Re: Eski ve yeni eşi mevcut borçlardan koruma
Forum kurallarına uymayacak bir durum sözkonusu ise ve gereğinden fazla soru tek başlıkta ise lütfen sadece eski eşim ve olası müstakbel eş ile ilgili konularda bilgilendirmenizi rica ediyorum. Mazur görmeniz umudu ile..
Muhasebecim borç takibi yapmayayım diye evraklarımı vermiyor
Ortağımın tanıdığı bir muhasebecinin vasıtası ile onun müvekkillerinden tanınmış bir firmanın acentalığını aldık.
Geçen yılar sonucunda firma önce tebliğ etmeden ve yeni bir sözleşme yapmadan hakediş oranımızı düşürdüğü sonra da bu hakedişleri ödememeye başladığı için adi ortaklığımızı kapatmak zorunda kaldık.
Muhasebecimiz kapanış esnasında kesilen ve boş faturaları vs. aldıktan sonra içinde son hakediş faturalarımızın da olduğu kesilenleri "borcumuz olduğu gerekçesi" ile bize iade etmedi.
Esasında alacaklı olduğumuz firmadan borcumuzu tahsil edememiz için böyle bir şey yaptı. Biz de borcumuzu ödmeyerek faturaları vermesi halinde ödeyeceğimizi söyledik. Ancak kabul etmedi.
Elimizde fatura olmadan hakedişimizi tahsil etme olasılığımız var mı? Mesela noterden mutabakat kağıdı göndererek "bizde ...... YTL borcunuz gözüküyor" desek resmi olduğu için inkar edememeleri durumunda bu bir delil olabilir mi?
Bu konunun zamanaşımı var mı?
Re: Muhasebecim borç takibi yapmayayım diye evraklarımı vermiyor
merhaba
ben muhasebeciyim.avukat değilim ama mesleki alanıma da girdiği için konya ilgi duydum.evet noterden mutabakat mektubu adı altında bir mektup gönderirseniz karşı firma buna 8 GÜN İÇİNDE İTİRAZ ETMEDİĞİ SÜRECE YASAL SÜREYİ GEÇİRRİSE İTİRAZINDA SİZİZ ALACAĞINIZ KESİNLEŞİR.TTK BÖYLE DİYOR YANİ.AMA GERİSİ AVUKATLARIN İŞİ..
Alıntı:
sare79 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
ben muhasebeciyim.avukat değilim ama mesleki alanıma da girdiği için konya ilgi duydum.evet noterden mutabakat mektubu adı altında bir mektup gönderirseniz karşı firma buna 8 GÜN İÇİNDE İTİRAZ ETMEDİĞİ SÜRECE YASAL SÜREYİ GEÇİRRİSE İTİRAZINDA SİZİZ ALACAĞINIZ KESİNLEŞİR.TTK BÖYLE DİYOR YANİ.AMA GERİSİ AVUKATLARIN İŞİ..
Teşekkür ederim. Bir de şunu öğrenemek istiyorum faturalar elimde olmadığı için tam rakamı hatırlayamıyorum. Diyelim ki 1000 YTL alacağım var , ben 1100 yazsam ve itiraz etmeseler bir sorun olur mu daha sonra takip sırasında kendi ellerindeki evraklarla borcun fazla istenildiği iddiası ile işi uzatırlar mı?
Ya da garantiye almak için 900 YTl olarak mı istesem daha uygun olur?
Son olarak adi şahıs şirketi (ortaklık) kapattım. Noterden kendi şahsım adına bu mutabakat mektubunu yazdırabilir miyim? Şahıs şirketi olduğuna göre sadece kendi ismim yeterli mi? diğer ortağımın da bu evrak da adı olmalı mı?
Alıntı:
sare79 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
Buradaki süre 7 gün olmasın.