-
Irak sınırını 50 km. geçtik
Irak sınırını 50 km geçtik
Mehmetçik, teröristleri ininde vurdu. F-16'lar sıcak takipte..
24.10.2007 10:12
Alınan bilgilere göre, önceki akşam Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılan Çiçek, "Irak'a operasyon başladı. F-16 savaş uçaklarımız sınırdan 40 km kadar içeriye girdi. Havadan ve karadan eşzamanlı operasyon sürüyor. Daha da ileriye gidilecek." dedi. Operasyonların tamamından Amerika'nın haberinin olduğunu, bu ülkeyle ortak istihbarat çalışması yürütüldüğünü belirten Cemil Çiçek, ABD'nin, bölgedeki dengelerin bozulması ile yeni bir Vietnam sendromundan kaygılı olduğunu aktardı. Başbakan Yardımcısı, hükümet olarak Silahlı Kuvvetler'le uyum içerisinde çalışmaları yürüttüklerini vurgularken, "Askerin istediği her şey yapıldı. Eksiklik yok." ifadesini kullandı. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna Amerika ve Avrupa Birliği'nin yanı sıra bölge ülkeleri ve Arap dünyasının da sıcak bakmadığını hatırlattıktan sonra şu uyarıyı yaptı: "Dünyaya haklılığımızı anlatmak zorundayız. Aksi durumda haksız duruma düşeriz. Şu anda iyi bir diplomasi yürütmeye çalışıyoruz. Yoksa bedeli ağır olur."
İngiltere'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vekalet eden Hükümet Sözcüsü Çiçek, önceki akşam AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine terörle mücadeleye ilişkin son gelişmeleri aktardı. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlık ettiği MYK toplantısında konuşan Çiçek, terör yuvalarına karşı hem karadan hem de havadan eşzamanlı operasyonun başladığını kaydetti. Çiçek, "Türkiye'nin beklediği, istediği her şey yapılıyor ama bunu açıklayamayız. F-16 savaş uçakları sınırdan 40 kilometre içeriye girdi. Uçakların yanı sıra topçularımız da nokta atışları yapıyor. Karadan da askeri birliklerimiz sınırlı bir alanda operasyonu yürütüyor." dedi.
Türk askeri Hakkari'de Mehmetçik'e karşı hain saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için “sıcak takip” çerçevesinde Irak'a girdi. Türk F-16'ları, Irak sınırının 50 kilometre güneyindeki terör kamplarına nokta atışları yapıyor. Topçular, terörist yuvalarını döverken, kara birlikleri ve Sikorsky helikopterler de Kuzey Irak içlerinde sıcak takip harekatına katılıyor.
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AK Parti grubundaki konuşmasında, PKK'ya yönelik sıcak takip operasyonlarının devam ettiğini, sınırdan 20 kilometre içeride bulunan birliklerimizin takviye kuvvetlerle birlikte güneye kaydırıldığını söyledi.
Meclis'ten alınan tezkere sonrası hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK), Irak'a sınırötesi operasyon yapılmasına yönelik yetki verdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti MYK toplantısında “TSK'ya gir yetkisi verildi. Zamanını ve kapsamını TSK belirleyecek” dedi. Bu yetkiyle birlikte Mehmetçik'in “sıcak takip” çerçevesinde Irak sınırından içeriye 50 kilometre kadar girdiği öğrenildi.
TOPLANTIDA KONUŞULDU
Bakan Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan toplantıda alınacak bütün tedbirlerin konuşulduğunu ve gerekli yetkinin TSK'ya verildiğini belirterek, “Hükümet olarak biz yetki verdik. Operasyonun zamanını, şumulünü ve kapsamını TSK belirleyecek” dedi.
Yeni Şafak / Zaman
-
Re: Irak sınırını 50 km. geçtik
TÜRK JETLERİ K.IRAK’TAKİ HEDEFLERİ İKİ GÜN BOYUNCA BOMBALADI
Reuters ajansının haberine göre Türk savaş uçakları Irak sınırının içindeki PKK hedeflerini bombaladı. Aynı habere göre askeri yetkililer hava operasyonlarının pazardan salıya kadar yapıldığını doğruladı.
Yapılan açıklamada savaş uçaklarının 20, yer birliklerinin ise 10 km Irak sınırından içeri girdikleri ve 34 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada saldırıların küçük sortilerden oluştuğu ve ABD ve Irak'ın karşı çıktığı geniş çaplı operasyonun olmadığı da yer aldı. Askeri yetkili bugün benzeri bir saldırının gerçekleşmediğini belirterek operasyonda yer alan birliklerin Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi.
HABERTÜRK
-
Operasyon stratejilerine hazır olun demiştim değilmi, hatırladınızmı orta Iraktan vs...:o
-
Alıntı:
adal3t rumuzlu üyeden alıntı
Operasyon stratejilerine hazır olun demiştim değilmi, hatırladınızmı orta Iraktan vs...:o
Büyük stratejist beyefendi sizin coğrafya bilginizde zayıf sanırım. Burada yazılan bu haberi dört gün önce sevgili Fırat abiyle telefonda konuşmuş ve gerçek sayılar hakkında mütalaa yapmıştık. Keşke o zaman sizin bu değerli yaklaşımınızı bilseydim o konuda da konuşurduk. Lütfen yeter....
-
Sayın adal3t,
Ben merak ediyorum bu stratejilerin ne olduğunu, sizin yazılarınızda ne demek istediğinizi... Doğruyu söylemek gerekirse felaket tellalı gibisiniz. Sanki kendinize bir eğlence yaratmış gibisiniz yazılarınızda.. Yanlış anlaşılmak da istemem ama bir şeylerle dalga geçiyor gibisiniz.. Ya da ben sizi anlayamıyorum...
-
Bu işin felaket tellallığıyla alakası yok.Zaten belli olan bir şeydi operasyon.Tanrı yüce milletimizin yanında olsun.
-
Belki olayların seyrinden operasyon yapılacağı belliydi ama olaylara hep kötü tarafından bakıyor olmanız hoş değil. Kaçırılan askerlerimizin aslında öldürüldüğü düşüncesinde olan da siz değilmiydiniz? PKK nın bizimle pazarlık yapma amacında olduğunu düşünen siz değilmiydiniz?
-
Evet haklisiniz sanırım bu yaşanan olaylar hepimizi fazlasıyla rahatsız etti dolayısıyla olayları mantıklı kafayla düşünemez olduk.En iyisi medya yayınlarından bir süre uzak durmak; haber seyretmemek, gazete okumamak...
-
inşallah bu pkk belasından bu sefer kurtuluruz
-
30 terörist öldürüldü
Yeşilova Hudut Karakolu'na saldırı hazırlığı yapan PKK'lılardan 30'u ele geçirildi.
GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik köyü yakınlarındaki Yeşilova Sınır Kapakolu'na saldırmaya kalkışan 80- 100 kadar terörist grubunun püskürtülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 30'dan fazla teröristin öldürüldüğü kaydedildi.
Doğan Haber Ajansı'nın dün `PKK'nın ikinci baskını püskürtüldü' başlığıyla verdiği haberdeki PKK'lı teröristlerin salı akşamı Şemdinli'nin Derecik yakınlarındaki Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırı girişiminin detayları Genelkurmay Başkanlığı açıklamasıyla belil oldu.
Genelkurmay açıklamasında, 23 Ekim 2007 günü saat 22.00 sıralarında, Türkiye-Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Hudut Karakolu tarafından, kalabalık bir terörist grup saldırı hazırlığındayken yoğun şekilde ateş altına alındığı belirtildi. Açıklamda şöyle denildi:
"23 Ekim 2007 günü saat 22.00 sıralarında, Türkiye- Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Huduk karakolu tarafından kalabalık bir terörist grubun saldırı hazırılğı halindeyken tespit edilmiş ve terörist grup tank, topçu ve diğer agğır silanlarla anında ve yoğun şekilde ateş altına alınmıştır.
Bu durum karşısında Irak topraklarına kaçmaya başlayan terörist grup, ateşlerle takip edilmiştir.
Olaydan sonra bölgedeki kaynaklardan ve diğer vasıtalardan elde edilen istihbarat bilgilerinden, 30'dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam etmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanın bütünlüğü ve milletin huzuru için üzerine düşen görevi kahramanca, canı ve kanı pahasına yapmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Vatan
-
bu yazılıp çizilenler komediden öteye bişey değil bence yok 50 km girmişiz yok p.k.k lıların kullanıdğı köprüyü imha etmişiz vs. vs. böyle operasyonmu olur.operasyon dediğin habersiz olur daha önce yapılan 3-4 sınır ötesi kapsamlı harekat gibi sanıyormusunuz şu anda o bombolanan yerlerde terörist kaldı hepsi bir şekilde ya merkeze indi yada başka yerlerde başbakan gürlüyo kimseden izin alacak değiliz diye öelnleri geçtik 8 asker kayıp 8 tane bunlar için başka bir ülke olsa taş üstünde taş bırakmaz bizde dostlar alışverişte görsün diye olmayan yerleri bombalıyoruz bilmem sınıra yığınak yapıyoruz.Allah sonumuzu hayretsin başka bişey diyemiyorum....
-
Irak sınırını 50 km.yi çoktan geçmiştik...
-
Adamlar mecliste cirit atıyor kimse birşey demiyor ben anlamadımki Irak sınırını geçince ne olacak?Birkere pkk ile mücadele eden adam önce meclistekilerle mücadele edip vekilliklerini düşürecek yasal düzenlemeleri yapar.Gel görki hükümet davulla zurnayla operasyon yapıyor.Arkadaşlar bırakın bu laf salatalarını hükümetin tek hedefi oda pkk ile mücadele değil Akpli birisi amerikaya gittiğinde hava alanında karşılanmak...
-
Take my breath away...DENİYOR ki... "F4’lerimiz, F16’larımız vuruyor."F4’ler, F16’lar vurmaz.Onlara hayat veren yürekler vurur.*7 yıl önce...ABD’nin Meksika sınırındaki Teksas eyaletine bağlı San Antonio şehrinin Del Rio kasabası... Çöl.(Gitmeye kalkarsan, İstanbul’dan Chicago’ya uçuyorsun, oradan Dallas’a aktarma yapıyorsun, Dallas’tan biniyorsun, kovboy filmlerinden tanıdığın Rio Grande Nehri’ni seyrede seyrede, San Antonio’ya varıyorsun, bitmiyor, San Antonio’da otomobil kiralıyorsun, etrafta bir Allah’ın kulu yok, kaktüslere baka baka 5 saat gidiyorsun, galiba kaybolduk derken, nihayet Del Rio’dasın... 25 saat.)"Dur" diyorlar...Kimliğini gösteriyorsun, bariyer açılıyor, giriyorsun, Laughlin Hava Üssü’ndesin.1940’ta kurulmuş. ABD’nin en seçkin pilotları burada yetişiyor. Mezunları arasında iki tane astronot bile var."Dünyanın en zorlu uçuş eğitim merkezi" olduğu söyleniyor. Şansın, binde bir... Çünkü, bu okula kabul edilen pilot teğmenlerin, anca binde biri mezun oluyor!54 haftalık eğitime, Amerikalıların yanı sıra, Batılı ülkelerin "gelecek vaat eden ve çok özel sınavları geçmeyi başaran" teğmenleri de kabul ediliyor.İşte o, orada...İzmirli. Almanya’da işçi olarak çalışan bir babanın, ev kadını bir annenin oğlu...Alsancak Ortaokulu’nu bitirmiş, sonra Kuleli, ardından Hava Harp Okulu.O da ne?İstiklal Marşı çalınıyor, Türk bayrağı çekilmiş, Amerikalı subaylar selam veriyor...Çünkü, o Türk teğmen, anadili İngilizce olmadığı halde Amerikalıları geride bırakmış, metal kanatlı kuşlara oyuncak muamelesi yapmış, ABD’nin gözde teğmenleriyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynamış, bıçak sırtı kanyonlara hayalet gibi süzülmüş, "nerde bu" diye arananların arkasından gülümsemiş, gözükaralığı ile en tecrübeli eğitimcileri bile kendine hayran bırakarak, binde bir olmayı başarmış...Üzerinde Türk Hava Kuvvetleri’nin üniforması, brövesi takılıyor...İstiklal Marşı ondan.*Bugün, Yüzbaşı.Malatya Erhaç’ta... Altında F4.Hani şu "vuruyor" denilenlerden.*Tanımanızı istedim ama, adı bende saklı.Çünkü tek değil.Birini yazıp, öbürlerini yazmasak olmaz...Aynı yollardan geçen, Amerikalıların "bunlara bröve takıyoruz ama, umarız bir gün başımıza bela olmazlar" diye endişelendiği, yüzlercesi var.*Rahat ol Türkiye.Senin ulusun sadece laf üreten yeteneksizlerden ibaret değil, rahat ol.
Yılmaz ÖZDİL / Hürriyet
-
-
1 peşmerge üzümlü karakolunun 500 metre karşısındaki tepeye kazmayla kazıp eşşekle getirdiği mayınları döşüyor f 16 lar bunlara selam verip geçiyor herhalde sayın çiçek
-
sınırda elini kolunu sallayan geçebiliyor,
haberlerde izlediğimden anladığım kadarıyla
spiker aha geçiyorum diyor ve geçiyor,
diğer sınırlarımız nasıl, giriş çıkışları normalde nasıl engelliyoruz
bu konuda bilgisi olan yok mu?
-
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
diğer sınırlarımız nasıl, giriş çıkışları normalde nasıl engelliyoruz bu konuda bilgisi olan yok mu?
Coğrafya Konuları: Sınırlarımız
-
Çok şovenist ama içimizdeki acıyı ancak böyle bir sonuç dindirir.81-82-83 hadisesi.
-
"Sınırda elini kolunu sallayan geçebiliyor, haberlerde izlediğimden anladığım kadarıyla spiker aha geçiyorum diyor ve geçiyor, diğer sınırlarımız nasıl, giriş çıkışları normalde nasıl engelliyoruz bu konuda bilgisi olan yok mu?"
Sınırı elini kolunu sallayan geçiyor, bu doğru... Spiker aha geçtim diyor geçiyor, geçer... Kaç km geçiyor o spiker?
Sınırda bir şey yok zaten, biz de geçiyoruz... Ancak o tepeleri ve dağları görmelisiniz, ucu bucağı olmayan tepeleri yürümek kolay değil... İran sınırı sınır karakolları var. Bunları da engelleyemiyoruz çogu zaman, onlar da kaçakçılık yapabiliyorlar, kendilerine göre yaptıkları yollar var, o uçsuz bucaksız dağlarda bunları engellemekde büyük çaba ister.
Genelde şöyle; termal kameralar var, uzak mesafeleri gece gündüz durmadan gözleyen... Bunlarla kontrol ediliyor... Termal kameralar ısıya duyarlıdır, ağaçta vücut ısısı olan kuşu bile görebilir. Ancak şöyle bir durum daha var; termal kameralarımızın göremediği yerlerde var; mesela vadiler görünmez. Tabi ki onlar da bunu biliyor, kendilerine seçtikleri yolları bunları izleyerek yapıyorlar.
Mesela vadiden giderler ve Türk askeri asla vadiye girmez, her zaman pusu yememek için hakim tepelerden gitmek zorundadır gideceği yere... Yani anlayacağınız 5 dakikalık yolu 1 saatde gitsek de güvenlik önemlidir; vadiye girerseniz işiniz kesinlikle şansa kalmış... Yukardaki hakim tepler 100 metre yüksekte var sayarsak ve terör örgütü de oraya pusu attıysa, siz vadiden girerseniz hiç bir şey yapmazsınız, sağdan soldan ateş yersiniz, ya ileri çekilirsiniz ya da geri ya da ölürsünüz.
Nasıl engelleniyor konusuna tekrar geliyorum, ikinci bir seçenek de kobralarımız yani helikopterler kontrol ediyor, onlarda da termal kamera gece görüş mevcut tabi ki. Ancak onlar da mağaraların içini göremez, her halde bu köpeklerin inleri de var biliyorsunuz değil mi? Helikopter de her saat başı denetim yapamaz, bunu engellemenin tek yolu da askerlerimizin yapacakları operasyonlardır. Operasyona helikopterle gidemezsiniz, sessiz olmalısın, ışık yakmamalısınız, aynı balık avlarken ne yapıyorsanız bu köpekleri avlarkende öyle yapmalısınız...
-
HARİTA ÖYLE DEĞİL BÖYLE ÇİZİLİR
Biraz daha genişmi alsaydım acaba bu azmı olur dersiniz :o :o :o
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın kimsenin toprağında gözümüz yok ancak onların çizdiği haritalara karşı bu haritayı çizmek şart oldu deyilmi
Buda şu anlamı taşıyor sabrımızı taşırmayın
-
Yukarıdaki haritadaki genişlemenin rastlantısal olmadığı açık. Yani son olayların etkisiyle aşka gelip Türkiye haritasını genişletmemişsiniz. Öyle olsa Bulgaristana suriyeye doğruda genişletirdiniz.
Benim böyle bir haritam yok Sayın Danger. Bu harita bizim değil bir kısım rumun, bir kısım Kuzey Iraklının iddası. Haritanızı kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde barış ve kardeşlik istiyorum ben. Bu şovanist yaklaşımı kınıyorum.
-
Sayın gecem 1970 biraz dar olmuş kusura bakmayın bilsem bulgaristanıda alırdım :o :o :o :o
-
Sevgili gecem1970'i kızdırmak yok, buna izin vermeyiz Sayın xx_danger_xx,
Sizi imzanızın hatırına bağışladık, hadi bakalım, sakın bir daha sınırları aşmayın... :p
Şu Askerin durduğu duruşla aynı yerde olmayı ne çok isterdim. Ahan bende imzanızı çaldım!
http://img476.imageshack.us/img476/2854/komandoby8.jpg
-
Teşekkürler o asker benim, iran sınırında bulunduğum zamanlardı izine bile gidememiştim o köpekler yüzünden imzam sizin olsun deniz hanım :o :o :o :o
-
Teşekkür ederim Sayın Xx_danger_xX;
Ne yani dolaylı yoldan sizi mi çalmış oldum, :mahcup: eh talan talandır, etme kulum bulursun misali...:) neyseki emin ellerdesiniz!
İran: ABD'nin teröristleri desteklediğine ilişkin kesin deliller var:
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/28/son/sondun24.asp
Şu haberlerleri çok sık görüyorum, ne yapmaya çalışıyor bunlar?
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/25/son/sontur64.asp
Türkiye Savunmada Ortadoğu 4'ünsüsü
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=401110
Bu aralar dış basından da farklı yorumlar var; kimi inanılır, kimi değil, Türkiye'nin operasyonda başarılı olduğu vurgulanırken bir kışkırtma da söz konusu sanki...
-
Ben Teşekkür ederim Deniz hanım , emin ellerdeysem sorun yok :)
İran: ABD'nin teröristleri desteklediğine ilişkin kesin deliller var:
ABD teröristleri destekliyormu? Herkesin görüşü desteklediği yönünde ancak son günlerde ele geçirilen silahların çoğu Alman, Rus ve Çin yapımı silahlar. Teröristlerde çin malı alarak ucuza kaçmışlar. Biliyoruzki çin malları pekte kaliteli olduğu söylenemez :o :o
Şu haberlerleri çok sık görüyorum, ne yapmaya çalışıyor bunlar
Söyle bir şey geldi aklıma şu günlerde gündem konumuz iran, pkk. Medya Yunalıları unuttu onlarda gündemde yer almak istiyor her halde, onlarda mahrum kalmasınlar diye milliyette kenar köşe bi yere haber yapmış işte, baya bi süre daha sesleri çıkmaz :o
Türkiye Savunmada Ortadoğu 4'ünsüsü
Evet bu hoşuma gitmedi deyil evet gitti ancak savunma sanayiine verdiğimiz para ile neler yaptırılırdı buda tartışma konusu
-
Sayın Xx_danger_xX;
Yayınladığınız harita belki romantik milliyetçi duyguları okşayabilir, ama dış politika romantik duygular üzerine değil gerçekçilik üzerine kuruludur. Sayın gecem1970'in de belirttiği üzere, bizim sınırlarımız altında imzamızın bulunduğu uluslararası anlaşmalarla belirlenmiştir.
Başkalarının emperyal emellerini gösteren bu türden haritaların bizim tarafımızdan da çizilmeye başlanması, eleştirdiklerimizle aynı doğrultuya düşütüğümüz anlamına gelir.
Atatürk'ün dış politikası gerçekçilik üzerine kurulu idi. Misakı Milli ile sınırlar belirlenmeye çalışılmıştır. Atatürk, Musul-Kerkük ile ilgilenmmiş ve Lozan'da ateşli tartışmalar sonucunda anlaşma sağlanamayan tek konu Musul meselesi olmuştur. Anncak, gerçekçi olduğu için o bölgeyi ele geçirme girişiminde bulunmamış ve Lozan'dan sonra 1926'da Birleşmiş Milletlerin bu bölge ile ilgili kararı kabul edilmiştir.
On iki ada ile ilgili Türkiye'ye öneri sunulduğunda İsmet İnaönü, "bizim kimsenin toprağında gözümüz yok" demiştir.
Not: İmzanızda bulunan Mithat Cemal Kuntay'a ait şiirin orijinal şekli;
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" şeklindedir. Düzeltirseniz daha uygun olur. Selamlar.
-
Sayın Abbas Bilgili imzamda kendi bayrağımdan bahsediyorum (Türk Bayrağı)
benim bayrağımı bayrak yapan üstündeki kandır (kırmızı)
Ve haritanın altına yazdıklarım
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın kimsenin toprağında gözümüz yok ancak onların çizdiği haritalara karşı bu haritayı çizmek şart oldu
Kelimesi size benimde böyle bir düşüncem olmadığını anlatmıyor sanırım
-
Sayın Xx_danger_xX;
Mithat Cemal Kuntay bir Türk şairidir. Başka ülkenin şairi değil. Şiirinde bahsettiği bayrak da elbette Türk Bayrağı'dır, başka ülkelerin bayrakları değil.
Şiirin orijinalindeki "bayrakları" şeklindeki çoğul ifade "başka ülkelerin de bayraklarını" değil, "bayrak" kelimesinin çoğulunu ifade etmektedir. Yani o şiirdeki "bayrakları" sözü mitinglerde gördüğünüz çok sayıdaki Türk Bayrağı'nı ifade ediyor.
Bu tür sahibi ve orijinal şekli belirli olan sözler ya da dizeler için sahibine ve orijinal şekline sadık kalmak bir saygının ifadesidir.
Rahmetli şairin bu enfes ve destansı söylemine özen gösterelim.
Kayaların üzerinde silahla artistik poz vermek kadar özen gösterilse yeter.
Selam.
-
BAYRAK
Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü!
Işık ışık, dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
Sana benim gözümle bakmayanın
mezarını kazacağım.
Seni selamlamadan uçan kuşun
yuvasını bozacağım.
Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter.
Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün.
Kızıllığında ısındık,
Dağlardan çöllere düşürdüğü gün.
Gölgene sığındık.
Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan;
Barışın güvercini, savaşın kartalı...
Yüksek yerlerde açan çiçeğim;
Senin altında doğdum,
Senin dibinde öleceğim.
Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:
Yer yüzünde yer beğen !
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim !
ARİF NİHAT ASYA
Artık böyle Abbas Bey, evet kimsenin toprağında gözümüz yok ama toprağımızda gözü olanı toprağından etmek de artık farz oldu bize...
-
Mithat Cemal Kuntay, 1885'de İstanbul'da doğan Türk yazar. İmparatorluğun yıkılış dönemini konu edinen, Üç İstanbul (1938) adlı ilk ve tek romanı ile ünlendi.
Aruz vezniyle, vatanseverlik duygularını ve Türk tarihinin zenginliklerini dile getiren şiirler yazdı. Tiyatro oyunları olarak 1912'de Kemal ve 1918'de 28 Kanunuevvel'i yazdı. 1913'te Nefaisi Edebiye adlı antoloji kitabını ve 1945'te Türk'ün Şehnamesi adlı şiir kitabını yayımladı. 30 Mart, 1956'da İstanbul'da öldü.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır! ünlü beyiti Mithat Cemal Kuntay'ındır.
Sayın Danger Gecem 1970 ve Abbas beye katılıyorum.
Ayrıca insan haklarını savunmak,insan yaşamını savunmak madurun yanında yer almak insanca ve asil bir davranıştır siz o kayalara ne amaçla cıktığınızı ne cabuk unuttunuz! Ayrıca türkçemizi güzel kunlanalım imzanız olan yazı bir büyük bir kücük harfli alfabemiz'de varmı? sayın danger
-
GKRY'de haritaları böyle garip çizenlerin üstüne bu kadar gidilmiyor.Gereğinden fazla sevgi pıtırcığı olmaya lüzum yok.
-
PDF]
KIBRISLI TÜRK İNSAN HAKLARI VAKFI’NIN GKRY’NİN KIBRISLI TÜRKLERE ...
Dosya Biçimi: PDF/Adobe Acrobat - HTML olarak görüntüle
birinin ve GKRY’nin açıklamaları dolayısıyla yeniden gündeme gelen ... GKRY’nin, gazete ilanlarında yüklendiği yükümlülüğü yerine getirmemek suretiyle kayıp ...
www.tepav.org.tr/tur/admin/dosyabul/upload/tufan_erhurman_kibris_turkleri.pdf - Benzer sayfalar
ABGS > GKRY
-
Hepiniz haklısınız, ancak uzun lafı kısası şudur arkadaşlar,
Bugün başımızdaki terör belası üçbeş çapulcunun işidir. Evet ancak o üçbeş çapulcunun arkasında ulusal çıkarları olduğu noktada, ABD, birçok Avrupa ülkesi, İsrail ve konjonktüre göre zaman zaman Rusya ve İran bulunmaktadır. Yani ülkeler arasında dostluklar değil, çıkarlar ön plandadır. Onun için şu "dostum bilmem kim", sevgili meslektaşım bilmem kim" diyen bizim çaylak, gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içerisinde olan yöneticilerimize bakmayın. Onlar rüya aleminde ve müstevlilerle çıkar ilişkileri içerisindedir.
Bugün PKK terörü başımızdaysa, bunun görünen kaynağı Kuzey Irak (tabi Irak) ve oradaki dansöz, dün bizim, bugün ABD'nin ayağını öpen yönetimdir. ABD başta özel güvenlik şirketlerinden Black Hawk (özel mözel değildir, bizatihi ABD yönetiminin güdümünde, Dick Chaney'in ortaklığı bulunan şirkettir.) bu üçbeş çapulcuya mümkün olan her türlü eğitim, lojistik ve mühimmat desteğini vermektedir. Ha keza İsrail de bölgede çoğu zaman ABD ile ortak çıkarları , kimi zaman özel çıkarları ile etkindir. Barzani'lerin kökenleri gerçekte Yahudi olduğundan yıllardır İsrail'ce özel bir korunmaya tabidirler.
Bölgenin önemi; zengin petrol yatakları üzerinde olması yanında, su kaynakları zenginliği, jeopolitik konumundandır. Emin olun bu bölge haritada İsviçre'nin bulunduğu yerde olsa, hiç sorun yaşanmazdı.
Bu girişten sonra, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük handikapı 400 km.'ye varan ve zaman zaman 2500- 3000 metre yüksekliğinde olan dağların kimi yerde zirvesinin güneydoğu sınırımızı oluşturmasıdır. Buna rağmen TSK, terör belasının başladığı yıllardan bu yana yaklaşık 23 yıl boyunca çok zorlu arazi şartlarında gerçekten çok az zayiat vermeyi başarabilmiş, Avrupa'nın en büyük ve çarpışma tecrübesi ve azmi en yüksek ordusudur.
Oysa güneydoğu sınırlarımızın kimi yerde 15-20 km.lik güney bölümü nispeten düz ve kontrolü daha kolay bölgelerdir. ABD'nin Irak işgali öncesinde TSK fiili sınırlarımızı kimi bölgelerde 10 ila 40 km. kadar güneye çekerek tampon bölgeler oluşturmuş ve bebek katili teröristlerin sınırdan sızarak kanlı eylemler yapmalarına imkan vermemiştir.
Bugün Kuzey Irak'ta halen 2500-3500 kişilik TSK kuvveti mevcut olup, irtibat, istihbarat ve bulundukları bölgede genel güvenlik görevi görmektedirler.
Sonuç olarak, güneydoğu sınırlarımız en azından mevcuttan 20-25 km. güneye değişmediği durumda, benzer acıları yaşamamız mümkündür. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin Kerkük ve Musul'da tarihten gelen hakları ve misyonu da mevcuttur.
Belirtilen nedenlerle, Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için önemlidir. Ancak bu bütünlük Talabani ve Barzani gibi aşiret reislerinin insafına ve ABD'nin hamiliğine kaldıysa, daha fazla şehit vermememiz ve anaların ağlamaması için, bir kere çok ağlamamız, ancak bu belayı defetmemiz her daim mümkündür. Süper güç?!!! ABD bizimle bir cephe açamaz, açarsa Irak işgali ile birlikte kıçı kırık direnişçilere karşı verdiği ölü ve yaralı 120.000' kişinin üzerine en az 10 katını kaybeder, bu iyi bilinmelidir.
Barzani ve Talabani Irak'ta etkisiz hale getirilmeden ve bizden kazandıkları ballı akçelerine darbe vurulmadan bu işler bitmez.
Bu işleri bitirecek iktidar mensuplarının bir kısmının bu şerefsizlerle yurt içinde ve yurt dışında ortak oldukları düşünülürse, varın dalalet ve hiyanetin boyutunu bir de siz düşünün.
Not: Burada ismi geçen Yahudi'ler, bizim Lozan Anlaşması ile hak verdiğimiz ve anlaşmayı müteakkip "Biz Türk vatandaşıyız, ayrıcalık istemeyiz" diyebilen, ülkesine bağlı Türk Yahudiler olmadığı gibi, Kürt ile sözü geçenler de, evinden şehit cenazesi çıkan ve onlara Kürtçe ağıtlar yakan, bu ülkeye bağlı sevgili kardeşlerimiz değildir.
Selamlar,
-
Geçen gece yazdıktan sonra bugün medyada benzer yorumlar görmek gerçekten hoş...:o Buyurun bunlardan biri...
İçeri girip, sınırı değiştirmek...
Güler KÖMÜRCÜ/Akşam
Cuma günü, Ankara Hilton Oteli’nde üst katta, Türkiye, ABD ve KDP ile KYB’den üst düzey yetkililer, gayet hayati bir toplantı yapıyorlar, bendeniz de Hilton’un lobisinde ABD’nin Ankara’daki önemli isimlerinden biri ile ‘özel bir sohbet’ yapıyorum, konumuz sınır ötesi operasyona gelince çarpıcı kısa yorum geldi misafirimden; ‘Kuzey Irak’a geniş çaplı-kapsamlı bir operasyona Washington sıcak bakamaz’ dedi. Evet, işte geldik asıl vurucu bölüme; operasyon an meselesi peki operasyonun kapsama alanı ne olacak?
AKP Hükümeti ve Washington belli ki fikir birliği içinde, Kuzey Irak’a birkaç ‘nokta operasyon’ ile Türk halkının yükselen milli duygularını karşılamak istiyor. PKK’ın asıl lideri Barzani’nin de hedefe konulmasını dillendiren yok. Baykal, AKP’nin duruşunu şöyle yorumluyor; “Her şeyi halkla ilişkiler; PR yaratma çabası içinde götürüyorlar. Başbakan, sınır ötesinin sadece karadan harekat olmadığını havadan yapılacağını söylüyor. Demek ki yarın ABD uçaklarıyla birlikte onların gösterdiği bir iki boş yeri vuracaklar. Sonra çıkıp ‘bakın operasyonu stratejik ortağımız ABD ile yaptık’ diyecekler. Oysa Barzani’nin de tesisleri vurulmalı. Teröre ev sahipliği yapan da cezasız kalmamalı.” Halk, gelinen durumda artık Baykal’ı da aştı.
Kuzey Irak’a bir askeri operasyon olacaksa hedef mutlaka Barzani de olmalı ve ilaveten Türkiye, sınır ötesinde geniş bir alanda etkili olacağını, Irak’ta uzun süre kalıcı olacağını da tüm dünyaya göstermeli.
Türkiye, Kuzey Irak’a girdi mi AKP ve Washington’ın istediği gibi bir-iki nokta atış için değil, uzun süre orada kalıp-gereğini yapmak üzere askeri operasyon düzenlemeli, çook uzun süre Kuzey Irak’ta VAR olmalıyız aksi takdirde Kuzey Irak’ta bir Kürt Devleti’nin kurulması da kaçınılmazdır, terör de kökünden kazınamaz. Asker ‘hazırım’ diyor, siyasilerin ne dediği ortada.
Tam bu noktada; sadece Washington merkezli hesap yapan siyasilerin yanılması da kaçınılmaz, İngiltere’nin bölge politikası, Kürt/İslam politikası ile Washington’ın menfaatleri sizce ne kadar örtüşüyor? Washington-Londra arasında son dönemde her şey gösterildiği gibi mi dersiniz? Diğer tarafta Rusya ve de İran’ın malum dengeler üzerindeki belirleyici etkisi yok sayılabilir mi? Türkiye uzaktan kuru söylemle o güç masasına oturabilir mi?
Konuştuğum bazı uzmanlara göre, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yapacağı geniş kapsamlı derin operasyonu, marttan önce gerçekleştirmesini de beklememek gerekiyor, bu denli kapsamlı bir askeri harekat için iklim koşulları dışında uluslararası kamuoyunu hazırlanması için de marta kadar zamana ihtiyaç olabilir. ‘Önümüzdeki kısa vadede bir-iki nokta atışı içerecek sınır ötesi operasyon, mart-nisan aylarındaki asıl büyük askeri harekatı durdurmaya/geçiştirmeye yeterli olamacaktır’ vurgusu yapılıyor. Bu denli kapsamlı bir askeri operasyonun ‘içeride siyasetin malum dengeleri üzerinde’ etkileri nasıl olur dersiniz?
Türk askerinin Kuzey Irak’a uzun süre kalmak üzere girmesi, hatta bu operasyonla birlikte ‘Güneydoğu sınırlarımızda genişlemesinin’ mümkün olabileceği sizce kimin/kimlerin işine gelmez? Öncelikle Barzani ve malum yerli-yabancı meçhul! ortaklarının tabii...
Türkiye pekâlâ Irak sınırından içeri girerek (25-30 kilometre mesela) Türkiye-Irak sınırının yeniden oluşturulmasını-genişlemeyi sağlayabilir. Neresi ise orası... Haydi ‘sınır genişlemesini’ tartışmaya açalım.
Bu arada önemli bir son durum söz konusu; dün Barzani Türkiye’yi ‘savaş ilanı’yla tehdit etti. Barzani, Türk askerlerinin K. Irak’ı işgal etmesini savaş ilanı sayacaklarını söyledi. 5 ay önce, 24 Mayıs tarihli köşemde bu ihtimali duyurdum, hatırlayalım; konuştuğum uzmanlara göre, Barzani’nin şok bir kararla Irak Hükümeti Kuzey Bölgesi Başkanı olarak Türk Ordusu’na karşı savaş kararı alması söz konusu olabilir. Barzani cephesindeki bu olasılığın etkilerini kimse ihtimal hesabına katmıyor. Ters köşeden farklı okumalar yapmak zorunda olduğumuz günlerdeyiz, Türkiye bekler iken YA BARZANİ BİZE SAVAŞ İLAN EDERSE? Artık ne kaçınılmaz olur?
Ve... Son bir ‘özel not’ ile bağlayayım, ‘Ankara gecelerinde’ yarım kalan bir sohbetten ötürü ‘aklım’ paye-i taht (başkent) da kaldı. Yarım da olsa, o işaret fişeği beni gelecek adına çoook umutlandırdı.