Alıntı:
SİZ HALA ÖTEKİ OLMAMIŞSANIZ, KENDİNİZİ BOK İÇİNDE BİR BOK OLMUŞ BOŞUNA HİÇ SANMAYINIZ… (zeyno)
"Öteki"lerden olmak bok içinde pis kokusuyla, çeşitli renkleriyle, katı/sıvı halleriyle boklar içinde nev-i şahsına münhasır farklı bir tür "BOK" olmak demek midir?
Öteki olmak, utanmasıymış bir çocuğun, annesi, babası ve tüm öteki olanlardan.
Öteki olmak, hayatı namlunun ucunda gecelemekmiş. ( Namlunun ucundaki hedef de kim ola ki? Aşağıdaki diğer tanımlardan "berikilere" göre "bölücü terörist" "ötekiler"e göre "gerille anlamı çıkarttım ben, ya siz sevgili okuyucularımız?
Öteki olmak, küfür olmakmış dillerde, Rum tohumu, Ermeni dölü, Yahudi dönmesi. ( Ya "beriki"ler için "ötekiler"in tanımlamalarını da yazsaydılar keşke.Irkçılık karşıtı bu söylem de buram buram ırkçılık kokmuyor mu?)
Öteki olmak, sonsuz bir acı denizinde yaşamakmış.
Öteki olmak, eşkıya olmakmış harami gecelere. ( Yakındır, bir başka çeşit eşkiya da aynı harami gecelerde, namlunun ucunda geceleyecekler.)
Öteki olmak, kan davası, töreler demekmiş yaşama karşı.
Öteki olmak, linç demekmiş sokak ortasında.
Öteki olmak, 6-7 eylülde ölüm demekmiş, sürgün demekmiş bilinmedik diyarlara. ***
Öteki olmak, varlık vergisiyle soyulmak demekmiş. ***
Öteki olmak, yargısız infazmış, 33 kurşunla yürekte.
Öteki olmak, Adiloş Bebe’nin ninnisi demekmiş yeni yaşamlarda. ( Adiloş bebe sadece Diyarbakır'ın değil, Anadolu'da binlercesi var.)
Öteki olmak, alavere dalavere, Kürt Memet nöbete demekmiş.(Dilimize yerleşmiş bu deyimin bu yazıdaki amacı ise tek kelimeyle iğrenç.)
Öteki olmak, Çerkez tavuğundan ve güzel kızdan gayrısı olmamak demekmiş. ( Çerkezler aşağılanmakta görüldüğü üzere...)
Öteki olmak, sadece komik fıkralarda var olmakmış.
Öteki olmak, jandarma korkusu olmakmış uykusuz gecelerde. (Buna karşı yazılabilecekler ayrı bir konu, geçelim şimdilik...)
Öteki olmak, sözde vatandaş olmakmış resmi ağızlarda.( Kimler acaba sözde vatandaşlar?)
Öteki olmak, kocaman ülkede yurtsuz olmakmış sürgünlerde. ***
Öteki olmak, yük trenlerinde sürgüne yollanmakmış hayvandan beter. ***
Öteki olmak, işkence demekmiş askeri zamanlarda.
Öteki olmak hakarete boyun eğmekmiş çaresizlikten.
Öteki olmak, nefret demekmiş, kötü kara adamlar demekmiş metropollerde. ( Kimdir bu kötü kara adamlar metropollerde, mesela Paris, Münih, Stokholm, Brüksel gibi metropoller mi?
Öteki olmak, Maraş’larda ölüm, Sivas’larda yanmak demekmiş. ( Başbağlar' da ölenler? 3-4 gün önce minibüste taranan çoluk, çocuk, kadınlar, sırtından vuruluo su kanalında bulunan 15 yaşındaki delikanlı? "öteki"ler olmamak için direnen "öteki"lerin kanından olan binler?)
Öteki olmak aşsız işsiz ve duldasız yaşam demekmiş naylon barakalarda.
Öteki olmak efsane demekmiş, sonu olmayan masallarda.
Öteki olmak Halepçe’ymiş kimi zaman, kimi zaman Nevala kasaba. ( Yugoslavya 88 parçaya böldürülürken "kırım"a, işkenceye, sürgüne maruz kalanlar kimlerdi? "berikiler" mi? Hocalı katliamında can veren binler kimlerdi? "beriki"ler mi? Kıbrıs'ta topyekûn yok edilmeye çalışılan insanlar kimlerdi? "berikiler" mi? Ya Kerkük-Musul’dakiler,Batı Trakya’dakiler? Elbette bu zulme uğrayan insanların, bu bakış açısıyla bir kıymet-i harbiyesi olamaz.
Öteki olmak, mimli olmak da demekmiş memuriyetlerde.
Öteki olmak, Kürt olmak, Çerkez olmak, Ermeni olmak, Çingene olmak, Yahudi olmak, Rum olmak, Laz olmak, Süryani olmak, Acem olmak bil cümle başka ulustan ya da dinden olmakmış. işte… ( Ve yine telaffuzu bile "öteki"lere zul gelen bir ulusa hiç değinilmemiş. Öyle ya, tüm melanet "O" ulustan geliyor. )
Öteki olmak, rengârenk bir yaşam mozaiği demekmiş, siz gül olun ben kır çiçeği ezilmeyen.
Öteki olmak, hiç yaşanmamış gibi yaşamışlıkmış bu topraklarda.
Siz hiç öteki oldunuz mu?(EVET, OLDUM... BEN DE SİZE GÖRE "ÖTEKİ"YİM. BU GÜNE KADAR SESİMİZİN ÇIKMADIĞINA DA ALDANMAYIN SAKIN)
Kaynak; blog.milliyet.com'du, ben sadece MİŞ LEDİM. beriiki olup bok içinde sinek olanlar geri dönüp bir arı gibi konmasın diye...
anlar nasılsa öteki olan, ötekiyle bir bütün olan burdaki dilci.. yeryüzünde henüz olmayan ama doğmaya namzet bir din gibi tek vücut hisseden kardeş..