Cevap: Re: Dilekçe Verme Usulü
Merhabalar;
2008 yılında yazılan bu konular halen güncelmi acaba, yada mevzuatta değişiklik yapıldımı?
MEB de daimi işçi olarak çalışıyorum. Çalıştığım kurum müdürlüğüne iş ile alakalı dilekçe vermek istedim bugün. Personel şefi önce almak istemedi, sonra ısrar edince aldı ve tarih sayı verdi. Dilekçeyi sisteme girer girmez kurum müdürü şefi aradı be niye bana sormadan aldın diye fırça attı.
Bu durumun yasal yönü nedir acaba?
Alıntı:
5237 s. TCK rumuzlu üyeden alıntı
DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASININ ENGELLENMESİ
Madde 121 - (1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur.
Şef, kurum müdüründen "dilekçeleri almayacaksın" emrini yazılı olarak istesin.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa gitmek delil midir :deli:
Anlayamadım ya da ifade edemedim:
Savcılığa gitsem ve "dilekçe vermek istedim ama alındı makbuzu vermiyorlar" dediğimde "hayır efendim, bize dilekçe falan getirmedi, getirseydi tabii ki alındı makbuzu verirdik" der iseler yapacak hiç bir şeyim olmaz ki...
Olur mu öyle şey demeyin;
Valilikte dahi böyle bir makbuz vermediler.
İl emniyet müdürlüğünde zaten vermiyorlar.
Karakolda zaten dilekçeyi bile almıyorlar.
Savcılıkta veriyorlar mı bilmiyorum. Gitmedim çünkü.
Gideceğim yer ilçe emniyet müdürlüğü.
Malum teknoloji gelişti, bu gelişmeden her alanda yararlandığımız gibi hukuk alanında da teknolojiden maksimum seviyede yararlanmak gerekir.
Bu bağlamda söz konusu dilekçeyi BİMER kanalıyla göndermenizi tavsiye ederim. Bu sayede hem dilekçeniz kayda girer hem de ilgili kamu kurumu mecburen cevaplamak zorunda kalır. Aksi takdirde BİMER kanalıyla kayda girmiş bir dilekçeyi yasal sürede cevaplanmaması nedeniyle hem adli hem de idari işlem yapılır.
İlaveten : Dilekçeler, BİMER’de şüpheye yer bırakmayacak derecede kayıtlı olduğu için ispat/kanıt açısından bir sorun çıkmaz.