şu tarifeyi bi inceleyelim o zaman :)
-
sonucta tum turkiye bazında dusundugunuz zaman türk telekoma biraz haksızlık yapıldıgını dusunuyorum ben. sadece istanbul ankara izmir dusunmeyin bu adamların tum illerde bir ulasım noktaları var ve erzurumda diyarbakırda da bir kişi yardım istedigi zaman en kısa zamanda halletmek durumundalar. ki bunu da basarıyorlar bence. sabit ucret de bu hizmetin bir karsılıgıdır. bir sorun yasamadıgınız zaman odemek dokunuyor olabilir ama bir sorununuz oldugunda ve guzel guzel cozumlendiginde oyle hissetmeyeceksiniz bence (sigorta gibi:))
-
Tüm Türkiye de hizmet veriyor olmak pazarı büyütür. Bu yük değil muhteşem bir gelir ve kazanç demektir. Mantığını kusura bakmayın anlayamadım. Atıyorum Beko da Türkiye nin her yerinde hizmet veriyor. Garanti süresinde nerede olursanız olun servis vermiyor mu? Bunun için sizden sabit mesela sigorta ücreti gibi düşündüğünüz parayı mı alıyor? Hemde artık garantiler 5 yıl gibi veriliyor.
Telekom arızayı gideriyor çözüyor derseniz ben kendi babamı örnek vereyim. İzmir Bostanlı Şehitler bulvarında bulunan ev telefonu 30.08.2008 günüden bu güne arızalı. İsterseniz özelden teli yazayım. Telekom arıza kaydından online teyit ediniz.
ADSL hattınızın yanında kullanmasanız bile telefon hattına kullanım boyunca sabit ücret ödemenin ne mantığı var? Teknik olarak ha telefon hattı çektirmişsiniz ADSL almamışsınız, yada ADSL almış telefon hattı almamışsınız arada teknik olarak ne fark var? İşin parasal boyutunu abone sayısı ile çarparsanız kolayca görürsünüz. Sadece sabit ücret geliri diyorum. ADSL aldığınızda 29 YTL kurulum ücreti alıyorlar. Ben 49 YTL her ay ADSL faturası ve kullanmadığım telefona 15 YTL sabit ücret ödüyorum. Sabit ücretin 3 YTL side hat kapatma bedili olarak ayrıca alınıyor.
Bir mağazaya gittiğinizde sadece ceket istediğinizde takım veririz mi diyorlar?
Yada GSM telefon satarken yanında ha almayı zorunlu mu tutuyorlar?
4077 sayılı yasa açık. İki hizmeti birlikte almaya zorlamak hukuksuzdur.
-
Alıntı:
Sayın Doğan
3G başlamadan bu mümkün değil. Şu en cazip adsl Turksat kablo net te ondan sonra bazı bölgelerde kendi şebekesini kuran TELLCOM geliyor. Tellcom un yeni başlattığı 9.90 YTL lik sınırlı adsl kampanyası var. Halen bu fiyattan cazip olanı yok.
http://www.tellcom.com.tr/
Link verdiğiniz siteyi inceledim. Superonline'a ait, arkasında da Yapı Kredi var. Ben şahsen arkasında bu banka olan bir şirkete güven duymam. 24 ay abonelik taahhüdü istiyor. Yarın fiyatı kaça çıkaracağı belli değil.
-
Sayın Karavelioğlu taahhüt malum olduğu üzere Telekom da istiyor. Taahhüd istemiyorsanız 14.90 YTL ye Koçnet in Biri adlı ADSL hizmeti başladı.
Bu firmada herhangi bir süre şartı yok.
Başka bir öneri ise Türksat kablo. Burada da 1 YTL lik kampanya var.
-
Sayın Kocagül,
Bu son bahsettikleriniz diğerinden daha iyi. Bence Türksat Kablo güvenilir bir kurum. Kullandığın kadar ödüyorsun ve benim gibi kullanıcılar için en iyisi. Ona geçmeyi düşünüyorum. Selam ve saygılar..
-
Alıntı:
Tüm Türkiye de hizmet veriyor olmak pazarı büyütür. Bu yük değil muhteşem bir gelir ve kazanç demektir. Mantığını kusura bakmayın anlayamadım. Atıyorum Beko da Türkiye nin her yerinde hizmet veriyor. Garanti süresinde nerede olursanız olun servis vermiyor mu? Bunun için sizden sabit mesela sigorta ücreti gibi düşündüğünüz parayı mı alıyor? Hemde artık garantiler 5 yıl gibi veriliyor.
Telekom arızayı gideriyor çözüyor derseniz ben kendi babamı örnek vereyim. İzmir Bostanlı Şehitler bulvarında bulunan ev telefonu 30.08.2008 günüden bu güne arızalı. İsterseniz özelden teli yazayım. Telekom arıza kaydından online teyit ediniz.
ADSL hattınızın yanında kullanmasanız bile telefon hattına kullanım boyunca sabit ücret ödemenin ne mantığı var? Teknik olarak ha telefon hattı çektirmişsiniz ADSL almamışsınız, yada ADSL almış telefon hattı almamışsınız arada teknik olarak ne fark var? İşin parasal boyutunu abone sayısı ile çarparsanız kolayca görürsünüz. Sadece sabit ücret geliri diyorum. ADSL aldığınızda 29 YTL kurulum ücreti alıyorlar. Ben 49 YTL her ay ADSL faturası ve kullanmadığım telefona 15 YTL sabit ücret ödüyorum. Sabit ücretin 3 YTL side hat kapatma bedili olarak ayrıca alınıyor.
Bir mağazaya gittiğinizde sadece ceket istediğinizde takım veririz mi diyorlar?
Yada GSM telefon satarken yanında ha almayı zorunlu mu tutuyorlar?
4077 sayılı yasa açık. İki hizmeti birlikte almaya zorlamak hukuksuzdur.
mkocagul; siz de haklısınız tabi; yasamıssınız. ama turk telekom sirketi oyle beko gibi bir kerede satıp kurtulmuyor urunden, surekli olarak verdigi hizmeti yenilemek ve takip etmek durumunda bir firma. bana gore turk telekom sabit ucretle aldığı ucreti yaptığı kampanyalarla yumusatmaya calisiyor; basarıyor da
-
Satan firma satıp kurtulmuyor malesef. Satış ile servis yükümlülüğü altına giriyor. Düşünsenize örneğimiz Beko nun Telekom gibi her ay 15 YTL sabit ücret aldığını. Garanti süresinde maldan fazla bedel toplamış olur.
Telekom un hangi kampanyasından bahsettiğinizi bilemiyorum ama mesela yazın konuşuran kampanya denilen kampanyayı size örnek verebilirim. Bu kampanya malesef reklam bile edilmedi web sitesinden duyurulmadı. 30.08.2008 de kampanya bitti ve şimdi bu kampanya web sitesinden duyuruluyor. (Nedense) Jem bey bu kampanyanın reklamını dahi yapmadı çünkü Telekom ilk defa almadan birşey verecekti. Videofon denen müthiş yeni hizmetini ise duydunuz ve biliyorsunuz. Çünkü günlerce reklamı yapıldı. ADSL bağlantısı olanın bilgisayarıda elbette vardır. Bu insanların hemen hepsi MSN veya benzeri her program ile bedava tek kuruş ödemeden zaten görüntülü görüşmüyorlar mı?
Bu sizce halkın kandırılması değil mi? Yada bunun adı büyük yenilik mi?
Dilerim işiniz düşmez ama Telekom da müşterinin değerini o gün anlarsınız. Online şikayet servisine yazın bakalım size dönen kimse olacak mı?
Daha önce yazdığım 76 yaşındaki babamın evinin telefon arızası için online arıza sorgulama sayfasında arızamızın giderilmesi için 5551420 numaralı sürekli kesik kesik çalan bir santral telefonunu aramamız isteniyor. Yahu bu telefon çalışmıyor ki nasıl arıyalım. Anlayın artık ne kadar duyarlı, saygılı ve teknolojik olduklaını.
Telekom da Telekom Müdürlüğüne gitmeden hiçbir işlem yaptıramazsınız. Bugün bankalar dahil pekçok kurum Telekom un yaptığından çok daha özel işlemleri bir telefon ile hatta internet üzerinden çözüyor. Peki nerede kaldı teknoloji. Yada bu mu teknoloji ve yatırım?. Hala avrupanın en yavaş ve en pahalı intenetini kullanıyoruz. 3 G ihalesi yapılsa o zaman rekabet başlayacak ve hız gelecek. Ama nedense sürüncemede bekliyor hala????
Bu siteden sorayım mesela bu yazın konuşturan kampanyadan yaralanabilen ve haberdar olan bir forum okuyanı varmı acaba?
-
Tekel olmanın dezavantajlarını görüyoruz.Sabit ücretler alınmaz ise teknojik olarak(!) gelişme gösteremiyeckmi telekom ? o zaman bizim verdigimiz 49 YTL ne işe yarıyor havayamı gidiyor ? Avrupadaki internet ile aramızdaki ucurum belli hem ücret olarak hemde hız olarak peki avrupadaki internet için daha yüksek sabit ücretmi alıyorlar yada internet ücreti dahamı yuksek?? Tabiki değil dünyadaki en pahalı interneti kullanalım buda yetmezmiş gibi sabit ücret ne güzel değilmi ???
-
Cevap: Re: ADSL için Zorunlu sabit telekom hattına darbe
Merhaba Sayın kocagül,
Simile ADSL kullanıcısıyım. Kullanmadığım hallde her ay 15 tl boş yere Telekoma para ödüyorum. Eskişehir de görme engelli bir avukatın asliye hukuk mahkemesine dava açtığını bu kararında yargıtay da onandığını öğrendim. Bende başvurmak istiyorum. İnternetim SİMİLE olması problem oluşturur mu?
Bu konuda bilgi verirmisiniz?
-
Öncelikle Türk Telekom a ADSL hattınızı telefon zorunluluğu olmadan kullanmak istediğinize dair bir ihtar gönderin. Cevap vermeyecekler yada kabul etmeyeceklerdir. Daha sonra Bağlı olduğunuz İlçe TSHH ne başvuru yapın. Heyet tahminen 30 gün içinde lehinize karar verecektir.
Bu konuda Yargıtay denetiminden geçmiş karar sayısı 5-6 oldu.
-
Sayın Phantom of law
Çok tşk ederim.
Peki internetimin TT net olmaması sorun çıkarmaz mı?
Bildiğiniz gibi Sabit telefon ve TT net Türk telekoma ait.
Benimki farklı firma olduğundan kaybetme riskim olmaz mı?
Bana örnek yargıtay kararını verirmisiniz?