-
İnternette sarfettiğim kelimeler sonucunda şahsıma dava açıldı. Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar bundan 4-5 ay önce bir forum sitesinde x kişiye hakaret ettim. Fakat yazdığım mesajda direk onun ad ve soyadını veya rumuzunu kullanmadım.. Bu kişi yazdıklarımı kendi üzerine alıp, ve kaydedip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.. İnternet benim üzerime değil annemin üzerine..
Savcılık bu gün annemi aramış ifade almak için annem de gitmiş ''interneti ben kullanmıyorum daha çok oğlum kullanıyor'' demiş ve bunu üzerine savcılık beni çağırdı...
İşin özü sizden yardım istiyorum.Nasıl bir ifade vermeliyim ki davadan kurtulayım?..
Sonuçta o yazıları benim yazmadığıma dair bir sürü olasılık ortaya atılabilir.. Onları yazdığıma dair bir ispat mı var? Ben yapmadım derim. Başkası yazmış derim. Ya da forum moderatörü mesajımı editleyip benim yerime hakaret etmiş suç üstüme kalmış vs. vs. gibi ifadeler öne sürersem sonuç ne olur?... Yardım ederseniz çok sevinirim..Bundan nasıl sıyrılabilirim?...
ek:20 yaşındayım
-
Re: İnternette sarfettiğim kelimeler sonucunda şahsıma dava açıldı. Ne yapmalıyım?
arkadaşım sen kaç dogumlusun konuya ordan bir yorum yapmaya başlıyayım.
-
Re: İnternette sarfettiğim kelimeler sonucunda şahsıma dava açıldı. Ne yapmalıyım?
Alıntı:
vatan07 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım sen kaç dogumlusun konuya ordan bir yorum yapmaya başlıyayım.
87 doğumlu 20 yaşındayım
-
arkadaşım sen reşit birisin bu yüzden savcılıga gideceksin o pc benim ben kulanıyorum benden başka kulanan yok başkası yapmıştır dersende onu bulmanı ve sonrada yalan beyandan başın agrır sen sadece ifadeye gitiyin de ben o siteye girdim formlarda konular yazarken şahsıma hakaret ler yagmaya başladı önce leri tanımadıgım şahıslardan gelen msj ları düzeltmelerini istedim benii iyice kızdırdıklarında bende o şekilde yazılar yazdım amma hiçbir şekilde kişi veya kişilerin isimlerini kulanmadım sadece bana hakaret edene etim dersin tabi orada neler yazdıgını sen biliyorsun buna göre kendine yolçiz amma sana bir abi nasiyatı gerçekleri herzaman söle bu olaydada avantajlarınvar isim kulanmadıgın için bu yüzden sadece ifaden alınır ve takipsizlik kararı verilir.kolay gelsin
-
Alıntı:
arkadaşım sen reşit birisin bu yüzden savcılıga gideceksin o pc benim ben kulanıyorum benden başka kulanan yok başkası yapmıştır dersende onu bulmanı ve sonrada yalan beyandan başın agrır sen sadece ifadeye gitiyin de ben o siteye girdim formlarda konular yazarken şahsıma hakaret ler yagmaya başladı önce leri tanımadıgım şahıslardan gelen msj ları düzeltmelerini istedim benii iyice kızdırdıklarında bende o şekilde yazılar yazdım amma hiçbir şekilde kişi veya kişilerin isimlerini kulanmadım sadece bana hakaret edene etim dersin tabi orada neler yazdıgını sen biliyorsun buna göre kendine yolçiz amma sana bir abi nasiyatı gerçekleri herzaman söle bu olaydada avantajlarınvar isim kulanmadıgın için bu yüzden sadece ifaden alınır ve takipsizlik kararı verilir.kolay gelsin
Teşekkür ederim önerin için.
Ben yazmadım diye itiraz etsem ne olur? Kimin yazdığını da bilmiyorum derim... Ben evde yokken adamın biri girip yazmış olamaz mı? İhtimal çok sonuçta. Alkol almıştım, aklım yerinde değildi derim vs. vs.Beni o yazıları yazarken kimse görmedi.. Şahitde bulabilirim hatta.. Anladınız siz ne demek istediğimi.. Yani ilk ifadede sıyrılmak istiyorum .. Yarın gideceğim de..
-
arkadaşım kimse kim senin evine girip o yazıları yazmaz ben arkadaşlarımla odamda aglem yapıyordum hepimiz alkolüydük kimin ne yazdıgı kimin kimle ne konuş tugu belli degildi isterseniz o geceki arkadaşlarımı da getireyim de amma konuşurken efendi ve kendinden eminol sakın kekeleme hiç tedirgin olmana da gerek yok dosya senin arkandan takipsizlik kararıyla kapanır.
-
Savcıya nasıl bir ifade verirsem, bu olaydan başım ağrımadan kurtulurum? Avukatlarımızdan bunu istiyorum aslında :(
-
Alıntı:
arkadaşım kimse kim senin evine girip o yazıları yazmaz ben arkadaşlarımla odamda aglem yapıyordum hepimiz alkolüydük kimin ne yazdıgı kimin kimle ne konuş tugu belli degildi isterseniz o geceki arkadaşlarımı da getireyim de amma konuşurken efendi ve kendinden eminol sakın kekeleme hiç tedirgin olmana da gerek yok dosya senin arkandan takipsizlik kararıyla kapanır.
Çok sağol abi dediklerini yapıcam...
-
sen benim sana önerdiyim senaryoyu düşün o nun üzerinden git başka şey düşünme .
-
Alıntı:
sen benim sana önerdiyim senaryoyu düşün o nun üzerinden git başka şey düşünme .
Savcı bu seferde o senaryonun delillerini isterse ne yaparız? Alem yaptığını ispatla vs. diyebilir mi?
-
ne yapmam gerektiği konusunda başka yardım edecek olursa çok sevinirim.. :((
-
Merhaba,
Karsilikli hakaret vardi ben de bu nedenle hakaret ettim derseniz,sucu ikrar etmis olursunuz aksini de ispat edemediginiz icin mutlaka ceza alirsiniz..
Forumdaki mesajin degistirildigi iddia edilebilir ki bu durumda forum verileri bilirkisi incelemesinden gececektir,bu gibi kayitlara ne sekilde itibar edilecegini mahkeme tayin edecektir.
Alkolluydum,kendimde degildim gibi savunmalar da ceza almaniza engel degildir,zira alkollu olmak bir hukuka uygunluk ya da cezasizlik nedeni degildir..
Ifadenizi vermeden bir avukatin profosyonel yardimindan yararlanmanizi siddetle tavsiye ederim,ip adresinden sizi bulduklarina gore ortada maddi deliller var demektir ki bu da durumun ciddi oldugunu gosterir..
Saygilarimla.
-
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için
-
talha sen hangı ıldesın ızmırdemısın?
-
Alıntı:
talha_ rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bundan 4-5 ay önce bir forum sitesinde x kişiye hakaret ettim. Fakat yazdığım mesajda direk onun ad ve soyadını veya rumuzunu kullanmadım.. Bu kişi yazdıklarımı kendi üzerine alıp, ve kaydedip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.. İnternet benim üzerime değil annemin üzerine..
Savcılık bu gün annemi aramış ifade almak için annem de gitmiş ''interneti ben kullanmıyorum daha çok oğlum kullanıyor'' demiş ve bunu üzerine savcılık beni çağırdı...
İşin özü sizden yardım istiyorum.Nasıl bir ifade vermeliyim ki davadan kurtulayım?..
Sonuçta o yazıları benim yazmadığıma dair bir sürü olasılık ortaya atılabilir.. Onları yazdığıma dair bir ispat mı var? Ben yapmadım derim. Başkası yazmış derim. Ya da forum moderatörü mesajımı editleyip benim yerime hakaret etmiş suç üstüme kalmış vs. vs. gibi ifadeler öne sürersem sonuç ne olur?... Yardım ederseniz çok sevinirim..Bundan nasıl sıyrılabilirim?...
ek:20 yaşındayım
Şimdi forum sitelerinde genellikle mesajlar silinmez
sadece normal üyelerin göremeyeceği hale getirilir
birisi mesajı editlerse , editlediği forum yönetimi tarafından kolayca tespit edilebilir.
ayrıca ben yazmadım deme gibi bir şansınız yok
her yazanın IP adresi her forumda kaydedilmektedir
sizin makinanıza birisi geçip oturup ne yazarsa yazsın ,gene siz suçlusunuz,aksini ispat etmedikçe
şunuda söyliyim hiç kimse ortaya alınan bir lafı, hakareti ,küfürü okuyupda durduk yere dava açmaz
mutlaka karşı kişiye söylenen kesin bir yazı vardır
onun için ;
1. suçu foruma atamazsınız.
2. bu bilgisayarda yapılmadı diyemezsiniz
3. eğer ben yapmadım olarak ifade vericekseniz, bunu delillerle ispatlamanız lazım, ki zaten oda çok basit bir şey değil
4. ve en mantıklı olanı,davacı olan kişiye ulaşıp, özür dileyip, şikayetini geri çekmesini rica edin
olay ı savcılık aşamasında sonlandırmaya bakın...
edit:harf hatası
-
Sayın vatan07'nin adli makamları aldatıcı nitelikteki yazılarını dikkate almamanızı şiddetle öneriyorum.
Şikayete bağlı bir suç olan hakaret dolayısıyla uzlaşmak istediğiniz şeklinde ifade veriniz.
-
Sayın Emrah YAVUZCAN gerekli açıklamayı kısaca yapmış. Birkaç kelime eklemek istiyorum. Anladığım kadarıyla ortada bir hakaret olayı mevcut bu olayla ilgili bir soruşturma başlatılmış ve siz bu dava konusu olayı inkar etme cihetine gitmeye çalışıyorsunuz. Hakaret bir suçtur. Şurası bir gerçek tir ki gerçekten ortada böyle bir suç varsa yukarıda belirttiğiniz ihtimaller ile bundan sıyrılmanız mümkün değil. Forumlarda editlenen mesajlar, kim tarafından editlenmişse mesajın hemen altında görünür. Konu moderatörünce editlenmişse Root Admin tarafından bütün yöneticilerin, admin ve moderatörlerin yönetim panelinde yaptıkları değişiklilkler görülür, kayıtlardan belli olur. Alkollü olmak ceza almaya engel teşkil etmez, sizin yerinize bir arkadaşınızın bu fiili işlediğini beyan etmeniz suçu ortadan kaldırmaz, bilakis onuda ortak eder; netice itibariyle bu ihtimaller ile üzerinize atılı suçtan kurtulamadığınız gibi Adaleti yanıltmaya yönelik yalan beyanlarınız, yalancı şahitlik vs gibi eylemlerinizle ikinci bir suçtan ceza alabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla 20 yaşında delikanlılık çağındasınız. Delikanlı adam yalan söylemez, kıvırmaz, sözünün arkasında durur adaleti yanıltmaz bilakis aydınlatılmasına yardımcı olur. Hakaret yüz kızartıcı bir suç değildir inkar etmekle kurtulunmaz. Hakaret takibi şikayete bağlı bir suçtur ve bu suçtan kurtulmanın en iyi yolu Samimi ikrarınız ve Davacı ile Uzlaşma talebiniz ve özür dilemeniz en akılcı çözüm olacaktır. Benim düşüncem; İnsanlara ne kadar olumlu yaklaşırsanız o kadar olumlu cevaplar alırsınız ve Uzlaşma beyanıyla davacıdan özür dilemeniz, mahkemedeki iyi haliniz ve samimi ikrarınız olayın takipsizlikle sonuçlanarak beraatinize karar verilmesini sağlamaya yeterlidir. Düşük bir ihtimal ile Davacının uzlaşmaya kabul etmemesi ve inatla davasında ısrar etmesi halinde size buradaki yorumlar değil Profesyonel bir Avukat daha iyi yardımcı olacaktır. Unutmadan yukarıda gördüğüm birkaç yorum üzülerek söyleyeyim beni üzdü. Yorumların içeriğini bakıldığında, bu tür yalan beyanlarla genç bir arkadaşımıza yardım etmek yerine, onu suça teşvik ederek durumun daha vahim bir hal alınmasına sebebiyet verecek hale gelecek arkadaşımızı içinden çıkılması güç bir çıkmazın içine atmış olursunuz ve bu tür yönlendirmelerle Adaletin yanıltılması durumunda ileride bundan sonraki arkadaşımızın ihtilaf vukuunda başına gelebilecek hallerde aynı yolu takip ederek sonuca varma isteğini kamçılayacak Hukuk sistemimize vurulacak bir darbenin hazırlayıcısı olacaktır. Unutulmamalıdır ki Çekirge bir sıçrar ... Arkadaşımıza yardımlarımızı gerçeği örtbas etmeye çalışmakla değil Hukuk kuralları içerisinde yapmakla, hem ona yardım etmiş, hemde Vicdanı rahat bir şekilde yatağa girmenin huzuru içerisinde oluruz. Saygılarımla
-
öncelikle kişisel amatör görüşüm karşıdaki kişiyle uzlaşmaya çalışman senin açından daha yararlı olur diğer yollar zor görünüyor ;)
Bunun dışında arkadaşlar bir wm ve en azından biraz forumlar konusunda bilgili biri olduğumu düşünerek konuşuyorum.Olaylar düşündüğünüz gibi değil.Eğer cidden değişiklik yapılacaksa phpmyadmin kullanılarak yapılır sizin ruhunuz dahi duymaz ;) Ama bunu yapıldığını veya yapılmadığını kanıtlamak zor vbulletin verilerini gösterip yapmadık biz diyebilirler ve veriler değiştirildi dediğine göre senin kanıtlaman lazımki bu imkansız pek bi işine yaramaz bu yüzden ...
-
şimdi karşında yıllarını vermiş hic yıllarını vermese yeni bir c.savcısıda olsa senin yaptığın seneryo,zor işler innernet ortamında hepimiz bulunuyoruz ve ceşitli sitelerde okey gibi oyunlar oynuyoruz tabiki kendini bilmez kişiler tarafından bizlerede sinkaflı kelimeler kullanılıyor insanın sabrı taşınca bizde uygun olmasada,kendimize yakışmasada bizde uygun olmıyan cünleler sarf ediyoruz.şimdi hakaret eden kişiye hakaretle karşılık verilmesi halinde hakim tamamen ceza vermiye bilir bu yasamızda mevcut,yani karşılıklı hakaret dava düşe bilir bu taktirdedir hakimin veya kücük bir ceza ile geciştirilir,celişkili samimi olmıyan ifadeler karşıdada iyi olumlu sonuz vermiyede bilir.bunu öncelikle düşünmek lazım,bunda endişeye kapılacak birşey yok insan biranda fefri harekette buluna bilir. okadarda kafana takma.
-
Bence hiç yalansız tüm gercekleri anlat.Yalan söyleyerek ne baskasının günahını üstüne al nede kendi vicdanını rahatsız etme.Hem kanunları bu sekilde kandırmaya calısmanda cok suç.Hem elinde sonunda kanunlar yalan söylersen bunu ortaya cıkarır.İnterneti sadece eglence ve kötü seylere kullanma amaclı degil BİLGİ için kullanmak dilegiyle;)
-
Cevap: Re: İnternette sarfettiğim kelimeler sonucunda şahsıma dava açıldı. Ne yapmalıyım?
2 yıl sonra gelen bi ekleme yapıyım, dava sonucunda 20 tl civarı para cezası kesmişlerdi :)