-
Nafaka ödeme seçenekleri var mı ki?
Öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Durumumu kısaca özetlemeye çalışacağım.Ben 2 yıldır boşanma davası ile boğuşan biriyim.Kızımın babası 2 yıl önce başka bir kadınla yaşamak için evi terk etti.Bana boşanma davası açtı fakat açtığı davada kusurlu olduğu için davası reddedildi.Bu süre zarfında şuan da 3 yaşında olan kızımla ve benimle hiçbir olumlu dialog kurmadı,maddi-manevi hiçbir desteği olmadı.Aksine kendisi ve sevgilisi tarafından ayrılmam yönünde sürekli taciz edildim.Aldatılmanın verdiği acı ve küçücük bir kız çocuğuna bakabilmek için tazminata dayalı boşanma davası açtım.Benim açtığım davanın ilk duruşması geçen haftaydı,maalesef sahte evraklarla maddi durumunu çok düşük gösterdiği ayrıca sevgilisinin evinde kaldığı halde kendini kirada gösterdiği için sadece 200 ytl nafaka bağlandı.(aslında geliri 3.000 ytl civarı) Bunları yalan beyan olduğunu elbette kanıtlayacağım fakat bir sonraki duruşma Şubat a ertelendi.Şimdi soruma gelince; ben bu nafaka tutarını talep ettiğimde nakit yatırmak zorunda olmadığını ,her ay kızı için alışveriş yapacağını ve onun makbuzlarını mahkemeye sunacağını belirtti.Kızıma ben baktığıma ve bütün ihtiyaç önceliklerini ben bildiğime göre onun gidip kıyafete,oyuncağa para yatırıp mahkemeye bunu sunma hakkı var mı? Ben nafakayı nakit alabilmek için ne yapmalıyım.?Çünkü ben tüm ay kızım için harcamalarımı kredi kartından yapıyorum ve nafakasını nakit almak istiyorum.Bu arada dip not düşeyim kızını sadece 3 haftada 1 c.tesi günleri görmek istiyor.Bu onun tercihidir.
Yardımlarınız ve değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Nafaka Ödeme Şeçenekleri Varmı ki?
Eşiniz bahsettiği masrafları çocuğu için yapabilir. Ancak takdir edilen nafakayı para olarak vermelidir.
Türk Medeni Kanunu
MADDE 330.- Nafaka miktarı, çocuğun ihtiyaçları ile ana ve babanın hayat koşulları ve ödeme güçleri dikkate alınarak belirlenir. Nafaka miktarının belirlenmesinde çocuğun gelirleri de göz önünde bulundurulur.
Nafaka her ay peşin olarak ödenir.
Hakim istem halinde, irat biçiminde ödenmesine karar verilen nafakanın gelecek yıllarda tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre ne miktarda ödeneceğini karara bağlayabilir.
-
Birinci celsede hakimin mali durum araştırması yapmadan sırf kocanın sunduğu evraka göre tedbir nafakası belirlemesi enteresan.
Kendiniz için tedbir nafakası talep etmediğiniz anlaşılıyor. Söz konusu nafaka kızınız için değil mi?
Dava sonuçlanana kadar, kocanızın gelirini belgeleyecek her türlü kanıtı sunabilir, tarafların mali durum araştırmasının yapılmasını, nafakanın arttırılmasını talep edebilirsiniz. Talebinizi yazılı olarak yapın.
Tedbir nafakası talep edildiği tarihten itibaren bağlanır. Dolayısıyla talep tarihinden itibaren birikmiş tedbir nafakası alacağınızı, vermeyi reddederse icra yoluyla alabilirsiniz.
Nafakayı nakit ve peşin olarak ödememesi durumunda tazyik hapsi de söz konusu.
-
Sizlere ilginiz için teşekkür ediyorum.Evet ilk duruşmada hakim bırakın araştırma yapmadan bu denli az bir nafaka bağlamayı beni konuşturmadı bile.Elbetteki ben kendim içinde nafaka talep etmiştim fakat yine ne düşündüğünü bilmiyorum ama sayın hakimin uygun görmesiyle bağlanmadı.Çünkü ben bir sevgilisi olduğunu resimlerle ve üstüne üstlük sevgilisinin üzerine bir yazlık aldığını da tapu kayıtlarına dayanarak beyan ettim.Kafamı karıştıran tek şey kızımın babasının bu iddaayı yaparken yani nakit vermek zorunda olmadığını dilediği gibi verebileceği iddiasını yaparken kendine çok güvenmesi ve avukatının ona bu aklı verdiğini söylemesi.
-
Henüz yargılama aşamasında deliller tam anlamıyla değerlendirilmeden ön yargılı olmayınız. Bağlanan 200.-YTL tedbir nafakasıdır ve bu böyle kalacak diye bir şart yoktur. Bu rakam artabilir. Şimdilik sizin lehinize tedbir nafakasına hükmedilmemiştir ancak yargılama sonunda lehinize nafakaya hükmedilebilir. Tabiki bunlar birer ihtimaldir.
Vermiş olduğunuz deliller hakim tarafından değerlendirilecektir.
Eşinizin nafaka konusunda söyledikleri aklınızı karıştırmasın.Çünkü Şeytanınavukatı ve benim de söylemiş olduğum gibi madde hükmü açıktır ve bu mümkün değildir.
-
Alıntı:
DERENE rumuzlu üyeden alıntı
Elbetteki ben kendim içinde nafaka talep etmiştim fakat yine ne düşündüğünü bilmiyorum ama sayın hakimin uygun görmesiyle bağlanmadı.
Eş için tedbir nafakası genelde mali durum araştırması sonuçlanınca bağlanır. Ama talep tarihinden itibaren işlemektedir. Şubat ayındaki duruşmada, mali durum araştırması sonuçlanırsa, tedbir nafakası kararı çıkması halinde 4-5 aylık alacağınız birikmiş olacak. Dolayısıyla bir hak kaybınız yok.
İlk celsede zaten pek bir şey yapılmaz. Dilekçelere cevap verilmesi, tanık isimlerinin ve delil listesinin bildirilmesi için süre verilerek ikinci celseye ertelenir. Çocuk için durumun aciliyeti nedeniyle belli bir miktar bağlanmış. Bu uygun görülürse ileride arttırılır.
Türkiye'de duruşmalar yazılı olarak yürür. Mahkemeye söyleyeceklerinizi yazılı olarak verin.
Alıntı:
Kafamı karıştıran tek şey kızımın babasının bu iddaayı yaparken yani nakit vermek zorunda olmadığını dilediği gibi verebileceği iddiasını yaparken kendine çok güvenmesi ve avukatının ona bu aklı verdiğini söylemesi.
Size bu teklifi yapabilir. Siz kabul etmedikçe bu mümkün olmaz.
-
Evli bir kadın üstelik çocuklu.
TC kanunlarına göre tam bir KRALİÇE diyebiliriz. Demek istediğim yürürlükteki kanunlara göre tam ve mutlak bir koruma altındasınız.
Erkek ölüm döşeğinde dahi olsa TC yasalarına göre çocuk için iştirak nafakası ödemek zorunda (18 yaşına kadar) ve çok büyük ihtimale kadın için de nafaka ödeme kararı çıkacaktır.
Erkek ödemezse ne olur ? Hayatı devlet tarafından karartılır.
Önce icra/haciz ve yine ödenmezse 3 ay hapis. Hapis yatmamak için biriken borcu ödemek zorunda.
Hapis cezasını (şayet)çekerse ve sonraki devam eden nafakaları yine ödemezse yine icra/haciz sonra yine 3 ay hapis.
Bu böyle devam edip gider.. Erkeğin ömrü böylece tüketilir..
İyi bir avukat tutun.
Saygılarımla.
-
Şer'i hükümlere göre nafaka ayın/tayın olarak da ödenebilir.
-
Alıntı:
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
Evli bir kadın üstelik çocuklu.
TC kanunlarına göre tam bir KRALİÇE diyebiliriz.
Biz ne yapalım beyfendi? Yurdum erkeğinin kadını evinin kraliçesi yapmak gibi bir hobisi var. Evlenirken illa kraliçe olcan, katiyen çalıştırmam deyip tahta çıkarıyolar, boşanırken bizde tahttan inmiyoruz....
-
Boşanmaya ilişkin TC kanunları önünde erkek, kadın ile eşit değildir.
Hasta, tedaviye ve maddi desteğe kendi muhtaç birisi sadece erkek olduğu için, boşanma durumunda Devletin mahkemesi tarafından kadına nafaka ödemeye mahkum ediliyor ve ödeyemezse hapse atılıyor bu güzel ülkede.
Ne diyim büyüklerimiz ne der se o.
Kadınlar da hiç olmazsa bu alanda eşitsizliğin tadını doyasıya çıkartsınlar.
-
Herkese yanıtları ve özellikle bilgi ve destek verenler için yardımları için tekrar tekrar teşekkür ediyorum..Ama görüyorum ki sayın "mrtecetin" gibi yardımcı olmak ve bilgi vermek için değil, kendi içinin sızısıyla başkalarının da keyfini kaçırmaya çalışanlarda var bu sitede.Sayın "mrtecetin" madem yaşamış olduğunuz bu ülkeden,kanunlarından ve devletten memnun değilsiniz ve kadınların, özellikle çocuklarıyla bu acımasız hayatta tek başına bırakılmış kadınların kollanması hoşunuza gitmiyorsa dilediğiniz farklı bir yerde yaşama hakkınızın daim olduğunu hatırlatmak istedim.Herkese kolay gelsin,iyi çalışmalar.
-
Sayın mrtecetin lütfen https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18354 okuyunuz..
Sayın şeytanın avukatı konuyu çok güzel özetlemiş. Yasalar önünde kadının korunmasının (mecburiyetten) sebebi, Türkiye şartlarında kadınların eğtim seviyesinin, ekonomik durumlarının çoğunlukla kötüolması ve eşlerinin destekleri olmadan da yaşamlarını devam ettirebilme imkanlarının düşük olmasıdır. Bu sebepten de kanun, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek taraf lehine nafakaya hükmedilir diyor.
-
Çocuk bulunan evliliklerin sonlanmasında çocuk ve kadın lehine devlet ve kanun tarafından taraf gözetmekte ben de %100 haklılık görüyorum.
Ancak çocuk bulunmayan bir evliliğin bitirilmesinde kadın erkek eşit olmalı.
Bildiğim örnekler var ; MS hastası ,çalışamayan bir adam, normal sağlıklı çalışabilir durumdaki eşinden boşanırken nafaka ödemek zorunda bırakılıyor.
Neyse, Sayın DERENE, kanunlar yönünden eliniz güçlü. Allah yardımcınız olsun.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmaya ilişkin TC kanunları önünde erkek, kadın ile eşit değildir.
yuzde yuz katiliyorum....
kimse cikip burada bosanma kanunlarin'da esitlik var diyemez... derse o insan sadece kendini aldattmis olur....
hersey kadin icin var! Erkegin hakklari SIFIR...
kadin "artik biktim... yeni koca istiyorum deyip"....sebebsiz bosanma davasi acar, ve yillar boyu guzel nafaka alir.... ohh gel kefim gel... ne guzel degil mi?
ama tovbe erkek boyle bir sey yaparsa.... 20 yil nafaka oder... ve dunyanin tazminat'ini oder......
NEREDE ESITLIK?
-
Bir Kadın Çocuktur Aslında.
Çocuk gibi davranmayı sever. Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak
okşamalıdır erkek kadını. Ama aynı zamanda hiçbir kadın çocuk muamelesi de görmek istemez. Söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz...
Bir Kadın Güçlüdür Aslında.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha çok kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güce sahip olduğunu görecektir. Ancak kadını gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar...
Bir Kadın Sevgidir Aslında.
İçinde her zaman olağan üstü bir aşk taşır. Sevdiklerinden kolay kolay
ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir
kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin
de kabul etmesi gerekir ve birisini ya da bir şeyi sevmezse de onu asla
sevmesi için zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak
beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde
terk etmeyen kadınlar da var elbette. Bunun nedeni ise dizginleyemedikleri
"acımak" duygusudur...
Bir Kadın Yalnızdır Aslında.
Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyası
vardır ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.
Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun sığınağıdır. O
sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek
kaybedebilirsiniz...
Bir Kadın Çılgındır Aslında.
Neler yapabileceğini hemcinsleri dahi hayal edemez. Yaratıcılığının sınırı
yoktur. Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz yaratıcılığını. Sadece erkeğine saklar. Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır...
Bir Kadın Hayattır Aslında.
Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam
kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla
kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını
anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız ne yazık ki yaşamıyorsunuz...
-
kadin "artik biktim... yeni koca istiyorum deyip"....sebebsiz bosanma davasi acar, ve yillar boyu guzel nafaka alir.... ohh gel kefim gel..
leyton bu sizin düşünceniz hiç bir kadın yeni koca için yuvasını yıkmaz mutluyken... bence herkes haddini bilmeli kadın kadınlığını erkek erkekliğini işte o kadar!!!
-
Re: Nafaka ödeme seçenekleri var mı ki?
Cevaplardan gördüğüm kadarıyla benim açtığım forum konusu çok başka yerlere sapmış durumda.Ben öğrenmek istediğimi öğrendiğim için yardımcı olanlara minnettarım.Fakat heralde aynı şeyleri başka açılardan yaşayan insanlar burada alakalı-alakasız konularda bile içlerini dökmek istiyorlar...Sayın "leyton" sizin diğer konulara da yazmış olduğunuz tüm iletilerinizi okudum,sürekli tekrar cümleler kullanarak tek bir konuya saplantı yapmışsınız.Çıkan tek sonuç ise yaşamış olduğunuz olayın size bıraktığı kin ve yenilmişlik ile savunmak istediğiniz şeyin bile ne olduğunu kimi zaman karıştırıp,hep aynı mevzuyu karşınızdaki her kadını aynı kefeye koyarak ,cümlelerinizin sertlik derecesini düşünmeden katı bir dille eleştirerek, kanunu değiştirmeye çalışmanız.Umarım bu tuhaf savaşınızda başarılı olursunuz.Şunu da bilin ki her iletinizde sürekli aynı cümlelerle bahsettiğiniz o "yuvasını para almak için yıkan" "nafaka uğruna yaptıklarından bahsettiğiniz kadın" yok denecek kadar azdır.Nafaka konusundaki her foruma cevap verirken lütfen biraz daha duyarlı olun.Tşk.
Saygılarımla...
-
Alıntı:
Cevaplardan gördüğüm kadarıyla benim açtığım forum konusu çok başka yerlere sapmış durumda.Ben öğrenmek istediğimi öğrendiğim için yardımcı olanlara minnettarım.Fakat heralde aynı şeyleri başka açılardan yaşayan insanlar burada alakalı-alakasız konularda bile içlerini dökmek istiyorlar...Sayın "leyton" sizin diğer konulara da yazmış olduğunuz tüm iletilerinizi okudum,sürekli tekrar cümleler kullanarak tek bir konuya saplantı yapmışsınız.Çıkan tek sonuç ise yaşamış olduğunuz olayın size bıraktığı kin ve yenilmişlik ile savunmak istediğiniz şeyin bile ne olduğunu kimi zaman karıştırıp,hep aynı mevzuyu karşınızdaki her kadını aynı kefeye koyarak ,cümlelerinizin sertlik derecesini düşünmeden katı bir dille eleştirerek, kanunu değiştirmeye çalışmanız.Umarım bu tuhaf savaşınızda başarılı olursunuz.Şunu da bilin ki her iletinizde sürekli aynı cümlelerle bahsettiğiniz o "yuvasını para almak için yıkan" "nafaka uğruna yaptıklarından bahsettiğiniz kadın" yok denecek kadar azdır.Nafaka konusundaki her foruma cevap verirken lütfen biraz daha duyarlı olun.Tşk.
Saygılarımla...
seninki laf mi? bakin ben burada, sadece esitlik olsun diyorum.... hukuk kanunlarinda esitlik var mi yok mu?.... haydi cevapla bakalim.....
yaz buraya erkegin ve kadinlarin hakklarini say bakalim esit oluyor mu olmuyor mu?
neden kadina tedbir nafakasi var, ama erkege yok? cevap luften....
neden kadina tazminat var, ama erkege yok? cevap luften....
esitlik olursa...... sebebsiz bosnamalar'da ortada'dan kalkar.... esitlik istiyorsak o zaman, nafaka'da ve tazminat'da esitlik olsun.... sirf kadin icin degil....
-
esitlik istiyorsak o zaman, nafaka'da ve tazminat'da esitlik olsun.:0 :0 :0 :0 :0
-
-
Alıntı:
köylü__güzeli rumuzlu üyeden alıntı
:):):)
sorulara cevap yok... agir geldi galiba....
-
Sayın leyton boşş konuşmaya gerek görmediğim için, sadece gülüyorum sizin gibi düşünenlere bilmem anlatabildim mi! neyse uzatmak istemiyorum...
-
Alıntı:
köylü__güzeli rumuzlu üyeden alıntı
Sayın leyton boşş konuşmaya gerek görmediğim için, sadece gülüyorum sizin gibi düşünenlere bilmem anlatabildim mi! neyse uzatmak istemiyorum...
esit kanun istemek yanlis mi?
kanunlar sana karsi olsaydi... sen de esit olmasini istemez'miydin?
neden bosanma oranlari yuksek? cunku bosanma davasi acan kadina, hakkli veya hakkiz nafaka veriliyor..... (sonra erkek davayi kazandigi zaman bu paralari geri alamiyor)... bu cok yanlis bir uygulama....
hosuna gitmedigi icin :0 :0 yapiyorsun.... sanki cok komik'sin....
-
Benim de görebildiğim şu: Kadın ağır kusurlu da olsa, tazminat ve nafaka alabilsin diye erkek ağır kusurlu çıkarılıyor. Madem kadına illa tazminat vermek istiyorsunuz o zaman "ağır kusurlu ya da eşit kusurlu olursa tazminat alamaz gibi" bağlayıcı hükümler koymayın. Ancak bu tip hükümlerin de zaman zaman bazı kişlere uygulandığı kanaatindeyim.
-
ALLAH aşkına arkadaşlar bize tanınan hakmı ki bunlar sizce.çocuğu doğuran biz sokağa atılan yine biz.ne yapalım erkek kafasına göre dışarıdaki bayanları gördükce karısını dışarı atıyorsa bizim mi suçumuz.biz alacağımız nafakayla çocuklarımızı büyütüp okutuyoruz.sizin gibi hemen boşanalımda biran önce kadını kendi haline bırakalım da hemen evlenelim demiyoruz.kendimizi çocuğumuza adıyoruz.biz istemezmiyiz sıcak bir yuva ve eş neden bize bunları çok gördüğünüz gibi nafaka alıyoruz diye bizi yerden yere vuruyorsunuz.işte sokakta kalan kadınlar uyuşturucu mübtelası çocuklar sorumsuz anne ve babanın suçunu çekiyorlar.bizim suçumuzu neden onlar çeksin yavrularımız lütfen bu davaların kadını erkeği olmaz yeterki namusumuzla onurumuzla yaşıyorsak önemli olan bu.eğer eşinize ödüyorsanız bu sizin çocuklarınızın koruma altına kol kaat gerdiğiniz için sevinmelisiniz.çocuklar eğer sizde kalsa üvey anne işkencesi bayanda kalsada üvey baba zülümü görecek.ne güzelki eşiniz çocuğunuza sahip çıkıyor.herşey para değil bu dünyada.
-
Unutmayınız ki hukuk insanlar arasındaki ilişkileri düzenler. Bazen olayları hukuki haklar açısından değerlendirmek yerine öncelikle insani yönden değerlendirmek en azından hukuki ihtilafların önüne geçer.
Lütfen önce insani, sonra da hukuki boyutu düşünün... Yasalar veya yargı kadın veya erkek hiç kimsenin sopası değildir...
Saygılarımla.