Re: Tapu iptali ve tescil
Davanın kabulü(davacının kazanması) zor demiştim. Ama bu yeni bilgilere göre olay değişiyor.
Satıştan sonra aynı evde oturma iddiasını çürütmeniz gerekiyor. Avukatınızla görüşün. Uzun süreçli ve yüksek harçlı davadır.
Evde oturmadıgını muhtardaki kayıtlarla ev sahibinin şahitliğiyle ve elektirik faturalarıyla kanıtlayabilirim evi satın aldıktan 5 ay sonra annem kiraya çıkıyor ve muhtarda kayıtları var bu çürütmeme yeterlimi....
Sorularınız hukuki danışma niteliğine bürünmektedir, sitemizde sadece temel hukuk bilgisi verildiğini, üyelere özel olarak hukuki danışmanlık hizmeti verilmediğini, varsa avukatınızla görüşmenizin yoksa bir avukattan hukuki yardım almanızın yararınıza olacağını hatırlatmak isteriz.
Bu tutumunuza devam ederseniz üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Peki özür dilerim konuyu saptırdıgım için...
Peki 25 yıldır ben bunları karşılık beklemeden davalı olan evimde oturturyorum...
Karşı Dava oLarak Ne tür bir dava açabilirim ecrimisil davası açabilirmiyim?YOksa geriye dönük kira davası mı açabilirim.Ayrıca evimden nasıl mahkeme kanalıyla çıkartabilirim SaygıLarımLa...
Sayın Burakk26,
Annenizin yapmış olduğu satış gerçek bir satış değil,
alım satım ilişkisinde öncelikle mal karşılığı bir BEDEL ödenir. Ayrıca TAŞINMAZ EL DEĞİŞTİRİR kullanım şekli değişir. Tarafların da hakiki niyeti satıştır.
Ancak kendi anlatımlarınız dahi bu durumun bir satış olmadığını, aksine bağış yapıldığını göstermektedir. Zira Babanız'ın niyeti SAĞLIĞINDA BİR MAL PAYLAŞIMI yapmaktadır. Mal paylaşımı ile satış birbirinden çok farklı şeylerdir.
Evet açılan dava büyük bir ihtimalle kabul edilecek ve davacılar haklı bulunacaktır. Ancak davayı açan insanların İYİNİYETLİ OLMADIKLARI sabit. Sadece bariz kötüniyetleri nedeniyle, yani sen babandan hisseni aldın, bu satışın da miras paylaşımı maksadıyla yapıldığını biliyorsun. Hem biliyorsun ve herşey bilgin ve rızan dahilinde yapılıyor, hem de gelip dava açıyorsun böyle iyiniyet olmaz. Yani bu MURİS MUVAZAASINDAN ZİYADE TARAF MUVAZAASI haline geliyor. Ancak mahkeme böyle bir anlatımı ne kadar dikkate alır bilemem.
Bu konular ÇOK TEKNİK MEVZULAR. ANLAMANIZI BEKLEMİYORUM.
YÖNETİM HAKLI. KONUYLA İLGİLİ BİR AVUKATLA GÖRÜŞÜN. BU ŞEKİLDE OLAYI ÇÖZMENİZ MÜMKÜN DEĞİL.
Ayrıca babanızın sattığı dairenin parası için açacağınız davadan da bir sonuç almanız kolay görünmüyor. KONU ÇOK DERİN. Tekrar bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim.
VİCDANEN HAKLILIK HUKUKEN HAKLI OLMAYI GEREKTİRMEZ.
HUKUK VE YARGININ ÇOK FARKLI BİR İŞLEYİŞİ VARDIR. DUYGUSAL BİR BAKIŞ İLE SONUCA ULAŞAMAZSINIZ.
Saygılarımla, iyi bayramlar...