Re: Yoklama Kaçağı Durumu
yardımcı olabilecek kimse yokmu?:(
Koca sitede cevap verebilecek kimse yokmu?
Şubeniz doğruyu söylemiş okulunuzu yakmayınız. Okul bitince sevkinizi alır yargılanırsınız. Bu arada bu yedek subay olmanızada engel bir durum yaratmaz.
Size yanıt verilmemesinin bir nededide bu konuda bir çok forumun olmasıdır.
Cevabınız için teşekkürler,peki bu kısa dönem askerlik yapmama engel teşkil edermi?
Forumda araştırdım fakat bulamadım.
Etmez şartlarınız tutarsa olursunuz.
İlginiz ve cevabınız için tekrar teşekkürler.
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Şubeniz doğruyu söylemiş okulunuzu yakmayınız. Okul bitince sevkinizi alır yargılanırsınız. Bu arada bu yedek subay olmanızada engel bir durum yaratmaz.
Size yanıt verilmemesinin bir nededide bu konuda bir çok forumun olmasıdır.
Aklıma takılan birşey var.86 doğumlu arkadaşım askerliğini bu ay içinde 2010 yılına kadar tecil ettirdi.Kendisi myo öğrencisiydi kayıt yeniletmediğinden bu yıl kaçak durumuna düşmüştü.Kendisine sorduğumda adam bulduğunu söyledi.Tecil hakkımı hiç kullanmadım acaba tecil işlemi yapabilirmiyim?şimdiden teşekkürler.
Adam bulmak demek YASA DIŞI BİR ŞEY YAPTI demektir. Yasa dışı olayların nasıl olacağı hakkında yorum yapmak doğru olmaz.
Bence arkadaşınız Okuldan kaydı düşmediğinden okula yenileme yaptırıp Askerlik şubesine bu evrakla baş vurarak tecil ettirmiştir. Ama size hava atıyordur. Atmak biliyorsunuzki serbest
Tecilin şartlarına uygun bir ortam yaratırsanız kendinize ''yüksek lisans yurt dışında okumaya gitme .v.b' elbetteki tecil yaptırabilirsiniz. Sizinde yaşınız buna müsait
Sn.Evren verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkürler,şu anki durumumda yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tecil şansım yok.Belirttiğiniz yurt dışı yüksek öğrenim imkanından yararlanmak istemem (yurt dışı dil eğitimide olabilirmi) kaçak göründüğümden sorun teşkil edermi?bildiğiniz gibi askerlik durum belgesi istiyorar.
Tekrar teşekkürler.
Evlendim,bebek bekliyoruz diyorsunuz askere gitmemek için bunları bahane ederken şimdide yurt dışı eğitim için mazeret arıyorsunuz.Bence yardım eden kişileri bazı bilgileri gizleyerek sömürüyorsunuz.
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Tecilin şartlarına uygun bir ortam yaratırsanız kendinize ''yüksek lisans yurt dışında okumaya gitme .v.b' elbetteki tecil yaptırabilirsiniz. Sizinde yaşınız buna müsait
Sn.Tangör Evren'in şu an tecil şansım olup olmadığına verdiği cevaba istinaden sordum.Durumum açık,olmasa neden bunları yazayım,sizce anlamsız olmazmı?Kimseyi sömürdüğüm yok.Burası anladığım kadarıyla insanların hukuki konularda çare aradıkları bir yer ve bende kaçak olarak devam edersem hukuki olarak sorun yaşayacağım.Yazdıklarımda ne yalan var ne yanlış.
Yalan yanlış diyen oldumu?Eksik dedim.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Yalan yanlış diyen oldumu?Eksik dedim.
eksikte herhangi birşey yok kuşkunuz olmasın,isterseniz banka pers.kartımı,nüfus ve evlilik cüzdanımı msn de gösterebilirim.isterseniz ultrason resimerinide.
İnandık kardeş.Sadece isteğimiz biz soru sorarak durumunuzu öğrenmek yerine herşeyi eksiksiz yazılırsa bir defada cevap verilir.Zaman tasarrufu yani anlayacağın.
inandığınıza sevindim.zaten açık herşey konu başındaki ilk yazıda var.şu an zor durumdayım ve tecil ettirmem için bi şansım varmı onu öğrenmek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
[QUOTE=coricori;125514]01/01/1985 doğumluyum,2004 yılında meslek yüksek okulundan mezun oldum.2004/2005 öğretim yılında Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırdım.Askerlik şubesinden her yıl öğrenci belgesinin kendilerine yollanmasının yeterli olduğunu belirttiler.2004/2005 öğrtim yılında sınıfta kaldım,2005/2006 öğretim yılında da kayıt yaptıramadım.2006/2007 öğretim yılında son sınıfa geçtim .
2004-5 sınıfta kaldınız,2005-6 kayıt yaptırmadınız.İki yıl üst üste kalmış gibisiniz bu nedenle tecil talebiniz kabul edilmez gibi geliyor.
Haziran itibariyle Fakülte diplomamı aldım geçen hafta itibariylede şubeye gidip gereken evrakları verdim,Haydarpaşa Askeri Hastanesinde de muayene olup 02/06/2010 yılın kadar askerliğimi tecil ettim.Kimse yoklama kaçağı vs birşey söylemedi veya yargılanıcaksın demedi.Bu işide böylece kapatmış oldum.
Umarım herkez bi yolunu bulur ve vatan hizmetini yapar.
Ben de kaçak konuma düştüm.13 mayısa kadar yoklama yaptırmam lazımmış ama benim bundan hiç haberim yoktu.20 gün sonraya şubeye gittim.Görevli Tecil hakkının dolduğunu ve yoklama kaçağı olduğumu söyledi.Git okuldan kaydını sildir sana tecil verelim dedi ben de okuldan kaydımı sildirip 2011 Ocak'a kadar tecil aldım.Ayrıca ifademi belgeye yazmamı istediler bende yazdım.İfadede Tecilimin devam ettiğini sandığım için gelmedim dedim.Gerçektende hiç haberim yoktu bu durumdan.Art niyetli olsaydıım son sınıfta iken kaydımı sildirmezdim 2 yılım boşa gitti.Şimdi Dosyamı savcılığa yolladılar.SAvcılık kastım olmadığı için ve 25 gün içinde kendiliğimden işlemimi yaptırdığım için takipsizlik kararı verebilir mi?