Adalet Ariyorum....acİl Yardim
11.02.2006 tarihinde ... devlet hastanesinde bir bebeğimiz dünyaya geldi.Bebeğimiz dünyaya gelmeden önce İlçemizde tabeledeki ismi Kadın Doğum Kliniği şeklinde lanse edilen, bu kliniğin ortaklarından biri olan ve aynı zamanda devlet hastanesinde de görev yapan bir kadın doğum uzmanına, Sevgilimi eşimi belirli aralıklarla ve belli bir ücret ödeyerek muayeneye götürüyordum.Hekim her gidişimizde yapmış olduğu kontroller sonucu bebekte her hangi bir problemin olmadığını gayet sağlıklı bir erkek çocuğu olduğunu İFADE ederek bizi sevindiriyordu.
Lakin 11.02.2006 tarihinde bebeğimiz dünyaya KARIN İÇ ORGANLARI dışarda bir şekilde dünyaya her bebek gibi ağlayarak geldi.Bu BENİM ve AİLEM için tek kelimeyle bir YIKIMDI...
Bebeğimizin bu şekilde dünyaya gelmesi üzerine bebeğimizi İzmir Dr.Behçet UZ Hastanesine sevk ettiler...Burada bebeğimize konulan ÖN TANI-TANI-FİZİKİ MUANE-TEŞHİS gayet açık ve netti....Bebeğimiz GASTRŞİSİZ hastasıydı..(Karın Ön Duvar defekti)
Bebeğimiz burada 3 Cerrahi operasyon geçirerek 63 günlük YAŞAM SERÜVENİ sonucunda KISMENDE olsa sağlığına kavuştu...
Sözde duyarlı bir baba olarak , yaptığım araştırmalar sonucu bu hastalığın ANNE KARNINDA TESPİTİNİN mümkün olduğunu öğrendikten sonra ,
Eşimin doktoru olan zatı , DİKKATİNİZİ ÇEKEREK İFADE EDİYORUM...Başta Başbakanlık olmak üzere , sağlık bakanlığı , il sağlık müdürlüğü , Valilik , tabipler odasına GÜYA adalet için şikayet hakkımı kullandım...
Sonuç itibariyle bütün yapmış olduğum bu şikayetler İLÇE SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞINA havale edildi. Sağlık Grup Başkanlığı da, hekim hastayı MESAİ saatleri dışında kendi özel muayenesinde baktığı için dosyayı Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirdi...
Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlık dosyası açarak bebeğimizi İstanbul ADLİ TIP KURUMUNA gönderdi..ve Gelen ADLİ TIP RAPORU üzerine savcılık hazırlık dosyasına TAKİPSİZLİK kararı verdi…
Gelen adli tıp raporunda kısaca...bu GASTROŞİSİZ hastalığının anne karnında TESPİTİNİN MÜMKÜN OLDUĞUNU , HEKİMİN HASTALIĞI TESPİT ETMEYEŞİNİN BİR EKSİKLİK OLDUĞUNU , Tespiti durumunda da gebelik takibini değiştirmeyeceğini , sonlandırılamayacağını ve hekimin hastalığın oluşumunda bir katkısı olmadığını ifade ediyordu...
Şimdi bu mu ADALET...
Hekimi bu hastalığı anne karnında tespiti mümkün olduğu halde TESPİT edemediği için ŞİKAYET etmiştim zaten ..Tespit etmiş olsaydı Eşimin ve bebeğimin hayatını riske sokmadan TAM DONANIMLI bir hastaneye götürür, gerekli önlemleri yapardım..Tabiki hastalığın oluşumunda hekimin katkısı yoktur olamazda zaten...
Verilen bu; TAKİPSİZLİK kararına AĞIR CEZA MAHKEMESİNE itirazda bulundum.Ve Ağır Ceza Mahkemesi verilen bu kararı onadı.
ADALET ARAMAK NE KADAR ZORMUŞ....
Bunun üzerine bu kez AHİM gitmeden önce Bu kezde SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULUNA şikayette bulundum.Şikayetim üzerine Bakanlık Müfettiş görevlendirdi.Sonuç itibariyle Teftiş Kurulunun almış olduğu karar şu...
Manisa İli......Devlet Hastanesinde görevli Kadın Doğum Uzmanı................. hakkında Bakanlığa yolladığınız dilekçenizdeki İDDİA konularında Bakanlığımızın Müfettişince gerekli inceleme yapılmış olup düzenlenen raporlar bakanlık Makamının .....sayılı onayı ile muameleye konularak gereği yapılmak üzere İnceleme Raporu Bakanlığımızın Personel Genel Müdürlüğüne , Suç Duyurusu Raporu ise Türk Tabipler Birliğine gönderilmiştir.....Bilgilerinize rica olunur.
Sizden ÖNEMLE RİCE EDİYORUM ...Bu aşamadan sonra NE YAPABİLİRİM........AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE gitmeme gerek var mı.Maddi imkanlarım kısıtlı olduğu için kendi çabamla bir şeyler yapıyorum.
BU DAVA ARTIK BENİM YAŞAM MÜCADELEM OLDU...BİZ BU ACIYI;YAŞADIK ve YAŞIYORUZ...BAŞKA İNSANLAR YAŞAMASIN ve MAĞDUR OLMASIN.....
Saygılarımla
BİR BEBEĞİN YAŞAM SERÜVENİ ve ONURLU HUKUK MÜCADELESİ..
Re: Adalet Ariyorum....acİl Yardim
Alıntı:
abdullahyasar rumuzlu üyeden alıntı
11.02.2006 tarihinde ... devlet hastanesinde bir bebeğimiz dünyaya geldi.Bebeğimiz dünyaya gelmeden önce İlçemizde tabeledeki ismi Kadın Doğum Kliniği şeklinde lanse edilen, bu kliniğin ortaklarından biri olan ve aynı zamanda devlet hastanesinde de görev yapan bir kadın doğum uzmanına, Sevgilimi eşimi belirli aralıklarla ve belli bir ücret ödeyerek muayeneye götürüyordum.Hekim her gidişimizde yapmış olduğu kontroller sonucu bebekte her hangi bir problemin olmadığını gayet sağlıklı bir erkek çocuğu olduğunu İFADE ederek bizi sevindiriyordu.
Lakin 11.02.2006 tarihinde bebeğimiz dünyaya KARIN İÇ ORGANLARI dışarda bir şekilde dünyaya her bebek gibi ağlayarak geldi.Bu BENİM ve AİLEM için tek kelimeyle bir YIKIMDI...
Bebeğimizin bu şekilde dünyaya gelmesi üzerine bebeğimizi İzmir Dr.Behçet UZ Hastanesine sevk ettiler...Burada bebeğimize konulan ÖN TANI-TANI-FİZİKİ MUANE-TEŞHİS gayet açık ve netti....Bebeğimiz GASTRŞİSİZ hastasıydı..(Karın Ön Duvar defekti)
Bebeğimiz burada 3 Cerrahi operasyon geçirerek 63 günlük YAŞAM SERÜVENİ sonucunda KISMENDE olsa sağlığına kavuştu...
Sözde duyarlı bir baba olarak , yaptığım araştırmalar sonucu bu hastalığın ANNE KARNINDA TESPİTİNİN mümkün olduğunu öğrendikten sonra ,
Eşimin doktoru olan zatı , DİKKATİNİZİ ÇEKEREK İFADE EDİYORUM...Başta Başbakanlık olmak üzere , sağlık bakanlığı , il sağlık müdürlüğü , Valilik , tabipler odasına GÜYA adalet için şikayet hakkımı kullandım...
Sonuç itibariyle bütün yapmış olduğum bu şikayetler İLÇE SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞINA havale edildi. Sağlık Grup Başkanlığı da, hekim hastayı MESAİ saatleri dışında kendi özel muayenesinde baktığı için dosyayı Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirdi...
Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlık dosyası açarak bebeğimizi İstanbul ADLİ TIP KURUMUNA gönderdi..ve Gelen ADLİ TIP RAPORU üzerine savcılık hazırlık dosyasına TAKİPSİZLİK kararı verdi…
Gelen adli tıp raporunda kısaca...bu GASTROŞİSİZ hastalığının anne karnında TESPİTİNİN MÜMKÜN OLDUĞUNU , HEKİMİN HASTALIĞI TESPİT ETMEYEŞİNİN BİR EKSİKLİK OLDUĞUNU , Tespiti durumunda da gebelik takibini değiştirmeyeceğini , sonlandırılamayacağını ve hekimin hastalığın oluşumunda bir katkısı olmadığını ifade ediyordu...
Şimdi bu mu ADALET...
Hekimi bu hastalığı anne karnında tespiti mümkün olduğu halde TESPİT edemediği için ŞİKAYET etmiştim zaten ..Tespit etmiş olsaydı Eşimin ve bebeğimin hayatını riske sokmadan TAM DONANIMLI bir hastaneye götürür, gerekli önlemleri yapardım..Tabiki hastalığın oluşumunda hekimin katkısı yoktur olamazda zaten...
Verilen bu; TAKİPSİZLİK kararına AĞIR CEZA MAHKEMESİNE itirazda bulundum.Ve Ağır Ceza Mahkemesi verilen bu kararı onadı.
ADALET ARAMAK NE KADAR ZORMUŞ....
Bunun üzerine bu kez AHİM gitmeden önce Bu kezde SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULUNA şikayette bulundum.Şikayetim üzerine Bakanlık Müfettiş görevlendirdi.Sonuç itibariyle Teftiş Kurulunun almış olduğu karar şu...
Manisa İli......Devlet Hastanesinde görevli Kadın Doğum Uzmanı................. hakkında Bakanlığa yolladığınız dilekçenizdeki İDDİA konularında Bakanlığımızın Müfettişince gerekli inceleme yapılmış olup düzenlenen raporlar bakanlık Makamının .....sayılı onayı ile muameleye konularak gereği yapılmak üzere İnceleme Raporu Bakanlığımızın Personel Genel Müdürlüğüne , Suç Duyurusu Raporu ise Türk Tabipler Birliğine gönderilmiştir.....Bilgilerinize rica olunur.
Sizden ÖNEMLE RİCE EDİYORUM ...Bu aşamadan sonra NE YAPABİLİRİM........AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE gitmeme gerek var mı.Maddi imkanlarım kısıtlı olduğu için kendi çabamla bir şeyler yapıyorum.
BU DAVA ARTIK BENİM YAŞAM MÜCADELEM OLDU...BİZ BU ACIYI;YAŞADIK ve YAŞIYORUZ...BAŞKA İNSANLAR YAŞAMASIN ve MAĞDUR OLMASIN.....
Saygılarımla
BİR BEBEĞİN YAŞAM SERÜVENİ ve ONURLU HUKUK MÜCADELESİ..
Yasadiklariniza uzuldum.
Mucadelenizde cok haklisiniz, ve sizi destekliyorum.
Ama keske adaleti bi forum 'da degil de, bir avukatin yardimini alarak, Mahkeme'de arasaydiniz!
Bahsettiginiz hic bir surecte hic bir Mahkeme yok !
Adalet ariyorum diyorsunuz, ama mahkemeye gitmiyorsunuz!
Sizce bu bir eksiklik-yanlis degil mi?
Yanlis yerde arayinca, nasil bulacaksiniz ki?
Re: Adalet Ariyorum....acİl Yardim
Alıntı:
avcanerx rumuzlu üyeden alıntı
Yasadiklariniza uzuldum.
Mucadelenizde cok haklisiniz, ve sizi destekliyorum.
Ama keske adaleti bi forum 'da degil de, bir avukatin yardimini alarak, Mahkeme'de arasaydiniz!
Bahsettiginiz hic bir surecte hic bir Mahkeme yok !
Adalet ariyorum diyorsunuz, ama mahkemeye gitmiyorsunuz!
Sizce bu bir eksiklik-yanlis degil mi?
Yanlis yerde arayinca, nasil bulacaksiniz ki?
...ilgi ve alakanıza teşekkür eder.Kısaca sorularınıza cevap vereyim..
_Adaleti FORUM'da değil , belki bu ve buna benzer vakaa yaşamış kişi veya kişiler varsa tecrübelerinden yararlanmak için konuyu buraya aksettim....
_İdari açıdan Cumhuriyet Savcılığı konuya takipsizlik kararı vermiş ve bizde bunu istinaden AVUKATLAR nezdinde bir üst mahkeme olan İZMİR AĞIR CEZA MAHKEME'sine İTİRAZ'da bulunmuş olup, verilen takipsizlik kararı ONAYLANMIŞ olduğundan...HANGİ mahkeme..?
_Kısacası İDARİ olarak bütün yollarımız KAPANMIŞTIR. (Tazminat DAVA'sı hariç)
Saygılar...
Sağlik Hukukunda Aranan Adalet
BİR ADALET ÖRNEĞİ DAHA...
Konya'da, 2002 yılında 2 yaşındaki Sevgi Ö.'e yanlış anestezi uygulanarak özürlü kalmasından sorumlu tutulan doktor davanın zaman aşımına uğraması nedeniyle ceza almazken, anestezi teknisyeni ile anestezi sorumlusuna verilen cezalar ise para cezasına çevrildi. Tedavi sırasında para istediği iddia edilen doktora, görevini kötüye kullanmak suçundan verilen 10 ay hapis cezası ertelendi.
Yanlış anestezi uygulanarak 2 yaşındaki Sevgi Ö.'ün özürlü kalmasına neden olduğu iddia edilen anestezi uzmanı Rahime O. ve anestezi teknisyeni İlyas D., görevi kötüye kullanarak para istediği iddia edilen doktor İbrahim B.'nin yargılanmasına Yargıtay 5. Dairesi'nin bozma ilanına uyularak Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Duruşmaya tutuksuz sanıklar İbrahim B., anestezi uzmanı Rahime O., anestezi teknisyeni İlyas D. ile müşteki Muammer Ö. ile özürlü kalan kızı Sevgi Ö., ailesi ve taraf avukatları katıldı.
Yargıtay 5. Dairesi'nin yeni maddeler ve uzlaşma yoluna gidilmesi nedeniyle davayı bozduğunu belirten mahkeme heyeti, sanıklardan doktor İbrahim B. hakkında Sevgi Ö.'ün özürlü kalmasına yönelik açılan davanın 5 yılı geçmesi nedeniyle zaman aşımına uğradığını söyledi. Bozma ilanında doktor İbrahim B.'nin rüşvet alma ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından yargılanmasının gerektiğine yer verildiğini belirten mahkeme heyeti, duruşmaya başladı. Söz alan Sevgi Ö.'ün babası Muammer Ö., "6 yıldır bu dava sonuçlanmadı, biran önce sonuçlanmasını istiyor ve tüm suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Müşteki avukatı da, Sevgi'nin yüzde 100 sakatlanmasına neden olan sanıkların en üst seviyeden cezalandırılmasını talep etti.
Savcı iddianamesinde anestezi uzmanı ve teknisyenin görevlerini ihmal ederek hatalı davrandıkları gerekçesiyle TCK'nin 231. maddesi kapsamında cezalandırılmasını talep ederken, doktorun ise SSK hastanesinde görevliyken görevini kötüye kullanarak ameliyat için para istediği iddiasıyla TCK'nin 25/3 maddesi kapsamında cezalandırılmasını talep etti.
Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, beratlarını talep etti. Son sözleri sorulan sanıkların hepsi "beratlarımızı istiyoruz" dedi. Duruşmanın bittiğini belirtip kararını açıklayan mahkeme heyeti, doktor İbrahim B.'ye görevini kötüye kullanmak suçundan 1 yıl ceza verdiklerini, bu cezayı 10 aya düşürdüklerini, doktor olması ve ceza ehliyetinin bulunmaması nedeniyle ertelendiklerini açıkladı.
Dikkatsizlik ve tedbirsizlik iddiasıyla suçlanan anestezi uzmanı Rahime O. ile İlyas D.'ye ise önce ki cezaları tekrar verildi. Rahime O.'ya verilen 6 ay hapis cezası 18 güne düşürülerek, 153 YTL para cezasına, İlyas D.'ye verilen 3 ay hapis cezası 9 güne düşürülüp 76 YTL para cezasını çevrilmişti.
2 yaşında özürlü kalan ve şu anda 8 yaşında olan Sevgi Ö.'ün babası Muammer Ö., 2002 yılında kızının ayağının aksaması nedeniyle o dönem SSK Hastanesi'ne başvurduklarını dile getirerek, "Kızım anestezi hatası yüzünden bitkisel hayata girdi. Ben de bunun ardından hukuk mücadelesi vermeye başladım.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava benim Türk adaletine olan güvencemi sarstı. 6 yıldır kızım gözümün önünde her gün ölüyor ve çıkan ceza ortada.
Yargı yolu tıkanır tıkanmaz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım" şeklinde konuştu. Anne Dudu Ö. ise verilen kararın bekledikleri bir karar olmadığını belirterek, sorumluların gereken cezayı almalarını istediğini söyledi.
ŞİMDİ BU MU ADALET....