Cevap: Re: Askerlik-kilo-boy
Merhabalar Hersekade,
Yazdıkalrın benim için çok önemli gerçekten.Önümüzdeki hafta tecilim bitioyor.
Yaş 28
Boy:1,78-1,79
KG:114-115
Bu durumda senin gibi 1 yıl erteleme alabilirmiyim acaba?Çok abartı kilolu göstermiyorum.Arkadaşlar belirtmem gerektiğini yazmışlar ancak sen başka bir problemle karşılaştınmı acaba?Ne yapmamı tavsiy eedersin
Alıntı:
hersekade rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhabalar...
bana 35/B maddesine göre bir sene erteleme verdiler...
boyum;1 79/kilom; 110 çıktı...
seneyede gittiğimde aynı kiloda olursam öbür seneye vereceklermiş...
5 seneye kadar yolu varmış...
şimdi 5 sene sonunda aynı kiloda olursam çürük raporumu alacam?
yada
askere gidecemmi gitmeyecemmi?
bu konudaki fikirleriniz?nelerdir acaba
35.MADDESİDE BURADA...
SAĞLIK SEBEBİYLE ERTELEME:
Askerlik Kanununun 35 nci maddesinin A ve B fıkraları gereğince; vücutları askerlik yapacak derecede gelişmemiş olduğu veya tedaviyle geçecek geçici hastalık ve arızaları olduğu askerlik meclisleri veya asker hastanesi sağlık kurullarınca tespit edilenler ertesi yıla bırakılırlar. Ancak bu ertelemeler en fazla beşinci yıl sonunda son bulur.
Sağlık sebebiyle "Ertesi Yıla Bırakma" kararlı raporların geçerlilik süresi; rapor tarihini takip eden son yoklama döneminin bitimine kadardır. Bu durumdakiler, rapor tarihinden sonraki ilk son yoklama döneminde askerlik meclislerinde veya asker hastanelerinde yeniden muayene edilir ve hakkında verilecek karara göre işlem yapılır.
Alıntı:
nurdancan1982 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Hersekade,
Yazdıkalrın benim için çok önemli gerçekten.Önümüzdeki hafta tecilim bitioyor.
Yaş 28
Boy:1,78-1,79
KG:114-115
Bu durumda senin gibi 1 yıl erteleme alabilirmiyim acaba?Çok abartı kilolu göstermiyorum.Arkadaşlar belirtmem gerektiğini yazmışlar ancak sen başka bir problemle karşılaştınmı acaba?Ne yapmamı tavsiy eedersin
Merhaba arkadaşım bende 28 yaşındayım ve bu sene okul bittiği için askerlik başvurumu yaptım ve hastaneye sevk edildim. Hastanede boyum 174 kilom ise 124 çıktığı için bir sene erteleme aldım. Kilolu görünmüyorum demişsin fakat görüntü çok önemli değil onların ölçümlerinde ki çizelgeye bakıp karar veriyorlar. Verdiğin değerler ile seninde sevk ertelemesi alman gerekir. En doğrusu hastaneye gidip muayne olmak ve dr un kararını beklemen.
Alıntı:
Volkan TEZKAN rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşım bende 28 yaşındayım ve bu sene okul bittiği için askerlik başvurumu yaptım ve hastaneye sevk edildim. Hastanede boyum 174 kilom ise 124 çıktığı için bir sene erteleme aldım. Kilolu görünmüyorum demişsin fakat görüntü çok önemli değil onların ölçümlerinde ki çizelgeye bakıp karar veriyorlar. Verdiğin değerler ile seninde sevk ertelemesi alman gerekir. En doğrusu hastaneye gidip muayne olmak ve dr un kararını beklemen.
Teşekkür ederim Volkan.Dediğin gibi oldu.Seneye erteleme verdiler.Ancak benim normal kilom bu.Bünyeden kaynaklanıyor.Albay ile görüştüm şubende.Normalde 5 defa bu şekilde erteleme veriyorlarmış sonra çürüğe çıkartıyorlarmış.5 yıl bu şekilde biraz sıkıntı olucak benim için.Formlarda bazı arakdaşlara 2 bazen'de 3. defada direk çürük vermişler.Bakalım bizim sonumuz ne olucak hayırlısı.Tekrar bilgiler için teşekkürler..
Selamlar arkadaşlar lütfen yardım edin çok önemli benim için
1.71 boyundayım Üstümde Kıyafetler Varken 46 kiloyum beni askere alırlar mi lütfen çıldıracam cok önemli cevaplarinizi bekliyorum
ARKADAŞLAR GERÇEKDEN COK ÖNEMLİ ACİL YARDIM LÜTFEN
Alıntı:
Cıldıracam rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar arkadaşlar lütfen yardım edin çok önemli benim için
1.71 boyundayım Üstümde Kıyafetler Varken 46 kiloyum beni askere alırlar mi lütfen çıldıracam cok önemli cevaplarinizi bekliyorum
ARKADAŞLAR GERÇEKDEN COK ÖNEMLİ ACİL YARDIM LÜTFEN
Merhablar
Walla hocam direk sistemi anlatrim sana daha yeni gittim geldim.Tamamen avrupa birliği standarları uygulandığı için tam kurallar geçerli.
Önce şubeye gidiorsun ve sağlık sorunum war (zayıf olduğunm için çok halsizlik war diebilirsin mesela)
askeri hastaneye sevk ediyor..Orda doktorlar kilo kontrolü yapıyorlar
sistem şu şekilde,boyunun son 2 hanesine +31 yada -31 hesaplıyorsun ona göre 1 yıl erteliyorlar asklerliğini ama tam 31 olmak çok tehlikeli
Ben +38'dim almadılar.Senin durumun için 71-31:40 yapar..Sen 46 olduğun için malesef 71-46:25kg yapar askerliğe elverişlisin yani.
Alıntı:
nurdancan1982 rumuzlu üyeden alıntı
Merhablar
Walla hocam direk sistemi anlatrim sana daha yeni gittim geldim.Tamamen avrupa birliği standarları uygulandığı için tam kurallar geçerli.
Önce şubeye gidiorsun ve sağlık sorunum war (zayıf olduğunm için çok halsizlik war diebilirsin mesela)
askeri hastaneye sevk ediyor..Orda doktorlar kilo kontrolü yapıyorlar
sistem şu şekilde,boyunun son 2 hanesine +31 yada -31 hesaplıyorsun ona göre 1 yıl erteliyorlar asklerliğini ama tam 31 olmak çok tehlikeli
Ben +38'dim almadılar.Senin durumun için 71-31:40 yapar..Sen 46 olduğun için malesef 71-46:25kg yapar askerliğe elverişlisin yani.
Hocam Teşekkürler Kıymetli Yorumunuz İçin
ama tam olarak kilom ve boyum öyle değil 1.69 ayakkabi yokken boyum 43.2 de kiLom var
bi kac önemli ameliyat geçirdim sizce bunlari göz önünde bulundurularak erteleme verirler mi