Genelge İhlali Sayılır mı?
İyi çalışmalar diliyorum.Eşim astsubay bulunduğu birlikte 13 lojman var.Lojman genelgesindeki % lik dilime göre dağılım yapıldığında %55 subay =%7,15 %40 astsubay=5,20 %5 uzman-sivil memur=%0,65 gibi bir dağılım çıkıyor.Bu durum da 12 lojman dağılıyor.Kalan 1 lojmana kim yerleşebilir?Astsby mı sivil memur mu? 0,65 lik oran 1 e tamamlanırsa genelge ihlali olmaz mı?Verdiğiniz hizmetten dolayı da teşekkür ediyorum....
Re: Genelge İhlali Sayılır mı?
İlginç bir durum,
iki ihtimalli düşünelim,
1 e tamamlarsak genelge ihlali kabul edilecekse, aynı şekilde subayı 8 e ve astsubayı da 6 ya tamamlayamayız. Çünkü genelgedeki oranları aşmış oluruz ve yine bir genelge ihlali yapılmış olur.
Buna göre 1 dairenin sürekli boş kalması gerekir.
Böyle bir mantık kabul edilemez. Madem ki her halukarda genelgenin genel mantığından dışarı çıkılacaktır, öyleyse en doğrusu 1 kontenjan'ın UZMAN ve SİVİL MEMUR tarafından kullanılmasını sağlamaktır.
Birlik komutanı lojmanıdır o . Birlik komutanlarına lojman tahsislidir. Dağılım hesabına dahil olmaz.
Birlik komutanına lojman tahsis etmek için ne kadar ince hesap yapmışlar.
0,65- 7,20 falan
helal olsun doğrusu :)
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
Birlik komutanına lojman tahsis etmek için ne kadar ince hesap yapmışlar.
0,65- 7,20 falan
helal olsun doğrusu :)
Benim bildiğim lojman tahsisleri, makama bağlı, göreve bağlı veya sıraya bağlı olarak yapılır. Devlet lojmanları yönetmeliği gerekli ve yeterli açaıklamayı yapmaktadır. Komutana lojman tahsisi için ince hesaplar yapılmasına gerek yoktur. Bu kabil espiri de olsa malum kesimin modası askeri küçümseyen, aşağılayan, dalga geçen deyim ve deyişler beni bir darbeci(!), anti-demokrat (!) ulusalcı (vatansever,milliyetçi,faşist kimin canı ne demek isterse istesin beni ne ırgalar ne rahatsız eder!!) olarak son derece rahatsız etmektedir...:kızgın:
Sayın Av. Fırat Bey,
siz benden daha da şakacı çıktınız.
yorumsuz...
Özellikle bu konuda şaka yapamam.
Saygılar..
Üstelik yönetmeliği askerler değil siviller yapıyor
dolayısıyla eleştirile
dolayısıyla eleştiri sivillere gidiyor,
panik yapacak bir durum yok,
Türkiye sizinle gurur duyuyordur eminim
Türkiye' yi bilemem ama ben , kendimle gurur duyuyorum
Kamu konutları Yönetmliği siviller tarafından hazırlanır.Bu doğru ancak askeriyede lojman yönergesi vardır.Söylendiği gibi haksızlık söz konusu değil.Her şey ince ayrıntısı ile düzenlenmiştir.5 yıl oturan lojmanı puanı yeterli değilse boşaltır.Sivildeki gibi bir yerleştinmi çıkmamak söz konusu değildir.Kimlerin tahsisli ve sıra tahsisli yaralanacağı tek tek belirtilmiştir.
Burada sorunun soruluşu hatalıda ondan yanılma oranda karışma yapıyorsunuz sayın Av.Fahri Sürücü . Soruyu soran hesabı 13 üzerinden yapıyor tahsisli lojman özel statüde olduğundan onu düşmeniz gerekir yapın hesabı 12 üzerinden doğruyu bulursunuz.
ALINTI : Tangör Evren = " Birlik komutanı lojmanıdır o . Birlik komutanlarına lojman tahsislidir. Dağılım hesabına dahil olmaz. "
Sayın Tangör Beyin bu ifadesini açıkçası ben espiri olarak algılamıştım. Yazımı buna binaen yazmıştım.
Basit bir konunun çok farklı ve lüzumsuz bir noktaya taşınmasını anlayamıyorum doğrusu.
Eğer commodore1tr' nin söylediği doğru ise hesapta bir karışıklık olmuyor. Ancak yönergede gerçekten böyle bir düzenleme var mı ben bilmiyorum.
Sayın yld19sm, haksızlık olduğunu iddia eden yok, sorun da yok,
saygılarımla
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
ALINTI : Tangör Evren = " Birlik komutanı lojmanıdır o . Birlik komutanlarına lojman tahsislidir. Dağılım hesabına dahil olmaz. "
Sayın Tangör Beyin bu ifadesini açıkçası ben espiri olarak algılamıştım. Yazımı buna binaen yazmıştım.
Basit bir konunun çok farklı ve lüzumsuz bir noktaya taşınmasını anlayamıyorum doğrusu.
Eğer commodore1tr' nin söylediği doğru ise hesapta bir karışıklık olmuyor. Ancak yönergede gerçekten böyle bir düzenleme var mı ben bilmiyorum.
Sayın yld19sm, haksızlık olduğunu iddia eden yok, sorun da yok,
saygılarımla
Saygı bizden.Alınganlık söz konusu bile olamaz.Tartışıyoruz sadece.
Sayın Av.Fahri Sürücü ;
Espri yapmamıştım ama konunun gereksiz saptığı konusunda sizinle hemfikirim. Ancak şunuda eklemeliyim ki Fırat Bayındır gibi birisini tanımaktan bende BÜYÜK GURUR DUYUYORUM. Söylediklerinin altınada imzamı atarım çekinmeden.
Askeri lojmanlarda temel kıstas kişinin medeni durumu ( bekarsa ve ailesi gelmeyecekse lojman yok ) ; Her sene kazanılan lojman puanı; 5 sene lojmandan yararlanma hakkı olarak sıralanır. Bunun istisnası özel tahsisli lojmanlardır.
Çok net anlaşılması için şöyle bir örnek verebiliriz. Genel kurmay başkanının ve Kuvvet Komutanlarının lojmanlarıda '' Askeri lojman'' statüsündedir. Ama hiç bir Genel kurmay başkanı bu puan hesabına veya beş senelik puan durumuna bakılmadan bu lojmana yerleşir. Muhtemelen ne puanı nede beş senelik süreç sonunda ki durumu normal olarak lojmana yerleşemeyecek durumdadır. Ancak genel Kurmay başkanı Lojman puanı yetmiyor diye dışarıda oturtulamaz. Onun için birlik komutalarına lojman tahsisi edilir ve bu lojman sayısından düşülerek hesaplanır. Yoksa bir gün Genel kurmay başkanı dahi olsa lojmansız kalma olasılığı çok büyük olur. Kimsede kalkıp '' Genel kurmay başkanım lojmanınızı boşaltın X subay/astsubayın puanı süzeden yüksek siz beş seneyide geçtiniz'' diyemez. Diyememesi için de ''Özel tahsisli lojmanlar '' vardır.
Saygı ve sevgilerimle.