Boşanma davası, ispat sorunu, yargılama giderleri ve vekalet ücreti
merhaba ben 2.5aylık bir evliliğimden sonra eşimin eski eşiyle ilişkisi yüzünden hayatımı çekilmez hale getirdiğinden evden ayrılmak zorunda kaldım bunu telf.mesajlarındada kendisi belirtiyorbenim sorum su:eşim boşanma davası açtı daha doğrusu ben istedim kendisinin açmasını bende boşanmayı kabul etmek le birlikte maddi manevi tazminat davası açtım ve elimde benim suçum olmadğına dair telefon mesajları var bunlarla haklılığımı ispatlama şansım nekadar benim yaşadıklarıma Allah'tan başka şahidim yok o ise ailesini yalancı şahit gösterdi aramızdaki sorunlardan hiçbirşekilde haberleri olmamasına rağmen benim bu davada şansım nedir sadece mesajllarla
ben bir soru daha sormak istiyorum eşm dilekçesinde tüm avukatlık masraflarını ve mahkeme masraflarını benim üzerime yıkmak istemiş böyle bir durum söz konusumu böyle birşey mümkünmü davayı kaybetsem bile suçlu olsam boşansamda benmi ödemek zorundayım
bana yardımcı olabilcek bir arkadaş yokmu aceba:(
merhaba ben 2.5aylık bir evliliğimden sonra eşimin eski eşiyle ilişkisi yüzünden hayatımı çekilmez hale getirdiğinden evden ayrılmak zorunda kaldım bunu telf.mesajlarındada kendisi belirtiyorbenim sorum su:eşim boşanma davası açtı daha doğrusu ben istedim kendisinin açmasını bende boşanmayı kabul etmek le birlikte maddi manevi tazminat davası açtım ve elimde benim suçum olmadğına dair telefon mesajları var bunlarla haklılığımı ispatlama şansım nekadar benim yaşadıklarıma Allah'tan başka şahidim yok o ise ailesini yalancı şahit gösterdi aramızdaki sorunlardan hiçbirşekilde haberleri olmamasına rağmen benim bu davada şansım nedir sadece mesajllarla
ben bir soru daha sormak istiyorum eşm dilekçesinde tüm avukatlık masraflarını ve mahkeme masraflarını benim üzerime yıkmak istemiş böyle bir durum söz konusumu böyle birşey mümkünmü davayı kaybetsem bile suçlu olsam boşansamda benmi ödemek zorundayım
Re: Boşanma davası, ispat sorunu, yargılama giderleri ve vekalet ücreti
Tebligatlar, harçlar, bilirkişi incelemeleri, müzekkere masraflarını önce talep eden taraf yatırır, sonra dava lehine sonuçlanırsa diğer taraftan alır. Şu ana kadar yapılan harcamalar zaten dava dosyasında bir şekilde belirtilmiştir.
Boşanma davasıyla birlikte talep edilen maddi ve manevi harç da nisbi harca tabi olmadığı için harçlar avukatınıza verdiğiniz parayla kıyaslandığında -genelde- çok daha az tutar.
Avukatlık ücreti konusu da yanlış anlaşılmaya müsait bir konu. Mesela davacı avukatıyla 2500 YTL'ye anlaştı, davalı da 3000 YTL'ye anlaştı.
Boşanma davası kabul edildi ve davalı daha fazla kusurlu bulunduysa davalının, davacıya değil, davacı avukatına "karşı avukatlık ücreti" ödemesine hükmedilir. Davacının avukatı yoksa böyle bir ödeme sözkonusu olmaz. Bu da boşanma davaları için 450-500 YTL gibi birşeydir.
Eğer boşanma reddedilirse bu kez davacı, davalıya değil, davalının avukatına "karşı avukatlık ücreti" öder. Davalının avukatı yoksa böyle bir ödeme sözkonusu olmaz.
Tebligatlar, harçlar, bilirkişi incelemeleri, müzekkere masrafları yani tüm mahkeme masrafları tahmini nekadardır eğer ben davayı kaybedersem zira yalancı şahit tutma niyetim yok bana göre değil ve elimde sadece mesajlarından başka delilimyok hakimde muhtemelen yalancı şahitlerine inanıcak ki ozamanda kaybedicem
Av.Duygu Tekay'ın da belittiği gibi dosya hakkında tam bir bilgi sahibi olunmadan miktar konusundaki sorunuzu yanıtlamak imkansız.