Dava sebebi değiştirilebilir mi?
Bayan Ö Ve Bay O 1 Yil Önce Evlenİyor Fakat Nİkahtan Sonra Bayan Ö Bakİre OlmadiĞini Ve KÜrtaj OlduĞunu SÖylÜyor Bay O Evlİlİn 7. GÜnÜnde BoŞanma Davasi AÇiyor Fakat Bayanin Aİlesİnİn Huzurunda Rencİde Olmamasi İÇİn Dava Şİddetlİ GeÇİmsİzlİkten AÇiliyor Fakat Hakİm Şahİt İstİyor Şahİt Bulunamadi İÇİn (bayan BoŞanmak İstemedİĞİ İÇİn Şahİtlerİ Kabul Etmİyor ) Dava 1 Yildir Devam Etmekte Bu Durumda Davanin AÇilma Sebebİ DeĞİŞtİrİlebİrmİ? Mahkemeye 25 GÜn Var DeĞİŞtİrİlse Mahkemenİn İzleyeceĞİ Yol Ve Davacinin İzleyeceĞİ Yol Nedİr Bu Arada Bayanin BaŞka İlİŞkİlerİ OlduĞu Da Ortaya ÇikmiŞ Bulunmakta Fakat Bunun İÇİn Tek Delİl Var Telefon Kayitlari Ve Sms Ler.
Cevaplariniz İÇİn Şİmdİden TeŞekkÜr Ederİm
Re: Dava sebebi değiştirilebilir mi?
Dava sebebi ıslah yolu ile değiştirilebilir. Davanın sağlıklı seyri için usuli işlemler ve diğer ayrıntılar hakkında bir avukatla irtibat kurmanızı tavsiye ederim.
dava sebebini değiştirirseniz olanları tüm açıklığıyla ortaya koyacaksanız dava konusunu değiştirmeden tüm bunları geçimsizliğin sebebi olarak ileri sürebilirsiniz. Sizi yanıltmış buda evliliği taraflardan biri için çekilmez hale getirmiş. Bunlar boşanma sebebidir.
Kendiliğinden araştırma ilkesinin geçerli olduğu davalarda davanın değiştirilmesi yasağı uygulanmaz.Bahsettiğiniz olgularıda davada dermayan edebilirsiniz.
Davanın 1 senedir sürüyor olması hususu gözden kaçırılıyor gibi. Bu aşamadan sonra ıslah yapılmaksızın davayı değiştirmek ve olayları şiddetli geçimsizlik içinde mahkemenin değerlendirmesine sunmak pek mümkün değil.
Merakımı çekti, davacı koca davayı açarken durumu belirtmiş olsaydı boşanmaları daha mı kolay olacaktı. Yani bayanın evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmiş olması boşanma için geçerli bir sebep mi?
Alıntı:
ayfer0607 rumuzlu üyeden alıntı
Merakımı çekti, davacı koca davayı açarken durumu belirtmiş olsaydı boşanmaları daha mı kolay olacaktı. Yani bayanın evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmiş olması boşanma için geçerli bir sebep mi?
SAYIN AYFER önemli olan evlenmeden önce cinsel ilişkiye girilmiş olması değil nikahtan sonra bu olayın açıklanmış olması yani kandırılma var
Kandırılmaya giriyor mu bu durum? Yasada var mı böyle bir şey onu öğrenmek istemiştim.
Alıntı:
ayfer0607 rumuzlu üyeden alıntı
Kandırılmaya giriyor mu bu durum? Yasada var mı böyle bir şey onu öğrenmek istemiştim.
GİRMİYORMU?
Bilmiyorum. Bilsem sormam. Ben hukuk fakultesi mezunu değilim. Hukukçu değilim. Soruyu da hukukçulardan biri cevaplar belki diye sordum. Şİmdiye kadar etrafımda bu konu ile ilgili bir sohbet de olmadı. Tamam toplumun genel ahlak ve gelenekleri de hukuk kuralları içine girmekle birlikte, yazılı yasada var mı yok mu öğrenmek istedim. Kimseyi yargılamak haddim olmaz. Sormaktaki amacım, insanların bakış açılarını eleştirmek ya da alkışlamak için değil. Sadece öğrenmek.
Eşinizden gizlediğinizve toplumsal veya kişisel olarak önemli olan herşey kandırmaya girer. Bunu anlamanız için hukukçu olmanız gerektiğini düşünmüyorum sadece konuyu daha dikkatli okumanız gerekiyor. Çünkü konu içerisinde oldukça iyi açıklandı.
Kanun evlilik birliğini korumaya çalışıyor. Ülkemizde evlendikten ilk bir kaç ay içinde boşanmaya karar verip ama sonrasında senelerce güzel bir evlilik sürdüren çok çift var. Evlilik zaten başlı başına büyük bir yenilik ve en küçük sıkıntıda ben boşanıyorum derseniz bunun çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Alışmak için bir dönem gerekiyor ve bu 1 senelik dönem en azından bunun için öneli olmalı...
Sayın Çelik ,
Madem Düzen evliliğe bu kadar önem atfediyor ve boşanmak için 12 aylık bir çeşit deneme süresi öngörüyor o zaman evlilik müessesini korumak adına, resmi evliliğin gerçekleşebilmesi için kadın ve erkeğin evlenme isteği beyanından 12 ay sonra evlilik resmiyet kazınsın.
Bu olmaz tabi fakat birincisi oluyorsa ikincisi de çok mantıksız değil hani.
Çocuk bulunan evliliklerin bitirilmesi ile çocuk bulunmayan evliliklerin bitirilmesi arasında farklılık olmalı.
Birincisini zorlaştırmak anlaşılabilir fakat ikincisi zorlaştırmak bireylerin yeni hayat kurmasını engelliyor.
İnsan hakları yönünden sormak istiyorum; Evlendikten sonra 1 ay-3 ay vs. içinde boşanma kararını kendi hür iradeleri ile veren kadın ve erkek neden TC Medeni (!!!!) Kanununda "Evlilik en az bir yıl sürmüş ise.." diye devam eden cümle yüzünden 12 ayın dolmasını beklemek zorunda ?.
Bu kanun maddesini İnsan Haklarına uygun buluyor musunuz ?
Söz konusu Kadın ve erkek(beraber) kimi kime şikayet edebilirler ?
Kime karşı tazminat davası açabilirler, veya açabilirler mi?
Kanun yapıcı TBMM mı, adalet bakanlığı mı, hakim mi, kim ?
Bu iki insanın hayatlarından çalınan 10 ay'ın hesabını kim vermeli ?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yoluna gidilebilir mi?
Hukuki görüş alabilirmiyim lütfen ? (soru işareti bulunanların her birine)
Saygılarımla.