Türkiye'de önlenmesi gereken en önemli suç
Merhabalar, ben 2.sınıf hukuk öğrencisiyim, suç tipleriyle ilgili bir sorum olacaktı. Türkiye'de birçok suç tipi var ama önlenmesi gereken en önemli suçu bulup bununla ilgili bir araştırma yapmam gerekiyor. Bazı açılardan bu göreceli bir soru olabilir, suçların önem sıralaması zordur ama yine de fikriniz, ve bununla ilgili ve bunu nasıl önleyeceğimiz hakkında nasıl kaynak bulabileceğimi öğrenmek istedim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Türkiye'de önlenmesi gereken en önemli suç
hukukla hiçbir alakası olmayan birisiyim ama şunu farkettımkı bileşim sistemleri ile işlenen suçların önlenmesi ve suçu işleyen kişilerin bulunması şu anki türkiye şartlarında imkansız. adalet sistemide gercek suçlu yerine yakaladığıma ceza vereyim suçlu suçsuz farketmez görüşünde bu konuda bir çalışma yaparsan ilk olursun sanırım:)
Bilgiyi kullanacağınız yer ödeviniz olduğu için kendi firimi değil,bir konferanstan aklımda kalan cümleyi size aktarıyorum:
''Kriminolojide hırsızlık,tüm suçların anasıdır.Kişi suç geçmişine hırsızlıkla başlar.''denmişti.
Bence onlenmesi gereken suclar irtikap ve rusvettir.
Bence en önemli ve önlenmesi gereken suç fikri suçlardır.Çünkü fikri suçlar dediğimiz suçlar bir başkasına ait olan yapıtları çalmaya ve bunları izinsiz olarak çoğaltmaya dayalı olarak işlenen suçlardır.Türkiye düzeyinde de bunun yeteri kadar önlenemediği korsan sorunu ile hala gündemimizdedir.Bence diğer üyelerimizin de belirttiği suçlar da önemli. Sayın Doğa ama son seçim senin benim tavsiyem de budur.Kolay gelsin sana.
Alıntı:
akcinars_1978 rumuzlu üyeden alıntı
hukukla hiçbir alakası olmayan birisiyim ama şunu farkettımkı bileşim sistemleri ile işlenen suçların önlenmesi ve suçu işleyen kişilerin bulunması şu anki türkiye şartlarında imkansız. adalet sistemide gercek suçlu yerine yakaladığıma ceza vereyim suçlu suçsuz farketmez görüşünde bu konuda bir çalışma yaparsan ilk olursun sanırım:)
kesinlikle katılıyorum
Alıntı:
nazım1977 rumuzlu üyeden alıntı
kesinlikle katılıyorum
Kutsallık dürtüsü ile hareket eder isek; can kutsaldır, vatan kutsaldır, namus kutsaldır. Yani; cana karşı işlenen suçlar, cinsel suçlar ve vatana ihanet önlenmesi gereken en önemli suçlardandır.Ha bunların arasında bir numaralandırma gerekirse; baya bir düşünmem gerekecektir. Şimdi cevap vermesi oldukça zor. Ancak önceki mesajlarda yazıldığı gibi bilişim suçlarının, irtikapın, hırsızlığın vs. önlenmesi gereken en büyük suçlardan olduklarına inanmıyorum.
Alıntı:
Mehmet Başar Başaran rumuzlu üyeden alıntı
Bence en önemli ve önlenmesi gereken suç fikri suçlardır.Çünkü fikri suçlar dediğimiz suçlar bir başkasına ait olan yapıtları çalmaya ve bunları izinsiz olarak çoğaltmaya dayalı olarak işlenen suçlardır.Türkiye düzeyinde de bunun yeteri kadar önlenemediği korsan sorunu ile hala gündemimizdedir.Bence diğer üyelerimizin de belirttiği suçlar da önemli. Sayın Doğa ama son seçim senin benim tavsiyem de budur.Kolay gelsin sana.
Fikir suçlarını fikir eserlerinin çalınması olarak algılamış olmak bir hukuk fakültesi öğrencisi için büyük bir gaf. bunu sınav kağıdına yazarsanız o fakülte kolay kolay bitmez. bununla birlikte hırsızlık konusunda arkadaşımızın yaptığı alıntıyı çok beğendim. ben kendi fikrimi söylemek gibi bir lükse meyledip cinayet diyorum. suçların en cazip olanı yani. başarılar dilerim...
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Bence onlenmesi gereken suclar irtikap ve rusvettir.
Düşünceye sonuna kadar katılıyorum. Eğer Rüşveti önlerseniz, devletin, bütün kurumlarının iyi çalışmasını sağlarsınız ve sonunda olası bir çok suç engellenmiş olur.
En çok işlenen suçtur ' hırsızlık '...
Rüşvet suçundan bahsederken istatistiki bir bilgi vermenin belki en zor olduğu suçtur. Çünkü bu suç iki kişi arasında işlenir ve adliyeye intikali zor olduğu gibi kanıtlanması da bayağı zordur.
Bir çok suç anında suç duyurusunda bulunulup, istatistiklerde yerini alır. Ancak bu suçta kişiler arasında çatışan menfaat bulunurken burada menfaat iki taraflı olduğundan mağdur tamamen olaydan habersiz toplumdur. Suçun tehlikesi de buradadır.
Tabii kanaatimce
bence bazı suçları önem sırasına göre ayırmak gerçekden zor,
biri varsa diğer suçda aynı anda ortaya çıkabiliyor,
hırsızlık sanırım en çok işlenen suçtur diye düşünüyorum.
ortaya çıkmayan hırsızlıklarda var ,
rüşvette hırsızlık denebilir.
[QUOTE=Peregrinus;177032]Fikir suçlarını fikir eserlerinin çalınması olarak algılamış olmak bir hukuk fakültesi öğrencisi için büyük bir gaf. bunu sınav kağıdına yazarsanız o fakülte kolay kolay bitmez. bununla birlikte hırsızlık konusunda arkadaşımızın yaptığı alıntıyı çok beğendim. ben kendi fikrimi söylemek gibi bir lükse meyledip cinayet diyorum. suçların en cazip olanı yani. başarılar dilerim...[/QUOTE
Şimdi anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım.Heralde benim fikri suçların bir parçası olarak belirtmek istediğim kopya ve teşhire dayalı olan mali suçları,siz genel anlamda anlamışsınız.Ben burda fikri suçlar içinden mali olanları belirtmek istedim.Herhangi bir yanılgıya neden olduysam özür dilerim.Genel olarak belirtseydim sadece fikri suç olarak yazardım ama altında açıklamasını da belirttim.