-
Eski Eşimden Dolayı Evime İcra Gelebilir mi?
31.01.2005 Tarihinde boşandım o tarihten itibaren beraber kiraladğımız evde yanlız yaşamaktayım. Eski eşim evlenmiş ve başka bir semtde oturmaktadır.
nufus kaydını hala almadığından dolayı benim adresime icra kağıt geldi çalıştığım ve evde bulunmadığımdan dolayı muhtara bırakılmış. evde kullandım telefon ve adsl hatdı faturalarından başka hiçbirşey onun üzerine değil acaba ben evde yokken evimden icra memurları eşyalarımı alabilirmi yada bu konuda ne yapmam gerekiyor
-
Re: Eski Eşimden Dolayı Evime İcra Gelebilir mi?
Sayın Klmakn;
Kulaklarınız çınlasın emi! :)
Saygılar...
-
Forumda konu çok detaylı olarak tartışıldı ve değerli hukukçularımızca yanıtlandı. Onları detaylı olarak okumanızda yarar var.
Saygılarımla.
-
Evet Şİmdİ Okudum AnladiĞim Kadari İle De Evet Gelebİlİr Oluyor Kİ YanliŞ Anlamdiysam Pekİ Ya Benİm Madurİyetİm Nasil Gİderİlecek HİÇ Alakam OlmadiĞi Halde 2.5 Sene Önce AyrildiĞim KİŞİ İÇİn Neden Evİme İcra Gelsİn Benİ Koruyan Bİ Kanun Yokmu
-
Alıntı:
zeyneplal rumuzlu üyeden alıntı
Evet Şİmdİ Okudum AnladiĞim Kadari İle De Evet Gelebİlİr Oluyor Kİ YanliŞ Anlamdiysam Pekİ Ya Benİm Madurİyetİm Nasil Gİderİlecek HİÇ Alakam OlmadiĞi Halde 2.5 Sene Önce AyrildiĞim KİŞİ İÇİn Neden Evİme İcra Gelsİn Benİ Koruyan Bİ Kanun Yokmu
Böyle bir durum olursa istihkak davası açacaksınız başka yapabileceğiniz bir şey yok. Bu arada haciz için gelirlerse durumu aynen bildirin ve tutanağa işlettirin, bir nüshasını da almayı unutmayın sonra lazım olabilir!
Saygılar...
-
Evinize icra için gelinmesi demek mutlaka mağdur olacaksınız demek değil. Tutanağa 2 yıl önceki boşanma kararını yazdırın. Eski eşinize ait hiçbir eşya olmadığını, eşyaların size ait olduğunu, muhtarlık kaydı sorulur ise neden almadığını bilmediğinizi yazdırın. Bir nüshayı mutlaka alın. Tutanağa yazılan istihkak iddiasına karşı tarafça itiraz edilirse dava ile konu sonuçlanabilir. Ama iki yıl önceki bir boşanma sonrası açılan istihkak davasını benzer içtihatları göz önüne alarak kazanırsınız kanısındayım.
Saygılarımla.
-
ama şöyle bir durum varki evde hiç kimse yok ben sabah 8.30 akşam 20.30 a kadar çalışıyorum biyük bi ihtimallede ben evde yokken gelecekler ve icra işlemini başlatacaklar bu durumda tutanağa ekleyecek bir şeyim olamayacak
-
Alıntı:
ama şöyle bir durum varki evde hiç kimse yok ben sabah 8.30 akşam 20.30 a kadar çalışıyorum biyük bi ihtimallede ben evde yokken gelecekler ve icra işlemini başlatacaklar bu durumda tutanağa ekleyecek bir şeyim olamayacak
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama üçüncü şahıs olduğunuzdan siz evde yokken evinize haciz için kimse giremez diye biliyorum. Ama ikametgahını aldırmadığını da belirtmişsiniz. Yanlışım var ise özür dilerim, bilen düzeltsin lütfen.
Saygılar...
-
Bence icra müdürlüğündeki dosyaya boşanma kararını eklediğiniz dilekçe verin. Muhtarlıktan numarasını alabilirsiniz. Ayrıca ikamet kaydı için Muhtar ile görüşün. Biliyor iseniz eski eşinizin adresini bildirin.
-
cep telefonundan başka bir şey bilmiyorum onunla ilgili sabah aradım cebini eişine bırakmış ve oda şehir dışında olduğnu söylüyor durumu anlatmaya çalıştım ama tlf ları kapatdılar haber kağıdında dosya numarsı 2007/8372 yazıyor ben bununla gidip kadıköy icraya dilekce verebilirmiyim
-
Uyenin Kayıt tarihi Agustos 2007!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
22 Agustos 2007 de uye olmus bu uye bu kadar tesadufeee pes!!!
-
evet bugün üye oldum bunun ne gibi kötü bir durumu var anlamadım yardım alabileceğim danışabileceğim kimsek yok yardımınız olabileceğini düşündüm
-
Hayırdır Sayın Toklu!? :)
-
Hukuk veya Kanunların yapacağı birsey yok!
Eşler büyük borclar altında iken oldu da bosandılar buna tüm avukatlar oncelikle muvazaa süphesi ile bakar
muvazaa olmadıgı ispat edilebilecek birsey degildir yani bizim bosanmada muvazaa yok diyemezsiniz bu nedenlede muvazaa süphesi nedeni ile avukat ve icra memuru sabah cok erken saatlerde gece gec saatlerde haftasonlarında eski esi evde o evin bir sakini olarak yani yataktan kalkmıs bir sekilde yada evde pijama ile kahvaltı yapar sekilde yada en kotu ev hali ile o evde oturur halde yakalamak ve muvazaayı ispatlamak icin elli kere de gelebilir
cünkü ortada bir hukuki durum var ayrıca konut dokunulmazlıgı da burada tam olarak yapılan işin karsılıgını doldurmuyor yani burada durum karısık
ANCAK bu durumda birtakım seylerin sonuclarına da katlanmak zorundasınız!!!
kusura bakmayın ama kac evli cift buyuk borclar altında iken bosanıyor yanlıs anlamayın!!!! size bu sekilde bosandınız demiyorum ancak avukatların yada icra memurlarının yapabilecegi birsey yok
yapılacak en köklü cözüm gider sikayette bulunursunuz ister bunu cumhuriyet bassavcılıgına suc duyurusu olarak yaparsınız ister icra dairesine sikayet yolu ile yaparsınız!
-
Alıntı:
tamerce rumuzlu üyeden alıntı
Hayırdır Sayın Toklu!? :)
ne diyim sayın tamerce! :)
-
tamam haklı olabilirsiniz ama zaten biz boşandıktan kısa bir sonra bir başkası ile evlendi nufus kayıt örneklerini çıkarsalar görecekler neden beraber yaşayım ki yada yaşayacaksam neden boşanayım 2005 yılında boşanmışım 2007 de icra kağıdı geliyor
-
Sayın Kemal Akın'ın kulaklarını çınlatalım biraz!
Keşke kendisi de şu an sitemizde aktif olsaydı, eminim söyleyeceği çok şey olur du öyle değil mi!? :)
-
valla sayın tamerce dünkü yasananlardan sonra iyiniyetimi korumakta güclük cekiyor ama hayırlısı :)
zaynep hanım iki sene once bosandıgınız esinizin ustelik evlendi diyorsunuz borclarından dolayı sizin evinize neden icra gelsin
ne zaman geliyorlar bu avukat ve icra memurları??????????????
ne yapıyorlar gelince????????????
-
evet yazılarını okudum keşke olsaydı herhalde avukat bey gibi potansiyel suçlu olarak bakmazdı anlamadığım bugün üye olduğuma neden şaşırdı ne için tesadüftü
-
Alıntı:
evet yazılarını okudum keşke olsaydı herhalde avukat bey gibi potansiyel suçlu olarak bakmazdı anlamadığım bugün üye olduğuma neden şaşırdı ne için tesadüftü
Bu sitenin huyundan mıdır suyundan mıdır nedendir bilmem ama yeni üye olanlarda bir alınganlık hali oluyor genellikle nedense!
(O gün ben de öyleydim :))
-
sayın aykut bey ben dün akşam eve gidince bi adli haber kağıdı gördüm evrakın muhtara teslim edildiği yazıyordu kadıköy icradan geldiği belirtiliyordu bende bi avukata telefon açtım icra işlemidir dedi evrakı görmedim elimde sadece adli haber kağıdı var bende bu yüzden internetden bakmaya fikir almaya çalıştım ve sitenizi gördüm sorunum içinde üye olmam gerektiği yazıyordu olay sadece bundan ibaret
-
Alıntı:
ne zaman okudunuz hanumefendi sayın Kemal AKın'ın yazılarını orada anlatılanlardan sonra sizin de yeterli cevabı almanız gerekirdi
ben size potansiyel suclu olarak bakmıyorum neyse herkesin derdi günahı kendine
o yazıları da okuduysanız sizi tatmin etmeyen ne???
-
yani daha ortada birsey yok sadece icra dairesinden kagıt geldi borca dair???
-
Alıntı:
sayın aykut bey ben dün akşam eve gidince bi adli haber kağıdı gördüm evrakın muhtara teslim edildiği yazıyordu kadıköy icradan geldiği belirtiliyordu bende bi avukata telefon açtım icra işlemidir dedi evrakı görmedim elimde sadece adli haber kağıdı var bende bu yüzden internetden bakmaya fikir almaya çalıştım ve sitenizi gördüm sorunum içinde üye olmam gerektiği yazıyordu olay sadece bundan ibaret
Bence o forumdaki yazıların tamamını iyice okuyun. Hiçbir durumun gözünüzden kaçacağını zannetmiyorum. Şimdi Kemal bey gelirse topic kilitlenir haberiniz ola! ;)
-
evet okudum çünkü arkadaş ilk mesajında bu konu yeterince tartışıldı diyince ve ... kulakları çınlasın diyince onun yazılarını okudum
-
hanımefendi bana sorunu tam olarak anlatır mısınız
size gelen kagıt uzerine mi siz buraya kayıt olup yardım istediniz
aldıgınız kagıt uzerine cozum mu arıyorsunuz yani daha once eski esiniz yuzunden icra icin gelenler oldu mu yoksa siz dun bu kagıdı alınca ya gelirse diye mi yardım istiyorsunuz???????
lutfen acıklık getirelim
-
evet ve muhtara teslim edildi bende önlem almak istedim icra memurları ve avukatlar gelmeden yada ne zaman geleceklerse umarım burdaki avukatlar sizin gibi değildir aykut bey ve inşallah siz böyle bir durumla karşılaşmazsınız
-
evet aynen öyle aykut bey bana gelen kağıt üzerine üye oldum ve yardım istedim
-
Nasıl benim gibi degildir????
saygı cercevesi icinde tartısır yazısırsak cok iyi olur zeynep hanım biz burada size yardım etmeye calısıyoruz ve durumu anlamaya calısıyoruz sizi rahatsız eden bir durum olursa bunu belirtmeniz yeterli
saygınızı kaybetmeyin!!!!!!!!
icra kagıdını alın kendinize bu kagıt ile birlikte bir dosya alın o dosyaya once gelen icra kagıdını sonra bosanma ilamını koyun daha sonra eski esiniz ve sizin ikamet adreslerinin ve eski esinizin daha sonra evlendigini belirtir bir dilekce yazın ve daha sonraki icra kagıtlarının bu adrese gitmesini artık aranızda bir baglantı olmadıgını belirten bir dilekce yazın
icra dairesi bu durumu degerlendirecektir
-
Alıntı:
evet aynen öyle aykut bey bana gelen kağıt üzerine üye oldum ve yardım istedim
Hoşgeldiniz. Yanlız site kurallarını da bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yani yanlış anlamayın sizin yararınıza, sizin için. İstediğiniz gerekli bilgiler inanın ki fazlasıyla mevcut.
Saygılar...
-
unutmayın ki burada size yardımcı olmaya calısan insanların cogu hukukcu siz beni nasıl biri olarak goruyorsunuz bilemem ama buradaki herkes benim kadar sabırlı ve anlayıslı olmayabilir ve yarın bir gün kapınızı agzınızdan cıkan laflar yüzünden postacı bir kagıtla daha calabilir!!!!
üstünüze alınacak ve insallah buradaki avukatlar sizin gbi degildir diyecek bir durum yok acıkca hakarettir bu!!!
-
aykut bey telefonda konuştuğum avukatlar muhtarda ki evrakı kesinlikle almamı söylüyorlar ve sizin yerinizde olsak hemen evi taşırım diyorlar yani bende ne yapacağımı bilemiyorum
-
oradaki avukatlar hakikaten benim gibi degil boyle sey mi olur! hukuk hicbir zaman kacmayı onermez mucadeleyi onerir
dediklerimi yapın goreceksniz olumsuz da olsa bir sonuc alırsınız daha sonra o sonucu olumlu yada olumsuz burada tekrar degerlendiririz
-
yardımlarınız için teşekkür ederim
-
aykut bey kaçmayı önermiyor belki ama ben tek yaşıyorum ve yaşadığım şehirde hiç kimsem yok tek başıma ayakta durabilmek içinde 15 saat çalışıyorum ve birşeyler den ödün verip kendime yeni bir dünya yaratmaya çalışıyorum ve benimle ilgisi olmayan bir borç yüzünden bu kadar emek ve zorlukla yaptığım herşey giderse ve bu maduriyetim için yada dava için avukat tutacak gücüm bile yok yani bir şekilde beni kaçmaya yönlendirmiyormu sistem
-
avukat tutacak gücü olmayan herkese bir avukat vardır bu memlekette hersey para degil!
kendinize kurdugunuz bu hayatı kimse durduk yere yerle bir edemez
bir suru yol var basvuracagınız
dedigim seyleri yaptıgınızda bir sonuc alamadınız diyelim eve haciz geldi o sırada yapacagınız seyler var hadi yine bir sey elde edemediniz mallarınıza haciz kondu o zaman yapacagınız seyler var hadi hacizli mallarınızı kurtaramadınız satıldı o zaman da yapacagınız seyler var
mutlaka yapacak birsey vardır
-
Hanımefendi önce sakin olun. Kaçmak dediğiniz şey para demek değilmi? Yeni ev, depozito, komisyon,diğer masraflar. Bunun yerine düzeninizi bozmayın avukatımız yapmanız gereken şeyleri yazmış. Hemde detayları ile lütfen önce bunları yapın. Diyelim fayda etmedi. evinize eski eşiniz ile muvazaa lımı boşandınız diye tesbit için geldiler. Eski eşiniz o evde bulunamayacak sa sorun yok zaten. Hiçbir eşyanızı alamazlar. Avukatımızın önerdiği işlemleri yaptırdıktan sonra eğer gelirler ise mutlaka tutanak tutturun ve bir nüshasını alın. Çare sordunuz çare bu. Muhtardan icra dosyasının tam numarasını alın. hangi icra dairesi kaçıncı icra gibi. İcra Müdürlüğüne gittiğinizde dosyayı bulursunuz zaten.
Saygılar.
-
Alıntı:
aykut bey kaçmayı önermiyor belki ama ben tek yaşıyorum ve yaşadığım şehirde hiç kimsem yok tek başıma ayakta durabilmek içinde 15 saat çalışıyorum ve birşeyler den ödün verip kendime yeni bir dünya yaratmaya çalışıyorum ve benimle ilgisi olmayan bir borç yüzünden bu kadar emek ve zorlukla yaptığım herşey giderse ve bu maduriyetim için yada dava için avukat tutacak gücüm bile yok yani bir şekilde beni kaçmaya yönlendirmiyormu sistem
Zeynep hanım;
Hiç dert etmeyin, düzeniniz filan da bozulmaz. İnanın herşeyin bir yolu bir çözümü var ve bellidir.
Saygılar...
-
yardımlarınız için teşekkür ederim yarın sabah bu dediklerinizi yapacağım sonucuda size bildireceğim inşallah herşey yolunda gider