Türk Ordusu na içten içe kin besleyen ama askerlik yaşı geldiğinde T.C. vatandaşı kimliği taşıdığı için askere gitmekten kaçamayan kürt kökenliler. bunları nasıl kontrol edebiliyorlar?bunu gerçekten merak ediyorum..
Printable View
Türk Ordusu na içten içe kin besleyen ama askerlik yaşı geldiğinde T.C. vatandaşı kimliği taşıdığı için askere gitmekten kaçamayan kürt kökenliler. bunları nasıl kontrol edebiliyorlar?bunu gerçekten merak ediyorum..
Sözgelimi Trakya bölgesinde yeni bir yasa dışı örgüt kurulsa, bu örgütün elemanları canımızın parçası 12 Mehmetçiğimizi şehit etse aynı şekilde kin duyar, tepki gösterirdim. Lütfen olayları kardeşliğimizi bozma amacı güdenlerin emellerine alet etmeyelim.
Önemli olan amaç, olay ve acı sonucudur. Katillerin etnik kökeni değil.
Türk olupta pkklı olanlar yokmu..?Veya Türkiyeye pkkdan daha çok zarar veren?
Düzeltiyorum o zaman,pkklı olupta askerlik yapanlar...ben pkk yı destekliyorum diyemez.ne yapıyorlar?
Bu Konulara KİŞİlerİn Hangİ Pencereden BaktiĞi Önemlİdİr Bence.bİr Ermenİ KÜrdÜ TÜrkİyede Yasayan KÜrd KÖkenlİ Dostlarimizla Ayni Kefeye Koyamayiz.ÇÜnkÜ Onlarla Bİzİm DedİĞİmİz İnsanlarin Bu Ülke Hakkindakİ DÜŞÜncelerİ Tamamen Farkli Aslina Bakarsaniz.bİrİlerİ Elİndekİ Kiymetİ Bİlmİyor Bİrİlerİde Ona Ulasmak İÇİn Kardesİ Kardese Vurduruyor Yanİ Etlİ İle SÜtlÜyÜ KariŞtirmayalim Sevgİlİ Dostlar.............? Bİlmem Anlatabİldİnmİ Dostlar
Düşüncelerimi ifade etmekte zaman zaman zorlanırım ve yanlış anlaşılmaya sebebiyet veririm.bu yüzden özür dilerim.bunu sadece merak ettiğim için sormuştum.yoksa ayrım yaratmak kışkırtmak amaçlı değil..
Bakın arap asıllı Türk vatandaşı olarak ne ben ayrım yaptım ne de ailem böyle bir ayrımı öğretti bizlere.her düşünceye kültüre inanca saygı duyarım.benimsemem ayrı konu.katılmam ayrı konu.bunca şey haksızlık yaşanırken bunca doluluk varken kendi adıma bizzat yaşadığım çok sorun varken(ayrımcılıkla ilgili)hata yaptım tekrar özür diliyorum.
Sevgili hilaldeniz;
Ben de bir Kürt kökenli vatandaş olarak kırılmadım size. Siz sadece merak ettiniz ve sordunuz. Daha önce dediğim gibi, iyi ki de sordunuz. Unutmayınız ki, hani bir söz vardır; sora sora Bağdat bile bulunurmuş!
Sevgilerimle,
konuyu açan arkadaş kendisininde ifade ettiği gibi yanlış anlaşıldı kanımcadaha doğrusu yanlış ifade etti .sorusuna gelince hiç merak etmesin istihbaratımız kürt-türk-çerkez-laz vs ayrımı yapmadan ülke için potansiyel tehliklerin yedi seceresini zaten biliyor ona görede gereken yapılıyor çünki işleri bu.ayrıca bu ülke çok çekti bu ayrımcılıktan her kürde potansiyel P.K.K lı diye bakarsan o insanın sana düşman olmasını zaten engelleyemessin.Zamanında bu insanlara zorla hayır sen kürt değil türk sün dedirtilmeye çalışıldı konuştukları dil engellemeye çalışıldı emin olun bizler şu an onların acısını çakiyoruz.Tepede dalgalanan bayrağa saygı duy sonra ne olursan ol.
DTPliler istenmiyoruz derken tüm kürt halkı adına konuşmuyor mu?eğer evetse bu hatayı hepimiz yapıyoruz.istenmeyen lanetlenen pkk.dtpli millet vekilleri konuşurken bu ayrıntıya dikkat etmiyor.istenmiyoruz derken tüm türk halkını bir tutmuyorum demiyor.yada halk olarak kendimiz de benim yaptığım hata gibi hatalar hep yapıyoruz.genelleme yaparak konuşuyoruz.isterdim ki kendi aramızda kürt arkadaşlarımızla konuşurken pkkyı onaylamayan kınayan tavırları sadece kendi aramızda ki konuşmalarla kalmasın.çevrelerine de aynı tepkiyi göstersinler.mayıs ayında mardin de gittiğim bir mekanda başkan apo diye söylenen şarkı üzerine zamanında köy koruculuğu yapmış dağda pkk ile çatışmış mardin li kürt bir abim ciddi tavır gösterdi.pkk bayraklarını sallayanlara tepkisiz kalmadı,ama aynı ortamda birlikte gittiğim arkadaşım benimleyken pkkya lanet okuyor o ortamda şarkıya ritim tutuyor ve ben de o ortamı terkediyorum.sadece desteklemiyorum sözleriyle kalsın istemiyorum.umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir.ulusça bir mücadeleye girdiysek,şuan da katılabildiğimiz tek şey mitingler burada da olsunlar kendilerini göstersinler istiyorum.doğuda yapılmış yapılıyor ki görmek istediğim şeyler.elbetteki ben de herkes gibi uşaklık etmeyen güdümsüz bir hükümetle tam bağımsız türkiye olarak bir bayrak altında kardeşçe yaşamayı istiyorum.
Askerlik kanunu kişileri etnik kökenine göre ayırmaz. Erkek ve TC vatandaşı olmak ilk şarttır. Bu şartı tutturanlar için diğer maddelere geçilir. Yaş eğitim v.s gibi.
Kişinin ilk yoklamasından sonra askeri temel istihbarat dairesi ile asal bu kişi hakkında istihbarati bilgi toplar bu hususta polise adliyeye yazı yazıldığı gibi bazı durumlarda ciddi incelemeye alınır.
Unutulmaması gereken bir hususta askerlik görevinin ifası için kişinin 'suç işlememiş'' veya '' teröre bulaşmamış'' olma şartı aranmaz. Askerliğe elverişli olması gerekli şartları taşıması yeterlidir. Yani daha açık bir ifade ile ''terör''suçundan ceza almış birisi bile askerliğini yapma yürürlüğü altındadır.
Bu kişiler durumlarına göre özel birliklerde asla aktif görev verilmeden geri hizmette askerlikleri tamamlattırılır. Kendilerine söylenmediği gibi suç/terör işleme durumuna göre sınıflandırılır.
Birde hiç bir şekilde ceza almamış ama ''potansiyel'' olabileceği değerlendirilen kişiler durumuna göre '' sakıncalı'' veya '' şüpheli'' katagorisinde işlem görür ki her ahvalde izleme takip yapılmaktadır.
Yazılanlara bir bütün olarak baktığım zaman sorunun kısmi yanlış sorulmasına karşın yanıtların doğru olmasa bile sağduyulu olması çok hoş. En azından bu hususta bir bilinçlenme olduğunu görmek mutluluk verici.
Unutulmamalıdır ki TC toprakları içerisinde yaşayan her vatandaş eşittir ve özgürlüklerini eşit fırsatlarla kullanabilir. Asla ayrımcılık yapılmamaktadır. Önemli olan ayrımcılık bölücülük yapmaya uğraşan bir avuç çapulcuya karşı tek yürek olabilmektir.
DTP ye gösterilen tepkiye gelince bunun nedeni DTP lilerin çoğunluk kürt yurttaşlarımızın oylarıyla seçildiklerini unutup PKK yanlısı konuşma ve tavır almasıdır. PKK nın en çok katlettiği kürt vatandaşlardır Terörün ırk dil dini olmaz DTP nin yapmaya çalıştığı PKK denen aşağılık örgütün aslında etnil bir sosyal kavga yapıyor meşru kabul etmek gerekir tutumunadır. DTP kürt vatandaşların partisi olduğunu unutmamalı PKK terör örgütünün yandaşı olmamalıdır. Bazı illerin PKK ile birlikte anılması beni rahatsız etmektedir bu DTP yide ciddi rahatsız etmeli kürt vatandaşların PKK yı asla desteklemediğini bilerek ona göre davranmalıdır ancak yaptıkları etnik bölünme çabasıdır. Tepki bu yüzdendir.
Kişilerin bazı yerlerde tepki göstermemesine gelince o ne yazıkki toplumsal bir yara bir iki yüzlülüktür...
Isparta' da yedek subay olarak askerlik yaptığım esnada, birliğe gelen askerlerle ilgili zaman zaman BÖLÜK KOMUTANLARINA GİZLİ ve ÖZEL YAZILAR GELİRDİ,
İstihbarat belirlediği tehlikeleri ilgili makamlarla paylaşırdı. Ancak bu konuda ne kadar başarılı olabiliyorlar bunu bende tam olarak bilmiyorum. En azından bir çaba ve gayretin olduğunu bilmek sevindirici...
Hilal hanım aslında doğru söylüyorsunuz.
sap la samanı ayıralım diyen arkadaşlarda doğru söylüyorlar.
tüm Kürtler PKK lı olmadığı gibi maalesef tüm Türklerde vatanperver değil! Burada önemli olan kendi kimliği ile bu vatanda kardeşçe yaşamak isteyenler ve istemiyenler olarak ayrılsa daha doğru olur, keza zaman zaman başıma gelen olaylardan dolayı bende düzene isyan etmişimdir bu düzen böyle gitmez demişimdir ama bölücük, terör v.s aklımdan geçmemiştir. Kürt vatandaşlarımızda yaşadıkları zorluklardan isyan edebilirler serzenişde bulunabilirler ama kurtuluşu terörde, ayrımcılıkda ararlarsa Hilal hanımın sorduğu soru doğru bir soru olur, yok vatansever (ırk farketmez) insanların daha iyi bir hayat için isyanları ise o zaman hepimizin ortak paydası olarak diğer arkadaşların dediği sap-saman ayrımına girmek gerekir.
Tayyipe söyliyelim bir halk oylaması daha yapsın, pkk ile masaya oturulsunmu oturulmasınmı diye (gerçi meclise girmişler ama neyse...),
soruya en güzel cevap aslında bu oylamanın neticesinde ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Merhabalar;
Sorunun asıl yanıtı Sayın Tangör Evren tarafından verilmiş bulunmakta, fakat bende konuya farklı bir yorum getirmek istiyorum;
Aşırı Türk ve Kürt Milliyetçileri, her açıdan olduğu gibi en çok da Türk ve Kürt Milliyetçiliği yapmayan ve asıl T.C 'nin Milli orta direğini oluşturan kesimi yıpratmakta. Aslında orta direk diye tabir ettiğim bu kesim Yerkürenin Çekim gücü gibi diğer her iki kesimi kendine çekebilme gücüne de sahip. Fakat, sınır ötesiyle birlikte zıt iki grubun orta direk etrafındaki hareketleri orta kesimi fazlasıyla yıpratmakta olduğundan her an sağ duyusunu kaybetmesine neden olabilir. Acil olarak önlem alınamazsa ( ki, yine sağ duyuyla bunun başarılacağına inanıyorum) durumumuz vahim. Zira PKK nin ve dış güçlerin istediği de budur, deniyor! Bu anlamda halk olarak bilinçlenmeliyiz, burada da medyamıza büyük görev düşmektedir!
Sınır ötesi taraftarı olmama rağmen, bu karardan vazgeçilemez ve geri dönülemez, dönülmemelide, ama sadece bildiğimiz operasyonun şu andaki amacı doğrultusunda, az tamah çok zarar verir çünkü!
Sınır ötesi ile birlikte pür dikkat tüm gözler Türkiye ve Kuzey Irak'a çevrildi. Önce ekonomimizden başlayıp yıllarca var olan bu satranç oyunlarıyla, hedefine yaklaşmakta olduğunu sanan ( diyelim) asıl düşmanlar ( ki, pkk sadece kukladır!) ellerini uğuşturmaktalar. Bu gün olmasaydı yine bir şekilde girmiş olacaktık fakat şimdi en az zararla ve kanla nasıl çıkarız onu düşünmek gerek ve bu noktada en büyük görev yine TC Halkına düşmektedir. Eskisi gibi el ele bunun üstesinden gelebiliriz; aksine ne Türk kalır, ne de Kürt...
PKK'nin rehin askerlerimize zarar vereceğini düşünmüyorum, çünkü; tüm dünya ülkelerine kendini iyimser gösterme çabası içerisinde olabilir ve bunu koz olarak kullanabilir! Kaldık ki zaten bir şekilde bu kayıpları veriyorduk ve vermekteydik. Bu durumun ağırlıklı olarak mecliste çözülmesi gerekiyor ama nasıl onu da onlara bırakmak ve partizanlık yapmak yerine tüm partilerin birleşip buna bir an evvel çözüm getirme zamanıdır herhalde...
İçimize salınan zehir gibi kin, nefret şu günlerde sanal ve reelde apaçık görülmektedir! Bu aşırı milliyetçi taraftarlar birbirlerine diş biliyor olabilirler , neye, kime hizmet ettiklerini bilmeden ve belkide bilerek reelde de fırsat kollamaktadırlar.
Örnek vermek gerekirse:
Sınır Ötesi Harekatının Getirdikleri
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=276440
Org. Büyükanıt’tan sağduyu çağrısı
http://www.ntvmsnbc.com/news/424033.asp
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ:
''MASUM HALK İLE TERÖRİST AYIRT EDİLMELİDİR''
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=43202
Org. Başbuğ: PKK’ya katılımlar engellenemedi
http://www.ntvmsnbc.com/news/422097.asp
Yecüc ve mecücleri sevindirmeyelim!!!
Saygılarımla,
Kürt kardeşim “haritaya” bak!
Bize birbirimizden hayır var, benim acımı sen anlarsın, senin acını ben kavrarım. Sen izin vermediğin sürece kimse seni aşağı görmez. Ben izin vermediğim sürece “aramıza düşmanlık, kin, nefret, bölünme” girmez, giremez.
Kürt kardeşim!
Haritaya bak!
Tam zamanıdır.
Harita konuşalım.
Bu sadece PKK’nın haritasıdır diyorlardı. Sonra aynı haritanın Barzani’nin babasından taşıyıp getirdiği “Bağımsız Kürdistan” idealinin çizdirdiği bir harita olduğunu söylediler.
Harita hazırlanmıştı.
PKK’nın eline verilmişti.
Doğu Anadolu’nun Güneydoğu Anadolu’nun kırlarından kentlerinden çocuklar; “bu haritanın gerçekleşmesi” idealine kapılarak Türkiye Cumhuriyeti Ordusu’na karşı silahlanmışlardı. Aynı harita Barzani’nin de koltuğunun arkasına iliştirilmişti.
Haritayı başkası yapmıştı.
Kürt kardeşim!
Herkes unutuyor.
Şu soruyu atlıyor:
Haritayı kim hazırladı?
Niçin hazırladı?
Sormalıyız.
Konuşmalıyız.
***
Hatırladın mı?
3 yıl önceydi.
Roma’da bir toplantıda bir ABD’li Albay, bu haritayı duvara asarak açıklamalar yapmıştı. ABD Genelkurmayı’nın yayın organı sayılan dergide de “Büyük Kürdistan” haritası diye yayınlanmış, Irak’ın kuzeyi ve Türkiye’nin doğusu ile güneydoğusunu, Mersin’i de kapsayarak, içine almıştı.
Harita böyle çizilmişti.
Kürt’ü sevdiği için değil!
Türk’ü üzmek için de değil.
Petrole egemen olmak için Orta Doğu’da ABD’nin sözünden çıkmayacak “ikinci bir İsrail” yaratma ihtiyacı doğduğu için bu harita hazırlanmıştı. Roma’da bir NATO karargâhında ABD’li albay tarafından duvara asılarak bütün dünyaya “Bu aslında ABD’nin haritasıdır...” diye ilan edilmişti.
Petrole hakim olmak!
Harita Kürt’ün elinde!
Petrol Joni’nin egemenliğinde.
Bütün dava buydu.
***
Kürt kardeşim!
Hatırla!
Dünya enerji kayanaklarının yüzde 60’ı Orta Doğu topraklarının altında...
Yüzde 10’u Irak’ta....
Yüzde 10’u Kuveyt’te...
Yüzde 22’si Arabistan’da...
Kalanı da Katar, Dubai gibi Arap şeyhliklerinde... Saddam Hüseyin, petrolde tekel kurmak ve istediklerini dünyaya kabul ettirmek için Kuveyt’i işgal etti, orayı 17’nci eyaleti ilan etti, bıraksalardı Suudi Arabistan’ı da alacak, o küçük şeyhliklere de “geliyorum tapuları hazırlayın, siz de karılarınızla gidin Londra’da yaşayın...” diye haber gönderecekti. Böylece dünya petrol rezervlerinin yüzde 60’ı Saddam Hüseyin’in yönetimindeki Irak’ın kontrolüne geçecekti.
ABD Irak’a girdi.
Demokrasi için değil.
Kürt’ü sevdiği için de değil...
ABD’nin; Orta Doğu’da sağ ayağını koyduğu İsrail gibi sol ayağını da koyacağı ikinci bir İsrail’e yani Kürdistan’a ihtiyacı olduğu için Irak’ı üç parçaya böldü.
Harita bu ihtiyaçtan çıktı!
Kürt kardeşim!
Harita konuşalım.
Bu haritanın gerçekleşbilmesi için İstanbul, İzmir dahil Bütün Türkiye’de “Kürt ile Türk’ün etnik bir hesaplaşması” olması gerekiyor. Böyle bir hesaplaşma cinnetimizin gelmesi ve kardeşliğimizin sonu demektir.
Kürt Kardeşim!
Tuzak budur.
ABD’nin, petrolü kontrol etmek için hazırladığı “ikinci İsrail yaratma haritası” hainliktir. Bu hainliği canlı tutmak için Türk Ordusu’nun askerini şehit ediyorlar, rehin alıyorlar, köy çeşmesi yapmaya gitmiş Kürt köylüleri minibüste tarıyorlar. Bu cinayetlerle aslında Meclis’e girmiş DTP’li bölge milletvekillerine; “sakın bu harita hedefinden vazgeçmeyin” diye korku salmaya çalışıyorlar.
Kürt kardeşim!
Senin acını ben anlarım.
Benim acımı sen kavrarsın.
Haritaya bak!
Tuzağı gör!
Necati DOĞRU / Vatan
Türk ve Kürt kardeşlerim, bu topraklarda yaşayan daha hangi kardeşler varsa; gözünüzü açın lütfen!!!
Açın ve görün TUZAĞI: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7573723.asp?m=1
Böyle davranarak www.radikal.com.tr kimsenin ekmeğine yağ sürmeyin LÜTFEN!
( belki burdan sesimizi duyan olur! umarım abartıdır, abartı olmasını ne çok isterdim doğrusu, olamaz böyle bir şey , o kahrolası dış güçlere yardım ediyorlar göz göre göre... )
Deniz Hanım'ın da belirttiği üzere, Kürt ve Türk milliyetçiliği birbirini besler duruma gelmiştir. Ülkeyi geren bu kesimlere karşı dikkatli ve sağduyulu olmak gerekir. Biliyoruz ki, şehit olan mehmetçikler içinde Kürt kökenliler de var ve cenazelerinde Kürtçe ağıtlar yakılıyor. Oysa bizim devletimiz bir zamanlar Kürtçenin varlığını inkar ediyor, konuşanları da içeri atıyordu.
Askerde doğal olarak ülkeye zarar verecek kişiler arasında hangi kökenden olursa olsun, istihbarat yapılması ve dikkatli olunması gereklidir.
Ama bizim ordumuz bu konuda da zaman zaman aşırı bir gayretkeşliğe girmiştir diye düşünüyorum.
Örneğin, bu ülkeyi seven ve ulusal solun önde gelenlerinden rahmetli Uğur Mumcu'ya asteğmenlik çok görülmüş ve "sakıncalı piyade" yapılmıştı.
Örneğin, Ermeni kökenli Hrant Dink, onbaşı dahi yapılmamış ve bunu için ağladığını söylemilşti. Hrant Dink, belki devletin resmi görüşü ile örtüşmeyen şeyler söylüyordu ama Ermeni Diasparosunun görüşleri ile de hiç anlaşamıyordu, dışarıda Daisparoya karşı Türkiye lehine şeyler söylüyordu. Bu adam onbaşı yapılsa Türk Ordusu ne kaybederdi?
Bugünkü sorunların büyümesinde yanlış politikaların katkısı sorgulanmalıdır diye düşünüyorum.
sayın bilgili,size katılıyorum,zaman zaman hatalarda yapılabiliyor elbette.o saydığınız kişilerin vatani görevleri sırasında gerektiği rütbeye sahip olmamaları o yılların yönetiminin ve o yıllara ait "sakıncalara" dayalı sebeblerden ileri geliyordur.yıllar sonra türkiye lehine ve diasporaya karşıt demeçlerle bir tutmamalı bence,çünkü her iki konu farklı zaman ve yıllarda yaşanmış şeylerdir.sadece bunu belirtmek istedim affınıza sığınarak.
ayrıca sanırım süreli askerlik yapan vatandaşlarımızın er,subay veya teğmen vs. olmaları hiç farketmez,hepsi tek tek önemlidir bizim için.
ömür boyu ve mesleki olarak askeriyede görev yapan tüm rütbelerdeki askerlerimize allah güç versin;doğru kararları almalarına yardımcı olsun.
Sayın Hilaldeniz ;
Her devletin kendi rejimini koruma ve kollama mükekllefyeti vardır. Aynı zamanda her ülke rejiminin içte ve dışta düşmanları da vardır. Devletin istihbarat birimleri kanunların kendisine verdiği yetki çerçevesinde kendi usul esasları dahilinde çalışmalarını sürdürler. Kurumlar da öyledir. TSK. gibi bir kurumun böyle bir çalışmasının ve tedbirinin olmadığını düşünmek yanlış olur bence. Ancak herşeye rağmen zaafiyetler olabilir. Bu gün dünyanın en ciddi istihbarat veya askeri kurumlarında da zaman zaman zaafiyet olabilmektedir.
Sonuç itibariyle görevli eleman da bir insandır. Bilerek veya bilmeyerek hata yapabilir, yanılabilir. Ancak bu durumun diğer güvenlik birimlerinde de olduğu gibi TSK. de minimum düzeyde olduğunu düşünüyor, kendi adıma TSK. lerine güvenimin tam olduğunu burada belirtmek istiyorum. Siz de rahat olun. :)
Saygılarımla.
[quote=hilaldeniz;139595]Türk Ordusu na içten içe kin besleyen ama askerlik yaşı geldiğinde T.C. vatandaşı kimliği taşıdığı için askere gitmekten kaçamayan ................ bunları nasıl kontrol edebiliyorlar?bunu gerçekten merak ediyorum..[/QUOTEguzelım onlar ........ yuzyıllardır .........yasadılar ve yasamayada devam edecekler ..........anlamamız ımkansız....subay ve pasalarımızın .............yokmu?var ..............bulamıyorken taaaaaaaaa norvecten gelen gazetecıler bulabılıyor?bunlar ........ ........alıyor ....... .......yakalanmaları zor oluyor....
YÖNETİM NOTU : Toptan bir ırkı suçlamanın adı faşizmdir. Konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın adı cehalettir. Lütfen iletilerinizde yer alan ifadelere dikkat ediniz. Aksi halde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Aslında şakayla karışık Uğur Mumcu nun sakıncalı yapılması çok yerinde olmuş edebiyatımız dev bir roman kazanmış ( sakıncalı piyade ) tiyatroları filmleri olmuş hemde belki Uğur MUMCU uğur MUMCU olmuş. Tıpkı Aziz NESİN in Aziz NESİN olduğu gibi.
Hrant Dink e gelince onun nedenlerini buraya yazmaya kalksak yer yetmez o yüzden boşu boşuna ağladım demiş. Neyin ne olduğunu bizde biliyoruz. Neticede kırk kişiyiz birbirimizi biliriz...
17 Şubat 2008 - HÜRRİYET, sH. 19'dan bir haber;
"Asker Adaylarına Arşiv Araştırması" başlıklı haberde; Son zamanlarda askere alınanlar arasında PKK ile bağlantılı olanların çıkması üzerine, askere alınacak gençlerle ilgili "arşiv araştırması" yapılacağı belirtiliyor.
Burda yapılan ayrım çok ama çok önemli kürt türk hepsinden pkk mensubu vatan bölmeye çalışan ve bundan rant elde eden insanlar var....ve türk ordusu bunları ayrımını gercekten yapabilen ve süper bir istihbarat ağına sahip; belirtilen terörist mensuplarını askeriyelerimizin kapısından bile gecirmezler...
Yaşasın şanlı türk ordusu...
Bazıları bilip bilmeden bir taraflarındna sallıyor... :kızgın: Askere gitmeyen yorum yapmasın hiç. Ben Tekirdağ'da gördüm Atatürk'e ana avrat söven. Atatürk olmasaydı ordu olmazdı, askerlik te olmazdı diyen. nöbet tutan benimle birlikte cihad ismindeki diyarlı kürt kökenli asker Atatürk islamı dini yalan etmiş filan vs.. var da var!!!
Diğer taraftan her kürt pklı olamaz. Ayrıca şerefsiz çok ta türk var. kürtler mi sırf şerefsiz oluyor. damga yemişler ya bir kere... Türk olup bayrağa ana avrat küfür eden de vardı, her sbaah tugay komutanını karşıladıkları için... bunlar gereksiz ayrıntılar bence. Nöbet tutup orduya ana avrat söven de olur kürt olmasa da...
Kürt türk ayrımı kadar saçma bir şey olamaz bence.
şu söz çok önemlidir...
DÜNYADA MİLLİYETÇİLİĞİN OLMADIĞI GÜN BARIŞ GELECEKTİR
diye... %100 doğru.
benim için pkk neyse ülkü ocakları da şu anda yakın derecelidir. ikisi de ırkçılığa dayalı politika yapıyor. Ülkücülerin sadece tek koruması onları legal kılan şey T.C.'e bağlılıktır. ülkücülerin de kimi zaman ırkçı şöven hareketler yol aldıkları bellidir.
Türkiye'de 2 şey üstüe parti kurulmamalıdır...
1 etniksel oluşum
2 dinsel oluşum
Not: Kürt kökenli değilim. Hatta has türküm çepni türkü! :o