Ödenmeyen kiralar için icra takibi
Sahibi olduğum gayri menkulü bir yıl önce kiraya verdim.ama son 2 aydır kira alamıyorum.Kiracım ödemelerini yapacağını söylüyor ama samimiyetine güvenmiyorum.Birincisi birikişmiş bu kiraları icra takibi yaparak nasıl alabilirim bu işlemleri kendi başıma halledebilirmiyim.İkincisi ise kiracıyı tahliye etme hakkım hangi koşullarda doğar.Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
Re: ödenmeyen kiralar için icra takibi
Alıntı:
zortancvs rumuzlu üyeden alıntı
Sahibi olduğum gayri menkulü bir yıl önce kiraya verdim.ama son 2 aydır kira alamıyorum.Kiracım ödemelerini yapacağını söylüyor ama samimiyetine güvenmiyorum.Birincisi birikişmiş bu kiraları icra takibi yaparak nasıl alabilirim bu işlemleri kendi başıma halledebilirmiyim.İkincisi ise kiracıyı tahliye etme hakkım hangi koşullarda doğar.Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
yazılı bir kira sözleşmeniz var mı
Evet yazılı bir sözleşmemiz var
Alıntı:
Evet yazılı bir sözleşmemiz var
kira alacagında 2 yol mümkün isterseniz sulh hukuk mhkm sinde dava açarsınız isterseniz icra takibinde bulunabilirsiniz.icra yolu sizin için daha iyi olacaktır. yazılı kira söz olup olmadığını da bu nedenle sordum icra yolunda eger bir itiraz olursa bunun y . kira sözleşmeniz olmadan ispat etmeniz zor... icra dairesine gidip ilamsız icra yolu olan tahliye +kira alacagınızı talep edebilirsnz.
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
kira alacagında 2 yol mümkün isterseniz sulh hukuk mhkm sinde dava açarsınız isterseniz icra takibinde bulunabilirsiniz.icra yolu sizin için daha iyi olacaktır. yazılı kira söz olup olmadığını da bu nedenle sordum icra yolunda eger bir itiraz olursa bunun y . kira sözleşmeniz olmadan ispat etmeniz zor... icra dairesine gidip ilamsız icra yolu olan tahliye +kira alacagınızı talep edebilirsnz.
tahliye konusun da 2 kanuna bakılır biri borçlar kanunu digeri gayrimenkul kiraları hakkında kanun bu kanuna göre sözleşme süreniz bittiği zmn 30 gün içinde ihtar çekmeniz gerekir aksi halde söz 1 yıl uzar ..
saygılar bir av ile görüşmeniz faydalı olur
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
tahliye konusun da 2 kanuna bakılır biri borçlar kanunu digeri gayrimenkul kiraları hakkında kanun bu kanuna göre sözleşme süreniz bittiği zmn 30 gün içinde ihtar çekmeniz gerekir aksi halde söz 1 yıl uzar ..
saygılar bir av ile görüşmeniz faydalı olur
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yalnız icra takibini nasıl başlatıcam bu işin masrafı oluyormu teminat harç vs gibi.Çünkü daha önce arkadaşımın kiracısı böle sorun yapıyodu.Tahliye davası açtı ve kazandı.Kiracısı temyize gitti ve üç aylık kira bedelini teminat olarak icra müdürlüğüne yatırdı.Yüksek mahkeme tahliye kararını onadı arkadaşım masraflarnı biraz uğraşarak teminattan aldı yalnız kiraların karşılıgını hala alamadı.Teminat orada duruyor ama benimde başıma böle bişey gelirse ne yapacagıım bilmiyorum .
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yalnız icra takibini nasıl başlatıcam bu işin masrafı oluyormu teminat harç vs gibi.Çünkü daha önce arkadaşımın kiracısı böle sorun yapıyodu.Tahliye davası açtı ve kazandı.Kiracısı temyize gitti ve üç aylık kira bedelini teminat olarak icra müdürlüğüne yatırdı.Yüksek mahkeme tahliye kararını onadı arkadaşım masraflarnı biraz uğraşarak teminattan aldı yalnız kiraların karşılıgını hala alamadı.Teminat orada duruyor ama benimde başıma böle bişey gelirse ne yapacagıım bilmiyorum .
adliyedeki icra dairelerinden birine başvurmanız gerekiyor ..basvurma harcı..vs istenir ama sonra bunları kiracıya yükletirsiniz
Alıntı:
temyiz başvurusunda teminat istenir ama sanırım bu teminat başvuruda bulunandan yani kiracıdan alınır.acıkçası bu hususu bılmiyorum.. sitede size yardımcı olacaklardır saygılar....
Cevap: Re: ödenmeyen kiralar için icra takibi
Babam kiracısından 3 aydır kira alamıyor. Avukat olmadan yapabileceklerimiz nelerdir? Babam ayaklarından çok rahatsız olduğu için rahat dolaşamıyor bana vekalet vererek ben bu başvuruyu yapabilirmiyim? Avukat bu durumda hangi noktada bize şart olur? Teşekkürler...
Hukuki işlemleri yürütmek için babanızın bizzat bulunması veya avukata vekalet vermesi gerekir.
Siz babanız adına icra takibi yapamazsınız, tahliye davası açarak takip edemezsiniz.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki işlemleri yürütmek için babanızın bizzat bulunması veya avukata vekalet vermesi gerekir.
Siz babanız adına icra takibi yapamazsınız, tahliye davası açarak takip edemezsiniz.
Çok teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak. Cevaplarsanız memnun olurum. Kiracının sadece ödeme yapması için dilekçe örneklerinden örnek no7 mi yoksa örnek no 13 mü doldurması lazım babamın.
Kira alacağı için 7 örnek ya da 13 örneğe göre takip yapma yetkisi alacaklıdadır.
Alacaklı kira alacağı olduğunu belirtir ve takip talebine haciz yazarsa 7 örnek,
haciz ve tahliye yazarsa 13 örnek gönderilir.
Örnek 7'de ödeme süresi 7 gün, örnek 13'te 30 gündür.
Tahliye talebi olmazsa kiracı üzerinde baskı daha az olacağından ben örnek 13 tercih ediyorum.
Cevap: Ödenmeyen kiralar için icra takibi
Babamgilin ev kontrati benim adımaydi. Son aylarda kira odememisler icraya vermis ev sahibi.babam da kefil olmuştu sigortali çalıştığı halde neden babamdan kesmiyolar. Benim hiç bir gelirim yok eşim piskolojik tedavi görüyor bnde kaymakamliktan 3 ayda bir yardim parası alıyorum ne yapabilirim lütfen
Merhaba Yusuf bey,
Benim biraz sorunlu bir kiracım var ne yapabiliceğim konusunda fikir verebilirseniz çok sevinirim.2 yıldır dükkanımda kiracı gözleme (gıda ) işi yapıyor.toplamda kira bedeli 1200tl ama bana stopaj vergisi çıkmadığı için rica etmişti dükkana girerken,kiranın yarısını elden yarısını bankadan yatırmak için.Kendisi az vergi ödeyecek diye.Bende iyi niyet olsun diye kabul ettim ama keşke etmeseydim yaklaşık 8-9 aydır elden olan kirayı ödemiyor.bankaya yatan 600 tl içinde tefe/tüfe zammı yapmadı avukata verdik.kira sözleşmesinde 600tl yazıyor bankaya yatan miktar.Elden ödemediklerini isteyebilir miyiz acaba? En kısa tahliye yolu nedir çıkmak için 20.000tl istiyor ne yapabilirim.şimdiden teşekkürler.