-
Eşimin ailesi boşanmamızı istiyor
Merhaba Arkadaslar 2005 yılı 18 agustosundan beri resmi olarak evliyim ama henuz oklu bitirmediği için dugunu yapmadım esimin ailesi illaki esimden bosanmamı istiyor. ama ben istemiyorum onceleri esimde istemiyordu ama su an onun da canına tak etti artık zira annesi seviyorum istiyorum dedikce benim kızım yok diye analık hakkını silah olarak kullanıyor. yaklasık 15 gundur kayın validem esimin basından ayrılmıyor telefonlara cıkartmıyo cep telefonu kapalı teyzemin yanında annesine anne bana sormadan evlendirdiniz simdide Allah gonlumuze muhabbet koydu ama bana sormadan da bosamaya calısıyorsunuz diye dert yanmıs. En son teyzemi arayıp ben istiyorum desem babam gırtlagımı sıkar kocam tum bu olanları affetmez diye soylemiş. bunları esimin ailesine ilettik şimdi teyzemlede gorusturulmuyo vede onceki soylediklerini inkar ediyo. sebep bulamadılar bize saygısızlık etti dediler inandıramadılar turlu seyler soylediler inandıramadılar en son kızımızla oglanın mizacı uyusmuyor diyolara vede bunu esimde tasdik ediyor. 3 yıldır bulutların altını carsaf carsaf silkeleyerek arayıopta buldugum mutlulugu esimden gordum hiç bir tartısma yada bisey yasamadık ama kayın validemin kaprislerini kızına dikte ettirmesi yuzunden yuvam yıkılacak. Ben bosanmak istemiyorum Esimse sevdiğinden eminim ama su anki baskılardan sonra ben istemiyorum diyo. Fiili birlikteliğimiz olmadıgı için bizi bosayabilirlermi. bosanma kararı verilmese bile ne turlu kazanımlar elde ederler. nafaka talebinde bulunabilirlermi. Fiili birliktelik yok bosamak isteyen onlar ben esimin herseyine razıyım...
davayı acmıslara sanırım benden arkadasım aracılıgı ile tebligat için adres istediler ben tebligatı almasam baska birine bırakabilirlermi. işyerinde birisi alabilirmi mahkemeye cıkmasam ne olur. yada eşimi mahkemeye getirmeyerek sadece avukatla temsil edebilirlermi zira esimi benimle gorusturmeyi ksinlikle istemiyolar belki duyguları depresir esini bize tercih eder diye. Ne yapmalıyım yuvamı kurtarmak için yalvarırım bana yol gosterin...
-
Re: Eşimin ailesi boşanmamızı istiyor
Tebligat gelirse almanız, mahkemeye çıkmanız sizin avantajınızadır. Tebligatı almamak, mahkemeye çıkmamak aleyhinize pek çok şeye neden olabilir.
Tebligatı almasanız bile muhtara yapılan tebligat size yapılmış sayılır.
Mahkemeye çıkmazsanız dava sadece karşı tarafın söylediklerinin ışığında değerlendirilir. Kendinizi savunma imkanınız olamaz.
Mahkemeye çıkıp eşinizle aranızda boşanmaya neden olacak bir sorun olmadığını, ailesinin etkisiyle bir takım problemlerin çıktığını ve eşinizin ailesinin eşinizin sizinle görüşmesini engellediğini ve boşanmak istemediğinizi söyleyin.
Boşanma kararının çıkması için karşı tarafın sizin boşanmaya neden olacak bir kusurunu ispatlaması gerekir. bu da zor görünüyor.
Öncelikle bir boşanma dilekçesi gelsin. Ne yazmışlar ona bakmak lazım.
-
Cok tesekkur ederim İçime su serptiniz peki bu arada tedbir nafakası odermiyim. esim ogrenci erzurumda okuyor ailesi ise kahramanmarasta. Mahkemede özel gorusme hakkım var sanırım peki bu gorusmede davacı vekilini dısarı cıkartabilirmiyim yani esimle tek basına gorusmek istiyorum hakim huzurunda. Sahitlerimi dinlemelerini taleb edersem bunu nasıl yapacam dilekceyi gorunce sahitmi yazdırmam gerekiyo. bunlar mahkemeye getirmek zorundamıyım.
-
Alıntı:
BLACKICE rumuzlu üyeden alıntı
Cok tesekkur ederim İçime su serptiniz peki bu arada tedbir nafakası odermiyim. esim ogrenci erzurumda okuyor ailesi ise kahramanmarasta. Mahkemede özel gorusme hakkım var sanırım peki bu gorusmede davacı vekilini dısarı cıkartabilirmiyim yani esimle tek basına gorusmek istiyorum hakim huzurunda. Sahitlerimi dinlemelerini taleb edersem bunu nasıl yapacam dilekceyi gorunce sahitmi yazdırmam gerekiyo. bunlar mahkemeye getirmek zorundamıyım.
Sayın üyemiz, neden eşinizin avukatını duruşmada dışarı çıkartıp, hakim önünde eşinizle tek başınıza görüşmek istiyorsunuz?
-
Cunku Avukat esimin ailesinin isteği doğrultusunda davayı acan kişi vede eşimin ailesinin isteklerini yansıtacaktır ben ise zaten gunlerdir aleyhimde yapılan telkinlere karsı bi nebze olsa tek basıma yanıt vermek hususi olarak gorusmek istiyorum kayın validemin etkisinin en az oldugu bi ortam oluşturmak istiyorum....
-
Lütfen eşinizin avukatı ile görüşünüz. Söylediklerinizin yanlış olduğunu göreceksiniz. Biz Avukatlar, taraf değilizdir. Avukatlar, belirttiğiniz üzere vekildir, kendi davalarını değil müvekkillerinin davalarını yürütürler ve onların yasal istekleri doğrultusunda hareket ederler, görevleri budur. Eşiniz boşanmak istemediği halde hiçbir avukat onu zorla boşamaz, bundan da mutluluk duymaz...
-
Ben avukata bişey demedim ki. sadece şunu belirteyim eşim su an ciddi bi aile baskısı altında ve ailesinin yanında dava acmaya götürüldü buna eminim. o yuzden soruyorum.
-
Merhabalar,
Aynı durumda benimde başımda var. Fakat bizim evliliğimiz 23 Ağustosta 2007 de gerçekleşti ve ailelerin yaşadığı sürtüşmeden dolayı şuanda boşanma aşamasına geldik. Eşimle 2 yıla yakın süredir beraberdik ve anlaşarak evlenme kararı aldık. Ailelerin de rızasıyla ama şuanda taraflar arasında bir tatsızlık var ve ailesi bu evlilige onay vermiyor. Her ikimizde kendi ailelerimizde kalıyoruz. Dügünümüzde olmadı. Ama ailesi istemiyor diye boşanıyoruz. Bu ailesinin aldıgı bir karar kendisi bu iş bitti ailem onay vermiyor desede beni sevdigini ve ayrılmak istemedigini çok iyi biliyorum. Eşim babasıyla mahkemeye dilekçe verecekmiş. Ben ayrılmak istemiyorum. Kendisini çok seviyorum. Oda beni çok seviyor bundan hiç şüpem yok. Ama olaylar bu boyuta geldi. Bu durumda mahkeme bu ayrılıgı onaylarmı? Çünkü bu ayrılıgı ailesi istiyor fakat kendiside ailesinin etkisi altında kaldıgı için ben ayrılmak istemiyorum dedigimde olaylar nasıl bir boyuta sürüklenir? Ben düzelecegine inanıyorum ama bizi ayırmak istiyorlar bunada gönlüm razı gelmiyor..
-
Boşanma kararının çıkması için, davacının (davayı açan tarafın), davalının boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlaması gerekir.
-
Alıntı:
şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma kararının çıkması için, davacının (davayı açan tarafın), davalının boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlaması gerekir.
Biz nikah yaptık ama beraber yaşamıyoruz. Kendi ailelerimizle yaşıyoruz. Benim ailem emekli ve şuanda dügün yapamayız süreyi biraz uzatalım dediler. Sonrasında aileler arasında yaşanan sürtüşme ve hakaretten dolayı olaylar bu boyuta geldi ve boşanma konusu ortaya çıktı. Yani ben eşimle karşılıklı olarak herhangi bir sürtüşme veya buna benzer birşey yaşamadık. Bunlar boşanma veya ayrılık için geçerli bir sebepmidir?
-
Peki bosanmak isteyen tarafın gerekcesini gösterilen gerekceyi hakim kabul etmedi. mesela mizaclarımız uyusmuyor dedi. yada benimle ilgilenmiyor dedi ama hakim bunu yeterli görmedi bosanmak için sonuc ne olur tarafların bosanmamasına mı karar verir yoksa ayrılık kararımı verir mahkemeyimi uzatır ne yapar sizce.
-
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
MADDE 170.- Boşanma sebebi ispatlanmış olursa, hakim boşanmaya veya ayrılığa karar verir.
Dava yalnız ayrılığa ilişkinse, boşanmaya karar verilemez.
Dava boşanmaya ilişkinse, ancak ortak hayatın yeniden kurulması olasılığı bulunduğu takdirde ayrılığa karar verilebilir.
II. Ayrılık süresi
MADDE 171.- Ayrılığa bir yıldan üç yıla kadar bir süre için karar verilebilir. Bu süre ayrılık kararının kesinleşmesiyle işlemeye başlar.
III. Ayrılık süresinin bitimi
MADDE 172.- Süre bitince ayrılık durumu kendiliğinden sona erer.
Ortak hayat yeniden kurulmamışsa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Boşanmanın sonuçları düzenlenirken ilk davada ispatlanmış olan olaylar ve ayrılık süresinde ortaya çıkan durumlar göz önünde tutulur.
-
aslında tum bunlara insan uzuluyor iki insan gercekten seviyorsa ailelere ne?asıl sebeb genclerın ekonomık ozgurluklerını kazanamamaları vede bunu cocuklarına baskı olarak kullanmaları.burdan tum ana-babalara sesleniyorum.artık 30 lu yaslaara gelmiş evli cocuklarınızla mutlu mesut olursunuz.resmen paranoya.yazık genclere.
-
Merhaba ben 5 yıllık evlıyım. Benım Eşimin aileside Biz nışanlıyken Başka bırını uygun görmüşler eşime baskı yapmışlardı. Benım sonradan Haberım oldu Ozaman da Evlenmıştık .Şu ana kadarda Bir takım Birşeyler yapıyorlar. Sana Diyeceğim
Eşini Devamlı motıveed üçüncu kişilerle ilgili Konulardan Uzak tutmaya Çalış Ailesi için Olumlu şeyler soyle Ama Kendınızınde Bir Aile olduğunuzu Anlatma.. yaşat Bence
-
Alıntı:
MUCHSCOR rumuzlu üyeden alıntı
aslında tum bunlara insan uzuluyor iki insan gercekten seviyorsa ailelere ne?asıl sebeb genclerın ekonomık ozgurluklerını kazanamamaları vede bunu cocuklarına baskı olarak kullanmaları.burdan tum ana-babalara sesleniyorum.artık 30 lu yaslaara gelmiş evli cocuklarınızla mutlu mesut olursunuz.resmen paranoya.yazık genclere.
Yahu İki eş mutlu iken neden araya nifak sokulur neden bi insan bu kadar sadistmi sever evladını kızının nufus cuzdanında dul yazması onu bu kadar neden mutlu eder ki. bu nasıl bir ilkel sevgi anlayısıdır..
İnşallah eşim bu noktada birazcık sağduyu gösterirde anlayışla karşılarsa yuvamı yıkmaya hiç niyetim yok...
-
Tecrübeler; boşanma davalarının bir çoğunun altında yatan GERÇEK nedenin "eşlerin aileleri" olduğunu göstermektedir. Konuyu psikolojik ve hukuki yönden derinlemesine incelemekte fayda var.
-
Sayın Av.Feyz Pazarbaşı'nın görüşünü kesinlikle paylaşıyorum. Konuya genel bir bakış atıldığında görülmektedir ki, özellikle evliliklerin ilk yıllarında, eşler henüz kendilerinin de bir "aile" kurmakta olduklarının farkına varamamakta ve aileler de bu gerçeği kabullenememektedir. Ailelerin bu yaklaşımını kötüniyet olarak nitelendirmek haksızlık olacaktır. Nitekim eş, o anne babanın hala küçük kızı-oğludur.
Eşlerden, birbirlerinin ailelerine karşı gösterecekleri haklı-haksız tepkiler, diğer eş tarafından kesinlikle kabullenilmemektedir.
Kanımca bu aileden kopuş ve kendi ailesini kurma diye nitelendirilebilecek bu sancılı aşamada en doğru yaklaşım, eşlerin birbirlerine azami hoşgörüyü göstermeleri, aileleri tartışma konusu haline getirmekten kaçınmaları ve aileleri evlilik birliği içindeki tartışmalardan mümkün olduğunca uzak tutmalarıdır.
-
Bence iki aile anlaşamıyorsa yada eşlerden Birinin ailesi olumsuz oluyor vede etkısı altına alıyorsa İlerde daha zor durumda Kalmamak için Bıtırmen daha ıyı olur Aynısını bende Yaşadım 4 Yaşında Çocuğumuz varken ayrıldık Şu anda cocuğum 12 Yaşında Yanı yıpranırsınız.
-
msmy rumuzlu üyeye de katılmamak mümkün değil,Sn.Av.Feyz Bey e de..(bu arada isminiz çok hoş)
blackıce arkadaşımızın son mesajındaki bir yanlışlığı düzeltmek istedim,boşananların nüfus cüzdanında dul ibaresi bulunmuyor artık ki bu çok doğru bir uygulama..
ve..Sayın Kılıçdoğan,"en doğru yaklaşım,eşlerin birbirlerine azami hoşgörüyü göstermeleri, aileleri tartışma konusu haline getirmekten kaçınmaları ve aileleri evlilik birliği içindeki tartışmalardan mümkün olduğunca uzak tutmalarıdır."ifadeniz doğru bir tespit olmakla beraber benim takıldığım nokta azami hoşgörü kısmı oldu,maximum hoşgörü daha iyi anlatacak sanırım söylemek istediğinizi...:)sevgilerimle:)
-
Alıntı:
duyguyksl rumuzlu üyeden alıntı
benim takıldığım nokta azami hoşgörü kısmı oldu,maximum hoşgörü daha iyi anlatacak sanırım söylemek istediğinizi...:)sevgilerimle:)
Sayın duyguyksl, dilimizde maximum diye bir sözcük yoktur, doğrusu maksimumdur ve azami ile maksimum eş anlamlı iki sözcüktür.
-
Alıntı:
Sayın Kılıçdoğan,"en doğru yaklaşım,eşlerin birbirlerine azami hoşgörüyü göstermeleri, aileleri tartışma konusu haline getirmekten kaçınmaları ve aileleri evlilik birliği içindeki tartışmalardan mümkün olduğunca uzak tutmalarıdır."ifadeniz doğru bir tespit olmakla beraber benim takıldığım nokta azami hoşgörü kısmı oldu,maximum hoşgörü daha iyi anlatacak sanırım söylemek istediğinizi...
Bu da moda oldu gençler arasında yahu, v yerine w, ks yerine x, ne olur sanki dilimize özen göstersek, sahip çıksak.Bu arada, kısaltmalara o kadar alışmışlar ki, Esin Hanım'ım soyadı da kısalmış kaynaşmış, Kılıç Erdoğan, Kılıçdoğan olmuş, daha neler göreceğiz bakalım, haydi hayırlısı...
-
Biz 23 ağustos 2007 de nikah yaptık ama beraber yaşamıyoruz. Kendi ailelerimizle yaşıyoruz. Benim ailem emekli ve şuanda dügün yapamayız süreyi biraz uzatalım dediler. Sonrasında aileler arasında yaşanan sürtüşme ve hakaretten dolayı olaylar bu boyuta geldi ve boşanma konusu ortaya çıktı. Yani ben eşimle karşılıklı olarak herhangi bir sürtüşme veya buna benzer birşey yaşamadık. Fakat eşimin ailesi boşanma konusuda eşime manevi baskı uyguladıgına eminim. Yani bu durum düzelebilirdi. Bir takım maddi konular aşılabilirdi. Bunlar boşanma veya ayrılık için geçerli bir sebepmidir? Biz birbirimizi çok seviyoruz. Bu konunun kötü sonuçlanmaması için ne olur biraz bana yol gösterin? Yakın çevremdeki insanlar zamana bırakın diyorlar. 1 ekimde işime başlicam. Maddi konuda daha da iyi bir durum alıcam. Bilir kişiler nasıl bir yol izleyecegim konusunda bana yol gösterirse çok memnun olurum ve dua ederim..
-
Daha dava açacaklar. Davanın ilk celsesi için 2-3 ay sonraya gün verilecek. İlk celsede siz yazılı cevap, tanık ve kanıt listesi vermek için zaman istersiniz. Böylelikle 2. celseye kalır.
Daha ortada onların dilekçesi yok, ne gibi iddialarda bulunabilecekleri hakkında kehanette bulunmamızı beklemeyin.
Eş ile birlikte yaşayacak ayrı ev açmamak boşanma nedeni sayılabilir.
Şu an için hukuki adımlardan çok insani adımlar atabilirsiniz.
-
Eşime sordum avukata velayet vermiş gerekce ne gösterdin dedim bişey yok dedi onu konuşmadık dedi. ben eşime yapılan manevi baskıyı ispatlayabilirim ve bi gerekceleri yok eşime yönelik bi saygısılıgım yok ama annesi biz seviyoruz bosanmayı gerektirecek sıkıntımız yok diyince benim kızım yok artık diyip duygu sönmürüsü yapınca esimin yanında annesine küfretmiştim bide anne baban bizi boşarsa baban yada kardesinden birini kaybedersin diye tehdit ettim.bunlar sizce boaşanmayı gerektirecek sebep olabilirmi. Onun yada benim anne babam şahit gösterilebilirmi... bu ikisi haricinde başka bi şey söyleyemiyorlar bende beni boşamaya kalkışan kişilere plaet verecek değildim ama sinirle söyledimde bunlar eşime yönelik değil ailesine yönelik vede boşanmayı gerektirmeyecek boyutta bence...
-
Alıntı:
BLACKICE rumuzlu üyeden alıntı
Eşime sordum avukata velayet vermiş gerekce ne gösterdin dedim bişey yok dedi onu konuşmadık dedi. ben eşime yapılan manevi baskıyı ispatlayabilirim ve bi gerekceleri yok eşime yönelik bi saygısılıgım yok ama annesi biz seviyoruz bosanmayı gerektirecek sıkıntımız yok diyince benim kızım yok artık diyip duygu sönmürüsü yapınca esimin yanında annesine küfretmiştim bide anne baban bizi boşarsa baban yada kardesinden birini kaybedersin diye tehdit ettim.bunlar sizce boaşanmayı gerektirecek sebep olabilirmi. Onun yada benim anne babam şahit gösterilebilirmi... bu ikisi haricinde başka bi şey söyleyemiyorlar bende beni boşamaya kalkışan kişilere plaet verecek değildim ama sinirle söyledimde bunlar eşime yönelik değil ailesine yönelik vede boşanmayı gerektirmeyecek boyutta bence...
Bunlar bence de boşanmayı gerektirmez, benim karımı elimden almak isteyenin ben ciğerini sökerdim. Eşimin anasını babasını tehdit etmişim bundan hakime ne ki? ben anasından babasından boşanmıyorum ki,karıma mı hakaret ettim tehdit ettim, yav vallahi ben öyle demek istememiştim savcı bey, bir anlık sinir işte, neeee 3 yıl hapis miii??? :o
-
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
Bunlar bence de boşanmayı gerektirmez, benim karımı elimden almak isteyenin ben ciğerini sökerdim. Eşimin anasını babasını tehdit etmişim bundan hakime ne ki? ben anasından babasından boşanmıyorum ki,karıma mı hakaret ettim tehdit ettim, yav vallahi ben öyle demek istememiştim savcı bey, bir anlık sinir işte, neeee 3 yıl hapis miii??? :o
Yapmaaa.. Lutfen Gercekten bunlar bi sebep teşkil edermi. Onlar bunu bosama istegini dikte ettirmeye basladıktan sonra cereyan eden olaylar bunlar oncesinde sebep yokken bosamaya calısmak aleni tahkir etmek degilmidir. ne olurr yardımcı olun. walla cok yoruyo bu iş beni cok geriyo Allah sabrımı artırsın insallah...
Yönetimin Notu: Lütfen Türkçe'yi düzgün kullanınız. Dilimizde w harfi bulunmamaktadır. "r" harfi ise mevcut olup, "bi, geriyo, yoruyo"ların sonuna ekleyiniz.
-
Aynı sorun bendede var 5 yıllık evlıyım bır kızım var. Kayınbiladerin duğunune Gitmedim Eşim gitti Gece yarısı telefon ederek Gec olduğu için burda kalayımmı dedi Bende kal dedim Ama ertesi gun aradığımda Gelmeyeceğini Ailesi ile görüş mediğim için Böyle bir evliliğin yurumeyeceğini belirti. Sebeb ? 5 yıl önceki çocuk istememem Bende boşan mayacağımı soyledım.Çunki Mutlu Sorunsuz bir Evliliğimiz olduğuna Sosyal yaşantımızdaki herkes şahıtNe yapacağımıda bılmıyorum.
-
Davanın Konusu: Boşanma
1- Müvekkilem ile davalı 18/08/05 tarihinde evlenmişlerdir. Evliliklerinden müşterek cocukları bulunmamaktadır. Davalı evlenme tarihinde Eskişehirde sağlık Memuru olarak calısmaktadır davacı müvekkilem ise aynı tarihte kahramanamarasta hayatını sürdürmüştür. yapılanbu evlilik sadece kagıt üzerinde kalmıştır. taraflar fiili birliktelik yapamadandavalı tekrar eskişehire dönmüş davacı müvekkilem ise ailesinin yanında kalmıştır.
2- Müvekkilem ile davalı evlendikten sonra aralarında fikir,mizaç ve sosyal açıdan anlaşmazlıklar cıkmış ve davalının kusurlu hareketleri nesticesinde evlilik birliği temelinden sarsılmıstır
3- Müvekkilem su anda atatürk üni okul öncesi öğretmenliğinde okuyan bir öğrencidir. davalının kusurlu hareketlerineticesinde evlilik birlikteliği kurulamamışve müvekkilem geleceğinini garanti altına almak için üniversite eğitimi almak için üniversite öğrenimi görmektedir. evlilik tarihinden itibaren davalı ile müvekkilem bir araya gelememiş ve fiili beraberlik saglanamamıştır.
Evlilik tarihinde davalı eskişehirde sağlık memuru olarak calışmaktadır. Evet calışıyodum eşimde o tarihtede üniversite birinci sınıfı bitirmişti resmi nikahı yaptıktan sonra düğünü okul bitiminde yapmamaızı söyleyen yine eşimin ailesi idi bende eskişehire döndüm ve askere gitttim. asker dönüşü kahramanmaraşa tayin aldım ve eşimin okulu bitirmesini beklemeye başladım.Evliliğin fiili birlikteliğini sağlamak için ben elimden geleni yaptım ama eşimin okuyor olması fiili birlikteliği geciktirmemize sebeiyete verdi onun ailesinin talebi doğrultusunda.
Müvekkilem ile davalı evlendikten sonra aralarında fikir mizaç ve sosyal acıdan anlaşmazlıklar cıktı ve davalının kusurlu hareketleri neticesinde "Evlilik birliği temelinden sarsıldı" : hangi birlik hani daha sağlayamadığımız birlik vardı ya sanırım o bu arada hangi kusurlu hareketlerim tanımlamada yok. Peki fikir mizaç vede sosyal acıdan anlaşmazlıklar cıktıda daha 25 gun oncesine kadara aramızda niye bi ihtilaf olmadı
Müvekkilem su anda atatürk üni..... öğrenim görmektedir ... E zaten öncede görüyodu ki ve ben okutuyo masraflarını maddi manevi ben karsılıyodum dekontlarım var elimde... bu dava ne olur sizce arkadaslar....
-
Anlattıklarınızdan çıkan sonuç, evlilik birliğinin fiilen kurulamaması ve tarafların bir araya gelememesinde kusurlu taraf siz değilsiniz. Kusurlu eşin açtığı davada, diğer tarafın boşanmayı kabul etme ise ve evlilik birliğinin devamında bir yarar bulunmamışsa dava reddolunur.
Bir avukattan profesyonel yardım alınız.
-
Peki bu koşullar altında eşimi davaya getirmeden avukatı aracılıgı ile bi an evvel boşamak istiyorlar. Hakim eşleri dinleyerek karar vermek isteyecek bi sonraki celseye atacaktır o zaman ikinci durusmaya kadar tedbir nafakasaı vermeye hukum kılabilirmi. bu bilgiler ısıgında esimin ailesinin manevi baskı yaparak bosamaya calıstıklarını mahkemede ispat edersem ailesine yonelik maddi manevi tazminat davası acabilirmiyim. zira boşanmaya sebep olan taraf olarak niteleyebilirmiyim.
Talep Kısmında aynen bide soyle ifade edilmiş haklı boşanma davamızın kabulune ve dava masraflarının ve vekalet ücretinin davalıdan tahmiline karar kılınmasına ....
Oh ne ala memleket hem bosanma isteyen taraf ol hem haksız ol yetmezmiş gibi bide dava ücretlerini filanda bana at walla iyi bi sektör haline gelir bu sekilde kızı okuttur baskasına masraflar yuklet ne de olsa halis niyetli birisi sonra mezuniyete gelince bosattır bari bide nafaka isteselerdi de tam olsaydı.. Arkadaslar bazen sinir krizleri gecirecem geliyo...
Bu ne agır imtihandır basımdaki. Mevla sabrımızı ve sukrumuzu deniyor sanırım..
-
bende benzer durumdayım arkadaşım,ama sen yine iyisin bende birde çocuk var.içinden cıkılmaz bir hal aldı.bir ay sonra mahkememiz var seninde bahsettiğin gibi bende ailesini suçlayacağım sabredersen dava sonucunu sana yolayabilirim.
-
Sevinirim. tesekkur ederim Allah yar ve yardımcınız olsun...