Dersane Kaydının Silinmesi
Öss için bir dersaneye yazıldım.Yazılırken öss için yazıldığımı ve meslek lisesi öğrencisi olduğumu belirttim.Dersaneye 1 ay gittim ve "Sayısal 2" Dersi gördüğümü ve benim öss sınavında sorumlu olmadığım konular içerdiğini öğrendim.Rehber hocası ile görüştüm bana uygun olarak sözel bir sınıf olduğunu söyledi fakat fizik dersi olmadığını etüt ile kapatabileceğimi söyledi.Fakat benim etüt için zamanım yok.Artı olarak edebiyat gibi fazladan ders görücektim.Bu sebeblerden dolayı memnun değilim ve dersaneden ayrılmak istiorum şu ana kadar da iki aylık ödeme yapmış bulunmaktayım.
Sadece senet imzalamış bulunuorum.Kaydımı sildirme ihtimalim var mı ??
Re: Dersane Kaydının Silinmesi
Dersane yönetimi ile konuşun. Benzeri olmasa da bizim de böyle bir şey başımıza gelmişti. Senedimizi iade ettiler. Başka dersaneye kayıt yaptırdık.
Bende dersaneden kaydımı sildirmek istiyorum.Dersane yönetimiyle konuştum;fakat sözleşmeyi ancak tüm dersane parasını verdiğimiz takdirde iptal edeceklerini söylediler.Zaten tüm dersane parasını vereceksem ben niye dersaneden ayrılayım ki!Sizce ne yapmalıyım?Lütfen yardımcı olun.
Burda bir sözleşme var ise; ki vardır. Ödemelerde bu çerçevede gerçekleşmiştir. Bu durumda sözleşmenin konusunda bir hata vardır, ve bu hata esaslı bir hatadır. Bence bu gerekçe öne sürülebilir. Bu şekilde bir yol izlenirse, sonuç alıcı olabilir.
Alıntı:
Hukukdar rumuzlu üyeden alıntı
Burda bir sözleşme var ise; ki vardır. Ödemelerde bu çerçevede gerçekleşmiştir. Bu durumda sözleşmenin konusunda bir hata vardır, ve bu hata esaslı bir hatadır. Bence bu gerekçe öne sürülebilir. Bu şekilde bir yol izlenirse, sonuç alıcı olabilir.
Sn.hukukdar;
sn.canan_c bir sözleşme eksikliğinden bahsetmemiş,sadece ayrılmak istediğini belirtmiş.Bu durumda sözleşme konusundaki hata ne olabilir?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Sn.hukukdar;
sn.canan_c bir sözleşme eksikliğinden bahsetmemiş,sadece ayrılmak istediğini belirtmiş.Bu durumda sözleşme konusundaki hata ne olabilir?
Ama bakınız Sayın canan ne diyor;
"Sayısal 2" Dersi gördüğümü ve benim öss sınavında sorumlu olmadığım konular içerdiğini öğrendim"
Sonradan anlaşılsada, amaçladığı ve sandığı derslerden farklı içerikte bir programın olduğunu öğreniyor. Bu esaslı bir unsurdur bence.
Haklısınız.Ama o dediğiniz sn.canan belirtmemiş,20.09.2007 de kartal kanun isimli üye belirtmiş.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız.Ama o dediğiniz sn.canan belirtmemiş,20.09.2007 de kartal kanun isimli üye belirtmiş.
Zaten bende Kartal Kanun'a hitaben yazmıştım :) Kafamı karıştırmışsınız :kızgın: şaşırmışım bende, neyse, genede en azından Kartal Kanunun sorununa dair bir şeyler söyleyebilmiş olmak açısından olumludur :)) saygılar...
iyi günle eger banada yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluryum.ben myo' muhasebe bölümü ögrencisiyim okulum her iki dönemdende uzadı devam zorunluluğum olmadığı içinde dersaneye yazılmakta bir olumsuzluk yoktu ama ben final sınavlarımı vermeye gittiğimde kurs kapanmış ve yeni bir kurs hazırlığı vardı ve'de uzun bir zamandan (1hafta) sonra tekrar başladı ama ders saatleri düşmüştü haftada 8 saat olmuştu ki buda çok az bir zaman'dı ve oldukçada yetersizdi yaşadığım yer küçük olduğu içinde öğretmenler yeni mezunlardı tecrübeleri çok azdı buda sıkıntı oluyodu benim için bırakmaya karar verdim idareyle görüştüm ve durum aynı diger arkadaşlarınki gibi üfürme bir fiyat.
1-kayıt oldugum yani sözleşmeyi imzaladığım tarihte bu kuruma milli egitim bakanlığı tarafından verilmiş bir izin belgesi yok
2-yayın parasında ise sözleşmede aynen şu ifadeler yer alıyordu "yayın ücreti mahkeme tarafından kurulan bir heyet (yada komisyon tam hatırlamıyom) tarafından belirlenir " ifadesi yer alıyor fakat idare 400 ytl yayın parası talep etti.
ayrıca şunu sormak istiyorum benim dersane yoklamalkarında çok az ya 1 gün yada daha fazla bir imzam var ders ücretimi nasıl oluyorda kafasına göre hesap edebiliyor anlayamadım.av.danıştığımda sözleşmeyi ben imzaladığım için bir sorum olmayacağını belirtmişti şimdide dersaneden arıyorlar mahkemeye başvuracaklarını belirtiyorlar.biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
İyi geceler!Benim cevabını çok acil almak istediğim bir sorum var.Kardeşim Öss için bir dershaneye kayıt yaptırdı.Dershane derslere başlayalı 5 gün oldu ve Dershaneden hiç memnun değiliz.Mezunlarla birlikte dersler bölüm,seviye sınıfı olmaması memnuniyetsizliğimizin sebebi.Üstelik herhangi bir sözleşme yapılmamış ailem ile.Sadece dershanede bir senedimiz var.Bunu nasıl geri alabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.Tekrar iyi geceler.
Herkese Selam Ben Meslek Lisesi Son Sinif Ogrencisiyim Dersaneye 3 Ay Once Basladim Ve Simdi Pismanim Kaydimi Sildirmek Istiyorum Bunu Nasil Yapabilirim Dersanede Senetlerim Var Bunlari Nasil Alabilirim Lutfen En Kisa Zamanda Cevap Yazarmiisniz Simdiden Tesekurler
Alıntı:
CASPERR rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Selam Ben Meslek Lisesi Son Sinif Ogrencisiyim Dersaneye 3 Ay Once Basladim Ve Simdi Pismanim Kaydimi Sildirmek Istiyorum Bunu Nasil Yapabilirim Dersanede Senetlerim Var Bunlari Nasil Alabilirim Lutfen En Kisa Zamanda Cevap Yazarmiisniz Simdiden Tesekurler
Neden pişmansınız? Önce bunun gerekçelerini açıklayın ona göre cevap verelim.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Neden pişmansınız? Önce bunun gerekçelerini açıklayın ona göre cevap verelim.
ilgilendiginiz için teişekur ederim pısmanlık ve derslerde basarısız olmam ve ıkıncı sebep su an babam işsiz ve calısmıyor 1 ay gecikmeli sentleri oduyoruz ve ben bundan dolayı rahatsızım
Forum kurallarını hatırlıyormusunuz?
Merhabalar. Sözleşmeli olarak başlanılan bir dil kursundan eğitim içeriğindeki memnuniyetsizlik, öğretmenlerin sadece dersle ilgili problem olduğunda iletişime geçmesi, derslerin sadece bilgisayar karşısında kendi kendinize yapıyor olmak ayrılma sebebi olabilir mi? 4-5 kişilik odaların ders alanı gibi tanıtılıp sonrasında odaların sadece sınav odası olduğu görmek(satış esnasında söylenenle uygulama arasındaki farklılık), zamanı bol olan birinin normal ders etkinliğinin haricinde diğer etkinliklere seviye bahane edilerek katılınmasına izin verilmemesi ayrılma sebebi olabilir mi? Kurstan ayrılmayı imkansız kılan bir madde "Öğrenci, sözleşme ile kararlaştırılan miktardaki ücreti, sözleşme herhangi bir sebeple sona erse veya öğrenci kursa devam etmese dahi belirtilen miktarı tamamen ödemekle yükümlü olduğunu ve ödemede temerrüde düşme halinde ayrıca reeskont faizi oranında gecikme faizi ödeyeceğini kabul ve taahhüt eder" konulabilirmi? Geçerliliği nedir? Kurstan ayrılmak için başlangıç süresi önemli midir? 175 Tüketici masasından verilen cevap sözleşmede bulunan maddeler kabul edildiyse yapılabilecek herhangi bir şeyin olmadığıdır. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Cevap: Dersane Kaydının Silinmesi
İyi Günler
Bende 12, lise son sınıf öğrencisiyim ve ben dershaneye 3 ay önce kayıt yaptım. Ve şimdide ayrılmak istiyorum kayıt yaparken sözleşmede ben imzamı attım ama 18 yaşımı daha doldurmadım , ve velimin yerine atmıştım ama velim yani annem babam atmadı bu nedenle sözleşme kabul edilmiş olurmu ve dershaneden ayrılma şansım varmı ? Lütfen yardım edin.
Saygılarımla
Bende oğlumu dersaneden aldım sözleşmem ve senetlerimde vardı.Dersanedekiler sorun çıkarmadan senedimi ve sözleşmemi iade ettiler ödediğim para onlara kaldı tabiki.Fakat bunda tamamen iyi niyet vardı yoksa alamazdım o zaman araştırmıştım.
Bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Yanıtınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen yardım
Son ihtimal bulunduğunuz il/ilçe Millieğitim Müdürlüğüne gidip durumu anlatınız. Dershane yetkilileri ile görüşerek senetleri almanızda yardımcı olabiliyorlar.
Alıntı:
Gökhan Kartal rumuzlu üyeden alıntı
Son ihtimal bulunduğunuz il/ilçe Millieğitim Müdürlüğüne gidip durumu anlatınız. Dershane yetkilileri ile görüşerek senetleri almanızda yardımcı olabiliyorlar.
Sağolun Hocam yani il/ilçe Millieğitim Müdürlüğüne gidip durumumu anlatıyorum ve sorunum inşallah çözülmüş olacak, çok teşekkür ederim
Cevap: Re: Dersane Kaydının Silinmesi
iyi günler. bende kpss dersanesinden ayrılmak istedim sözleşme olduğu için ayrılamadım. dersaneye gitmiyorum fakat parasını ödüyorum. yüksek lisans yapmak istiyorum. boşuna para vereceğime aynı dersanenin yds kusuna giderim diy e düşünmüştüm. fakat ona da izin vermediler. dersanenin yds şubesini aradım. boyle birşey yapıabilir fakat müdürünüzle o ne derse onu yapabiliriz dediler ne yapabilirim... yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Re: Dersane Kaydının Silinmesi
Kardeşimi dersaneye yazdırdım meslek lisesinde okuyor dersanede bu açıdan kolaylık sağlayacağı derslerinde herhangi bir açık olmadığını söyledi dersaneye başladık kardeşim başarılı olmak yerine hocalarından yeterli ilgiyi göremediği ve öğrencileri kıyaslama yoluna giderek başarısızlığa düşürücü hareketlerde bulunduklarına şahit oldum hatta okulda çok başarılı olmasına rağmen çocuk ruhsal sıkıntı yaşamaya başladı bu gerekçeyle kaydını iptal için dilekçe verdim şimdi oyalama aşamasındalar dersaneden gitmediği derslerin almadığı hizmetin parasını isteyip geri kalan senetlerimi vermiyorlar bu işin hukuki boyutu nasıl neticelenir bana yardımcı olabilir misiniz ?