45 yaşında bir adam tarafından Bankadan alınan kredinin ödenmemesi halinde banka tarafından şahsın babasına müracaat edilebilir mi?
Printable View
45 yaşında bir adam tarafından Bankadan alınan kredinin ödenmemesi halinde banka tarafından şahsın babasına müracaat edilebilir mi?
Borç şahsidir.
Şayet birlikte oturuluyorsa da,istihkak iddiasında bulunarak buna engel olunabilir.
Bu adam üzerinde boşanma davası açan karısına kötülük yapmak için kredi kartlarını dahi ödemeyip eve haciz getirmeye çalışıyor. Kendi üzerine kayıtlı herhangi bir şey yok. Karı-koca ayrı yaşıyor. Adam borçlarını karısının üzerine yıkmak için boşanmayı habire uzatıyor. Borçlar şahsidir mantığına göre karsının borçlardan sorumlu olmaması gerekmez mi?
Bu linkten yararlanabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=29550
Merhaba
Bugün birbanka avukatı arkadaş aradı.
Daha önce mal beyanında bulunmuştum.Başka bir banka tarafından maaşıma 1/4 haciz konulduğunu içeren bir yazı göndermiştim kendilerine bunlara rağmen işyerindeki muhasebecimizden borcumu elden istemişti kendisine hayır demiştik.Şimdi ise ailemin adresine haciz işlemi yapacağını söylüyor.
1#Babam evdeki eşyaların faturalarını bir dilekçe ile ilgili icra müdürlüğündeki dosyama koyarsa buna rağmen haciz işlemi yapılırmı ?
2#Şayet haciz memurları gelirde beyan ettiği dilekçeyi gösterirse haczi yapılması engellenirmi ?
3#Haciz için geldiklerinde eşyaları direkt alıpmı giderler sayımmı yaparlar süremi tanırlar ?
Bu konu hakkında yanıtlarınız olursa memnun olacağım ilginize teşekkürler.
Sorunuz icra hukuku alanında en sık sorulan sorulardan,bu nedenle sitede yanıtı daha önce defalarca verildi.Lütfen arama yapın.
Borcun şahsiliği,istihkak iddiası gibi anahtar szöcükleri kullanabilirsiniz.
Özür dilemenize gerek yok,sadece aynı yanıtları tekrar etmenin anlamsız olacağını düşündüğüm için arama yapmanızı önermiştim.
Ya lütfen kusura bakmayın.Ben siteye henüz yeni üye oldum. Soru soracağım ama nasıl açıldığını bilmiyorum.Evlat Babaya haciz koyabilir mi bilmem ama babam benim maaşıma haciz koydurdu ve konuyla ilgili olarak şiddetli derecede yardıma ihtiyacım var.