4 yıl önce ödeyemediğim kart borcum nedeniyle bugun polisle görüştüm.hapis cezası çıktığını söledi.
1- Borç ne kadar olursa olsun yatacağım hapis yasal olarak en fazla kaç gündür?
2- Ödeyemiyecimi söylediğim takdirde neler olabilir (çünkü ödeyemem)
Printable View
4 yıl önce ödeyemediğim kart borcum nedeniyle bugun polisle görüştüm.hapis cezası çıktığını söledi.
1- Borç ne kadar olursa olsun yatacağım hapis yasal olarak en fazla kaç gündür?
2- Ödeyemiyecimi söylediğim takdirde neler olabilir (çünkü ödeyemem)
BU bir disiplin hapsidir.En fazla 3 aydır...
Çalışıp ödeyeceğimi söylersem ceza alırmıyım?
Kardeşime bakıyorum çünkü onu bırakamam
Cezayı ortadan sadece ödeme kaldırır ödeme vaadi değil.
Peki haciz geldi diyelim
Herşeyi alıp götürdüler sonra ne olur?
Başka ne isteyebilirler?
Herşeyi değil,ekonomik değeri olan şeyleri haczederler.Haczedilen mallar borcu karşılamaya yeterse borcunuz son bulur,yetmezse adınıza bir aciz belgesi düzenlenir.Sonradan edindiğiniz mal ya da gelir artışlarını bildirme yükümlülüğü altında olursunuz.
bu durumdan sonra borca faiz işlemesi devam edermi
nese bu son soru zaten ben bittim yani
Evet faiz işlemeye devam eder.
Ayrıca,durumunuzu 'ben bittim' olarak değerlendirmeyin.Bir süreç olarak değerlendirin bunu.Umarım mümkün olan en kısa sürede ekonomik olarak toparlanabilirsiniz.
Selin arkadaşım açıklamış....Kendi adıma kendisine teşekkür ederim...
Mal beyanında bulunmamak suçunun zaman aşımı ne kadar ? Yani mal beyanında bulunmamak bir suç ise suçun işlendiği tarihten itibaren bir zaman aşımı varmı? Var
ise ne kadar? Şimdiden teşekkür ederim.
Kimse borcunu ödeyememekten dolayı hapis cezasına mahkum edilmez. Yukarda anladığım kadarıyla ödeme emri size tebliğ edildikten sonra bir hafta içinde mal beyanında bulunmanız gerekirken bulunmamışsınız. Ya da gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmuş olabilirsiniz. Bununla ilgili olarak hapisle tazyik ile ceza alabilirsiniz.Bu da alacaklıya bağlıdır. Şikayete bağlı bir suç olduğu için alacaklı şikayetini geri alırsa yada borcunuzu öderseniz hapse girmezsiniz.
Ödeyemem diyorsanız, ödemeyin o zaman.
Ceza zaman aşımı 2 yıl'dır. Yani 2 yıl boyunca bulunmazsanız hapis uygulanmaz.
Ve aynı dosya için tekrar hapis verilmez, bir defaya mahsustur.
vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim sizlere bir şey daha sormak istiyorum disiplin suçlarının paraya çevrilmesi yasası ne zaman çıkmış tır hala yürürlülüktemi yoksa kaldırıldımı kaldırıldı ise ne zaman kaldırıldı teşekkürler
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim
Size bir şey daha sormak istiyorum disiplin suçlarının paraya çevrilmesi yasası ne zaman çıkmış tır hala yürürlülüktemi yoksa kaldırıldımı kaldırıldı ise ne zaman kaldırıldı teşekkürler
01.06.2005 tarihinden önce oluşan suçlar için disiplin hapsi idari para cezasına çevrilir, günlük 20 YTL üzerinde.
Anılan tarihten sonraki suçlarda ceza paraya çevrilemez.
Anlamadım?
MADDE 19. — İcra ve İflas Kanununun 347 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Madde 347. – Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
diyor ödeme emrinin yazılış tarihi 26/02/2007 şimdi burdaki bir yıl ne zaman doluyooo yada halen geçerlimi hapis cezası karara varıldığı zaman bile bir yılı doldurarak kaçıldığı zaman bu bir yıldan yararlanabiliyormu ilginize teşekkürler
Merhaba, sorum benzer bir konuda olduğu için ayrı başlık açmadan buraya yazıyorum, hoşgörünüze sığınarak..
Borcundan dolayı cezaevinde yatan biri için; borcun kapatılmasını takip eden süreç nasıl işler, ödendi makbuzunun ilgili yere ulaşması ve hakimin dosyayı inceleyip tahliye kararı vermesi tahmini olarak kaç gün sürer?
Teşekkürler.
merhaba..ekonomik değeri olan şeyler derken; mesela kürk ya da mücevher dışında kıyafetler de bunun içine giriyor mu?? pantalon elbise ayakkabı v.b.. babamın borcu yüzünden eve haciz gelme durumu var ve bu yüzden de benim kıyafetlerime el konabiliyor mu?bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim
Kreedi kartı borcu sebebiyle icra en erken en zaman başlar. bu gün aradılar icra sürecim başlamış. ne zaman hacize gelirler.
benim hakımdada ceklerden dolayı hapis kararı var cıkan yeni yasa bana bir etkisi varmı yokmu