-
Jüricilik oyunu
yeni cmuk yasasında avukat tanığa ve sanığa soru sorabilecek diğer avukat da bu sorulara itiraz edebilecek bu size birşeyler hatırlatmıyor mu.Peki jüri sistemi gelse Türkiyeye ne olur.İsterseniz bunu bir görelim.Evet jüricilik oynamak isteyenler var mı?Oyun nasıl mı?
Önce bir jürimiz olacak.Bunlar hukukçu olmayan ve sitemize giren arkadaşlardan olmalı mesela 5 kişi
Ve bir hakimler heyeti olmalı bunlarda avukat arkadaşlarımız olabilir
Herhangi iki arkadaşımız avukat bir sanık birkaç tane de sanık olmalı bunları olay anlatırken uydurabiliriz de
Bir olay olmalı bu olay şu anda ABD de devam eden bir dava olsa daha iyi olur.
Görmek istediğim kişinin suçlu bulunmasında jüri sağlıklı karar verebilecek mi?Devam eden bir dava olursa neticesi bizimkiyle uyumlu olur mu?Türkiye böyle bir sisteme ne kadar hazır ve olayın sonunda tasarıdaki bu değişikliklerin yorumu getirilebilir.
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees
-
Walla ben oynarım... :)
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
-
-
Sayın alisinkay avukatlık yapmadığınız ne kadar da belli
tanığa ve sanığa avukatın soru sormasından daha doğal ne olabilir. şu anki sistemi anlatayım gerek hukuk gerek ceza davalarında taraf vekilleri soru soracağı zaman başkana yada hakime yöneltecek oda tanık veya sanığa soracak çoğu zaman ''avukat bey bu soruya ne gerek var'' yada ikinci soruya geçene kadar ''yaz kızım'' diyerek sözünüzün kesilmesi ne kadar doğal acaba? artık bir nebze bunun önü kesilecek ve vekillerinde tam olarak yargılamada aktif hale gelmesi sağlanacak.
Sizin rahatsiz olduğunuz nokta nedir alisinkay
-
Rahatsız olduğumu söylemedim.Bu yasa düzenlemesi, soruların soruş şekli, itiraz şekli bana sanki ABD'nin herhangi bir mahkemesinde görülen davayı hatırlatıyor.Avukatlık yapmadım çok doğru.Sanırım yapmak da istemiyorum.Herhangi birşeyi denemek ondan rahatsız olmayı gerektirmez.Son zamanlarda garip tesadüfler oluyor.Bıktıran tesadüfler.
Demişsiniz ki;
<span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>Sayın alisinkay avukatlık yapmadığınız ne kadar da belli</span id='hl'>
Bunu zaten bu siteye aktif olarak katılan bütün arkadaşlar biliyor.Kaldı ki yazımdan karşı çıktığım da anlaşılmasın.Yaa off SAYIN BENNA ANLAMIYORSUNUZ.
Burada hukuk fakültesinde okuyan arkadaşlar var sayın Khan, sayın Jawussan, Sayın nilgül Saraç ben ve eminim daha pek çok arkadaş.Bu öneri hiçbir işe yaramasa bile bir olay çözümlemesi yapılacak beraber.Eksik kaldığımız yerlerde Avukat arkadaşlarımız bize yardımcı olacak.Malesef fakültelerde göremediğimiz pratik ve eğitim eksiği bir nebze de olsa giderilecek hukuki yardımlaşmayı ve iyi hukukçuların yetişmesini amaçlayan bu sitenin amacına da hizmet edecek.Hüricilik oyunu bahane.Önyargısız yaklaşmayı deneyin nolur
et son front etait mu comme une place vide entre deux armees
-
Sayın alisinkay
benim ön yargılarım yok. su konuda haklısınız size iyi bir tartısma ve yardımlasma olanağı sunuyor. açıkça ben üniversitedeyken bu tür olanakları kullanmadım.
ancak söyleyiş tarzınızı anormallik var ve eleştirel bakmayı gerektirir bir hal olarak görmem nedeniyle bu şekilde belirttim.
Keşke bu şekilde yazmak yerine bu konudaki fikirleri sorsa idiniz. Bende gerekçemi yukarıda açıkladım zaten.
Saygılar
-
Hala oynamak isteyen var mı?
-
Juri başkanlığına adayım ;
ben de hakim ve savcıya soru sorayım ne olurrrrrrrrrrrrrrrr ? ufacık bir ayrıcalık...
hakim Admin olsun yardımcısı Sayın Fırat Bayındır Savunma avukatı Sayın Kuzulu Yüksel mağdur avukatı Ragıp abi olsun :)
Jürinin diğer üyelerini ben bulurum :))
Siz yeterki sanık bulun...
SANIK ARANIYOR....
-
Ben sanık olurum. :) suçu da savunma avukatı bulsun...Olayın gelişimini ise sayın emrah yavuzcan kaleme alsın. Ancak bazı noktaları atlamasında yarar var. Çünkü tam anlamıyla çözülen bir olayda jüriye de, hakime de , savcıya da gerek kalmaz.
-
Madem savunma avukatı benim suçu söylüyorum, Ali sen bir seri katilsin, ama öyle bildiğimiz katillerden değil, Testere filmindeki gibi manyak bi katilsin, kurbanların kurduğun tuzaklardan kurtulabilmek için kendi gözlerini oymak, testere ile ayaklarını kesmek ya da yanındakinin midesini deşmek zorunda kalıyolar, anlaştık mı?
Olayın gelişimini Sevgili Emrah'tan bekliyoruz... :)
-
:) Gerçekten çok fazla isterim. Fakat şöyle bir problemim var, 22 sinde başlayan finallerim 2 haziranda bitiyor, yani 12 güne sığdırılmış olan 10 sınav!!! AB yi tasvip etmemekte haklıyım sanırım:)
Şimdi demeyin ki iki saatini ayırıp yazamayacak mısın diye:) Güzel bir şey çıkmamasından endişe duyduğum için beni şimdilik mazur görmenizi istiyorum.
-
Bende oynayabilirmiyim. Jüri olabilirim.
Yanlız sanık Ali beyse tarafsız olmaya söz veremem:)
-
Sadece şaka yapıyordum. Alınmayın olur mu Ali bey
-
Alınmam madem tarafsızlığınıza şimdiden gölge düştü o halde hikayeyi sizden beklerim. Ancak bu bir jüricilik oyunu ve jürinin kararında nelerin etkin olabileceğini görmek isteriz. Sayın Dilek Kuzulu Yüksel iyi bir savunma hazırladıysanız seri katil olabilirim :)... ancak seri katili jürinin suçsuz bulma ihtimali zor olacaktır. Gene de ben kendime ve size güveniyorum ve üzerime atacağınız tüm suçları şimdiden inkar ediyorum.
Olay bir cinayet davası ben şüpheliyim öldürmek için nedenlerim var ama kesin olarak ispatlanamamış bu durumda suçlu olup olmadığıma jüri karar vermeli. Sayın Fulya hikayenizi merak ediyorum :)
-
daha olay başlamadan juriyi etki altına almayın aaa tekliflerede açığız tabiiki...
-
ewet bazı yenılıklerı yenı beyınlerın teklıflerını degerlendırmek lazım dunya o kadar gelısıyor kı neden turk hukuku da genc dınamık av. veya av. lıgı seven belkı kazanamayan ama turk hukukuna bırseyler kazandırmaya calısan insanların dusuncelerını paylasmasınlar ılla hukuka yenı bırsey kazandırmak ıcınde av. olmak gerekmez bence ben 6.5 yıl av. burosunda ( dayım av. tır ) ınsanlara hızmet verdım ama cok ıstedıgım halde kazanamadım ama hukuktan da kopmadım bır cok kanunları da ıyı bılıyorum halende hayranlıgım devam etmekte yanı av. olmasakta yenı bırseyler yenı yorumlarda yapılmalı kenı projeler katılmalı hukuka bunları da bız gencler ataturk genclerı yapacaktır bunlara ınanın sayın okurlar yenı beyınlerı dınleyın okuyun bu benım bır yorumum ama ben bu oyunda suclu juri hersey olabılırım ama genc beyınler bır cok yenılıkler belkıde bunları kanunlastırarak hukuk a cok seyler kazandırabılır.ben buna tum kalbımle ınanıyorum ataturk genclıgı hem hukukta hem vatan ıcın herseyı yapacaklardır cbahsi.
-
Ali Bey,
Ben Jüri olmakta ısrarlıyım. O nedenle hikayenizi yazmıyorum. Tarafsızlığıma gölge düştüğü düşünülüyorsa zaten hikayeyi benim yazmam doğru olamaz. Çünkü bu durumda jüriyi etkilemeye çalışıyor görünüp sizi kesin suçlu gösterecek ve savcıya gerekli açılımları verecek bir hikaye yazmam söz konusu olabilir. Bu durumda hikayeyi yazmayı kabul etmemem size karşı bir önyargım olmadığını ortaya koyuyor.
Ben jüri olmakta ısrarlıyım. Eğer tarafsızlığımdan şüpheleniyorsanız avukatınıza başvurun. Avukatınız mahkemeye tarafsız olamayacağımı ispatlasın... Jüri üyeliğimi düşürsün.
-
Beni hiçbir suça layık görmediğiniz için teşekkür ederim.
Eşimi öldürmekten yargılanabilirim.
-
Avukatınız sizi seri katil ilan etti. Bu durumda suçunuz eşinizi öldürmek olamaz. Tabii 7-8 kez evlenip bütün eşlerinizi öldürmediyseniz.
(Burda bir ima mı var? Ben mi alıngan oldum?)
-
Sanırım siz alıngan oldunuz :)
-
Suçu savunma avukatı belirlesin dediğiniz için bir suç attım ortaya ama düşündüm de hikayeyi ben yazarsam savunma da benim için çok kolay olur, kendime torpil yapabilirim yani ;) Bu nedenle suçu da hikayeyi de tarafsız biri belirtsin derim ben. Hazırlık süresi tanıyacaksınızdır umarım, bu arada Amerikan filmlerindeki gibi meraklı bir gazeteci olmayacak dimi sürekli ayağıma dolaşan, hiç çekemem baştan söyliyim prensipli avukatım ben... :)
-
Dilek Hanım ; bende meraklı gazeteci olmaya talibim.
-
Duygu Hanım o zaman araştırın.Emin olun size harika bir haber çıkacak. Madem buna talipsiniz kıvılcım da sizden gelsin :)
-
Duygu Hanım, meraklı bir gazeteci ile uğraşamam demiştim ama bu gazeteci aynı zamanda bir meslektaşım olacaksa neden olmasın ;) Filmlerde dikkat ederseniz zaten olayı gazeteci kurcalar ve mutlaka önemli bir ayrıntı yakalar, avukata da kaymağını yemek düşer. :)
Şaka biyana, ne zaman gerçekleşecek bu proje? Teknik kısımdan hiç anlamam baştan söylüyorum..
-
Eşim çok güzel. Uzun boylu simsiyah saçlı ve ona inat beyaz tenli. Çok iyi bir iş kadını. Aynı zamanda çok yardımsever. Birçok yardım kuruluşunda çalışıp gönüllü annelik yapıyor. Onunla 8 yıl önce tanıştık 6 yıldır evliyiz. Hiç çocuğumuz yok. Birgün eşim ölü bulunuyor. Evimizde hiç iz yok. Kavga izi yok. Her yerde eşim ve benim parmak izim var. Otopsi sonucuna göre kanı siyahlaşmış. Bunun nasıl olduğu bilinmiyor ama pıhtılaşmış simsiyah bir kan.
Bir ara Sayın Fırat Bayındır ile dertleşirken onun tehlikeli olduğunu ve yok edilmesi gerektiğini söyledim. Bunun dışında görünürde bir ipucu yok. Sorgulamaya başlayabilirsiniz. Önce gazeteciler ve Savcılar lütfen Değerli avukatım beni yalnız bırakmayın :)
-
Bu arada bir görgü tanığı evimizden birinin çıktığını söyledi.Robot resmi çizildi solda asıl resmim ise en altta:)
http://www.softimage.com/Products/fa...lcon_thumb.jpg
http://img355.imageshack.us/img355/1446/adsz9ru.png
-
Bence hikayeyi Emrah beye bırakalım Ali bey. Şurda sınavlarının bitmesine ne kaldı?
Tamam bu bir oyun ama. Pıhtılaşmış siyah kan beni açmadı.:)
-
Bu oyun forumda mı gerçekleştirilecek, yoksa msn de mi? Ona göre hazırlanmam lazım :)
-
Kamuya açık olması daha iyi değil mi?
-
siz en iyisimi bilişim suçlarından beni yarğılayın..senorya yerine gerçek bilişim suçları üzerinde..test edilmiş olur..
Savunma nasıl olurmuş görün...!!!
-
Sayın Kurban,
Amacımız savunma yada iddianamenin iyiliğini yada kimin ne kadar iyi hukukçu olduğunu görmek dğeil. Konunun gelişimine bakarsanız avukatların mahkemede tanık, bilirkişi, sanıklara soru sorma hakkı üzerinde yoğunlaşılmıştır. Bu sistemi uygulayan ülkelerde kıbrıs dahil genelde bir jüri sistemi mevcuttur. Bu nedenle bu oyun avukatların soru sorma haklarını nasıl kullanacakları mevcut kanunlar sistemimizde jüri olsaydı bu sprular ve savunma yada iddianame jüriyi ne yönde etkileyecekti sorunu.
İsteyen hikaye de yazabilir elbette isteyen suçlu da olabilir ben her rolü üstlenirim. :)
-
Hukukuçu arkadaşlar daha iyi bilirler. Jüri sistemi uygulayan ülkelerden gerçek davalarla ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor mu? Eğer böyle bir döküman elde edersek daha gerçekçi olabilir.
Eğer böyle bir döküman varsa jürilikten vazgeçer çeviriye yardım ederim.
-
Olayı özetleyeyim. Hikaye tamamen fantastiktir.
Herşey OAG (Organik Askeri Güç ) projesi ile başladı. Tübitak ve savunma bakanlığının ortak çalışmaları ile fareleri yönlendirebilen ve gördüklerini uydular aracılığı ile Türk Uzay Üssüne gönderen biyoelektronik cipler geliştirildi.
Bu cipler farelerin üremeleri ile birlikte kendini kopyalayıp nesilden nesile geçecek ve fareler aracılığı ile her türlü bilgi Milli İstihbarat Teşkilatımıza ulaştırılacaktı. Proje başarılı da oldu. Ancak ortada bir eksiklik vardı. Çünkü fareler her yere ulaşamıyordu. Koklama ve görme yetenekleri gelişmişti ancak duvar arkasındakileri duyabilecek nitelikte bir işitsel özelliğe sahip değillerdi.
Bu nedenle uçan fareler yani vampir yarasalar kullanılmaya başlandı. Ancak tüm denemeler olumsuz sonuçlandı. Çünkü vampir yarasalar ne kadar dinleme için harika olsa da beyinleri kontrol edilemiyordu. Çünkü açlık hissi yarasaların dinlemesi gereken kişilere saldırmasına neden oluyordu.
Bunun üzerine gizli ve üniversitelerüzeri bir kurum kuruldu ve üniversitelerdeki bu konu ile ilgili ve güvenilir vatansever kişiler toplandı.
Bizim hikayemiz de orada başladı. Ben de bu kurulda görevliydim ve amacımız yarasa dna sı ile insan dna sını birleştirerek yeni bir tür yaratmak ve kullanmaktı. Kont Draculayı yeniden canlandırmak istiyorduk. İlk denememizde bunu başardık ancak ortada bir sorun vardı bay Dracula insan ırkıyla ilişkiye girebiliyor ve doğan çocuklar vampir oluyordu. Onu kısırlaştırma çabalarımız ise başarılı olmadı ve yok etmek zorunda kaldık. Daha sonra bir dişi üzerinde çalıştık. Çıkan sonuç harikaydı. Üreme yetisi yok olmuştu. Çünkü dişinin üremesi için vampir yarasa ile çiftleşmesi gerekiyordu. Ancak yumurtaların insan özelliği daha fazla olduğu için bunu gerçekleştirmesi imkansızdı.
Ancak hiç beklenmeyen bir şey oldu. Ben ona aşık oldum. Yönetim kurulu evlenmemizde sakınca görmedi çünkü bu yeni tür teşkilatın gözbebeği olmuştu. Önce ona bir kimlik ve iş verdik. Ardından evlendik. Yurt dışında hareket edebilmesi için yardım kuruluşlarına dahil ettik ve onu işkadını olarak tanıttık.
Eşim kanla beslenmeliydi ve ihtiyacı olan kan kızılay kan merkezinden temin ediliyordu. Birgün eşimle mutfakta yakınlaştığımızda elimi yanlışlıkla bıçağa koydum. Elim kesildi. Eşim kanımın tadına baktı. Taze insan kanı hoşuna gitmişti. Ve birkaç ay geçtikten sonra bir insan ölü olarak bulundu. Evimize yakın bir yerdeydi ve tüm kanı çekilmişti. Onu izlemeye başladım. Ve içgüdüsel olarak insanlara saldırdığını gördüm.
Onu yok etmem gerekiyordu ama aynı zaman da çok seviyordum. Ama insan hayatı önemliydi ve onu yok etmeye karar verdim. Ancak üstün özelliklerle donatılmış eşimi birgün yokedebileceğim aklıma gelmemişti. Onu ancak özel donanımlı bir tim %10 ihtimalle yok edebilirdi. Bu nedenle eşimden test yapacağım bahanesi ile kan aldım. Onu yok etmek için araştırmalar yapmaya başladım. Ancak kan hücreleri çok hızlı yenileniyor ve dokuları da hemen tamir ediyordu.
Sakarlığım benim hayatımı karartmıştı. Çünkü çok sevdiğim eşimi öldürmek üzereydim ve eşimin öldürdükleri 3'e çıkmıştı. Ancak ikinci sakarlığım daha sonraki kurbanları kurtardı. Eşimin kanı üzerinde inceleme yaparken kola bardağını devirdim ve kolanın asitik değeri ile eşimin kanının kimyasal reaksiyona girdiğini gördüm ve kanı öldü.
Ben kolayı kana benzettikten sonra buzdolabındaki kızılay kan merkezinden gelen kanlardan biri ile değiştirdim. Eşim şırıngayla kendi kanına taze kan vermeye kalkıştığında öldü..
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Yukarıdkai yazı sorgulamada karşı taraf avukatı ve savcının çıkartabileceği bir hikayeydi. Ayrıca meraklı gazeteci de tuzak sorular sorabilir araştırma yapabilirdi. Çünkü ipuçları verecektim. Bunu anlatmak gibi bir niyetim başta yoktu. Herşeyi inkar edecektim. Önce benim öldürdüğümü bulmalıydınız.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Savunmam da ise adam öldürme suçunun mağdurunun insan olması gerektiğinden bahsedecektik ve vampire karşı bu isuçun işlenemeyeceğini savunacaktık. Yada devlet bu ifadeyi yalanlayacaktı biz de akıl sağlığımızın yerinde olmadığı savunması yapacaktık.
NOT: BU YAZI MERAKI GİDERMEK AMACI İLE YAZILDI VE BU YAZIDAN SONRA EZANAY HESABI DA KİLİTLENECEKTİR. HERKESE SAĞLIK BAŞARILI VE MUTLULUK DİLERİM
ali sinkay
-
Alibey siz tebrik ederim. Bence hikayenizi hemen kaldırın. Birileri aşırmadan çevirip Hollywooda yollayın.
Yaratıcıliğiniz etkileyici.
Üstelik coca cola yada pepsinin filme sponsor olacağıda kesin.
-
Dün akşam saat 18.sularında gelen bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri olay yeri olan İstanbul Etiler'de bulunan eve geldiklerinde; 30 yaşlarında vahşice öldürülmüş genç bir kadın cesedi ile karşılaştılar.
İsminin Leyla Küllük olduğu öğrenilen genç kadının Ulus'ta eczanesi olduğu ve sosyete eczacısı olarak tanındığı öğrenildi.
Ceset üzerinde yapılan incelemede başına ve kalbine kurşun isabet ettiği ancak ölüm nedeninin; bu kurşunlar değil kanında yüksek oranda bulunan adrenalin olduğu tespit edildi.
Şüpheli olarak göz altına alınan ölen kadının eşi; konuşmama hakkını kullandı.
Tahkikat devam ediyor.
Meraklı Gazeteci
-
Merhabalar; henüz bu gün üye oldum ."Jüricilik"oyununuza gelince bence savcıyı da belirleyin suçlamayı o yapsın.
-
Evet ikaz sonucu dikkatimi çekti baktım Cumhuriyet savcısı yok ortada. Şemdinliden sonra kimse savcılık yapmak istemiyor olabilir ama mecbur vereceğiz ... Savcı Sayın Av. Esin Kılıç Erdoğan dır.
Bu arada ben jürimi şeçtim
artık azıcık hızlansak diyorum.....
-
ya ben bnu geç gördm ben de ben de..noooooooluuuuuuuurrr benide alın..jüri olayım olamdı yazman olamdı duruşmayı temzleyen hizmetli olayım jüriye çay getireyim...noooolluuuuuuurrr..
...bu arada jüri sistemnde jüri sadece sanığın suçlu olup olmadığını belirer cezayı beliremez bir jürinin çekimser kalması sanığın o suçtan masumiyeti anlamına gelir.şüpheden sanık yararlanır ilkesinin en keskin örneği...hani kalıp your honor we found the suspect......not guilty..herkes ayağa kalkar kucaklaşır sanık avukatına teşekkür eder:D
-
bu arada bu kadar yavaş oynayabilceğimizi sanmıyorum..bir de oynayanların listesi ve görevleri asılsa iyi olur
randevulaşıp oynayalım
-
Yavaşlama nedeni sayın savcıdır :))
Sayın savcı iddianameyi hazırlasa iyi olacak artık ben kendisini ikaz edeyim...
Jüri öyle sessiz kalmaz merak etmeyin...