İş teklifi aldım ve kabul ettim fakat yoklama yok diye hala kağıtlar gelirken yurtdışına çalışmaya gitmek için vize alabilir miyim ?
Printable View
İş teklifi aldım ve kabul ettim fakat yoklama yok diye hala kağıtlar gelirken yurtdışına çalışmaya gitmek için vize alabilir miyim ?
Vize almanız konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Neticede vize başvurularında askerlik durumu hakkında hiç bir ülke sizden evrak talep etmez. Fakat Gümrük çıkış kapılarına adınız bildirilmiş ise çıkışınız engellenebilir.
Alınır. Müracaat edin.
Yoklama kaçağı olup GTB ekranında görünen kişinin yurda giriş çıkışlarında sorun olmazmı?
Sayın Tangör Evren,
Vize başvurusunda hiçbir ülke askerlikle alakalı bir belge istemez. Başka bir ülke Türk vatandaşının sadece istedikleri vize kriterlerine uygunluğunu kontrol eder.(İş, Maddi durum, Kendi ülkelerinde bulunduğu sürece olacak sigorta, v.b.) Askerlik durumu veya yoklama kaçağı olması onların önemsediği bir konu değil, ki 26 ayrı ülkeden vize aldım hiç biri bu güne kadar askerlikle ilgili bir belge istemedi.
Çok fazla ülkeden vize aldığım için bu konuda az da olsa bilgi sahibi oldum. Ayrıca en son vize aldığımda yedek subaylık sınavına girmiştim ve teslim olmama 9 gün vardı. Teslim olmadan 3 gün önce de yurtdışına gidip geldim.
Burada mryesi'nin durumu yoklama kaçağı olması. Bu konudada vize veren yabancı ülke konsolosluklarının bir şey isteyeceğini hiç zannetmiyorum. Yaşanacak tek problem mryesi'nin bildirilmiş ise gümrük çıkış kapısında yakalanması olabilir. Eğer yakalanması hakkında bir bildirim yapılmamışsa yurtdışına çıkabilir. Vizeyi her halukarda alır.
İyi günler.
GÜMRÜK'te NE GİBİ BİR SORUNLA KARŞILAŞABİLİRİM ? MUAYENE EDİLİP YAPTIRMIŞ OLDUĞUM TECİLİM AÖF'de 2YIL ÜSTÜSTE KALDIĞIM İÇİN BOZULDU ! YANİ ADIM GÜMRÜĞE KADAR İLETİLİRMİ SİZCE ?
TİCARİ OLARAK 1YIL VE ÜSTÜ OLARAK VİZE ALMAK İSTİYORUM İNŞ SORUN OLMAZ !
Yoklama kaçağı GBT'ye düşüyor diye biliyorum,buna traji komik bir örnek.
http://arsiv.zaman.com.tr/2003/01/25/icanadolu/h5.htm
YOKLAMA KAÇAĞI GBT'ye DÜŞER DİYE BİLİYORUM !
UMARIM PASAPORT ÇIKARTTIRIRKEN BİR SORUNLA KARŞILAŞMAM !
Sayın commodore1tr'ın dediği doğru.
Gazete haberide doğru.
2004 yılına kadar kişiler Pasaport alabilmek için ''askerlikle ilgilerinin bulunmadığını'' belgelemek pasaport şubede bunu araştırmakla yükümlüydü. Ancak gazete haberi olayındaki gibi komik hatalar dışında gerçekten ciddi sorunlarda çıkınca ( Örneğin tecilli birisinin akademik kariyer için giderken tecilinin işlenmediğinden dolayı pasaport müracaatı yapıp asker kaçağı diye yakalanması , rütbeli yani TSK mensubunun asker kaçağı çıkması, v.b) GenelKurmay ın düzenlemesi 1111 sayılı kanunda değişiklik ve pasaport kanunundaki değişiklilk ile kişilerin pasaport ve vize işlemleri için ''askerlik belgesinin'' gerekli olmadığı yasalaştırıldı.
Dolayısıyla günümüzde pasaport ve vize işlemleri için askerlik şartı veya sorgusu yapılmamaktadır.
GBT de ise bakaya değil FİRAR suçu işleyenler gözükür lütfen birbirine karıştırmayalım...
hayır kardeşim sen rahat ol kesinlikle pasaport şubesinde çıkmıyor.ben her gün yolculaarıma pasaport çıkartıyorum içlerinde asker kaçaklarıda oluyor hep aynı soruyu soruyorlar..
Evet çıkabiirsin bu engel değil
Öncelikle merhabalarr ... Benim bi sorum olacak sizlere. Ben 1989 dogumluyum ve Seneye askere gideceğim, fakat suan muane olmadım ve Romanyaya gideceğim.. büyük ihitimal ! öncelikle 1. sorum Pasaport uzatmaya gittiğimde hala muane olmadıgım için bi sorun çıkar mı ? 2. eğer allah nasip ederde vizemi alırsam havalimanında muane olmadıgım için bi sorun çıkar mı ? Sizlerden Bi cevap alırsam gerçekten çok sevinecem ! Şimdiden çok TESEKKÜRLER ...
Sayın arkadaslarım benim sizlere bi sorum olacak cevaplarsanız geçrkten çok sevinirim .. Ben 89 dogumluyum son yoklamam geçti ve gitmedim muaneye 31 ekimde sondu 2009 da askere gideceğim... bu gün 2 kasım 15 güne kadr bulgaristana gideceğim turis vizesi aldım ... fakat yoklama kaçağıyım diye havalimanında bi sorun çıkarmı ? Değerli arkadaslar sorumu cevaplarsanız gerçkten çok mutlu olurum !
Sayın Tangör Evren,
Söylediklerinize aynen katılıyorum, forumunuza yeni katıldım, bu cevabınız üzerinden bir sene geçmiş. 1111 sayılı kanunda değişiklikler, ilaveler oldu. Asaldan alıntı, yorumlayabilir misiniz?
"1111 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 30 – Son yoklama sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul edilir.
Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.” diyor. Acaba GBT'ye işleme, yurt dışına çıkamama gibi bir durum artık var mı? Teşekkür ederim.
merhabalar benim cok deigşik bir sorum var simdi hava degisiminde iken vize alınıp yurt dışına cıkma hakkımız var mıdır?
Konuyu Hortlatıyorum galiba ama yıl olmuş 2012 peki ya şimdi sorun oluyormu passaport alıp yurtdışına çıkmak enselenmeden ben muayane kaçağıyım konu ile bilgisi olanlar lütfen cevap ve eğer yurtışına çıkarsam hepinizi ukraynaya beklerim :)
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
araştıdım ve birçok saçma bilgiye rastladım ve sanırım bu forumda cavep bulamazsam başka yerde bulamam zeki insanların toplandığı bir forumdur burası Evet şu 1111 no lu kanun passaportla ilgili olan, sanırım 2008 den bu yana 3 kez değişti araştırdım her kafadan bir ses şu bilgi kirliliğne bi son verebelirmisinz beyler bayanlar insani bir durum sözkonusu mühim olmasa bukadar üzerine düşmezdim saygılar..
Tüm harfleri büyük yazmışsınız. Bunu düzeltirmisiniz?
beğendinmi patron?
Merhabalar saygıdeğer üyeler. Benzer bir sorum olacak. Banka kredisi çektim ve taksitleri ödemeyeli 6-7 ay oldu. Yurt dışına çıkma durumum var gelecek ay. Adım GBT ye düşmüşmüdür acaba? Gümrük kapısında beni yakalanma durumum var mıdır?
Sayin aaa77, e-devlet sifresi alarak https://www.turkiye.gov.tr/ adresinin "Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama" kismindan hakkinizda acilmis dava kaydi olup olmadigini kontrol edebilirsiniz.