Kredi kartı borcu ve mal beyanı
sevigili hukukcu arkadaşlar. benimde kredi kartı borcum var. taksitlendirdim ama taksitlerimide ödeyemedimm. banka en son aradığında idari takibin başladığını sölediler. bu olay yaklaşık 3 ay oldu. bu arada ben evimde taşındım. bu zaman zarfında hiç irtibta geçmedim ne banka ile nede avukat ile.şimdi korkum mal beyanı istemişlermidir benden . mal beyanından dolayı ceza yiyebilirmiyim. borcum 1500 ytl ve tamamını nisan ayında ödeyeceğim. bu arada başımın mal beyanından belaya girmesinden korkuyorum. ne yapayım ne tavsye edersiniz. şimdiden çok teşekkürler
Re: kredi kartı borcu ve mal beyanı
Adres değişikliğini bankanıza bildirmeniz gerekiyordu.Aksi taktirde bankanın eski adresinize yaptığı tebliğleri tebellüğ etmiş kabul ediliyorsunuz.
Ödeme emri tebliğ edilmişse,mal beyanında bulunma zorunluluğunuzun doğduğu anlamına gelir bu.Süresinde beyanda bulunmadığınız taktirde,alacaklının şikayeti halinde hapis cezasına hükmolunur.Bu ceza ise ancak ödeme halinde düşer.
Re: Kredi kartı borcu ve mal beyanı
Hapis cezası değil disiplin cezasıdır.
Bende aynı durumda sayılırım ama banka disiplin cezasına yanaşmazlar çoğunlukla korkutmak amacıyla yapacaklarını söylerler böyle bir ceza aldıktan sonra alacaklarını daha zor tahsil ederler çünkü. Ve hemende böyle bir süreç başlamaz durum avukata intigal edecek dava açılacak avukat sizden 2 katı para isteyecek anlayacağınız nereden baksanız bu 1,5 seneyi bulur
alt tarafı disiplin cezası alırsın 10 gün hafta sonları 2 gün sayılıyor yani 6 gün yatarsın sonrada parayı ödeme benim başıma geldi 2 senedir parayı almak için kıvanıyorlar ama alamıyacaklar zaten kartların hepsi sigortalı kafan rahat olsun.
Mal beyanı cezası kalktı. Hala bilgisi olmayıp hapis yatarsın diyenlere şaşırıyorum doğrusu! Ne kadar da meraklısınız yahu milleti içeri tıkmaya! :) Anayasa Mahkemesinin iptal kararından haberiniz yok galiba? Ceza filan verilmediği gibi infazlar bile durdurulmuş durumda...İİK-337 de konuyla ilgili yapılacak yeni düzenlemeye kadar da bu böyle devam edecek.
gerçekten anlamak zor mal beyanında bulunmama için hapis cezası artık uygulanmıyor.Arkadaşlar hala ne akla hizmet hapis cezası var diyorlar anlamak zor arkadaşın dediği gibi milleti içeri tıktırmaya nede meraklıyız:)
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Mal beyanı cezası kalktı. Hala bilgisi olmayıp hapis yatarsın diyenlere şaşırıyorum doğrusu! Ne kadar da meraklısınız yahu milleti içeri tıkmaya! :) Anayasa Mahkemesinin iptal kararından haberiniz yok galiba? Ceza filan verilmediği gibi infazlar bile durdurulmuş durumda...İİK-337 de konuyla ilgili yapılacak yeni düzenlemeye kadar da bu böyle devam edecek.
Alıntı:
yildiz9420 rumuzlu üyeden alıntı
gerçekten anlamak zor mal beyanında bulunmama için hapis cezası artık uygulanmıyor.Arkadaşlar hala ne akla hizmet hapis cezası var diyorlar anlamak zor arkadaşın dediği gibi milleti içeri tıktırmaya nede meraklıyız:)
Madde 337 nin 1. fıkrası, Anayasa Mahkemesi'nin 16.4.2008 tarih ve 26849 sayılı R.G.'de yayımlanan, 28.2.2008 T., 2006/71 E. ve 2008/69 K. sayılı Kararı ile yayımından 1 yıl sonra yürürlüğe girmek üzere iptal edilmiştir.
Sayın c_selin'in attığı postun tarihi olan 01-03-2008 tarihinde mal beyanında bulunulmaması durumunda hapis cezası veriliyordu.. Yani neymiş kimse kimseyi içeri tıktırmaya meraklı değilmiş.. Forumdaki hukukçu arkadaşlara karşı son dönemde artan bu laf sokma çabalarını anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum..
[QUOTE=Forumdaki hukukçu arkadaşlara karşı son dönemde artan bu laf sokma çabalarını anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum..[/QUOTE]
Sayın Görecek;
Evet, hakikaten aynen bende öyle!
Alıntı:
Kağan Durmuş Görecek rumuzlu üyeden alıntı
Madde 337 nin 1. fıkrası, Anayasa Mahkemesi'nin 16.4.2008 tarih ve 26849 sayılı R.G.'de yayımlanan, 28.2.2008 T., 2006/71 E. ve 2008/69 K. sayılı Kararı ile yayımından 1 yıl sonra yürürlüğe girmek üzere iptal edilmiştir.
Sayın c_selin'in attığı postun tarihi olan 01-03-2008 tarihinde mal beyanında bulunulmaması durumunda hapis cezası veriliyordu.. Yani neymiş kimse kimseyi içeri tıktırmaya meraklı değilmiş.. Forumdaki hukukçu arkadaşlara karşı son dönemde artan bu laf sokma çabalarını anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum..
Ayrıca "Laf Sokmak" da ne demek? Benim hukukçu üyelere karşı böyle bir çabamın daha doğrusu varsa böyle bir akımın içerisinde olduğunu nereden çıkartıyorsunuz? Bu ne biçim bir üsluptur? Sayın c_selin, değerli bir üyemizdir. Kendisi de pekala konuyla ilgili görüşlerini bildirebilir veya gerekirse bizleri uyarabilir. Ben zaten direk kendisine yönelik bir açıklama da yapmadım. Bunu nereden çıkarttınız? "Peki Siz, buradaki hukukçuların avukatlığını yapmak gibi bir misyona mı sahipsiniz?" diye ben size soruyor muyum hiç! Gereksiz polemik yaratmayın bence durduk yere şimdi...
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca "Laf Sokmak" da ne demek? Benim hukukçu üyelere karşı böyle bir çabamın daha doğrusu varsa böyle bir akımın içerisinde olduğunu nereden çıkartıyorsunuz? Bu ne biçim bir üsluptur? Sayın c_selin, değerli bir üyemizdir. Kendisi de pekala konuyla ilgili görüşlerini bildirebilir veya gerekirse bizleri uyarabilir. Ben zaten direk kendisine yönelik bir açıklama da yapmadım. Bunu nereden çıkarttınız? "Peki Siz, buradaki hukukçuların avukatlığını yapmak gibi bir misyona mı sahipsiniz?" diye ben size soruyor muyum hiç! Gereksiz polemik yaratmayın bence durduk yere şimdi...
Sayın hukuksever;
birinin postuna cevap yazacağınızda ilk önce tarihine bakın;) 4 ay önce yazılmış bir posta alaycı bir üslupla cevap veriyorsunuz, insanları bilgisizlikle suçlayıp bir de üzerine şaşırıp kalıyorsunuz.. Ben bu forumda kimsenin ''milleti içeri tıkmaya'' meraklı olduğuna inanmıyorum bence siz de inanmayın.. Her neyse uzatmanın anlamı yok (gerçi uzayacağından da adım gibi eminim, şöyle 10 15 satırlık, süslü kelimelerle bezenmiş uzuun bir cevap bekliyorum sizden :) )
Alıntı:
Kağan Durmuş Görecek rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hukuksever;
birinin postuna cevap yazacağınızda ilk önce tarihine bakın;) 4 ay önce yazılmış bir posta alaycı bir üslupla cevap veriyorsunuz, insanları bilgisizlikle suçlayıp bir de üzerine şaşırıp kalıyorsunuz.. Ben bu forumda kimsenin ''milleti içeri tıkmaya'' meraklı olduğuna inanmıyorum bence siz de inanmayın.. Her neyse uzatmanın anlamı yok (gerçi uzayacağından da adım gibi eminim, şöyle 10 15 satırlık, süslü kelimelerle bezenmiş uzuun bir cevap bekliyorum sizden :) )
Senden mi öğrenicem kimin postuna ne yazacağımı? Kim kimi suçlamış, kiminle alay etmiş?. Senin ya kafan güzel yada birilerinin üzerinden prim yapmaya çalışıyorsun! İşine bak sen evlat, işine! Sana iki satır yeter. Staja devam. ;)