Bankaya tazminat davası açabilir miyim?
Geçen hafta bir sabah polis beni evimden aldı ve 3 gün göz altında kaldım soruşturma falan, konu büyük şehir belediyesinden sahte evraklar düzenleyerek burs alma....
Bu konuda 3 gun göz altı sureci sonucu savcı serbest bıraktı.... Önume gelen dosyada bankadan bankamatik almışım, ben adı gecen bankadan ne kimlik fotokopisi vererek ne imza vererek bankamatık almış değilim, ama adıma bır bankamatık cıkmış!, bunun dışında belediyeye de dava açmak istiyorum. Benım adıma burs başvurusu olmuş ve onay cıkarak haberım olmadan 24 adet burs alınmış! Burs başvurusu yaparken imza yetkili kişi hiç mi adı gecen şahsın hangi üniv. de okudugunu araştırmaz univ sekreterliğine' böyle bir ögrenci varmı diye sormaz! Önüne gelene burs mu dagıtır?Gelelim esas olaya İBB nin bünyesinde bulunan bir şirket e kimlik fotokopimi ve 2 adet resim vermiştim yaka kartı çıkarma karşılıgında, ve bunlar bu fotokopiler le sahte evraklar düzenleyerek burs almış, bunu da o şirkette çalışan bir şahısın göz altına alındıgını ve tutuklandıgına şahit olduktan sonra anladım.... Bunlara da dava açmak istiyorum... Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.... Karışık oldu bıraz ama...Bu arada ben hiç bir okulda okumuyorum...
Re: Bankaya tazminat davası açabilirmiyim?
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=249965
Bu adreste bulunan haber ile bir ilgisi olabilirmi?
evet o olayla ilgili... ama ben ve bi kaç arkadaş kimlik magruduru olduk. kimliklerin kim tarafından kullanıldıgıda tespit edilddi ve serbest kaldık
aslında soru bankaya adıma başvurum olmadan bankamatık cıkardıgı için, belediyeye; adıma gelen evrakları araştırmadan tarafıma suc yüklediği için, belediyenın bu şirketinede kimlik bilgilerimi muhavaza edemediği ve kullandırdıgı için dava acmak istiyorum...
Alıntı:
edi_xxx rumuzlu üyeden alıntı
aslında soru bankaya adıma başvurum olmadan bankamatık cıkardıgı için, belediyeye; adıma gelen evrakları araştırmadan tarafıma suc yüklediği için, belediyenın bu şirketinede kimlik bilgilerimi muhavaza edemediği ve kullandırdıgı için dava acmak istiyorum...
Maddi zararınız yok anladığım kadarıyla, manevi tazminat davası olabilir belki, ilginiz olmadığı halde bir suça muhattap kaldığınız için.
Re: Bankaya tazminat davası açabilir miyim?
ceyda hanım,ilginize teşekkur ederım... işimden oldum bu olay yuzunden, çalışmıyorum suanda, 3 gun göz altında kalınca şirket çıkışımı vermiş döndüğümde her ne kadar ben yapmadım serbest kaldım desemde nafile...
Alıntı:
ceyda hanım,ilginize teşekkur ederım... işimden oldum bu olay yuzunden, çalışmıyorum suanda, 3 gun göz altında kalınca şirket çıkışımı vermiş döndüğümde her ne kadar ben yapmadım serbest kaldım desemde nafile...
O zaman hem maddi hem manevi tazminat davası açmanız mümkün, bir avukattan yardım alın derim.
haklısınız, yardım almam konusunda! peki bankayla olan bu sorun yani; adıma bankamatik çıkmış imzam ve haberim yok... eminim kımlık fotokopiside yok, çünkü emniyette gösterilen dosyada kımlık fotokopi vardı fakat! ne fotograf bana ait nede bilgiler.... bunların bu şekilde bankamatik vermeleri normal mi? biginiz varmı
Tabiki normal değil bankanın sahte kimliklerle ve imzalarla banka kartı vermesi. Kanımca burada banka da sorumludur uğradığınız zararlardan. Birçok banka çalışanlarına eğitimler veriyor sahte kimliklerin nasıl anlaşılacağı konusunda.
ceyda hanım baskabı konu daha var! askeriyeye acılacak bir dava ne kadar sürede açılmalıdır! yani şöle sorayım gatanın vermiş oldugu bir rapora göre tazmınat davası acma hakkımız var, 30.01.2007 rapor verilmiş ama daha dava açmadık! bunun bir süresi varmı? 1 yıl açmazsan dava hakkın kalkıyor gibisinden?
Alıntı:
ceyda hanım baskabı konu daha var! askeriyeye acılacak bir dava ne kadar sürede açılmalıdır! yani şöle sorayım gatanın vermiş oldugu bir rapora göre tazmınat davası acma hakkımız var, 30.01.2007 rapor verilmiş ama daha dava açmadık! bunun bir süresi varmı? 1 yıl açmazsan dava hakkın kalkıyor gibisinden?
Ne raporu, neyle ilgili verildi? Bunları açıklamanız lazım. Görev esnasında bir kaza mı oldu? Buna göre değişir zamanaşımı süresi.
o zaman geniş anlatmam gerek, olay şöyle gelişiyor; 1998 yılında bir genç askeri muayenesini oluyor 1999 yılında asker oluyor. 1999 yılında asker olmadan önce bir bir hastanede kan vermesı gerekıyor ve verdıgı kanda hepatit b ye rastlanıyor,askere gitmeden önce kagıt gelıor ve bu asker de bu kagıtla beraber acemı birliğine gidiyor orada kagıtlarını gösteriyor, hastalık onda psikolojik sorunlar yaratıyor ve askeriyenın ılgılenmemesı onu kotu bır duruma sokuyor, acemi birliği bitiyor ve usta bırlıgıne dahıl olmayarak fırar edıyor! bı sure sonra yakalanıyor, cezaevıne gonderılıyor, cezaevınden cıkınca tekrar firar ediyor ve sahte kımlık duzenlıyıp hayatına devam etmek ıstıyor, hayatta kalmak için farklı işlere giriyor, ve baska bır suctan yakalanıyor, yakalanınca gercek kimliğini söyluyor ve yine askeri ceza evi ne giriyor, bu üst üste tekrarlanıyor, hastalıgın vermıs oldugu pssikoloji onu bu yollara itiyor falan...yaklasık 2 yıla yakın askerı cezaevlerınde kalıyor ve ailesının raporlarla beraber k.k.k na hastalıgından dolayı başvuru yapıyor 2006 da tedavi görmeden cezaevinde yatırılıyor ve normal olarak cürük alması gereken bir kişi zorla skerlik yaptırılmaya calışılıyor... daha sonra aılesının basvurusu üzerine gata ya sevk ediliyor ve gata bir rapor veriyor... YUKARIDA ADI GEÇEN KİŞİ SUÇ TARİHLERİ OLAN 1999, 2000,2001,2002,2004,2006 OLMAK ÜZERE VE HALEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR! diye rapor verılıyor, ve bu rapor sonrası çürük verilerek askerliği bitiyor... ve askerı cezaevınden cıkarak bu surede işlediği diğer sucları cekmek için sivil cezaevine giriyor ve halen cezaevınde....ve cezaevınde oldugu için dava açamıyor halıyle... hatta bı avukat '' tam benlık dosya reklam yaparım aihm giderim bu dosyayla falan dedi... konu bundan ibaret..
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
benım olayda benı beledıyeye baglı bir şirketin personlellerı yaktı
Olaydaki zamanaşımı raporun verildiği tarihten itibaren 1 yıldır.
Alıntı:
Av.Ceyda Çelik rumuzlu üyeden alıntı
Olaydaki zamanaşımı raporun verildiği tarihten itibaren 1 yıldır.
ama şahıs hala cezaevınde dava açamamışki, bu göz önunde bulundurulurmu?