1987 dogumluyum 2-3 yaşımı küçültmek istiyorum mümkü müdür???
Printable View
1987 dogumluyum 2-3 yaşımı küçültmek istiyorum mümkü müdür???
Tek tarafli dava acacaksiniz
ama öyle her halde hakim yas kücültmesine ya da büyütülmesine karar vermez
neden yasinizi kücültmek istiyorsunuz?
BURADA YER ALAN BILGILER TAMAMEN INTERNET KAYNAKLIDIR BU BILGILERIN YANLISLIGINDAN DOGACAK ZARARLARDAN YAZAR MESUL DEGILDIR
Spor amaçlı küçültmek istiyorum ve hakim ne durumda olumlu karar verir???
Biraz latifeli cevap olacak ama
keske hakim olsaydim da sana hemen izin verebilseydim.
BURADA YER ALAN BILGILER TAMAMEN INTERNET KAYNAKLIDIR BU BILGILERIN YANLISLIGINDAN DOGACAK ZARARLARDAN YAZAR MESUL DEGILDIR
Bir kimsenin doğmadan nüfusa kaydedilmesi mümkün olmadığından, yaş küçültmesi mümkün değildir. Ancak nufusa kaydedilirken kayıtta hata olması durumu istisna teşkil etmektedir.
Bir kamu kuruluşuna başvurmuştum. Başvurduğum tarih itibariyle yaş üst sınırını aştığımı söylediler. Ben de yaşımın normalde 1 yıl geri olması gerektiğini, ailemin hayata erken başlamam için yaşımı kütüğe büyük yazdırdıklarını söyledim. Bu durumda hastahane doğumlu olmayan ben nasıl bir hukuki süreç başlatabilirim? Davayı hangi mahkemeye ve kime (davalı hasımlar kim olacak) karşı açacağım, davada anne ve babamın tanıklığı geçerli olacak mıdır? Saygılarımla...
bilgi seviyenizin ne halde oldugu ortada...futbol basta olmak üzre bir cok sporcu yasını kucultebiliyor.özel izin denilen şey bu...siz bir dalda iyi olursunuz olimpiyat komitesine rest cekersiniz ya kucultun yada yarısmam diye onlarda mecbur kalırlar olay budur.
hala yapmacık hukuksal tavıtrlarla kendinizi kandırmaya devam edin bu sistem fazla surmez hukuk insaın istedigi şekide yonlendirdigi bir kurumdur.
Nüfus Kaydının Düzeltilmesine İlişkin Esaslar
Kayıt düzeltilmesi
MADDE 35- (1) Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Ancak olayların aile kütüklerine tescili esnasında yapılan maddî hatalar nüfus müdürlüğünce dayanak belgesine uygun olarak düzeltilir.
(2) Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilir, değiştirilir, boş bırakılır veya silinir.
Nüfus davaları
MADDE 36- (1) Mahkeme kararı ile yapılan kayıt düzeltmelerinde aşağıdaki usûllere uyulur:
a) Nüfus kayıtlarına ilişkin düzeltme davaları, düzeltmeyi isteyen şahıslar ile ilgili resmî dairenin göstereceği lüzum üzerine Cumhuriyet savcıları tarafından yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki görevli asliye hukuk mahkemesinde açılır. Kayıt düzeltme davaları Cumhuriyet savcısı ve nüfus müdürü veya görevlendireceği nüfus memuru huzuru ile görülür ve karara bağlanır.
b) Aynı konuya ilişkin olarak nüfus kaydının düzeltilmesi davası ancak bir kere açılabilir. Ad değişikliği halinde, nüfus müdürlüğü bu kişinin çocuklarının baba veya ana adına ilişkin kaydı, soyadı değişikliğinde ise eş ve ergin olmayan çocukların soyadını da düzeltir.
c) Tespit davaları, kaydın iptali veya düzeltilmesi için açılacak davalara karine teşkil eder.
(2) Kişilerin başkasına ait kaydı kullandıklarına ilişkin başvurular Bakanlıkça incelenip sonuçlandırılır
Hayır mümkün değildir.Yaş büyültme olur ama küçültmeolmaz neden dersen geçmişteki olaylarla ilgili bir gelişme olma olasılığı olduğu için ama yinede sen başka ilgili kişilere danış.
Bakın arakdaşlar kesinl
kle yaş küçültme olmaz