Re: pdö (aktif eğitim ürünü)
yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Cevap 1= Kübra' nın saldıraya uğrayan şahsi hakları içerisinde yer alan " şeref ve haysiyet, sağlık, beden bütünlüğü" değerleri zedelenmiştir.
Cevap 2= Kişiliğin korunmasına yönelik davalar ve buna ilişkin manevi tazminat talebi şahsa sıkı sıkıya bağlı haklardandır. YİBK 15.4.1942, 14/9: Kanuni temsilcilerinin rızası olsun veya olmasın, mümeyyiz küçüklerin doğrudan doğruya şahıslarına karşı işlenmiş suçlardan dolayı dava ve şikayet hakları vardır. (RG. 5150).
çok teşekkür ederim.anayasa konusunda problemlerim var
bu içtihadı nerden bulabilirim?
Alıntı:
praise rumuzlu üyeden alıntı
bu içtihadı nerden bulabilirim?
http://www.kazanci.com/kho2/ibb/yargitay/yd1.htm bu link yardımcı olur sanırım.
ancak ben iligili içtihadı göremiyorum abonelik istiyor.yardımcı olabilir misiniz? ödevimi yarın teslim etmem gerekiyor :(
sesimi duyan var mı ki?:rolleyes:
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Bu hafta almış olduğumuz modülün konsu da anayasa hukuku ağırlıklı.Metni aynen yazıyorum:
*TBMM'nde yemin töreni yapılarak yeni dönem milletvekilleri görevlerine fiilen başlamışlar,yeni meclis başkanı seçmiş,görev süresi bittiği için yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar göreve devam eden cumhurbaşkanı Mehmet Nedret Gezer hükümeti kurma görevini seçimlerde en çok oyu alan Beyaz Parti genel başkanı Ramazan Canip Gündoğduya vermiştir.Ramazan Canip Gündoğdu bir hafta içinde bakanlar kurulu listesini hazırlayarak cumhurbaşkanına sunmuş,ancak cumhurbaşkanı yeni bakanlar kurulu listesinin yeni seçilecek cumhurbaşkanınca onaylanmasının uygun oplacagını söyleyerek,listeye bakmadan iade etmiştir.Ancak cumhurbaşkanı aynı gün YÖK,Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi'ne yeni üyeler atamıştır.
SORULAR
1.Cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini verişine ilişkin esas ve usuller mevcut anayasal sistemimiz içinde nasıl düzenlenmiştir?Bu açıdan hukuka aykırı bir yön var mıdır?
2.Bakanlar kurulu nasıl kurulur?
3.Cumhurbaşkanının bakanlar kurulu listesini ileri sürdüğü gerekçe ile görmeden iade edişini nasıl değerlendirirsiniz?
geçen haftaki yardmlarınız için çok teşekkür ederim özellikle içtihadı bulmam dersin akışı açısından büyük yarar sağladı.
zeki arkadaşım aktif eğitimi tam kavrayamamış olsa da hukukçu üyelerin sağ duyulu tepksizlikleri ile eğitimin konusunda olası bi başıboşluğun önğne geçilmiş.
ben de deu'dan mezun oldum ve aktif eğitim gördüm. bu eğitimin amacını araştırmanı tavsiye ederim.
site yöneticilerine mail atıp yasak koydurmakla önüne geçilebilir bir durum olsa da bunu kendi gözünle görmeni dilerim.
Re: PDÖ (aktif eğitim ürünü)
bu derece sert bir uslup kullanmanızı anlamıs değilim.pdö dersleri hakkında bu kadar ahkam kesiyorsunuz o zaman bu msjın yazıldıgı tarıhlerde yaklasık olarak pdö nün ilk dersleri oldugunu pek ala anımsayabilirsiniz.1.sınıf telaşıyla en erken nasıl ne şekilde dogru bilgilere ulaşabiliriz telaşındaydık.bu sitede bu sayfada bana yardımcı olan büyüklerime teşekkür ediyorum.çünkü benim için bir kopya kadar önemsiz ve unutlablcek bilgi olarak kayda geçmedi.zaten eksiklerimi de kendim araştırarak tamamladım.sanırım anlatmaya çalıstıgınız hukuk fakultesı ogrencılerın arastrması gerektıgı,bu kadar hazıra alısmamalrı konusundaki şikayetleriniz.internet de bir bilgi kaynağıdır ve neticede sizinle aynı fakülteye giren sizin güzel tabirinzle ''zeki'' insan olarak sadece internetle yetinmeyip kitapları da araştırdım.burdan yanıtını bulduğum içtihat kararının dersimizin akışını renklendirdiğini tartışma sorgulama ortamı yarattıgını hala hatrlıyorum..ince düşünceniz ve uyarılarınız için teşkkürler.umarım açıklamalrım sizi aydınlatmıştır.
Re: PDÖ (aktif eğitim ürünü)
ben de deu dayım ve bu sene pdö kalktı şahsen çok sevindim:)