Cevap: Re: Esrarla yakalanma
yeni konu açmayayım dedim.benimde böyle bir sıkıntı var.arkadaşıma mahkeme kağıdı geldi.2kişi yakalanmıştık işte.ama benimki henüz gelmedi.ben şimdi gidip nerden değiştiricem adresi?mahkemeye mi gidicem yoksa adliyeyemi. kadıköy bizim mahkememizin yeri.çok bir bilgim yok adres değişikliğini nasıl yapıcağımı bilgilendirirseniz acilen hemen önümüzdeki gün yapıcam.birde hafta sonu açık olmaz değilmi?
Alıntı:
winstonbab rumuzlu üyeden alıntı
yeni konu açmayayım dedim.benimde böyle bir sıkıntı var.arkadaşıma mahkeme kağıdı geldi.2kişi yakalanmıştık işte.ama benimki henüz gelmedi.ben şimdi gidip nerden değiştiricem adresi?mahkemeye mi gidicem yoksa adliyeyemi. kadıköy bizim mahkememizin yeri.çok bir bilgim yok adres değişikliğini nasıl yapıcağımı bilgilendirirseniz acilen hemen önümüzdeki gün yapıcam.birde hafta sonu açık olmaz değilmi?
Merhaba,
Aynı sorunlar geçtiğimiz Pazar günü bir hiç uğruna benim başıma da geldi. Eğer adres değişikliği konusunda bilgi edinebilirsen ve nasıl yapılacağını öğrenirsen banada bir özel msj atmanı rica ediyorum.
iyi gunler malıye bolumu son sınıf ogrencısıyım. nısanda 4 te vızelerımız baslayacagı ıcın kendıme ınternet ve oyun u son kez aynamak ıcın arkadasım (X) ın evıne gıttım bır gun onlarda kaldım sabaha kadar oyun oynadık.ertesı gun sadece selam verdıgım arkadasım almayan (Y) abı yı gorduk .ben eve gıtmeden ev arkadasımı aradım kapı anahtarı ıcın evde olmadıgını ogrendım . bundan dolayı (X) ile(Y) ve ben arabada dolastık. onlarında benım ikamet yerının uzerınde işleri oldugunu soyledıler. bende benıde eve bırakırmısınız dedım ve yola cıktık. arkadasımı bır kez daha aradım eve varmamıstı. bununuzrıne(Y) istersen donuste bırakalım senı dedıler .ıkametım ara sokakta oldugu için ve aceleciydiler .sonra bır semt e gırdık ben ve (Y) onde oturuyoruz arkadasım (X) arkada.sonra arabaya bır kısı daha bındı selam verdikten sonra (Y) ile kopekler hakkında konustular. (Y) kopek yetıstırıp satıyor. sadece arkadasım X e arabaya bınen bınen sahsın gaste kagıdında ufak bişi verdigini gordum. arkadasımın esrar maddesı kullandıgı bılıyorum. onu gorunce tahmın de ettım ne aldıklarını ama kesın olarak bılmıyordum ıcınde ne oldugunu.sonra polis bey ler arabayı durdurdular ve bızım ıfadelerımızı aldılar.sonra bırakıldık. ((bu mereti sadece bır kez 2009 hazıranda merak ve denemek maksatlı arkadas ortamındakı bırının kagıda sarması seklınde sıara ıcer gıbı denedım)). sonra bıze bır sey olmaz denetımlı serbestlık alırsınız dedıler. arastırdım (Y) nın bu konuda içmekten sabıkası oldugunu ogrendim. ifadem bu sekılde ve emnıyet sorgusunda arkadasların ifadesı de benım ıfademı desteklıyor. ifademde meraktan denedıgımı de soylemıstım ama kullanmadıgımı bagımlısı olmaıgımı o sure zarfından berı ıcmedıgımı soyledım ve ıfademe gectı. Dünya kadar planlarım vardı sozlesmelı subaylık kamu kurumu sınavları bakanlıklar hepsıne hazırlanıyordum kurs okul tan baska bir de ınternet oyunu harıcende evden dısarı bıle cıkmazdım. ondan dolayı mahvolmus durumdayım acaba ne olucak sicilime bir sey olucak mı veya sınavlarda nasıl etkılenecek. bu olaydan cekıncem yok yanlız benı bu kadar endıselendıren . esrar maddesının vucutta en uzun kalan atılması zor olan bır madde oldugu ogrendım .denedıgım sureden bu gune kadar acaba kalırmı suphesı benı endıselendırıyor. oyle bır sey olursa acaba bahsettıgım sınavlarım ve sıcılım nasıl olucak
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN KİMSE VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ . İLGİNİZ İÇİN TESEKKUR EDERİM.
Merhaba arkadaşlar,
Ben de haklı ya da haksız yere bu durumdan mağdur olan biri olarak süreçten biraz bahsedeyim size. En son yazan arkadaşlarımın hakkında ''kullanmak için uyuşturucu madde satın almak'' gibi bir gerekçe ile dava açılır. Gözaltı sırasında (ifadenizde yahut adliyede) verdiğiniz adresinize mahkeme için kağıt gelir. Yalan-yanlış adres verdiyseniz Yargı Baba adresinizi 'seçim kaydı ya da öss' fln gibi seçeneklerden dolayısıyla muhtar amcadan bulur o adrese gönderir kağıdı. Adres değiştirmek için ''İLGİLİ ADLİYENİN İLGİLİ MAHKEMESİNİN KALEMine (BİLDİĞİM KADARI İLE) '' gidip dilekçe vermeniz gerekir.
Sonra mahkeme kağıdında yazan tarih ve saatte mahkemeye intikal edersiniz etmezseniz aranıyor muhabbeti olur, canınız yanar, mahkemenin akabinde, yaşadığım şeyi söylüyorum; denetimli serbestlik gibi bir duruma maruz kalırsınız ve en az 1 sene en çok 5 sene olmak üzere (kanundan takip edebildiğim) bu durum devam eder. Size orada bir uzman verilir ver ayda EN AZ 1 kez olmak üzere buraya devam edersiniz. Uzman abi tahlil ister, gerekli psikolojik uzmanlığını konuşturur, sizi bu illete devam ediyor musunuz diye kontrol eder ve/ya uzaklaştırmaya gayret eder. Temiz çıkılmaması halinde dosyanızı mahkemeye gönderir (ki bu durumda cezanın gereği ne ise, örneğin hapis, uygulanabilir ) Dosya kapanana kadar (en az 1 sene ) temiz çıkılırsa, sorun olmaz, mahkeme kararı BİRNEVİ iptal olur.
2009 senesinde içtiğiniz ESRAR maddesinin şu an bünyenizde çıkmayacağından eminim, ancak, bundan sonra kullanırsanız her an karşınıza adli bir olay olarak çıkabilir. Bu yüzden kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Diğer maddelere zaten Allah bulaştırmasın, daha uzun süre kalıcıdır.
Verdiğim bilgiler tamamen şahsi deneyim ve öğrendiklerimden ibarettir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Hepinize geçmiş olsun.
ilgin için tesekkür ederim selfego.aklıma yanlız bir nokta takıldı 2009 da kullandım .siz bunun vucumda cıkmayacagından emin oldugunuzu soylediniz. peki cıkmayan birseyden oturu denetimi nasıl vericekler. yanı bilmiyorum ama bu thc denilen bir madde oranına bakıyolarmıs ve bu madde cok uzun sure vucutta kalabılıyormus kesın bır bılgı de yok ne kadar surede vucudun bu maddeyı attıgı konusunda. az da olsa cıkma ıhtımalı yuzunden depresyon noktasına dayandım. sureklı aklımda bu . bu thc denılen maddenın oranı konusunda bır sınıra mı bakıyolar nasıl belırlıyolar bu konuyu mesela alkol de kı gıbı bır oranın ustunde olursa veya zaten tahlıl de ne kadar sure kullanıldıgı veya kullanılmadıgı bellı oluyo o konuda istisna veya baska bir durum soz konusu mu . cunku kriminal tahlılde 30 yıl surede bile vucutta kaldıgını soyleyenler var. kriminal tahlil yapılırsa kesın cıkar dıyorlar. bu konuda bilgilendirirsen sevinirim hocam. tekrar tesekkur ederım .selametle
Evet arkadaşlar olayin üzerinden yaklasık 5 yıl gecmiş o zamanlar üniversite hazırlık ogrencisiydim suan okulumu bitirdim. Davam sonucu denetimli serbestlik almıştım ve avukatım aynı zamandan akrabamda olur bu karar sonucunda yargıtaya basvurmustu. Daha sonra kendisi vefat etti bizde baska bir avukata verdik. 5 yil gecmesine ragmen hala her hangi bir sonuc cıkmadı yargıtaydan. Bu olayı dusunmek bile bana zarar verdigi icin avukatla hic ne yüz yüze nede telefondan irtibat kurdum. Ailem konusuyor sadece o da herhangi kotu bir sey cikmiycagini vs soyluyor ama yaklasık 5 yil gibi bir süre gecti ve hala bir sey yok. En son yarin gidip yargıtaya kendim sorucam.
Arkadaslar yargıtay dosya numarami buldum ve internetten sorgu yaptım. 10,06,2010 da dosyam yargıtaya gitmiş ve hala arşivde bekliyor daha ne kadar sürer bu acaba. Bir de nasıl bir sonuç cıkıcak. Avukatım yargıtaya neden basvurdu bilmiyorum kendisi olaydan bir kac ay sonra vefat ettiği icin kimse bilmiyor yargıtaydan nasıl bir sonuc cıkar acaba ?
q.çölqııııuuyj
ben bir akrabaı esrar satmasından dolayı ihbar etim. polislere gerekli bilgileri verdim yani iş birliği yaptım. sonuç olarak polisler akrabamı aldılar. ben sadece esrar sattığını sanıyordum evinden 150-190 gr paket paket esrar ve 50 tane hap bulundu. akrabam şimdi ceza evinde. ve cazası kesileşmiş değil henüz. 2. mahkemesi görülecek. sattığı kişiler evet ben bu adamdan aldım sadece esrar aldım demiş. akrabam ise ben hapları kullanıyorum satmyorum demiş. dediğim gibi hala cazası kesinleşmedi. herkes 3 ay yatar cıkar diyor ama ben herkesin her suç işleyenin hakettiği cezayı alması taraftarıyım umarım ne kadar akrabam da olsa 3 ay ile sınırlı kalmaz da haketiğini alır ve insanları zehirlemeyi bırakır.aslında bu konuyla ilgili görüşüüzü almak istiyorum gerçekten bu miktar madde ile 3 ayla sınırlı mı kalır sizce de?
- - - Updated - - -
ben bir akrabaı esrar satmasından dolayı ihbar etim. polislere gerekli bilgileri verdim yani iş birliği yaptım. sonuç olarak polisler akrabam aldılar. ben sadece esrar sattığını sanıyordum evinden 150-190 gr paket paket esrar ve 50 tane hap bulundu. akrabam şimdi ceza evinde. ve cazası kesileşmiş değil henüz. 2. mahkemesi görülecek. sattığı kişiler evet ben bu adamdan aldım sadece esrar aldım demiş. akrabam ise ben hapları kullanıyorum satmyorum demiş. dediğim gibi hala cazası kesinleşmedi. herkes 3 ay yatar cıkar diyor ama ben herkesin her suç işleyenin hakettiği cezayı alması taraftarıyım umarım ne kadar akrabam da olsa 3 ay ile sınırlı kalmaz da haketiğini alır ve insanları zehirlemeyi bırakır.aslında bu konuyla ilgili görüşüüzü almak istiyorum gerçekten bu miktar madde ile 3 ayla sınırlı mı kalır sizce de?
yardım edecek birisi yok mu bana ?