-
Askerliğe elverişli değildir belgesi
Sevgili arkadaşlar, askerliğe elverişli değildir şeklınde askerlık şubesınden alınan belgede hangı sebepten dolayı verıldığı yazılıyor mu? yada iş veren biri bu belgeden neden elverışlı değildir bılgısıne ulaşabılırmı?
cevaplar için şimdiden tşk. ederım.
-
Rapor kodları hakkında
Merhabalar.
Askere elverişli değildir şeklınde alınan raporlarda anladığım kadarıyla sebep açıkça yazmasada bazı kodlar oluyor.( raporun neye istınaden alındığına dair)
Bu kodlara kimler ulaşabılıyor yanı her iş yerı veya kişi bu kodları öğrenebılır mi?
İnsan hakları açısından benim özelimi herkesın bilmesini açıkçası istemem ve sanırım TSK de bunun önune geçmiştır dıye yorum yapıyorum ama aramızdakı hukukcu arkadaşlar ve gorevlıler daha yetkın cevaplar verecektır.
Saygılarımla.
-
İş yerleri kodları okuyabilir mi?
Merhaba ben askerlıkten dolayı muaf raporu alacağım.
İşyerlerı bu askerliğe elverışlı değildır bıcımınde verılen raporların neye ıstınaden verıldığını öğrenme hakkına sahıpmıdır.
Çunku raporun verılme sebebı psikoseksuel bozukluk adı altında olacak.
Kımsenın,askerlığe elverışlı değildır raporumun neye ıstınaden verıldıpını bılmek ıstememem doğal değilmi? Benım özluk haklarıma gasp olmuyor mu?
-
Re: askerlığe elverişli değildir belgesı
Askerliğe elverişli olup olmamakla ilgili karar sadece ve sadece hastahaneler tarafından verilir.Askerlik şubesi tarafından verilecek belge terhis belgesidir.Buda genellikle birlik tarafından düzenlenir.Bu belgede terhis sebebi diye bir bölüm var.Oraya hastahanenin raporunun tarih sayı ve numarası yazılır.O hastalığa yönetmelikte bir numara verilmiştir.Bunun o bölüme yazılıp yazılmadığını bilmiyorum.Terhis belgeni alınca görürsün.Öncelikle çürük olup olmadığın kesinleşsin ondan sonra bu derdin peşine düşersin.
-
askerlık durum belgesıne bakanlar
Merhaba
işyerlerı askerlıkten muaf olanlardan askerlık durum belgesındekı kod veya neden bu muaflığın alındığını öğrenebılır mi?
Ben gay olduğum için muafıyetımın sebebının öğrenılmesını istememekteyım.Bılgısı olanlar paylaşırsa sevınırım.
YÖNETİM:Aynı konuyu farklı başlıklar altında tekrarlamaya devam etmeniz durumunda konularınız ve üyeliğiniz kilitlenebilecektir.Lütfen konu bütünlüğü sağlamak ve forum kirliliği yaratmamak için konu tekrarı yapmayınız.
-
Re: askerlık durum belgesıne bakanlar
Mesela TSY SYY 17/B-3 diye yazar.Bunu ancak araştırarak ya da askerlik şubesine sorularak öğrenilebilir.
-
Re: Askerlığe elverişli değildir belgesı
Diğer arkadaşların dediği gibi değil. Askerliğe Elverişli Değildir kararlı raporunuza göre terhis belgenizi askerlik şubesi yapar ama Terhis Belgesinin diyecekler hanesine rahatsızlığın kodu ile açıklamasını da yazarlar.
Ayrıca raporun arka yüzünü çevirip baktığınızda hem kodu ile hem hastalığın adının Kırmızı Kalemle yazıldığını görürsünüz. Yani işveren ler ve aileniz kolayca öğreniler......
-
Arkadaşım ben askerlik şubelerinde 23 yıl görev yaptım yok öyle bir şey rahatsızlığınızın detayı ne size verilecek belgelerde görünür ne de herhangi bir sorana bilgi verilir. Bu kesinlikle yasaktır. Sadece Falan as.hastanenin falan günlü ve tarihli sayılı raporuna istinaden hakkında askerliğe elverişli değildir ibaresi yazılır ve detaya girilmez. Daha merak ettiğin bir şey varsa sor bana
-
sayın
eyup yaşar ben de sızın dedığınızı öğrendım.
Serbulent bey sanırım başka bırşey anladı yada bilgisi olmadığı bır konu üzerınde yorum yaptı.Ki bu yuzden çok yanlış bir karar almam söz konusu olabılırdı.
-
Alıntı:
Serbulent_26 rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca raporun arka yüzünü çevirip baktığınızda hem kodu ile hem hastalığın adının Kırmızı Kalemle yazıldığını görürsünüz. Yani işveren ler ve aileniz kolayca öğreniler......
Rapordan değil terhis belgesinden bahsediliyor.
-
seyrialem kardeşim söylediğim gibi ben 23 yıl bu işle uğraştım ve bu belgeleri ben verirdim gelenlere. daha detaylı direkt bilgi almak istersen benim msn adresim discovery444@hotmail.com msn.adresimde bu ekle sana anlatayım hoşçakal
-
selam ....
2006'nın Ağustos ayında askere alındım.Ancak daha öncesinde Epilepsi (Sara) hastası olduğumu, tedevi gördüğümü ve belirsiz aralıklarla ve dış etkenlere bağlı olarak nöbetler geçirdiğimi anlatmıştım.Fakat halen daha görevinde olan şube komutanımız "sana birşey olmaz sen aslansın" dedi ve beni herhangi bir hastaneye göndermeye gerek görmedi.
Daha sonrasında acemi birlik ve usta birliğime katıldım.Tabi bu geçen sürelerde 4 kez sara nöbeti geçirdim.Hatta acemi birliğimde iken beni hastaneye dahi gönderdiler.Ama askeri hastane benim hastanede en az 15 gün gözetim altında tutulmam gerektiğini söyledi.Usta birliğim aynı yerde fakat Askeri Hastane'ye gönderildim.Ve tam 3 ay boyunca Nöroloji Uzmanı askerlik yaptıktan sonra, yine nöbet geçirdiğim bir gün Nöroloji Uzmanı komutanım (bu nöbeti kendisi görmek istiyordu ve bu nöbet hastanede gerçekleşti) buna tanıklık etti ve 2 gün sonrasında bana savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir raporu verildi.
Öğrenmek istediğim şu.benim askere alınmadan önce gayet iyi bir işim vardı.Acaba bu ve bunu gibi olaylar için Genlkurmay başkanlığı tazminat veriyor mu?
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
(kusura bakmayın konuyu çok uzattım ancak anlaşılabilir olması açısından böylesini uygun gördüm)
-
Alıntı:
baiseurmarin rumuzlu üyeden alıntı
selam ....
2006'nın Ağustos ayında askere alındım.Ancak daha öncesinde Epilepsi (Sara) hastası olduğumu, tedevi gördüğümü ve belirsiz aralıklarla ve dış etkenlere bağlı olarak nöbetler geçirdiğimi anlatmıştım.Fakat halen daha görevinde olan şube komutanımız "sana birşey olmaz sen aslansın" dedi ve beni herhangi bir hastaneye göndermeye gerek görmedi.
Daha sonrasında acemi birlik ve usta birliğime katıldım.Tabi bu geçen sürelerde 4 kez sara nöbeti geçirdim.Hatta acemi birliğimde iken beni hastaneye dahi gönderdiler.Ama askeri hastane benim hastanede en az 15 gün gözetim altında tutulmam gerektiğini söyledi.Usta birliğim aynı yerde fakat Askeri Hastane'ye gönderildim.Ve tam 3 ay boyunca Nöroloji Uzmanı askerlik yaptıktan sonra, yine nöbet geçirdiğim bir gün Nöroloji Uzmanı komutanım (bu nöbeti kendisi görmek istiyordu ve bu nöbet hastanede gerçekleşti) buna tanıklık etti ve 2 gün sonrasında bana savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir raporu verildi.
Öğrenmek istediğim şu.benim askere alınmadan önce gayet iyi bir işim vardı.Acaba bu ve bunu gibi olaylar için Genlkurmay başkanlığı tazminat veriyor mu?
(kusura bakmayın konuyu çok uzattım ancak anlaşılabilir olması açısından böylesini uygun gördüm)
Rahatsızlığınızın askere gitmeden önce de varolduğunu söylemişsiniz. Askerde iken başınıza gelen bir rahatsızlık halinde TSK. tazminat veya yardım yapar ama rahatsızlığınızın askerlikle bir ilgisi olmadığından herhangi bir tazminat veya ödeme sözkonusu olamaz. Saygılarımla..
-
Alıntı:
selam ....
Askere alınmamam gerekirken alındım ve hiç gereği yokken şukadar ay askerlik nedeniyle şu kadar maddi ve şukadar manevi zarara uğradım diyerek Askeri yüksek idare mahkemesinde tazminat davası açabilirsin.İnternette Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin sitesine bak.Örnek karar bulabilirsin.
-
selam ....
Askere alınmamam gerekirken alındım ve hiç gereği yokken şukadar ay askerlik nedeniyle şu kadar maddi ve şukadar manevi zarara uğradım diyerek Askeri yüksek idare mahkemesinde tazminat davası açabilirsin.İnternette Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin sitesine bak.Örnek karar bulabilirsin.
''yld19sm'' özellikle sen bana yardımcı olabilirsen sevinirim. benim sorum şu: ben askerdeyken geçirdiğim bir ameliyat geçirdim ve bana ameliyat belgesini verdiler ama daha sonra adresime postayla 2 adet belge geldi üstteki belge terhis belgesiydi birliğimden gönderilmiş, altta ise askerliğe elverişli değildir raporu vardı. kpss den atandığım kuruma ben sadece terhis belgesini verdim ve aranan şartlarda ...ve askerlikten muaf olmak ta yazıyordu şimdi benim kurumum terhis belgesinden dolayı askerliğimi yaptım olarak biliyor muhtemelen bu ilerde bana sorun yaratır mı ve askerlikten muaf olmak benim durumuma uyuyorsa bu durumu düzeltebilir miyim? cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler ''yld19sm''
-
Alıntı:
cimbomlu00 rumuzlu üyeden alıntı
''yld19sm'' özellikle sen bana yardımcı olabilirsen sevinirim. benim sorum şu: ben askerdeyken geçirdiğim bir ameliyat geçirdim ve bana ameliyat belgesini verdiler ama daha sonra adresime postayla 2 adet belge geldi üstteki belge terhis belgesiydi birliğimden gönderilmiş, altta ise askerliğe elverişli değildir raporu vardı. kpss den atandığım kuruma ben sadece terhis belgesini verdim ve aranan şartlarda ...ve askerlikten muaf olmak ta yazıyordu şimdi benim kurumum terhis belgesinden dolayı askerliğimi yaptım olarak biliyor muhtemelen bu ilerde bana sorun yaratır mı ve askerlikten muaf olmak benim durumuma uyuyorsa bu durumu düzeltebilir miyim? cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler ''yld19sm''
Bir sorun yaratacağını sanmam.Askerlikten kaçmadınızki sağlık nedeniyle terhis edildiniz.
-
yld19sm çok teşekkürler yani ben askerlik yapmış oluyor muyum yoksa muaf mı oluyorum yani kurumum ileride askerlikle ilgili bir sorun yaratabilir mi acaba diye düşünüyorum eğer öyle ise askerliğe elverişli değildir raporunu da kurumuma vermeme gerek var mı ya da ilerde bir anlaşmazlık doğduğunda terhis belgesini kanıt olarak gösterebilir miyim? askeriye neden hem askerliğe elverişsiz raporu hem de terhis belgesi veriyor mantığı nedir acaba çok kararsız bir durumdayım ilerde bir sorun yaşamak istemiyorum çok soru sordum ama gerçekten netleştirmek istiyorum durumumu bu arada sen hukukçu musun
-
Alıntı:
cimbomlu00 rumuzlu üyeden alıntı
yld19sm çok teşekkürler yani ben askerlik yapmış oluyor muyum yoksa muaf mı oluyorum yani kurumum ileride askerlikle ilgili bir sorun yaratabilir mi acaba diye düşünüyorum eğer öyle ise askerliğe elverişli değildir raporunu da kurumuma vermeme gerek var mı ya da ilerde bir anlaşmazlık doğduğunda terhis belgesini kanıt olarak gösterebilir miyim? askeriye neden hem askerliğe elverişsiz raporu hem de terhis belgesi veriyor mantığı nedir acaba çok kararsız bir durumdayım ilerde bir sorun yaşamak istemiyorum çok soru sordum ama gerçekten netleştirmek istiyorum durumumu bu arada sen hukukçu musun
Asker alınırken belge ile gidiyorsun çıkarken de verilen belgenin adı Terhis belgesi.Çok fazla sıkıntı yapıyorsunuz.Bir sorun çıkmaz.Terhis belgesi hastahanenin verdiği rapora dayanılarak düzenlendi.Her ikisininde olması lazım.
-
Cevap: Askerlığe elverişli değildir belgesı
şubeden istediğiniz askerlikle ilişkiniz olmadığınıza dair belge istendiğinde o belgede muafiyete sebeb olan hastalık veya hastalık kodu yok değil mi?Şu durumu bir netleştirseydiniz sn eyüpyaşar?en ii siz bilirsiniz
-
Cevap: Re: Askerlığe elverişli değildir belgesı
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Asker alınırken belge ile gidiyorsun çıkarken de verilen belgenin adı Terhis belgesi.Çok fazla sıkıntı yapıyorsunuz.Bir sorun çıkmaz.Terhis belgesi hastahanenin verdiği rapora dayanılarak düzenlendi.Her ikisininde olması lazım.
Sevgili arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yaşadığım psikolojik sorunlardan ötürü yaklaşık 4 aylık askerken firar ettim 9 sene sonra gidip kendim teslim oldum sonrasında yine 9 günlük bir firar olayım daha oldu toplam 2 firar suçum var ancak psikolojik sorunlarımdan dolayı önce kıta hastanesinde yattım ve fayda görmeyince GATA ya gönderildim bunun sonucunda da "B 16 F 1 DEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" raporu aldım GATA dan.. sizlere sorum acaba Firar dan dolayı ceza yatar mıyım çünkü Askerliğe Elverişli Değildir raporu aldım lütfen yardımcı olun çünkü rahatsızlığım zaten psikolojik ve belirsizlik durumlarında daha da alevlenen bir hastalık böyle bir olay kendisi veya tanıdığı bir insanın başından geçmiş olan veya bu konuda bilgisi olan değerli hukukçu üyelerinde fikir ve bilgilerine ihtiyacım var teşekürler ...
-
Cevap: Askerliğe elverişli değildir belgesi
Raporda ne yazıyor merak ettim :)
-
Cevap: Askerliğe elverişli değildir belgesi
Alıntı:
Nedensiz20 rumuzlu üyeden alıntı
Raporda ne yazıyor merak ettim :)
"B 16 F 1 DEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" kardeşim aynen böyle yazıyor Uyum Bozukluğu
-
sayın eyüp yaşar bey
bende askerlikten elverişsizdir raporu aldım ve ön kurul raporunda şöyle yazıyor
rahatsızlığı : anti sosyal kişilik bozukluğu
bana gelecek olan terhis belgesinde de bu yazacak mı
ayrıca altında '' barışta askerliğe elverişsizdir seferde görev '' yapar yazıyor
birde birşey daha sormak istiyorum ben askeri cezaevinde 20 ay ceza yattım firarlardan dolayı ve bu yattığım cezalardan dolayı bu raporu aldım acaba askeriyeden bana ana raporum geldikten sonra para ödenecek mi veya dava açma hakkım var mı çünkü ben 21.08.1998 de askere alındım ve yapamıyorum dediğim halde 11.11.2009 tarihine kadar 20 ay ceza yattım 6 sefer firar ettim ve en sonunda bu raporu verdiler şu an pisikolojik sorunlarım devam ediyor ve hayatıma devam edemiyorum..
-
Mrb Ben askerde usta birliğinde iken rahatsizlandim ve bana askerliğe elverişsiz raporu ile birlikte teskeremide verdiler şimdi ben askerlikten muafmiyim yoksa yapildimi görünüyor nasil öğrenebilirim bunu ??? askere gitmeden önce ve acemi birliğinde alinan elverişsiz raporlari ile birlikte teskere verilmiyor.... ???????cevabınız için simdiden tesekkürler...
-
peki bunları adliye hakimi ne derece bu belgeleri inceliyebilir ? bilginiz var mı ?