-
Almanya'ya Gidebilmek Hakkında
Almanyaya gidebilmek için bir yabancı dil kursundan sertifika zorunlu mu ? Alamanca kaç tane kelime bilmem gerektiği belirtilmiş mi ? Nikahlanır nikahlanmaz gidebilir miyim ?(Türk nişanlımın ben evlendikten sonra eşimin beni Almanya'ya götürebilmesi için ne işlemler yapması gerekir? )
-
Re: Almanyaya Gidebilmek...
Alıntı:
kiymetli rumuzlu üyeden alıntı
Almanyaya gidebilmek için bir yabancı dil kursundan sertifika zorunlu mu ? Alamanca kaç tane kelime bilmem gerektiği belirtilmiş mi ? Nikahlanır nikahlanmaz gidebilir miyim ?(Türk nişanlımın ben evlendikten sonra eşimin beni Almanya'ya götürebilmesi için ne işlemler yapması gerekir? )
Tüm bu soruları ilgili ülkenin konsolosluğu ya da büyükelçiliğine yöneltiniz.
-
Mesaj epey eski, sanırım sorunu halletmiştir kendisi ama ben forumda kalıcı bilgi olması açısından cevap yazayım.
Almanya'ya gidebilmek için temel seviyede Almanca bilmeniz şarttır. Almanca bilginizi ilgili makamlara ispatlamanın tek yolu ise Goethe Institute(Alman Kültür) 'de yapılan A1 sınavlarına girmeniz ve bu sınavı geçmenizdir.
Kelime sayısına gelince... Al şu 300 kelimeyi ezberle, biz de anlamlarını soracagız demezler. Ancak A1 sınavını geçebilmek için 300 civarında temel kelimeyi bilmenizi gerekir.
Gerekli diğer bilgilere Goethe Institute'un resmi internet sitesinde bulabilirsiniz.
Başarılar ve mutluluklar.
-
Bu konuda sizin bilgilerinizi düzeltmem gerekiyor sayın Fischer.
-Eğer almanyada yaşayan eş T.C vatandaşı ise,aile veya eşini yanına aldırabilmesi için süresiz oturum iznine yada yerleşim iznine sahip olmalı.
Bu hakları elde etmesi için almancayı iyi bir şekilde bilmesi gerekiyor.
Ama yanına aldıracağı kişinin (eş)ilk etapta almanca bilmesi gerekmiyor (bilmekte fayda var tabiki).Ancak ilk 1-2 yıl kısa süreli oturum izninden sonra süresiz veya yerleşim izni alabilmesinin şartı almancayı iyi konuşmak ve anlamaktır.
Alman vatandaşı ile evliliklerde bu durum farklı.Almanca bilgisi ,az da olsa ,aranıyor.
2-Nikah sonra hemen gidilirmi /gidilmezmi sorusuna gelince.
Bu şartlar her eyaletteki yabancılar dairesine /şubesine göre farklıdır.
3-Şartları kişi konsolosluklardan veya alman yabancılar şubesinden öğrenebilirler
-
Sn Marita,
Lütfen bilgilerinizi kontrol ederseniz sevinirim, konsoloslugun sayfasında da bu bilgiler bulunmakta.
Almanya'da yaşayan kişi TC vatandaşı da olsa Alman vatandaşı da olsa temel Almanca bilgisi, yani A1 sertifikası şarttır. Yakın bir arkadaşım bu ay içerisinde A1 sınavına girecek, eşi Almanya'da yaşayan bir TC vatandaşı.
Nikah sonrasında gidebilme konusu ise eyaletten eyalete nasıl değişiyor? Sadece istenen belgeler arasında farklılıklar var. Zaten aile birleşimi Türkiyedeki eş konsolosluga basvuruyor.
Sizin bu bilgileriniz Merkel öncesine dayanıyor, lütfen yanlış bilgiler vermekten kaçınalım. Ben de bu işin piri değilim ama şu sıralar devamlı yetkili makamlarla diyalog içerisindeyim.
Not: Almanyadaki kişinin süreli oturum izni ya da işi olmaması vb konularda yukarıda yazdıgım geçerli değildir. Çalışan iki kişinin birleşme şartlarını yazdım.
Saygılar.
-
Sayın Fischer,
Uyarınız için teşekkür ederim.Konuyu cevaplamadan önce bilgilerimi başka bir siteden kontrol etmiştim,ama ne yazıkki sitedeki yasal bilgilerin güncellenmediğini gördüm.
Alttaki sitede türkçe olarak bilgiler bulunuyor:
https://tuerkei.diplo.de/tr-de/vertr...neralkonsulat2
Diğer açtığınız konu başlığınızı okudum bu arada.Sizi takdir ve tebrik ediyorum,verdiğiniz çabalardan dolayı.
Başarılar diliyorum.
Viel Erfolg:)
-
Merhaba Sayın Marita,
Danke sehr:)
Üstteki yazımda biraz sert bir uslup kullandıysam öncelikle özür dilerim. İnternette o kadar çok yazılıp çizilmiş bilgiler var ki, inanın insanın kafası allak pullak oluyor. O yüzden bu konuda yazılan her bilginin dogrulugunu kontrol ediyorum ve düzeltmeye calısıyorum...
Diğer başlıkla ilgili söyledikleriniz için teşekkür ederim. Ben ve nişanlım çok ugraşıyoruz bu işler için ve en azından başkaları bu kadar ugrasmasın istiyoruz. Evlenip de 12-13 aydır aile birleşimi vizesi alamayanlar var ne yazık ki; sırf belgelerdeki eksiklik veya hatalardan dolayı...
Bu konuyla ilgili kalıcı bir yazı hazırlamak için bu forum çok uygun diye düşünüyorum. Yaşadıgım en küçük detayları bile paylaşmak istiyorum. Yazdıklarım içerisinde düzeltmek isteyecegınız yerler olursa ve benimle paylaşırsanız cok sevınırım...
Saygılarımla.
EK
-
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Viel Erfolg:)
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Danke sehr:)
Schreiben Sie Turkisch bitte! :o
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Schreiben Sie Turkisch bitte! :o
Sn Kırcalı,
Tebrikler.:iyi: Beni şaşırttınız.Dilerseniz konuya almanca devam edebiliriz...
Ancak, üyeliğimin akibeti hakkında ...."sehe ich schwarz"..:o
Saygılar
-
Sayın Fischer,
Bu hususda benden daha fazla bilgiye sahip olduğunuzu düşünmekteyim.
Yazdıklarınızı ilgiyle takip edeceğim.
Saygılarımla
-
Sayın Marita,
Estagfurullah, tek avantajım devamlı olarak bu konuyla ilgili son çıkan yazıları ve yasaları takip ediyor olmam... Yoksa öyle ahım şahım bir deneyimim ya da bilgim yok... Ama yine de teşekkür ederim:)
Şu aralar bir proje üzerinde calıstıgım için haftasonu yazıma kaldıgım yerden devam edeceğim, düzeltmek istediğiniz ya da atladıgım bir nokta olursa yardımlarınızı bekliyorum...
Saygılar...
-
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Sn Kırcalı,
Tebrikler.:iyi: Beni şaşırttınız.Dilerseniz konuya almanca devam edebiliriz...
Ancak, üyeliğimin akibeti hakkında ...."sehe ich schwarz"..:o
Saygılar
İch weis nicht valla:o
Sagen sie ADMİN bitte!
-
Alıntı:
viel viel viel schwarz.. :o
...
Dayanamadım ,minik almanca yardımı :) "sehr sehr schwarz..."
Projede başarılar.
Pardon sayın ADMİN:rolleyes:
-
slm arkadaşlar ben alman vatandaşı bir bayanla evliyim ve 11,02,2008 tarihinde a1 sertifikası için ankarada sınava girecem benim sorum şu olacak bizim 8 aylık bir bebeğimiz var eşim onun için çalışamıyor bildiğim kadarıyla yeni kanuna göre çalışması lazım alman dahi olsa ama eşim çalışamaz önceleri çalışıyordu ama 2 sene çalışamaz işi var yani sadece doğum izninde acaba bunu sorun yaparlarmı şimdiden teşşekkürler
-
Alıntı:
dirik1981 rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaşlar ben alman vatandaşı bir bayanla evliyim ve 11,02,2008 tarihinde a1 sertifikası için ankarada sınava girecem benim sorum şu olacak bizim 8 aylık bir bebeğimiz var eşim onun için çalışamıyor bildiğim kadarıyla yeni kanuna göre çalışması lazım alman dahi olsa ama eşim çalışamaz önceleri çalışıyordu ama 2 sene çalışamaz işi var yani sadece doğum izninde acaba bunu sorun yaparlarmı şimdiden teşşekkürler
Sizinkisi özel bir durum. Eşiniz işinden dogum nedeniyle mi ayrıldı? Eşiniz izinli ve şu anda bir geliri var mı?
-
Alıntı:
Sizinkisi özel bir durum. Eşiniz işinden dogum nedeniyle
mi ayrıldı? Eşiniz izinli ve şu anda bir geliri var mı?
Evet doğum nedeniyle ayrıldı şu anda geliri var evi de var ama geliri yeterli değil,yeterli de olamaz şimdi çalışamaz çünkü çocuk var .... Teşekkürler cevabınızı beklerim saygılarımla.......
-
Sn Dirik, açıkçası sizinki özel bir durum. Açıkçası bilgim bu konuda yeterli değil, ancak kişisel düşüncem, eşinizin hamile kalıncaya kadar çalışıyor olması ve şu anda halen daha gelirinin olması bence çok büyük bir avantaj.
Öncelikle şimdiden Allah bağışlasın ve sağlıklı bir doğum olmasını dilerim. Eninde sonunda Almanya'ya gidersiniz sonuçta:)
Saygılar.
-
teşekkürler. ama siz yanlış anlamışsınız yada galiba ben yanlış aktardım kızım doğdu şu anda 7,5 aylık yinede çok sağolun
-
Size özel mesaj gönderdim, kontrol ederseniz sevinirim.
-
merhaba ben de vize almak için uğraşıyorum eşim almanyada çalışyor çifte vatandaşlığı var benim engelli bi çocuğum var ve tüm bakımını ben sağlıyorum yakın zamanda aile birleşimi yoluyla vize almak istiyorum ama çocuğumun durumundan dolayı şu anda almanca öğrenmem en azından türkiyede iimkansız gibi görünüyor bu özel durumlarımdan dolayı benim için sağlanıcak hiçbir esneklik yokmu yani kursa almanyada gidip sınav orda giremezmiyim hiç bi yolu yok mu lütfen bilgisi olan yardım etsin acil olarak yardıma ve iyi bir yönlendirmeye ihtiyacım var engelli bi çocuğum var die ben almanya eşimin yanına gidemeyecekmiyim çok zor durumdayım lütfen biri yardım etsin ... teşekkürler..
-
Sn Sedan merhaba,
Bu soruyu en iyisi dogrudan konsolosluga sorun. Bir itiraz için gittiğimde konsolosluktaki bir görevli bana birkaç numara vermişti ve bu numaradan konsolosluktaki en yetkili kişilerle görüşebildim.
Santral: 0212 334 6167
Aile Birleşimi: 0212 334 6182- 334 6181
Ben birkaç kez aramıştım, 6181 'le biten numaradan daha kolay ulaşabiliyorsunuz. Telefonlar genelde mesgul, ya da çalıyor ama açan olmuyor sesi veriyor. Siz ısrarla arayın, mutlaka cevap veren olacaktır. Sanırım çalışma saatleri 9:00-17:00
Eşinizin çifte vatandaş oldugunu sakın kimseye söylemeyin, eşinizin başını ciddi derde sokabilirsiniz, biliyorsunuz bu bir suç... Alman makamlarla görüşürken eşinizin Alman oldugunu söylemenizi öneririm, çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu arada telefonda görüşeceğiniz kişiler Alman ancak çok iyi derecede Türkçe biliyorlar merak etmeyin ve aman eşinizin çifte vatandaş oldugunu söylemeyin!!!
Siz isterseniz önce telefonla arayıp net bir cevap almaya çalışın ama tahmin ediyorum yine de Almanca bilgisi isteyeceklerdir. Eğer isterlerse size önerebileceğim birkaç kitap olacak, onunla tek başınıza bile çalışsanız başarabilirsiniz diye düşünüyorum. 2 ay daha geç öğrenirsiniz belki ama yine de öğrenirsiniz. Merak etmeyin sorular zor değil, çoktan seçmeli oluyor sorular, yani A-B-C diye 3 şıklı, hatta bazıları 2 şıklı...
Almanya'da dil kurslarına da gidebilirsiniz ama bu size kalıcı bir vize sağlamaz.. Ama en azından evladınızı emanet edebileceğiniz bir yer varsa ve kurslara gidebilecekseniz, biraz masraflı olmakla birlikte makul bir çözüm olabilir. Böyle bir durumda da ajanslardan yardım alabilirsiniz. Vize başvurusunda dil kursu için gitmek istiyorum diye bir seçenek var, ayrıca dil kursuna yatırdıgınız paraya ait dekont, oradan kaşeli bir kagıt vs gibi bazı evraklar gerekecektir.
Durumunuza çok üzüldüm, acil şifalar ve saglık dilerim..Yardımcı olabileceğim birşey olursa elimden geleni yapabilirim. İçinizi ferah tutun lütfen...
Hoşçakalın.
-
Bu numaraları bilmiyordum Sn Fischer. Ben de yarın arayıp bir iki soru sormak isterim aile birleşimiyle ilgili.
Teşekkürler... :)
-
Sn Salpyılmaz, bende daha ne numaralar var bir bilseniz:) Şaka bir yana bu numaraya genelde vermıyorlar sanırım, o yuzden ben de yazmak istememiştim pek ama hanımefendinin durumu farklı oldugu için paylaşmak istedim.
-
Evet Fischer, haklısınız.
Geçtiğimiz gün direkt numarayla eriştim ve sizin de bildiğiniz soruyu sordum: "Almanca'sız nasıl olur bu iş?" :)
Hanımefendi çok kibar, ilgili bir bayandı. Üniversite diplomasıyla beraber İngilizceyi kanıtlayacak bir belge, sertifika yahut benzeri bir belge getirebilirsem işlem yapabileceklerini, ancak buna rağmen takdir haklarının mahfuz olduğunu söyledi. Neticede merak ettiğim sorunun yanıtını ilk ağızdan öğrenebilmiş oldum.
Ben hali hazırda A1 için hazırlanmaktayım. 29 Ağustos'a gün aldım sınav için. Umarım problemsiz bir şekilde bunu halledebilirim ve aile birleşimi sürecim sizin gibi olur.
Her şey için tekrar teşekkürler...
:)
-
Sn Salpyılmaz, siz ve müstakbel eşiniz ile ilgili en hayırlı sonucun çıkmasını yürekten diliyorum. 29 agustosa az zaman kalmış, sanırım bu forumda 3 tane kitaptan bahsetmiştim. Schritte 1&2 ve Simulation A1... Bu kitapların inanılmaz faydasını gördüm, sizde var değil mi?
Bugün eşimle birlikte yabancılar polisine vereceğimiz oturum izni formunu doldurduk. İşin Almanya ayağını tekrar buradan yazmak istiyorum, tahmin ediyorum o tarihlerde siz de vizenize başvurmus ve sonucunu bekliyor olacaksınız :)
Size ve eşinize içten selam ve saygılarımla.
-
Sn Fischer,
Schritte ismiyle bahsettiğiniz kitaplar Hueber'nın ise evet, elimde var. Devam ettiğim kursun verdiği kitap. Bire bir alsam da dersi yine de yetiştiremeyeceğim endişesini taşımıyor değilim. Zira henüz Schritte 1'in yarısı bitti. Onun dışında eski bir kitap var "Wir lernen Deutsch" isimli, okullarda okutulan. O kitaptan da devam ediyorum, kelime ve alılştırma anlamında faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Biraz daha fazla zaman ayırarak yetiştirebilmeyi ümit ediyorum.
Simulation A1 isimli kitap malesef elimde yok. Yalnız A1'e yönelik, çıkmış sınavları barındıran bir kitaba ve mümkünse dinleme materyaline ihtiyacım var, onları da Kadıköy'den bulabilmeyi umuyorum.
Oturum izni girişiminizle ilgili hayırlı olmasını diliyorum. Darısı eşimle başımıza inşallah. :) Tahmin ettiğiniz gibi, ben de o tarihlerde başvurumu yapmış ve netice bekler durumda olmayı hedefliyorum.
Aynı içtenlikle ben de sizi ve eşinizi selamlarım.
-
Sn Salpyılmaz, Schritte güzel bir kitap. Konular yetişmez diye endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok. Sınavda 2. ciltteki konulardan-gramerden cıkmıyor. Sadece 1. sini çalışsanız bile fazlasıyla yeterli. Bahsettiğim Simulation kitabı Alman Kitabevi'nde var(İstiklal Caddesi üzerinde, Galatasaray'da), Kadıköyde bulabilir misiniz emin değilim. Bu kitabı mutlaka ama "mutlaka" edinmelisiniz!! Çıkan sorular %99 aynı. Hatta bazı soruların şıkları bile aynı. O kitaptaki kelimeleri mutlaka ezberlemenizi öneririm. Merak etmeyin, rahat rahat vereceksiniz bu sınavı. Bu arada goethe'nin istanbul sayfasında örnek bir sınav var. ( 4 ögrenci ve 1 öğretmenle yapılan konusma kısmı da dahil)
Görüşmek üzere..
-
@Fischer
Simulation kitabını edineceğim. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Buna ihtiyacım vardı...
:)
-
@Fischer,
Kadıköy'deki Alman-Türk Kitabevi kapanmış. İstiklal Caddesi'ndekine gittim. Orada da ellerinde yokmuş. Bana sınav kitapçıklarından verdi, her biri 10,80€; teşekkür ederek iade ettim. :) Kısmette Taksim'de hamburger yemek varmış. Önümüzdeki günlerde geleceğinden bahsetti ilgili kişi, kartını aldım. Umarım kitabı edinebilirim.
Öneriniz için tekrar teşekkürler.
-
Re: Almanya'ya Gidebilmek Hakkında
slm arkdaşlar nasılsınız benimde bi sorun var benide bilgilendirirseniz çok sevinirim.yukarda arkdaşlarımın yazdığı msjları okudum hepsinin eşleri alman vatanadaşı ama benimki öyle değil benim nişanlım vatandaş olmak için dil okuluna gidiyor.kendisi 10 senedir almanayda ikametgah ediyor.ve 3 üç çocuğu var.şu an çalışmıyor devletten yardım alıyor.şu an ne yapacağımı bilmiyorum bana bi yol gösterirmisiniz? cevabını bekliyorum şimdiden teşşekürler.saygılar
-
Alıntı:
redman35 rumuzlu üyeden alıntı
slm arkdaşlar nasılsınız benimde bi sorun var benide bilgilendirirseniz çok sevinirim.yukarda arkdaşlarımın yazdığı msjları okudum hepsinin eşleri alman vatanadaşı ama benimki öyle değil benim nişanlım vatandaş olmak için dil okuluna gidiyor.kendisi 10 senedir almanayda ikametgah ediyor.ve 3 üç çocuğu var.şu an çalışmıyor devletten yardım alıyor.şu an ne yapacağımı bilmiyorum bana bi yol gösterirmisiniz? cevabını bekliyorum şimdiden teşşekürler.saygılar
Bu durumda, Alman vatandasi dahi olsa isiniz zor görünüyor. Imkansiz degil tabii...
-
nişanlımın dediğine göre 4 sene sürer dedi onun arkadaşı 4 sene sürmüş çok zor olduğunu söyledi.ama ben daha çabuk olması için uğraşacam burdaki arkadaşlarımın sayesinde ve benimde bildiğim olursa bende paylaşcm en azından çalışmış olsaydı daha iyi olcakdı ama sağlık olsun en fazla 4 sene sürer arkdaşlar sizdende yarıdm bekliyorum.bana yol gösteririmsiniz .?
-
Alıntı:
nişanlımın dediğine göre 4 sene sürer dedi onun arkadaşı 4 sene sürmüş çok zor olduğunu söyledi.ama ben daha çabuk olması için uğraşacam burdaki arkadaşlarımın sayesinde ve benimde bildiğim olursa bende paylaşcm en azından çalışmış olsaydı daha iyi olcakdı ama sağlık olsun en fazla 4 sene sürer arkdaşlar sizdende yarıdm bekliyorum.bana yol gösteririmsiniz .?
4 sene sürecek olan nedir? Ben 28 günde aldim vizemi.
-
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
4 sene sürecek olan nedir? Ben 28 günde aldim vizemi.
yılmaz kardeş o arkdaşın kocasının oturum izni yokmuş bide devletten yardım alıyormuş. onun için bu kadar uzun sürmüş.yani çalışmış olsaydı ozaman daha iyi olcakttı tabi . yılmaz kardeş bana yaptığın işlemleri anlatırmısın benim ne yapmam lazım ilk önce a1 mi alayım yoksa ilk önce evleneyeyim şu anda ne yapacamı bilmiyorum ama nişanım gittim 2 sene sonra gelcek oda uzun benim içn neyapatım yardımcı olursan sevinirim.şimdeden çok teşşekür ederim
-
Alıntı:
yılmaz kardeş o arkdaşın kocasının oturum izni yokmuş bide devletten yardım alıyormuş. onun için bu kadar uzun sürmüş.yani çalışmış olsaydı ozaman daha iyi olcakttı tabi . yılmaz kardeş bana yaptığın işlemleri anlatırmısın benim ne yapmam lazım ilk önce a1 mi alayım yoksa ilk önce evleneyeyim şu anda ne yapacamı bilmiyorum ama nişanım gittim 2 sene sonra gelcek oda uzun benim içn neyapatım yardımcı olursan sevinirim.şimdeden çok teşşekür ederim
Asagidaki adreste ne anlatildiysa aynen onu yaptim...
http://hukuki.net/forum/showthread.php?t=32894
-
Alıntı:
saol yılmaz kardeş ben bu siteyi görmüştüm ama çok uzun diye bakmamıştım burası baya faydalı olcak ilgilendiğin için teşşekür ederim kendine iyi bak.
-
Alıntı:
saol yılmaz kardeş ben bu siteyi görmüştüm ama çok uzun diye bakmamıştım burası baya faydalı olcak ilgilendiğin için teşşekür ederim kendine iyi bak.
Her faydali bilgiyi uzun diye es gecerseniz basariya ulasamazsiniz...
-
Alıntı:
Her faydali bilgiyi uzun diye es gecerseniz basariya ulasamazsiniz...
haklısın ama o yazan arkdaşı tanımadığım için ilgilenmedim ama bakmak lazım ben gerekli olan herşeyi kaydettim yine çok teşşekür ederim.ilgillendiğiniz için
-
Alıntı:
haklısın ama o yazan arkdaşı tanımadığım için ilgilenmedim ama bakmak lazım ben gerekli olan herşeyi kaydettim yine çok teşşekür ederim.ilgillendiğiniz için
Rica ederim.
-
Alıntı:
Rica ederim.
ya kardeşlik benim bi sorum daha olcakdı benim nişanlım çalışmıyorum acaba sorun olurmu?