Telefon numaralarına ait görüşme kayıtlarını nasıl ve nereden talep edebiliriz? Hem gsm hem de ev telefonları için aynı yola başvurabilir mi? Prosedür hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? Teşekkür ederim...
Printable View
Telefon numaralarına ait görüşme kayıtlarını nasıl ve nereden talep edebiliriz? Hem gsm hem de ev telefonları için aynı yola başvurabilir mi? Prosedür hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? Teşekkür ederim...
Telefonlar kendi adınıza kayıtlı ise, kurumlar dilekçe yazarak, geriye dönük dökümünü istemiş olduğunuz dönemlerin ve bundan sonra ayrıntılı fatura gelmesini isteyebiliyorsunuz bildiğim kadarı ile
Kastedilen ses kaydıysa, mahkeme kararı olmadıkça telefonlar dinlenemez, dolayısıyla geçmiş ses kayıtlarını bulamazsınız. Dinleme kararı çıktıktan sonra ses kaydı tutulabilir.
Aranan/arayan numara, saat ve süre bilgisi abonenin kendi talebi üzerine aboneye ücret karşılığında kurumdan gönderilebilir. Ama kurumların bu kayıtları sakladıkları belli süreler var. Mesela 10 yıl öncesini bulamazsınız.
Başkasına ait telefondan aranan/arayan numara, saat ve süre bilgisini de yine mahkeme talep edebilir.
Cevapladığınız için teşekkür ederim.
kulandıgınız telefonlar sabit telefon olsun gsm olsun kimin adınaysa c savcılıgına suç duyurunda bulunabilirsiniz eger rahatsız ediliyorsanız yok faturalarla alakalı bir konuysada ilgili yerlere yazacagınız dilekçeyle bunu talep edebilirsiniz kanısındayım
Benim sorunum şu: 5 Mart 2008 -1Mayıs 2008 arası yaptığım önemli bir telefon görüşmesinin ayrıntılarına ihtiyacım var. Hangi numarayı aradıgım yada hangi numaranın beni aradığı değil. Bu tarihler arasında yaptığım tüm telefon görüşmelerinin kağıda dökülmesi gerekiyor.Kullandıgım gsm operatörünün müşteri hizmetleri geçmiş 6 aylık kayıtların bulunduğunu söylüyor fakat bunlara ulaşmam için ne yapmam gerekiyor? Savcılığa ne gibi bir başvuru yapmalıyım? Bu konuyu ne kadar ciddiye alıp ne kadar kısa sürede bana geri dönüşte bulunurlar?Bu süreç nasıl işler bilgi verirseniz sevinirim...
Merhabalar. Bir sorunum var benimde telefon ayrıntıları ile ilgili. Savcılıktan döküm istedim. 2 aydır bir numara beni rahatsız ediyo diye savcılığa dilekçe yazdım. Acaba kaç aylık döküm çıkartırlar.
cevabınız için teşekkür ederim.
herkese iyi çalışmalar dilerim öncelikle ve hemen konuya geçiyorum. 3 yıl önce bir gsm hattıyla almanyadaki biri ile msjlaştım. bana msj atan kişi o msjları atmadığını söylüyor. ve beni aileme karşı töhmet altında bıraktı. konunun bu şekilde olmadığını aileme ispatlamak için c.başsavcılığına başvuru yapsam nasıl bir netice alırım? nasıl başvuru yapabilirim. elinizde örnek varsa paylaşırsanız memnun olurum. ayrıca bildiğim kadarıyla 6ay öncesine kadar inceleme yapılabiliomuş, doğrumudur, yoksa 3yıl öncesine kadar yapılabilinir mi?
herkese merhaba
şahsıma ait olan faturalı telefon hattıma ait 3 yıl öncesine ait arama ve aranma verilerine ihtiyaç duydum. müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede sadece son 2 yıla ait veriyi paylaşabildiklerini söylediler ve sadece benim yaptığım arama ve sms kayıtlarını KVKK kapsamında paylaşabliyorlarmış.
sorunum ve sorum şudur ki ;
BTK kararı gereği her operatör çağrı ve sms kayıtlarını zaman ve süre mührü ile 5 yıl saklamak zorunda. sadece son iki yılı benle paylaşıyor olmaları KVKK nun 11 maddesini ihlal etmiyor mu? kişisel verinin kişinin kendisi tarafından istendiğinde koşulsuz paylaşılması gerekmez mi?. ayrıca gelen arama kayıtlarının saklanması 3. kişi KVK kapsamındadır deniyor. ancak zaten aranan hat ben olduğuma ve bu kayıtlar geçmişe ait olduğuna göre beni arayan kişilerin kişisel verisine ben zaten sahibim. yani özünde bu veri zaten bana karşı tarafca aranarak verilmiş. bu şartla altında Hem BTK hemde KVKK kapsamındaki genelge ve uyulamaları atfederek bu sefer resmi bir dilekçeyle bilgileri talep etmeyi düşünüyorum. çabam ve yöntemim ile ilgili olarak değerli görüşlerinizi bekliyorum.
saygılarımla