Kardeşimi okula almıyorlar
Kardeşimi 4 yıl boyunca okuduğu okula almıyorlar.Bu konuyla ilgilenecek bana yardımcı olacak kişiye ayrıntıları verebilirim disiplin suçu ile okuldan atıldı kardeşimin Endüstri anadolu meslek lisesi bilgisayar yazılım bölümü okuyor. Biz antalyanın alanya ilçesinde yaşıyoruz bu bölüm istanbulda ankarada var düz lise almıyor ve kardeşimin tastiknamesine suçun içeriği yazıldığından dolayı istanbuldaki okul müdürleride almak istemiyor.Alamayacaklarına dairde yazılı kağıt vermiyorlar kardeşimin türkiye cumhuriyetinde okuma hakkı elinde alınmış durumdadır çaldığım bütün devlet dairesi kapıları yüzüme kapanıyor kardeşim T.C vatandaşıdır ben kardeşimi ermenistanamı yunanistanamı oıkumaya yollayayım suçu bir kız arkadaşıyla okul dışında bir yerde yakınlaşmaları cinsel ilişki değil ama oral sex yapmışlar ve bunu cepten çekmişler bu da bir şekilde okuldaki bir kaç öğrencinin eline geçmiş ve kardeşim atıldı bu olay okul dışında vuku bulduğu halde derhal okuldan atıldı okulda 4 sene okudu kardeşim disiplin cezası yoktur.İlçe milli eğitim il milli eğitim gitmediğim yer kalmadı bana yarın gel şu gün gel tamam yarın olacak dediler kardeşimin 1 yılı yandı bir yılın sonunda okul bulamadığımızdan ve maddi olanaksızlıklardan dolayı bir dilekçe ile tekrar başvuru dilekçesi yaptık alırlarmı diye tamam kurul toplansın bakalım alaırız dediler gene almadılar bu bahsi olan okula kavga dövüş bıçaklama suçları olan kişiler bile alındı bu arada kardeşimin bu suçundan dolayı şikayetçi olan bir karşı taraf bile yok karşı tarafın velisi kızının bu okuldan bir önceki okulundanda disiplinsizlik yüzünden alıp kardeşimin okuluna getirdiğini ifade etmiştir ve kızını daha fazla okutmak istemediğini söyleyip biz daha kardeşimi almadan o kendi isteği ile kızını aldı.Tabi olaylar öle geliştiki olay şimdi bu olaydan uzaklaştı ve kardeşimin okuma hakkına olan tecavüze dönüştü bonu çok ciddi ve ben inat ettim bu okulda kardeşim okulmalı idari mahkemeye gidemezmişim 6 ay dolmuş çünkü savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.YARDIM EDİN LÜTFEN.
Re: Kardeşimi okula almıyorlar yardım edin.
merhaba..
sizin yerinizde olsam kardesimi okula almayan okul muduru hakkinda egitim ogretimin engellenmesi nedeniyle cumhuriyet savciligina suc duyurusunda bulunurdum..
okul disinda olan bir olay oldugunu soyluyorsunuz ancak bunlar icin artik cok gec..zamaninda soz konusu okuldan cikartma kararina karsi dava acmaniz gerekmekteydi.
saygilar.
Üsatdım şimdi ben gidip baş savcılığa suç duyurusunda bulunsam peki işleyişi nedir bir avukatlamı gitmem gerekir savcılığın okul üzerindeki yaptırımı ne olur nasıl bir sonuç alabilirim.Hukiki boyutta iş davaya dönüşürmü avukat ihtiyacı duyarmıyım savcılığın bana cevabı yani benimle irtibata geçmesi ne kadar sürer ve bana ne gibi bir sonuç verir sizce suç duyurusu yada mahkeme sizce bu olayların sonucunda kardeşimin okula alınması durumu olabilirmi yoksa kardeşim okuyamazmı.
Alıntı:
Ali Galip ŞENGÖÇEN rumuzlu üyeden alıntı
Üsatdım şimdi ben gidip baş savcılığa suç duyurusunda bulunsam peki işleyişi nedir bir avukatlamı gitmem gerekir savcılığın okul üzerindeki yaptırımı ne olur nasıl bir sonuç alabilirim.Hukiki boyutta iş davaya dönüşürmü avukat ihtiyacı duyarmıyım savcılığın bana cevabı yani benimle irtibata geçmesi ne kadar sürer ve bana ne gibi bir sonuç verir sizce suç duyurusu yada mahkeme sizce bu olayların sonucunda kardeşimin okula alınması durumu olabilirmi yoksa kardeşim okuyamazmı.
merhabalar..
avukatinizin olmasina gerek yok..bassavciliga hitaben yazacaginiz dilekcede kardesinizi okula almayan okul mudurunun gorevini ihmal ettigini ve kardesinizin egitim ogretim hakkini engelledigini belirtin..
savcilik takipsizlik karari verse bile soz konusu okul muduru bu olaydan gereken mesaji alip kardesinizin kaydini yapacaktir..
saygilar.
Alıntı:
degirmenci rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar..
avukatinizin olmasina gerek yok..bassavciliga hitaben yazacaginiz dilekcede kardesinizi okula almayan okul mudurunun gorevini ihmal ettigini ve kardesinizin egitim ogretim hakkini engelledigini belirtin..
savcilik takipsizlik karari verse bile soz konusu okul muduru bu olaydan gereken mesaji alip kardesinizin kaydini yapacaktir..
saygilar.
İlgi ve alakanızdan dolayı size bizzat teşekkürlerimi arz ederim çok makbule geçti verdiğiniz fikirler olayların gelişme ve gidişatından sizi de haberdar edip gelişmeler ışığında vereceğiniz fikir ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
Alıntı:
degirmenci rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar..
Sayın Değirmenci,
Alınması gereken mesajı ben alamadım açıkçası! Biraz açıklar mısınız?
Re: Kardeşimi okula almıyorlar
Sayın Şengöçen,
Orta öğretim disiplin yönetmeliği kardeşinizin durumunu açıkça ortaya koymuştur. Kardeşinizin başka bir okula gitmesi zorunludur. Bir başka okulda öğrenim gördüğü bir yılın sonunda eğer hem yeni hemde eski okulunun idarecileri uygun görürse geri dönebilir.
Yönetmelikteki
"Aynı ilde öğrencinin devam edebileceği programın bulunmaması hâlinde, Bakanlığın ilgili öğretim dairesiyle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınır. " ifadesine istinaden bakanlıkla bağlantı kurmanız gerekir.
Sayın Şengöçen,
Kardeşinizin işlediği suç itibarıyla eski okuluna dönmesine izin verilmesi eğitimsel açıdan olanaksızdır. Gerek öğretmen gerekse öğrencilerin huzurunu bozacağı gibi kardeşinizin psikolojisini de olumsuz yönde etkileyecektir. Olanaklarınızın yetersizliği nedeniyle kardeşinizin öğrenimini başka bir ilde sürdürmesi imkansız ise açık liseye devam edebilir. Şunuda belirtmek isterim ki disiplin kurulu doğrudan örgün eğitim dışına çıkarma cezası vermediği için kardeşiniz çok şanslı.
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Değirmenci,
Alınması gereken mesajı ben alamadım açıkçası! Biraz açıklar mısınız?
merhabalar..
burada alinmasi gereken mesaj keyfi uygulamanin basina ne gibi dertler acabilecegidir..
zira olayda da okuldan ilisigi kesilen ogrenci baska bir okula alinmiyor,burada gorevi ihmal yok mu sizce?
Sayın Değirmenci,
Görevini ihmal eden devlet memuruyla ilgili olarak yapılacak başvuru şekli savcılığa suç duyurusu yapmak mıdır?
İfadenizden savcılığa başvurmanın bir tehtid olarak kullanılacağı algılanmaktadır. Savciliğa başvurmak mahkemeye vermek bunlar tehtid amacıyla değil hak aramak için yapılır. İfade ediş tarzınızı halk arasında yaygın olan "seni mahkemelerde süründürürüm "tehdine benzettim. Ve burası bir hukuk sitesi olduğu için ve sizinde hukuk fakültesi öğrencisi olduğunuzu düşünerek yakıştıramadım.
Kaldıki burada görevi ihmal yoktur. Ne eski müdür nede mağdurun başvuracağı ildışındaki herhangi bir okulun müdürü öğrenciyi kabul etmek durumunda değildir.
Okul müdürü kaydı yapmıyorsa gider bir üstüne yazılı müracat edersin. Kaldı ki yönetmelikte bu durumda olan öğrenci velilerinin ne yapması gerektiği belli. Varsa aynı ilçede, yoksa aynı ilde aynı programa başvuracak. Eğer ilde yoksa bakanlığa başvuracak. Onların yönlendirmesine göre yönlendirdikleri okula gidecek. Çünkü eğitim bölgesi dışına çıkıyor.
Eski okul öğrenciyi almaz (alamaz) çünkü bir yıldan önce (başka disiplin suçu işlemez iyi hali yeni okul tarafında onaylanır eski okul kabul ederse )kabul etmelerinin önü yönetmelikle engelli. Aradan bir yıl geçmiş olması yetmiyor yani.
Sayın Şengören kendisi için uygun bir ilde bir okul bulmuş müdür kabul etmemiş. Etmemek hakkı var. Çünkü öğrenci eğitim bölgesinden değil. Hatta öğrenciyi kabul etmesi yanlış olur.
Başvuru savcılığa (!) değil bakanlığa yapılacak.
Kardeşimin bir senesi boşa geçti il ilçe müdürlükleri bu gün gel tamam yarın gel deyip beni atlattılar şimdi kardeşim anadolu meslek yazılım okuyor istanbulda bu bölüm var ama okul almıyor okul müdürüne tanıdığı biri ile ulaştık oda işlenen suçun içeriğinin ayrıntılı olarak tasdiknamede yazılmaması gerektiğini söyledi araştırdık gerçektende böyleymiş ama kardeşimin tasdiknamesi resmen suçlayıcı lekeleyici bir biçimde yazılmıştır.Ayrıca özel okul düz lise v.s alsa zaten uğraşmam ama bölümü dolayısıyla düz lise almıyor yani çıkış kapım yada her hangi bir seçeneğim yok bölüm başka il yada ilçede yok olsada bu yazıyı gören almam diyor bu yazıyı neden yazmışlar size garezlerimi var diyorlar ve tekrar üstüne basarak ifade edeyim ki OKUL DIŞINDA OLMUŞ BİR OLAY VE KARŞI TARAFIN ŞİKAYETİ SÖZ KONUSU DEİL.
ADLİ MERCİLERE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUNMADAN SORUŞTURMA VE KOĞUŞTURMA YAPILMADAN BİR DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİ HUKUĞA AYKIRIDIR ÇÜNKÜ MEB ORTA ÖĞRETİM KURUMLA ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMENLİĞİ M17/C MADDESİNDE TASDİKNAME İLE OKULDAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VEREBİLECEK SUÇLAR TEKTEK SAYILŞMIŞTIR.KARDEŞİME İSNAT EDİLEN SUÇ BU MADDENİN KAPSAMINDA YOKTUR VERİLEN CEZA HUKUĞUN İLKELERİNDEN OLAN KANUNSUZ SUÇ VE CEZA OLMAZ KURALŞINA AYKIRIDIR.yani üstadlar kardeşim dışarıda bir olay yaşamnıştır karşı taraf şikayetçi olmamıştır çünkü arkadaşlardır.Bu durumda okul dışarsında okuldan hariç 18 yaşında bir insanın oral sexi ve alan menun satan memnun kimi bağlar ünilerde ve liselerde daha ne vakalr oluyor ben sıkışmış durumdayım okutacak bölüm ve okul yok son sınıfın 2. yarısında yaktılar kardeşimi hazırlıkla beraber 5 senelik okulun son çeyreğindeydi lütfen mağduru savunan bir çerçeveden bakalım olaya..........
Merhaba..
Öncelikle kardeşinize verilen disiplin cezasını iptali istemiyle dava açma hakkınız düşmüştür.Çünkü kanuni hak düşümü süresi geçmiştir.
Sn. ŞENGÖÇEN, sizin yerinizde olsam Sn. gecem1970 'in belirtmiş olduğu yönetmelik gereği ilk olarak bakanlığın ilgili dairesine başvururdum.Eğer bu başvuru reddedilecek olursa, bu başvurunun reddine dair idari işlemin iptalini, size tebliğinden itibiren altı ay içinde idari yargı merciinde dava açılmak suretiyle isteyebilirsiniz.Zaten bu durumda idari yargı mercii, bu başvurunun reddine dair idari işlemin sebep unsurunu araştıracaktır,sebep unsurunu teşkil eden unsur kardeşinize verilen disiplin cezası olursa ve idari yargı mercii bu disiplin cezasının hukuka aykırı olarak tesis edildiği kanaatinde olursa(olayın ayrıntılarını bilmediğim için hukuka aykırı olup olmadığını şimdilik söyleyemem) bakanlığa yapmış olduğunuz başvurunun reddine dair idari işlemi iptal edecektir ve idare de bu kararla bağlı olacağından kardeşinizin okula kaydı için bir mesafe kaydedilmiş olunacaktır.
Sayın Şengören,
Öncelikle lütfen büyük harfle yazmayınız.
Ceza alındıktan bir yıl sonra neden hala cezayı tartıştığınızı anlamıyorum. Çünkü itiraz etmeniz artık bir şey ifade etmiyor. Kardeşinizin cezasında bir anormallik yok. Çünkü,
1. Ortaöğretim disiplin ve yönetmeliğine göre yapılacak işlemlerde öğrencinin okul dışı ve okul içi davranışlarını değerlendirilir. Bu çok açık bir şekilde defalarca tekrarlanmaktadır.
2. Yönetmeliğe göre alınacak kararlarda şikayet koşulu aranmaz.
3. Hiçbir ceza maddesinin uygulanması adli ceza alma koşuluna bağlı değildir. Tersine 16 f) (Değişik alt bent: 07.09.2007/26636 RG) Olayın mahkemeye intikal etmesi disiplin cezasının uygulanmasını engellemez denilmektedir.
4. Gerçektende kardeşinizin suçu okuldan tastikname ile uzaklaştırmayı gerektiren suçlar kapsamında değildir. Çünkü daha ağır olan örgün eğitimden çıkarma cezası kapsamındadır.
ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;
........
11) Kişi veya kişilere her ne sebeple olursa olsun eziyet etmek; işkence yapmak veya yaptırmak, cinsel istismar ve bu konuda kanunların suç saydığı fiilleri işlemek,
14) Bilişim araçları ile toplum değerlerine aykırı zararlı, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddet içerikli yasak yayınlar bulundurarak kişi ve kurumlarla ilgili ses, söz ve görüntüler alıp bunları çoğaltmak, sanal ortamlarda dinlemek, dinlettirmek, izlemek, izlettirmek, yaymak ve ticaretini yapmak,
(2) Yukarıda belirtilenlerin dışında ve disiplin cezası verilmesini gerektiren fiil ve hâllere nitelik ve ağırlıkları itibarıyla benzer eylemlerde bulunanlara suça uygun cezalar verilir.
--------
Yani kardeşinize verilen ceza bir basamak altıdır. Çünkü daha önce disiplin cezası almadığını belirtmişsiniz.
"
(2) (Ek fıkra: 07.09.2007/26636 RG) Öğrenci davranışının olumlu olması, başarısı, önceden ceza almamış olması, rehberlik servisinin görüşü hususları da göz önüne alınarak bir alt ceza verilebilir.
Özetle Disiplin kurulu vermesi gereken bir alt cezayı vermiş kardeşiniz lehine davranmıştır.
Cezayı tartışmak zaten anlamsız bu kadar zaman sonra. Size belirttiğim gibi bu konu ne eski okulu, ne bulduğunuz yeni okulu ne il ne de ilçe milli eğitim müdürlüğünü ilgilendiriyor. Doğrudan bakanlığa başvurmanız gerekiyor.
Alıntı:
Sayın Değirmenci,
Görevini ihmal eden devlet memuruyla ilgili olarak yapılacak başvuru şekli savcılığa suç duyurusu yapmak mıdır?
İfadenizden savcılığa başvurmanın bir tehtid olarak kullanılacağı algılanmaktadır. Savciliğa başvurmak mahkemeye vermek bunlar tehtid amacıyla değil hak aramak için yapılır. İfade ediş tarzınızı halk arasında yaygın olan "seni mahkemelerde süründürürüm "tehdine benzettim. Ve burası bir hukuk sitesi olduğu için ve sizinde hukuk fakültesi öğrencisi olduğunuzu düşünerek yakıştıramadım.
Sayin gecem1970;
Ortada bir suc varsa devlet memuruyla ilgili olarak basvurulacak mercii savcilik makamidir..Kanaatimce de olayimizda boyle bir durum soz konusudur.Sayin Sengocen kardesinin egitim gorebilmesini saglamak icin Istanbuldaki bir okula muracaat etmis ancak buradan da ilgili disiplin kurulu karari nedeniyle red yaniti almistir..
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
Madde 257 - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
.....
Bunun yaninda bir soylemin tehdit olarak adlandirilabilmesi icin basvurulacak yolun haksiz olmasi gerekidir,yani bir kisiyi savciliga sikayet edecegini soylemek ya da borcunu odemedigi taktirde icraya verecegini soylemek tehdit degildir,bu gibi davranislar hak arama ozgurlugu kapsamindadir..
Alıntı:
Ceza alındıktan bir yıl sonra neden hala cezayı tartıştığınızı anlamıyorum. Çünkü itiraz etmeniz artık bir şey ifade etmiyor. Kardeşinizin cezasında bir anormallik yok. Çünkü,
4. Gerçektende kardeşinizin suçu okuldan tastikname ile uzaklaştırmayı gerektiren suçlar kapsamında değildir. Çünkü daha ağır olan örgün eğitimden çıkarma cezası kapsamındadır.
ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;
........
11) Kişi veya kişilere her ne sebeple olursa olsun eziyet etmek; işkence yapmak veya yaptırmak, cinsel istismar ve bu konuda kanunların suç saydığı fiilleri işlemek,
14) Bilişim araçları ile toplum değerlerine aykırı zararlı, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddet içerikli yasak yayınlar bulundurarak kişi ve kurumlarla ilgili ses, söz ve görüntüler alıp bunları çoğaltmak, sanal ortamlarda dinlemek, dinlettirmek, izlemek, izlettirmek, yaymak ve ticaretini yapmak,
Özetle Disiplin kurulu vermesi gereken bir alt cezayı vermiş kardeşiniz lehine davranmıştır.
Sayin gecem1970;
Acikcasi buradaki dusuncenize de katilmak mumkun degil,cunku 2 genc okul disinda bir yerde kendi rizalariyla cinsel iliskiye girmislerdir,bunu da rizalariyla videoya cekmislerdir..Daha sonra videonun okulda nasil dolasmaya basladigini bilmemekle birlikte burada cinsel yonden istismar edilen birisini de goremiyorum.
Acaba burada erkek mi istismar edilmistir yoksa kiz mi?
ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI
Madde 103 - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
......
Yine resimlerin kim tarafindan dagitildigini da bilmeden soz konusu genci suclu bulmaniza da anlam veremedim..
Burada bizlere dusen bu genclere okul kapilarini kapatip sokaklarda suca itilmelerini izlemek midir?
Sayın Değirmenci,
Ceza kanunuyla disiplin yönetmeliğinin alakasını ben anlamadım. Eğer ceza kanunu aynı görevi görüyor olsaydı böyle bir yönetmelik çıkarılmazdı. Örneğin gravat kullanmamak ceza kanuna göre suç değildir. Ama okul kıyafetinde tanımlandığı için disiplin yönetmeliğine göre suçtur. Sigara içmek ceza kanuna göre suç değildir ancak disiplin yöntmeliğine göre suçtur.
Kaldı ki ilgili disiplin yönetmeliğide yeni değildir.
Ama merakınızı gidermek adına sorularınıza yanıt vereyim.
Cinsel istismar vardır. Çünkü ilgili ilk iletisinde cep telefonuyla çekilen görüntünün okuldaki öğrenciler arasında yayıldığını belirtmektedir. Olayın kahramanları olay anında kaç yaşındadır bilmem ama Lise öğrencilerinin yaşı 14 ile 20 arasında değişebilmektedir. Kaldıki yetişkin birine dahi öyle bir görüntü yollarsanız adı taciz olur. Öğrencilerin cep telefonundaki görüntünün nasıl okuldaki diğer öğrencilere ulaştığının ayrıntılı incelendiğine ben eminim. O süreçleri gayet iyi bilirim.
Öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmasına gelince, olaya ben eğitim kurumlarını iyi tanıyan biri olarak yaklaşıyorum. Peki okuluna düzgün düzgün gidip gelirken okul dışında başkalarının yaptıklarının duyulması nedeniyle toplumsal gerekçelerle okuldan alınan yada aynı gerekçe ile o okul yerine başkasına yollanan çocukların hakları ne olacak? Okul farklı bir yapıdır. Böyle bir olay okul kültürünü sandığınızdan farklı etkiler.
Görevini yapmadığını düşündüğünüz Müdüre gelince, yönetmeliğe son derece uygun davranmış. Bu çocuğun gidebileceği tek okul orası değildir. Başka eğitim bölgesindeki öğrencinin normal koşullardaki nakli bile kurallarla sınırlandırılmıştır. Yönetmelik yerleştirme için bakanlığa başvur diyor. Çünkü bakanlık tastikname almış öğrencilerin hangi okullarda olduğunu, hangi suçları işlemiş olduklarını takip ediyor. Belli bir oran ve dengeli dağıtım olsun diye. Çünkü o çocuklar eğitim almak için okula gidiyor diploma değil. Hem suça karışmış çocukların bir araya gelip bir birleri için tehlike oluşturması, eğitilme olasılıklarının azalması hem de suça karışmayanların korunması hedefleniyor.
Sandığınızın aksine kurallar onlar için var. Kaldıki ailenin ve çocuğun başka alternatifleride var. Açık lise gibi.
Sayın Değirmenci,
Ben hukukçu değilim. Görevini yapmadığını düşündüğüm her memur için savciliğa suç duyurusunda bulunmam gerektiğini bilmiyordum .İyi oldu aydınlandım.
Bilmediğimiz için biz böyle durumlarda yazılı red isteriz. Ona istinaden yada vermediyse vermediğini belirterek üst amirine dilekçe ile başvururuz. Yani gider okulun müdürüyle konuşur, başvurur olmazsa bir üst makama yazılı başvuru yaparız. Amacımız mesaj vermek değil hakkımızı aramaktır. Bu yolda işe yarar genellikle.
Çok merak ettim. Böyle bir başvuru yapınca savcılık nasıl bir işlem yapıyor? Mesala o okulun mürünü çağırıp sorguluyor mu? Yaptığı idari işlemle ilgili olarak ????
Arkadaşlar be tekrar özetleyeyim şu an o görüntüyü istesenizde bulamazsınız bir kaç kız bayan bi öğretmene göstermişler oda ortalığı ayağa kaldırdı şu anda tayin oldu bir müdür yardımcısı var kardeşime takmış durumda tekrar ediyorum bu kız bunu isteği ile sverek isteyerek vee en önemlisi okulş dışında yapmıştır.Bir başka konuda okula girerken acaba bu çocuklar neye dayanarak tellerini okula sokmuşlar bi başka tarafıda öğretmenlerine bunu göstermişler cep telefonlarından oda yetmezmiş gibi müdür ve yardımcısı bu tasdiknamaye nasıl olurda olayı saniye saniye anlatan açıklama yazıo bizim gittiğimiz okul gayri ihtiyarı almak istemiyo almayacağınıza dahil kağıt yazın diyorum yazamam diyoo kardeşimin bölümü anadolu endüstri meslek bilgisayar yazılım ve bu bölümün açık öğretimide yok adamlar resmen kitledi bizi bide ilçe eğitim müdürünün yanındayım hergün tamam ile yazı yazdım olacak arkandayım merak etme okulun müdürü 3 kağıtçı felan diyip duruyoı yani gerçekten kardeşim suçsuz eminim yapmamıştır demiyorum ama ne bileyim uzaklaştırma ver yada o sene attın yeni senede al bumudur tüm hayatımıdır bunun cazesı okuyamazmı yani bumudur.
öncelikle kardeşinizin okula alınması için aldığı tasdikname ile birlikte yazılı bir dilekçe ile iadeli taahhütlü başvuru yapın. Siz muhakkak bir yazılı cevap gelecektir. Büyük bir ihtimalle iş yazılı belge üzerine döküleceğinden sizi okula alacaktır.