Re: Trafik Cezası ( hapis )
Sorum sizce basit görünebilir ama benim için çok önemli, lütfen bilgi sahibi birisi yanıtlasın.. Lütfen..
hayır, şimdi cezayı yatırmak istiyorum ama karşıma bu hapis olayı çıkarmı onu bilmediğim için gidemiyorum. yani hazırlıksız olmak istemiyorum..
kaldı ki, ceza ya dair herhangi bir belge de yok elimde.. ben o tarihte calıştıgım yere ait aracı, onların istegi ile kullanıyordum, ve bana yatıracakları söylediler, ama ayrıldıktan sonra bi telefonla yatırmadıklarını, benim yatırmam gerektiğini söylediler.. Ve onlara bidaha ulaşamadım :(
Sayın cecey ilginiz için teşekkür ederim, sanırım sorunuzu da yanıtladım, şimdi durumum nedir sizce ?
yha bnmde bi sorum olucak arkadaşım trafik kazası yaptı fakat ehliyeti yok ve 18 yaşını doldurmadı karşı tarafta da 2 ölü var. şuanda tutuksuz yargılanıyor mahkemesi daha olmadı acaba kaç yıl hapis yatar ?
Şirket arabasını kullanıyorsanız onlarda bu işten en az sizin kadar sorumludur, bu yüzden o cezayı yatırdıklarını düşünüyorum yoksa şimdiye kadar başınız gerçek anlamda ağrırdı.. ama siz yinede bu konuyu ehliyet aldığınız yere de danışınız.
Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 206,00 YTL hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir (Değişik: 17.10.1996-4199/16 md./Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.).
cok teşekkür ederim ilgilendiginiz için..
Ve bu sitenin kurucularına da cok teşekkürler ayrıca !
cvbınz içn tşk ediyorum fakat bazı kişilerden duyduğuma göre en az 2 sene hapis cezası alır diyolar. doğru mu ? para cezasına çevirilebilirmi ?
Alıntı:
cecey rumuzlu üyeden alıntı
Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 206,00 YTL hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir (Değişik: 17.10.1996-4199/16 md./Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.).
İyi akşamlar benimde buna benzer bi problemim var umarım yardımcı olursunuz 28.03.2008 tarihinde C sınıfı ehliyetim olmasına rağmen motorsiklet kullandığım için 39/1 a maddesinden yani ''Sürücü belgesi sınıfına göre yetkisiz araç kullanmak'' suçundan trafik suç tutanağı tutuldu ve mahkemeye gideceğimi söylediler bundan sonraki süraç nasıl işliyor ve muhakkak ki asıl öğrenmek istediğim ne caza alacağım nette baktığımda 237 ytl yazıyo sadece bumu birde hapis cezası deniyor bu hağis cezası para cezasına mı çevriliyor yoksa gerçektende hapismi yacağım cvp verirseniz sevineceğim şimdiden ilginiz için tşkrlr.
gerçekten bana yardımcı olun lütfen bu gün uyuyabileceğimi sanmıyorum cevabınızı büyük bi merakla bekliyorum tekrar iyi akşaölar .
Sürücü belgesi sınıfına göre yetkisiz araç kullanmak,Sürücülere ve kullandıranlara 237,00 YTL. 1-2 ay, tekrarında 2-3 ay hapis Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir,
Hapis cezası mahkemenin takdiridir sanıyorum verirlermi kestirmek zor..
Alıntı:
özgee rumuzlu üyeden alıntı
cvbınz içn tşk ediyorum fakat bazı kişilerden duyduğuma göre en az 2 sene hapis cezası alır diyolar. doğru mu ? para cezasına çevirilebilirmi ?
Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek,Kullananlara ve kullandıranlara 237,00 YTL. 1-2 ay hapis tekrarında 2-3 ay hapis cezası
Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir,