-
MSN ve 'hotmail'imi çalanlar tespit edildi
Selam,
Hotmail eposta adresim ve onun üzerinden çalışan MSN hesabım çalınmıştı bende Microsoft'a başvurup durumu bildirmiştim, bunun üzerine Microsoft tarafından hesabım bana iade edilmişti.
Fakat çalınma olduğu günlerde Cumhuriyet savcılığına başvurup şikayetçi olmuştum, dün karakoldan aldığım bir evrak ile savcılığa çağrıldım ve şikayetim üzerine çalınan hesabımın bana iade edilene kadar kimler tarafından kullanıldığının IP leri üzerinden tespit edildiğini öğrendim. Savcı bey bana 2 kişin adını sorup tanıyıp tanımadğımı sordu, birini tanıyordum. Bu kişi ile 2-3 sene önce başka bir konuda davalık olmuştum. Bu durumu söyledim ve bu kişinin intikam için bu msn hesabını çalma işini yapmış olabileceğini düşündüğümü söyleyip şikayetci olduğumu söyledim.
Bu arada bu tespit edilen kişilerin, ifadelerinde "biz şikayetçi ile iş yapıyorduk ve şifresini bize kendi vermişti" dediklerini öğrendim.
Sizelere danışmak istediğim, ben savcılık da "bu çalınmadan önce başlamak üzere ben bu şahıs ile davalık olmuştum ve bu dava sürecinde de bu çalınma olmuştu yani aramızda husumet vardı, nasıl olur bu durumda şahıslara şifremi verip kullanın" demediğim için savcılık takipsizlik kararı verebilir mi ?
Bu tür ek bir ifadeyi şuan gidip savcılığa verebilirmiyim, vermeme gerek varmı ?
Birde butür bir şikayetden sonuç alma ihtimalim sizce nedir ? Yani sonuç alma ihtimali pek yoksa boşu boşuna da uğraşmak istemem.
Ne dersiniz ?
Teşekkürler.
-
Re: Msn ve hotmail'imi çalanlar tespit edildi...
Konuyla ilgili pek bir bilgim yok ama merak ettim,aradan kaç ay geçtikten sonra seni hackleyen kişiler tespit edildi?
-
mahkemeler bunca memleket meselesiyla uğraşırken bi de bu msn çalma davalarıyla uğraşmak zorunda kalıyorlar ya çaldırma kardeşim çalındıysa da git yeni bitane aç sanal ortamdasın ücretsiz bi hizmet ediniyorsun msndi forum hesabıydı arkadaşlık siteleriydi vs biri gelip şifreni kırıyor sonra mahkemelerde duruşma duruşma gezip başını ağrıtıyorsun vaktini harcıyorsun ayrıca bidünya para harcayıp mahkemeleri de meşkul ediyorsun :kızgın:
-
Arkadaş, belki de herkes senin gibi geyik yapmıyordur msn'de ya da e-mail yazışmalarında. Bugün pek çok ticari yazışmalar e-mail aracılığıyla yapılıyor. Bilmiyorsanız bari yorum yapmayın.
-
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaş, belki de herkes senin gibi geyik yapmıyordur msn'de ya da e-mail yazışmalarında. Bugün pek çok ticari yazışmalar e-mail aracılığıyla yapılıyor. Bilmiyorsanız bari yorum yapmayın.
interneti bu denli önemli işler için kullanıyorsan öncelikle bilgisayar güvenliğini sağlıyacaksın antivirüs , anti keylogger veya firewall kullanıcaksın , bilgisayarını paylaşıma kapatıcaksın bunları bilmiyorsan bu tür yazışmalar yapmıcaksın ;)
-
Ooo güzel bilgiler...
Hadi bakalım, umarım sen bunları devamlı kullanıp bir ömür boyu güvenli geyik yaparsın.
-
tşkler msni eş dostla haberleşmek için kullanıyorum geik yapmak için değil bu tür olayların yaşanmaması için bilinçlenmek gerek interneti kullanmayı öğrenmeliyiz ......Firewall öneriyorum Türkçe güvenlik duvarı ..
-
Alıntı:
TwiGGyRamiRez rumuzlu üyeden alıntı
tşkler msni eş dostla haberleşmek için kullanıyorum geik yapmak için değil bu tür olayların yaşanmaması için bilinçlenmek gerek interneti kullanmayı öğrenmeliyiz ......Firewall öneriyorum Türkçe güvenlik duvarı ..
Birincisi bulunduğunuz platformda böylesi reklam yapmak yasak. İkincisi, burası bir hukuk sitesi, teknoloji platformu değil. Siz bunu bilmiyorsanız öncelikle buraya "yazmayın."
"Devletin şu sorunları varken bununla uğraşılır mı" mantığı kadar sığ bir mantık dünyanın başka bir memleketinde yok. Yasalarla korunmuş hakların aranması, takibi için yetkilendirilmiş mahkemelerce görülür. Hakkını savunma talebi de bir vatandaşlık hakkıdır. Bunun muhakemesini yapmak da size düşmez.
Herkes her şeyi mükemmel yapabilme, koruyabilme yetisinde olmak zorunda da değildir. Kişi kendini korumaktan bir noktada aciz olursa yasalar onu korur, hukuk devletinin anlamı da budur. Bunu öğrenemediyseniz bu yaştan sonra size öğretmek zorunda kalmaktan hicap duyarım.
Son olarak, network administration ve network security anlamında ahkam kesmenin yeri de burası değil. Sizi DH'de ağırlamak isterim. Elmayla armudu da karıştırmamanızı öneririm...
-
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Birincisi bulunduğunuz platformda böylesi reklam yapmak yasak. İkincisi, burası bir hukuk sitesi, teknoloji platformu değil. Siz bunu bilmiyorsanız öncelikle buraya "yazmayın."
"Devletin şu sorunları varken bununla uğraşılır mı" mantığı kadar sığ bir mantık dünyanın başka bir memleketinde yok. Yasalarla korunmuş hakların aranması, takibi için yetkilendirilmiş mahkemelerce görülür. Hakkını savunma talebi de bir vatandaşlık hakkıdır. Bunun muhakemesini yapmak da size düşmez.
Herkes her şeyi mükemmel yapabilme, koruyabilme yetisinde olmak zorunda da değildir. Kişi kendini korumaktan bir noktada aciz olursa yasalar onu korur, hukuk devletinin anlamı da budur. Bunu öğrenemediyseniz bu yaştan sonra size öğretmek zorunda kalmaktan hicap duyarım.
Son olarak, network administration ve network security anlamında ahkam kesmenin yeri de burası değil. Sizi DH'de ağırlamak isterim. Elmayla armudu da karıştırmamanızı öneririm...
Her ne kadar dediğinizde haklıda olsanız , yenisinin alınması sadece 5-6 dakika gibi kısa bir süre alan ve tamamen ücretsiz olan bir msn account'unun muhtemelen kendi kişinin kusuruna dayanarak başkası tarafından ele geçirilmesi sonucu zaten iş yükü ağır olan mahkemelerimize ekstra yük bindirilmesini ben pek hoş karşılayamıyorum malesef ,zaten az olan bilişim kaynaklarımızın bu tarz ,kısa sürede düzeltilebilecek olaylar nedeniyle meşgul olması da bence hoş bir durum değil.
Sonuçta eğer herhangi bir iş akdinin bozulmasına veya kişisel bir ilişkinin bozulmasına yol açmadıyda böyle olaylarla mahkemelerimizin meşgul edilmemesi taraftarıyım.
-
Bu mantıktan arınmak gerekir. Bu mantık Türk Telekom'un yurt dışı çıkışlarının yetersiz olmasından dolayı internetin yavaşlamasının sorumluluğunu Türk Telekom'a yüklemek yerine download yapanlara yüklemek gibi birşey. Yasalar bu konuyu kapsam içine aldıysa kimse mahkemeyi meşgul ediyor diye suçlanamaz, hele ki "korunmayı öğrenmelisin" gibi bir düşünce yapısıyla. Bu ülkenin Adalet Bakanlığı var. Mahkeme inşa etsinler. Sene içinde yığınla hukuk fakültesi mezun veriyor bu ülkede. Hakim kadrosunu fazlalaştırsınlar, talebe karşılık versinler. Böylece davalar daha sık ve kısa sürede sonuçlanır.
Kaldı ki, sizin için ücretsiz olduğu ve 5 dakikada alınabildiği için değersiz olan bir LiveID o kişi için belki hayati değerdedir. Bunun muhakemesini de siz yapamazsınız. Ayrıca unutmayın ki, bu alanda etkin ve caydırıcı kararlar çıkıp yaptırımlar uygulanırsa işlenen suç oranı da azalacaktır. Düşünceli gibi görünüp, çayıra salıp Mevla'nın kayırmasını beklemekten vazgeçmek lazım toplumca...
-
Msn adresinin çalınması %99 kullanıcı hatasından kaynaklanmatadır.Kullanıcılar ya internet cafelerden girip, çıkışta msn dosyalarını silmeyerek veya saçma sapan "sizi bloklayanı öğrenin" gibi siteleri şifrelerini vererek adreslerini çaldırmaktadır.Unutmayınki siz kapınızı pencerenizi açık bırakıp tatile giderseniz daha sonra evinizi bomboş bulduğunuzda hiç bir sigorta şirketi size ödeme yapmaz o yüzden örneğin bu tarz davalara bir sınır getirilmeli ve msn kullandığı bilgisayarında virüs koruma programı bulunmayan kullanıcıların davası reddedilmelidir ki kullanıcılarda bilinçlensin.Eminimki bu konuda sizde bana katılacaksınız.
-
Re: MSN ve 'hotmail'imi çalanlar tespit edildi
Demek ki hırsızın hiç suçu yok,:!
-
Alıntı:
cognis rumuzlu üyeden alıntı
Demek ki hırsızın hiç suçu yok,:!
Kusur ayrı suç ayrıdır , msn'i çalınan 100% kusurlu olsa bile çalan hakkında ceza kovuşturması yapılmaktadır heleki bu msn adresinin çalınmasından dolayı mağdur hiç bir zarar görmemişse bence davası reddedilmelidir.
-
Alıntı:
javier21 rumuzlu üyeden alıntı
Kusur ayrı suç ayrıdır , msn'i çalınan 100% kusurlu olsa bile çalan hakkında ceza kovuşturması yapılmaktadır heleki bu msn adresinin çalınmasından dolayı mağdur hiç bir zarar görmemişse bence davası reddedilmelidir.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsunuz yani. "Ben kendimi korumayı biliyorsam başkaları da öğrensin." Yok böyle birşey. Nerede kaldı yasaların koruyuculuğu?
Hem siz %99.9 kendi dikkatsizliğinden kaynaklanır demişsiniz. Siz sanırım sistemlerde açık olabileceğinden haberdar değilsiniz. Kaldı ki kişi kendi kişisel bilgisayarına keylogger bulaştırmış da olabilir. Keylogger yasal değildir, ancak MSN adresini bu yolla çaldırdığında kendi hatası olarak mı addedilmelidir bu? Kimse anasının karnından bilgisayar uzmanı olarak doğmaz. Yasalar da bir kısmı korumaz, herkes için vardır. Bilen için de, bilmeyen için de.
Israrla yasaların verdiği hakkın kullanılmaması için bu ısrarınız neden, anlamış değilim...
-
Burda kıstas zarar görmek olmaz.
TCK 243 ve 244. maddeler kapsamında suç sayılır. Ayrıca eğer San Fisher'in belirttiği şekilde mesleki faaliyetlerinde kullanılan bir mail adresi ise TCK 117. madde de dikkate alınabilir.
-
Alıntı:
Hem mağdur diyorsun hem de davası reddedilmeli diyorsun. Adam mağdursa ne demeye reddettin davayı arkadaş? :)
-
Alıntı:
cognis rumuzlu üyeden alıntı
Burda kıstas zarar görmek olmaz.
TCK 243 ve 244. maddeler kapsamında suç sayılır. Ayrıca eğer San Fisher'in belirttiği şekilde mesleki faaliyetlerinde kullanılan bir mail adresi ise TCK 117. madde de dikkate alınabilir.
Olayı anlamak için sanırım koyulttuğum kısmı idrak edebilmek gerekir. Bedava da olsa önemli bilgileri içerebilmesi anlamında kişi için paha biçilmez olabilir. Bilginin öneminin kıstası da hesabın gerçek sahibine bağlıdır. Sahibi için çok değerli olan bir bilgi, bir başkası tarafından "boşver, yeni adres al" diye gözardı edilebilir. Önemli olan kişinin haklarına saygı duymaktır...
-
Alıntı:
Olayı anlamak için sanırım koyulttuğum kısmı idrak edebilmek gerekir. Bedava da olsa önemli bilgileri içerebilmesi anlamında kişi için paha biçilmez olabilir. Bilginin öneminin kıstası da hesabın gerçek sahibine bağlıdır. Sahibi için çok değerli olan bir bilgi, bir başkası tarafından "boşver, yeni adres al" diye gözardı edilebilir. Önemli olan kişinin haklarına saygı duymaktır...
Benim dediğimnoktaları kaçırmışsınız yalnız.Ben eğer adresi çalınan maddi ve manevi hiç bir zarar görmemişse ve bilgisayarına gerekli koruma programlarını da yüklememişse kusurlu sayılarak davası reddedilmeli diyorum siz bana hala bilgiler önemli olalir diyorsunuz tavsiyem ik önce yazdıklarımı tam olarak okumanız daha sonra maddeler bularak yoru yazmanızdır.
-
Sizin mantiginiza gore evine hirsiz giren adam eger celik kapi yaptirmamis ise, basina bekci koymamis ise o da o zaman kusurlu sayilip dava acamamali. Ben bir fark goremiyorum. Veya bicaklanan adam niye koruma yelegi giymedi gibi.
Bilgisayarında virus programı yok diye adam nasıl dava acamayacak? Milyon tane virus ve trojan var, yuzlerce de antivirus programı. Adam programı kurdu ama o program bazı virusleri yakalayamıyor, veritabanında yok, tanımlı degil, virus programı zayıf o zaman ne olacak?
-
Sn Erdoğan Güler'in iletisine devam edeyim;
kapınız çelik kapı değilse bir anahtar uydurup evinize herkes girebilir, mutfak, salon, yatak odası, banyo kolaçan edebilir, hatta kilidi değiştirebilir,,,, velevki hiçbirşeyi ellemedi, gaspetmedi,,, öyle ise maddi ve manevi bir zarar yok!!!!
suç da yok.
Yahut kapağı sallanan posta kutusundaki mektuplarınızı herkes açıp okuyabilir,,,
-
[QUOTE=sinanbati;169109]Selam,
Hotmail eposta adresim ve onun üzerinden çalışan MSN hesabım çalınmıştı bende Microsoft'a başvurup durumu bildirmiştim, bunun üzerine Microsoft tarafından hesabım bana iade edilmişti.
Fakat çalınma olduğu günlerde Cumhuriyet savcılığına başvurup şikayetçi olmuştum, dün karakoldan aldığım bir evrak ile savcılığa çağrıldım ve şikayetim üzerine çalınan hesabımın bana iade edilene kadar kimler tarafından kullanıldığının IP leri üzerinden tespit edildiğini öğrendim. Savcı bey bana 2 kişin adını sorup tanıyıp tanımadğımı sordu, birini tanıyordum. Bu kişi ile 2-3 sene önce başka bir konuda davalık olmuştum. Bu durumu söyledim ve bu kişinin intikam için bu msn hesabını çalma işini yapmış olabileceğini düşündüğümü söyleyip şikayetci olduğumu söyledim.
Bu arada bu tespit edilen kişilerin, ifadelerinde "biz şikayetçi ile iş yapıyorduk ve şifresini bize kendi vermişti" dediklerini öğrendim.
Sizelere danışmak istediğim, ben savcılık da "bu çalınmadan önce başlamak üzere ben bu şahıs ile davalık olmuştum ve bu dava sürecinde de bu çalınma olmuştu yani aramızda husumet vardı, nasıl olur bu durumda şahıslara şifremi verip kullanın" demediğim için savcılık takipsizlik kararı verebilir mi ?
Bu tür ek bir ifadeyi şuan gidip savcılığa verebilirmiyim, vermeme gerek varmı ?
Buraya kadar çok güzel.
Alıntı:
Birde butür bir şikayetden sonuç alma ihtimalim sizce nedir ? Yani sonuç alma ihtimali pek yoksa boşu boşuna da uğraşmak istemem.
Ne dersiniz ?
Teşekkürler.
Ama bu ihtimali düşünmek bence yanlış. Bırakın ne kadar sürerse sürsün, nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın. Çok güzel bir konu açmışsınız ve gerçekten sanal alemde belkide emsal olacak bir kararın arefesindesiniz. Forumdaki diğer üyeler konuyu epeyce dağıtmış. Ben bir yazılım uzmanıyım ama olayın teknik boyutundan bahsetmeyeceğim. Bence olay tamamen hukuki platformda çözümlenecek bir mesele. Herşey gayet açık ve net. Ortada yeterli suç unsurları var ve gerekli tespit de savcılık tarafından yapılmış zaten. Madem bir girişimde bulundunuz o halde devam edin derim ben ve şikayetçi olun. Mahkeme zaten kim kusurlu, kim değil, kimin kasti girişimi var yada kimin ihmali var tüm detaylarıyla inceleyip neticede bir karar verecektir.
Konuyla ilgili kişisel görüşüm ve tavsiyem; Sizin için önemli olan bilgileri içeren kullanıcı hesaplarınızı birbirinden ayırın. MSN hesabınızı sadece iletişim için kullanın ama e-posta hesabınız tamamen ayrı olsun. Sonra şifreler de çok önemli. Bir tane şifre belirleyip onlarca yerde aynı şifreyi kullanmayın. Hepsi birbirinden farklı olsun. Ben 15 yıldır bu işin içindeyim, belki size tuhaf gelebilir ama inanın tüm şifrelerimi bir kağıda yazıp cüzdanımda saklıyorum! ;) Hatta cüzdanımın da çalınabileceği veya kaybolabileceği ihtimalini düşünerek o kağıda şifrelerimi bile şifreli olarak yani anlayabileceğim biçimde yazıyorum! :) Neticede ne kadar önlem alırsanız alın, yeterli açıkları bulan ve amacı belli olan kişiler sistemlere girebilmektedirler. Klasik bir laf vardır; Hırsıza kilit dayanmaz derler! Önemli olan tedbirleri maksimumda tutmak ve onların işini zorlaştıracak metodlar geliştirmektir. Kanunlar nasılsa koruyucudur diye bilinçsiz kullanıcı olmaya gerek yok öyle değilmi? :)
-
Alıntı:
Benim dediğimnoktaları kaçırmışsınız yalnız.Ben eğer adresi çalınan maddi ve manevi hiç bir zarar görmemişse ve bilgisayarına gerekli koruma programlarını da yüklememişse kusurlu sayılarak davası reddedilmeli diyorum siz bana hala bilgiler önemli olalir diyorsunuz tavsiyem ik önce yazdıklarımı tam olarak okumanız daha sonra maddeler bularak yoru yazmanızdır.
Mesajınızdan sonrakileri okuyun, uzun uzun anlatmayacağım. Size vereceğim cevabı değerli arkadaşlar vermişler zaten. Bilgiler "kişi için" önemli olabilir, onun değer yargısını da siz yargılayamazsınızi evvela siz okuyup öğrenin derim... ;)
Bu arada, maddi ve manevi zarar görmese kişi zaten dava açmaz. Yeni bir adres alır, olur biter. Bu konuya canının sıkılması bile manevi bir zarardır.
Herkes kanun çerçevesinde istediği davayı açabilir. Çalınan olsun, olmasın...
-
Alıntı:
Mesajınızdan sonrakileri okuyun, uzun uzun anlatmayacağım. Size vereceğim cevabı değerli arkadaşlar vermişler zaten. Bilgiler "kişi için" önemli olabilir, onun değer yargısını da siz yargılayamazsınızi evvela siz okuyup öğrenin derim... ;)
Bu arada, maddi ve manevi zarar görmese kişi zaten dava açmaz. Yeni bir adres alır, olur biter. Bu konuya canının sıkılması bile manevi bir zarardır.
Herkes kanun çerçevesinde istediği davayı açabilir. Çalınan olsun, olmasın...
Peki bi sorum olacak madem bu olay suçtur diyosunuz ve zannedersem madde 243,244 e sokmuşsunuz , bir msn adresine parola ve kullanıcı adı girilerek yapılan bir girişin hukuka aykırılığını nasıl ispatlayacaksınız.Çünkü kanunda bu maddelerden suç oluşabilmesi için hukuka aykırı giriş şart, hukuka aykırı girişi işinin rızası dışında msn adresine giriş olarak ele alırsak bunu nasıl kanıtlayacaksınız sonuçta insanlar msn adreslerine hererden girebiliyor."Bana uğramıştı o sırada msn adresine girdi" gibi basit bir savunma sonucu düşecek bir davaya bu kadar vakit ayırmak niyedir.
Ancak kişinin bilgisayarına bir keylogger sokulmuş ve bu yolla msn şifresi alınarak kullanılmışsa bu durumda olay yine msn çalma suçu olmayacak bu durumda kişi keylogger soktuğu için direk olarak 244/2 den yargılanacaktır.Msn kullanılan ip nin tespitide o ip nin keylogger soktuğuna karine oluşturabilir.
Ama yine dediğim gibi sadece msn adresim gitti çalanın ip si şu diyerek bir dava açılması durumunda çalan kişinin ceza alması oldukça zordur,sonuçta kullanıcı adı ve şifre girilerek yapılan bir giriş vardır ve bu girişin hukuka aykırılığı sadece ip numarası deliliyle ispatlanamaz.
-
Alıntı:
Peki bi sorum olacak madem bu olay suçtur diyosunuz ve zannedersem madde 243,244 e sokmuşsunuz , bir msn adresine parola ve kullanıcı adı girilerek yapılan bir girişin hukuka aykırılığını nasıl ispatlayacaksınız.Çünkü kanunda bu maddelerden suç oluşabilmesi için hukuka aykırı giriş şart, hukuka aykırı girişi işinin rızası dışında msn adresine giriş olarak ele alırsak bunu nasıl kanıtlayacaksınız sonuçta insanlar msn adreslerine hererden girebiliyor."Bana uğramıştı o sırada msn adresine girdi" gibi basit bir savunma sonucu düşecek bir davaya bu kadar vakit ayırmak niyedir.
Ancak kişinin bilgisayarına bir keylogger sokulmuş ve bu yolla msn şifresi alınarak kullanılmışsa bu durumda olay yine msn çalma suçu olmayacak bu durumda kişi keylogger soktuğu için direk olarak 244/2 den yargılanacaktır.Msn kullanılan ip nin tespitide o ip nin keylogger soktuğuna karine oluşturabilir.
Ama yine dediğim gibi sadece msn adresim gitti çalanın ip si şu diyerek bir dava açılması durumunda çalan kişinin ceza alması oldukça zordur,sonuçta kullanıcı adı ve şifre girilerek yapılan bir giriş vardır ve bu girişin hukuka aykırılığı sadece ip numarası deliliyle ispatlanamaz.
Kullanıcı adı ve parola, değiştirilebilen olgulardır. Özellikle parola. Size şu anda hükmü olmadığı için Hotmail'in XSS açığıyla ilgili küçük bir araştırma yapmanızı öneririm. Bu, kredi kartının şifresini çalmak için ATM makinasının bir yerine yerleştirilen bir kameradan farksızdı. Tek hamleyle, kullanıcının hiç bir şey yapmasına gerek kalmaksızın, sadece bir e-posta'sını okumasıyla çaldırabildiği bir açıktı. Kapatılana kadar bir çok MSN/Hotmail adresi çalındı. Şimdi bunları çalan kişiler uzunca süre sizin değiminizle "kullanıcı adı ve parola"yla giriş yaptılar. Tabii ki değiştirdikleri, yeni parolalarla. Gizli soruyu ve yanıtını değiştirmenin ne kadar kolay olduğunu anlatmama sanırım gerek yok.
Dolayısıyla, evinizin anahtarı da olsa, siz bunu 3 kilitle de kilitleseniz pencereden girilir, baca deliğinden girilir, yine girilir. Mümkünatı açısından malumatım tam olmasa da, Microsoft'tan bunun talebi yapıldığında bildirilen tarihten sonraki girişlerin hangi IP numarasından yapıldığı bilgileri alınabilir diye düşünüyorum. Telif hakları için her türlü IP her şekilde alınabiliyorsa mahkeme kararıyla, bu da alınabilir.
O yüzden, kullanıcı adı ve parola bile, antivirüs programları bile, hatta bilgisayarınızda virüs olmaması bile bazen yeterli olamayabiliyor değerli arkadaşım.
;)
-
Bunları biliyorum bnm tartıştığım konu msn adresinin çalınıp çalınamaması değil bnm tartıştığım konu ve bunu birçok davada gerçekleştiği için biliyorum ,msn çalma suçlamasıyla karşı karşıya kalan çoğu kişi "yoo o kişi bana şifresini kendi vermişti veya bana geldiğinde msnadresine girmişti" gibi çok basit bir savunmayla davadan beraat ediyorlar bu durumda olan iş yükü ağır olan mahkemelerimize oluyor.
Bu yüzden bu tarzdavalarda sadece msn adresine girilen ip numaraları yeterli kanıt olarak görülüp dava açılmamalı bunun dışında ek delillerde aranmalı aksi takdirde böyle bir suçlamadan kimse ceza almaz.
-
Cevap: Re: MSN ve 'hotmail'imi çalanlar tespit edildi
Herkese merhaba;
Eski eşim boşanmamız aşamasında (nisan 2010) benim hotmail adresime girerek orada kayıtlı bulunan bütün mail adreslerine (iş arkadaşlarım, müdürlerim, arkadaşlarım, aile dostlarım vs.) beni aşağılayıcı ve yaptıklarımı yargılayan bir mail atmıştı. Bu email bazı dostlarımda kayıtlı duruyor. Kızgınlıktan yaptığını bildiğim için önemsememiştim ve daha fazla sorunla uğraşmamak için şikayetçi olmamıştım.
Şimdi ise çocuğumla görüşmemi engellemek için elinden geleni yapıyor ve geçenlerde çocuğum hasta alamazsın dediğinde, hasta olması benim almama engel değil" dediğim için bir email daha atarak, "bak bu emaili patronlarına ve müdürlerine göndereceğim. Senin ne olduğunu anlasınlar" gibi tehditlerde bulundu. Bu maillerde bende saklı.Çocuğumla ilgili artık icra takibi başlatma kararı aldım. Merak ettiğim:
Hotmail adresimden mesaj atmasını inkar ederse (mailde kendi adını da altına yazmasına rağmen) 7-8 ay öncesinin IP kayıtlarına ulaşılabilir mi?
Benim işyerime bu mailleri göndereceğini söylemesi hakkında bir şikayette bulunulabilir mi?
Bu şekilde davranışlar göstermesi onun ruhsal durumunun bozukluğu konusunda bir şikayet hakkı doğurur mu?
Hepinize sorunsuz günler diliyorum...
-
Cevap: Re: MSN ve 'hotmail'imi çalanlar tespit edildi
benzer bir durumu ben de yaşaIyorum:Bence konuy detaylarıyla anlatan bir şikae tidekçlei yazıp savcılığa suç duyurusunda bulunun savcılIk gerekli araştırmayı yapıp dava açıyor: BeNiM AçTIğIM dava henüz sonuçlanmadı ama önce ıp numaraları tespit ediliyormuş sonrada o ıp lere bağlı olan adresler telekomdan alınıyormuş: MAğDUR OLMAK İçiN iLLA MADDi ZARAR GÖRMENiZ GEREKMiYOR: bU TARZ Bi iRİŞiM KişiLiK HAKLARINıZA BİR SALDIRIDIR VE SESSiZ KALMAMAK LAZıM: (kLAVYEDE SORUN OLUşTUğU içiN bÖYLE YAZILAR KUSURA BAKMAYıN)
-
Cevap: MSN ve 'hotmail'imi çalanlar tespit edildi
Bütün email adresleri ve online yazışma programlarının hacklenmesi çok tehlikelidir. Hackleyen kişiler adresi çalmakla kalmıyor arkadaş listesinizdeki kişileri de kandırıyor. Kontör hırsızlığının yapıldığını duydum. Duyduğum şekliyle örnek vereyim ( Hacker dediğimiz şahıs kendini adresin sahibi gösterip) zor durumda olduğunu ve acilen kontör ihtiyacı olduğunu söylüyor. Tabi arkadaş listesindeki iyi niyetli arkadaşta gönderiyor kontörü... Sonra araki bulasın..
O yüzden savcılığa şikayette bulunmalarının çok mantıklı ve yerinde karar olacağını düşünüyorum. Hakkını aramayanın hakkını vermezler. Hak verilmez alınır.
-
Cevap: Re: Msn ve hotmail'imi çalanlar tespit edildi...
email kişiye özeldir mutlaka herkes sahip olmalıdır gerekiyorsa eşine bile vermicen şifreni