Re: Kefillik ve İcra Takibi
Kefaletin sorumluluğu ve sınırı ile ilgili evvelce verilmiş cevapları inceleyiniz,
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Kefaletin sorumluluğu ve sınırı ile ilgili evvelce verilmiş cevapları inceleyiniz,
İnceledim ama tam olarak benim sorunumla ilgili uygun cevaplar bulamadım.
Şöyle bir cevap gördüm,
"" Hiç malınız bulunmasa bile beyanında bulunmak zorundasınız. Bu,hakkınızda hapis cezası istemini engelleyecektir.
Bunun dışında,hacze gelindiğinde eğer iddia ettiğiniz gibi haczi mümkün malınız yoksa tarafınıza aciz vesikası düzenlenir. Bu şekilde noktalanır. ""
Bu benim içinde geçerlimidir acaba?
Süresi içinde yapmanız halinde evet
Alıntı:
Süresi içinde yapmanız halinde evet
Tayfun bey,
süre içinde dediğiniz herhalde mal beyanı. eğer o ise, beyanda bulundum, daha icra gelmeden önce.
başka bir konu ise lütfen açarmısınız?
Alıntı:
bekir38 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar,
benim şöyle bir sorum olacaktı. (rakamlar örneklemedir)
banka avukatı aynen şöyle dedi; bu taahhüdü bankamız kabul etmiyor. sebebi ise kefil olduğunuz kişinin daha başka borçlarıda var. sizin kefilliğiniz onlarda da geçerli. (gks de böyle imiş ve 10.000 ytl olduğunu ama borçlunun toplam bocunun 5.000 ytl olduğunu söyledi.) dolayısı ile hepsini ödemek için anlaşma yapmalısınız dedi.
sorum şöyle;
1- ben böyle bir durumda yasal olarak ne yapabilirim.
2- benim kredi için kefil olduğum miktar 2.500 ytl iken 10.000 ytl :deli: den sorumlu olabilirmiyim? (o tarihte maaş - 300 ytl iken)
konunun içinden çıkamadım, lütfen acil cevap beklemekteyim,
Sizin borcunuz sadece 2500 YTL ve bunun faizidir, sıkıysa o Avukat size borcununuzun kefil olduğuuz miktardan daha fazla olduğıuna dair noterden onaylı yazı versin bak verebiliyormu?
Alıntı:
serhat_61 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin borcunuz sadece 2500 YTL ve bunun faizidir, sıkıysa o Avukat size borcununuzun kefil olduğuuz miktardan daha fazla olduğıuna dair noterden onaylı yazı versin bak verebiliyormu?
Teşekkürler serhat bey,
ben banka avukatına dedim ki,
kalan bakiyeyi ben ödeyeyim, o kabul etmedi.
Sebep olarak da GKS (genel kredi sözleşmesi) de tüm borçlarının kefiliyim yazısı mı ne varmış. Ya da genelde de mi bu böyledir bilmiyorum. Siz dedi o yüzden esas borçlunun o bankaya olan tüm borçlarından sorumlusunuz.
Bende aynen şöyle dedim,
ben bunu bilmiyordum bu bir, ikincisi ben bu adama kefil olurken benim maaşım 300 ytl ve siz 10.000 ytl ye kefil alarak beni nasıl kabul edersiniz?
Avukat birşey demedi.
Bende işin açığı korkuyorum, süreç nasıl işlediğini bilmediğim için.
Mal beyanını hakkınızda takip yapılan icra dosyasına sunmanız gerekiyor.
Alıntı:
mal beyanını hakkınızda takip yapılan icra dosyasına sunmanız gerekiyor
Tayfun bey,
bana ilk yazı geldiğinde, mal beyanımı doldurdum ve adliyeden resmi olarak dosya numarasına mal beyanını gönderdim.
Bu aşamadan sonra ne yapmam gerekir?
İmzalamış olduğunuz kredi sözleşmesinde Kefil olunan miktar diye bir bölüm var oraya imza atıyorsunuz orda yazılan rakamdan başka kefilliğininiz söz konusu olamaz, Eğer parayı ödemek istiyorsanız avukatla anlaşmaya çalışın yok eğer avukat buna yanaşmaz ise bırakın haciz yoluyla alsınlar zaten evdede bir şey bulamamışlar diyorsun bir maaşın vardır onunda 1/4 alabilirler,
Bu konuda sağlıklı bilgi almak için bir kaç bankaya başvurun ve birine kefil olmak istiyorum ancak biraz borçları var kefil olupta kredisi çıkarsa eğer o kişi borçlarını ödemezde benim ödeyeceğim miktar kefil olduğum miktardan başka onun aynı bankaya ait diğer borçlarıdandamı sorumlu olurum de. Onlar sadece kefil olacağın miktarın ve icra aşamasındaki gelecek olan faiz ve avukatlık ücreti olacağını söylerler büyük ihtimal. Yani kısaca 1-2 bankaya uğra ve arkaşının almış olduğu bankayada uğrayıp durumu anlat ne diyecekler bakalım eğer onlarda avukatın dediği gibi derlerse bunu yazlılı olarak onlardan isste hem bankadan hem avukattan.
Alıntı:
İmzalamış olduğunuz kredi sözleşmesinde Kefil olunan miktar diye bir bölüm var oraya imza atıyorsunuz orda yazılan rakamdan başka kefilliğininiz söz konusu olamaz, Eğer parayı ödemek istiyorsanız avukatla anlaşmaya çalışın yok eğer avukat buna yanaşmaz ise bırakın haciz yoluyla alsınlar zaten evdede bir şey bulamamışlar diyorsun bir maaşın vardır onunda 1/4 alabilirler,
Bu konuda sağlıklı bilgi almak için bir kaç bankaya başvurun ve birine kefil olmak istiyorum ancak biraz borçları var kefil olupta kredisi çıkarsa eğer o kişi borçlarını ödemezde benim ödeyeceğim miktar kefil olduğum miktardan başka onun aynı bankaya ait diğer borçlarıdandamı sorumlu olurum de. Onlar sadece kefil olacağın miktarın ve icra aşamasındaki gelecek olan faiz ve avukatlık ücreti olacağını söylerler büyük ihtimal. Yani kısaca 1-2 bankaya uğra ve arkaşının almış olduğu bankayada uğrayıp durumu anlat ne diyecekler bakalım eğer onlarda avukatın dediği gibi derlerse bunu yazlılı olarak onlardan isste hem bankadan hem avukattan.
Serhat bey,
Anladığım kadarı ile banka diyorsunuz en fazla maaşınızın 1/4 üne haciz koyabilir. Bunun dışında birşey olmaz diyorsunuz.
Banka avukatından öğrendiğime göre,
Kefil olduğum kişi onların ticari müşterisi imiş. Adam ticaretle uğraştığı dönemde kefil olduğum için (GKS olayında bu yazıyormuş) o bankaya olan tüm borçlarını o yüzden kapsıyor dedi.
Alıntı:
Banka avukatından öğrendiğime göre,
Kefil olduğum kişi onların ticari müşterisi imiş. Adam ticaretle uğraştığı dönemde kefil olduğum için (GKS olayında bu yazıyormuş) o bankaya olan tüm borçlarını o yüzden kapsıyor dedi.
Olurmu böyle bir saçmalık senin kefil olduğun bir rakam vardır onun dışında hiç birşeyden sorumlu tutulamazsın. Adamın bankaya 50.000 borcu var diyelim 1.000 YTL kredi kullanıldı ve kefil oldum adam ödemedi banka bana diyebilirmi kredi kullanan kişi borcunu ödemedi 51.000 YTL borcunuz var diye.
Alıntı:
Olurmu böyle bir saçmalık senin kefil olduğun bir rakam vardır onun dışında hiç birşeyden sorumlu tutulamazsın. Adamın bankaya 50.000 borcu var diyelim 1.000 YTL kredi kullanıldı ve kefil oldum adam ödemedi banka bana diyebilirmi kredi kullanan kişi borcunu ödemedi 51.000 YTL borcunuz var diye.
teşekkürler serhat bey,
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
benim şöyle bir sorum olacaktı. (rakamlar örneklemedir)
Ben bir arkadaşa kefil oldum. bir bankadan 2500 ytl kredi aldı. daha sonra 3 taksidi ödemediğini öğrendim. Eve yazı geldi, mal beyanında bulundum. Daha sonra icra geldi, ama evde kayda değer birşey olmadığı raporu gibi birşey tutulmuş, borcu siz ödeyin dediler. Faizlerle birlikte 1000 ytl ödemek için taahhüt mektubu yolladım bankaya.
Banka avukatı aynen şöyle dedi; bu taahhüdü bankamız kabul etmiyor. Sebebi ise kefil olduğunuz kişinin daha başka borçları da var. Sizin kefilliğiniz onlarda da geçerli. (gks de böyle imiş ve 10.000 ytl olduğunu ama borçlunun toplam bocunun 5.000 ytl olduğunu söyledi.) Dolayısı ile hepsini ödemek için anlaşma yapmalısınız dedi.
Sorum şöyle;
1- ben böyle bir durumda yasal olarak ne yapabilirim?
2- benim kredi için kefil olduğum miktar 2.500 ytl iken 10.000 ytl :deli: den sorumlu olabilirmiyim? (o tarihte maaş - 300 ytl iken)
Konunun içinden çıkamadım, lütfen acil cevap beklemekteyim,
Yine bu konu ile ilgili bankanın avukatını aradım. Avukat bana şöyle dedi;
Şu anda bu konu ile ilgili yapılacak birşey yok. Hakkınızda acizlik tutanağı tutulmuş olup, dosya merkeze gönderildi. Merkez de bankalarla, tapu ile falan yazışıp üzerime olan mal varlıklarını araştıracakmış.
Peki ben ne yapabilirim dedim. Beklemekten başka birşey görünmüyor dedi. Beklemekte çok sıkıcı oluyor. (Zile biri bassa tereddütte kalıyorsunuz.)
Hemen benle ilgili kısmını taksite bağlayıp ödeyim dememe rağmen omuyor.
1-) Peki ben şimdi ne yapayım. Banka avukatı ile anlaşma (benim kefil olduğum kısmına karşılık) yolu yokmudur?
2-) Bu aşamada izlemem gereken yöntem nelerdir?
yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.
iyi çalışmalar,
Alıntı:
Hemen benle ilgili kısmını taksite bağlayıp ödeyim dememe rağmen omuyor.
1-) Peki ben şimdi ne yapayım. Banka avukatı ile anlaşma (benim kefil olduğum kısmına karşılık) yolu yokmudur?
2-) Bu aşamada izlemem gereken yöntem nelerdir?
yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.
iyi çalışmalar,
Cevap yokmu arkadaşlar, :rolleyes:
Cevap yokmu arkadaşlar, :rolleyes:[/QUOTE]
Okurken bilgileniyorum aynı zamanda gülmekten kendimi alamıyorum hele bir arkadaşımızın "sıkıysa " kelimesinden sonra :D
Arkadaşım Allah kolaylık versin sana umarım tez sıyrılırsın.
1 hafta oldu, konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar lütfen bir yorum yapsın,
öncelikle icra dosyanın bir fotokopisini al banka sana önce noterden bir ihbarname göndermiş ve bu ihtarnamenin ekinde imzalamış olduğun GKS ve kefil olduğun kişinin borç ekstresini göndermiştir.
Borçlar yasasına göre kefaletinin sınırı imzaladığın rakam kadardır.Bu rakama bankanın sana ihtarname gönderdiği tarihden itibaren faiz de çalışmaktadır.
Benim öncelikle sana tavsiyem bankanın ilgili şubesini ara.Kredi servisi ile görüş.Deki benim bir tek maaşım var.Bu maaşımdan da ayda en fazla 300 YTK kesebilirsiniz.Bu nedenle 2.500 TL lik kefalet borcumu kredinin yasal takibe düştükden sonra bana cari faizle taksitlendirme yapın bende ayda 300 YTL yi geçmeyecek şekilde ödeyeyim.
Aciz vesikasına gelince,bu işlem kolay değildir.Bir Sosyal güvenlik Kuruluşunda çalıştığın görülüyorsa yargı senin aleyhine bu belgeyi veremez.
Bankanın Avukatına gelince,bu avukat bankanın kadrolumu yoksa dışarıdan sözleşmeli avukatımı ona bak.
Burada sana yasal takip yapıldığı tarihi de yazarsan sana ne kadar borçlu olduğunu yaklaşık söyleyebilriim.
Alıntı:
nobody34 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle icra dosyanın bir fotokopisini al banka sana önce noterden bir ihbarname göndermiş ve bu ihtarnamenin ekinde imzalamış olduğun GKS ve kefil olduğun kişinin borç ekstresini göndermiştir.
Borçlar yasasına göre kefaletinin sınırı imzaladığın rakam kadardır.Bu rakama bankanın sana ihtarname gönderdiği tarihden itibaren faiz de çalışmaktadır.
Benim öncelikle sana tavsiyem bankanın ilgili şubesini ara.Kredi servisi ile görüş.Deki benim bir tek maaşım var.Bu maaşımdan da ayda en fazla 300 YTK kesebilirsiniz.Bu nedenle 2.500 TL lik kefalet borcumu kredinin yasal takibe düştükden sonra bana cari faizle taksitlendirme yapın bende ayda 300 YTL yi geçmeyecek şekilde ödeyeyim.
Aciz vesikasına gelince,bu işlem kolay değildir.Bir Sosyal güvenlik Kuruluşunda çalıştığın görülüyorsa yargı senin aleyhine bu belgeyi veremez.
Bankanın Avukatına gelince,bu avukat bankanın kadrolumu yoksa dışarıdan sözleşmeli avukatımı ona bak.
Burada sana yasal takip yapıldığı tarihi de yazarsan sana ne kadar borçlu olduğunu yaklaşık söyleyebilriim.
Öncelikli olarak ilginize teşekkürler,
1- Ben anlaşma babında bir dilekçe gönderdim, aylık 300 ytl ödeyebilirm diye ama kabul etmemişler,
2- Avukat anladığım kadarı ile anlaşmalı avukat ama tam emin değilim, (nasıl öğrenebilirim işin açığı onuda bilmiyorum.)
3- Kredi alım tarihi yaklaşık Mayıs 2004 , Gelen evrakta borçlandırma ve faizlerle birlikte diye bir tarih var Mayıs 2006
tekrar teşekkürler,
Alıntı:
Öncelikli olarak ilginize teşekkürler,
1- Ben anlaşma babında bir dilekçe gönderdim, aylık 300 ytl ödeyebilirm diye ama kabul etmemişler,
2- Avukat anladığım kadarı ile anlaşmalı avukat ama tam emin değilim, (nasıl öğrenebilirim işin açığı onuda bilmiyorum.)
3- Kredi alım tarihi yaklaşık Mayıs 2004 , Gelen evrakta borçlandırma ve faizlerle birlikte diye bir tarih var Mayıs 2006
tekrar teşekkürler,
cevap yok mu arkadaşlar?