Ankara bölge idare mahkemesinin ret kararı hakkında
Cevaplarınınız için şimdiden çok teşekkkür ederim.
Ankara 14. idare mahkemesinde ösym aleyhine yürütmeyi durdurma davası açmıştım Ankara 14. idare mahkemesi yürütme durdurma isteğine ret, davanın esastan görüşülmesine karar verdi . Bende bunun üzerine bölge idare mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açtım. bölge idare mahkemesi de yürütmeyi durdurmayı ret etti.
Şimdi ben 14 . idare mahkemesinin esastan karar almasınımı bekleyeyim yoksa, danıştay da yürütmeyi durdurma davası açabilirmiyim.
Re: Ankara bölge idare mahkemesinin ret kararı hakkında
2577 Sayılı İdarî Yargılama Usulü Kanununun 27/6. maddesi gereğince,mahalli idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma talebini reddetmesi halinde en yakın Bölge idare Mah.itiraz edilebilir.Buranın verdiği karar kesin ve son karardır.Yani siz Danıştaya gidebilmek için mahkemenin kararını bekleyeceksiniz.
İyi günler...
yürütmenin durdurulmasına ret kararı verilmiş olan bu davada ankara 14. idare mahkemesi davayı ortalama ne kadar sürede sonuçlandırır tahmini bir süre yazarsanız sevinirim.
Davanın konusunu yazarsanız daha iyi olur
davanın konusu ösym nin benim kpss alımlarında atamamı puanım yetmesine rağmen yapmamasıdır. ben klasik arkeoloji mezunuyum. ösym kpss alımlarında 61 arkeolog alımı için başvurma şartı olarak klasik arkeoloji bölümü mezunlarının müracatını kabul etmekteydi.fakat diplomamda arkeoloji ve sanat tarihi yazıyor. bende kpss alımlarında mezuniyet alanıma arkeoloji ve sanat tarihi işaretledim.
sonuç olarak klasik arkeoloji bölümü mezunu olduğum halde klasik arkeoloji bölümü mezunlarının başvurduğu arkeolog kadrosuna mezun olduğum alan uymuyor diye atamam ösym tarafından yapıldmadı.
bende bu yüzden idare mahkemesinde dava açtım. en son 05.03.2008 tarihinde bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurmayı ret etti. benim davam 14. idare mahkemesinde görülüyor. acaba daha çok bekleyecekmiyim.
ben bir benzerlik göremedim.
henüz sonuçlanmamış bu dava için mahkemeye ek bir bilgi sunabilirmiyim.
tşk ederim.
YAZDIĞIM EK BİLGİ AŞAĞIYA ÇIKARDIM Bİ BAKARSANIZ VE BİR EKSİKLİK VARSA SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM.
NUSAYBİN ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Aracılığı ile
ANKARA 14. İDARE MAHKEMESİNE
DOSYA NO: 2007/2178
CEVAP VEREN
DAVACI :
DAVALI :Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı
KONU :Ek bilgi.
AÇIKLAMA :
1-Kpss 2007/5 tercih kılavuzunda Arkeoloji ve sanat tarihi mezunları arkeolog kadrolarına başvuramıyorlar dı. Çünkü arkeolog kadroları için aranan nitelikler kısmında arkeoloji ve sanat tarihi ismi yoktu.
Ancak Devlet Personel Başkanlığının web sitesinde yeni gördüğüm bir duyuruyu yüce mahkemeye iletme ihtiyacı duyuyorum.
Devlet personel başkanlığı nisan 2008 itibariyle bazı kadrolar için aranan nitelik kod bölümlerini değiştirmiştir.Arkeoloji ile ilgili tüm programlar tek bir başlık(4097) altında birleştirilmiştir. Değiştirilen bu nitelikler arasında 2007/5 tercih işlemlerine göre arkeolog kadrosuna başvuramayan arkeoloji ve sanat tarihi bölümü mezunları da yeni niteliklere göre arkeolog kadrolarına başvurabileceklerdir.
Devlet Personel başkanlığı eğer bu hatayı 5 ay önce düzeltmiş olsaydı ben şimdi arkeolog olarak görev yapıyor olacaktım.
SONUÇ VE İSTEM :
Yüce mahkemeden bu değişikliğin devam eden davamda göz önünde bulundurulmasını saygı ile dilerim.
Davacı
Mahkemeye 18.04.2008 tarihinde bir ek bilgi dilekçesi göndermiştim. Tabi bu ek bilgi dilekçesinde önce de davalı tarafın bana gönderdiği savunma yazısına karşılık bende cevaplarımı yazmıştım.
08.05.2008 tarihinde bana gene davalı tarafın savunma yazısı geldi. galiba gönderdiğim ek bilgi dilekçesine binaen yazılmış.
Şimdi ben ne yapmalıyım Davalı taraf olan ösym nin mahkeme aracılığı ile bana gönderilen savunmasına karşılık tekrar bir cevap dilekçesi yazabilirmiyim.
Şu aşamadan yapabileceğim bir şey varmı lütfen yardımcı olun. tşk ederim.
yukarıda yazdığım ek bilgiyi 18.04.2008 tarihinde 14. idare mahkemesine gönderdim.
08.05.2008 yani dün bana davalı taraf olan ösym nin göndermiş olduğum ek bilgiye karşılık yazdığı savunması elime geçti. ben böyle bir şey beklemiyordum. çünkü zaten ösym nin savunması daha önce de bana gönderilmişti ve ben ona cevap yazmıştım.
Şimdi ben tekrar cevap yazmalımıyım veya başka ne yapabilirim.
çok teşekkkür ederim.
yukarıda belirttiğim ek bilgi yi 18.04.2008 tarihinde mahkemeye gönderdim. dün yani 08.05.2008 tarihinde gönderdiğim ek bilgiye karşılık davalı taraf yani ösym nin savunması bana gönderildi bu normal bir şeymi?
Çünkü ikinci defadır bana ösym nin savunması gönderiliyor. şimdi ben tekrar ösym nin bana gönderdiği savunmaya karşılık cevaplarımı yazabilirmiyim. yada başka ne yapabilirim.
Hukuki net benim tek bilgi kaynağım hepinize çok teşekkür ederim.
Selam hades kardeşım bu bolumler kesın olarak tek catı altında bırlestı mı emınmısın?Ben aradım bakanlıgı onlar yıne bırlesmedıgını soyledıler.Personel ıslerını aradıgımda da bırlestı dıyor.Ne ıs anlamadım sen emınmısın bır daha ayrılmayacagından, yanı bakanlık ıstersen kodu degıstırtebılırmı?
bu kadroların birleştiğinden artık bende emin değilim. yani bu iş artık midemi bulandırmaya başladı. zaten bu kadroların birleşmesini kültür bakanlığı değil devlet personel başkanlığı yapmaktadır. dpt nisan ayında bu kadrolarla ilgili bir yenileme yaptı ben bu yenilemeye dayanarak birleştirildi dedim. ama artık bende emin değilim.
valla akıbetımız hıc bellı degıl pekı gecen sene dpt klasık arkeolojı kodunu ayrı olarakmı vermıstı bılgın varmı bu konuda.yanı ben kılavuza baktım gecen senekı klasık arkeolojı hem 4097 nın ıcınde hem de 4098 dıe ayrı bı kodu var.personel ıslerı gecen sene bu sekıldemı vermıstı osymye acaba.? bılgın varmı
geçen sene kodlar ayrıydı zaten benim atanamamın sebebi bu. klasik arkeoloji mezunu olmama rağmen diplomamda arkeoloji ve sanat tarihi yazıyor. ösym deki bilgilerimde de arkeoloji ve sanat tarihi yazdığı için ösym benim atamamı yapmadı.